- 25 Şubat 2011
- 4.187
- 1.974
- 173
- Konu Sahibi efsun_zeren
-
hoşbulduk canım özlemişim burayı:)merhaba canım,hoşgeldin
kızın anne mi dedi?sanki facede öyle okudum...bu nasıl oldu anlat bakalım:) bende aylardır baba dedirtmeye çalışıyorum 2 kez dedi o da ağlarken..bir daha da söylemedi :)anne demek daha zormuş çocuklar için 2 sessiz harf yanyana olduğu için..tekrarlayan heceleri kullanmak daha kolay olurmuş..senin kız zoru başarmış maşallah
teşekkür ederim titania merak ettiğin için..kilosuna çok takılmıyorum,şimdiye kadarda hiç takılmadım zaten..bu konuya genelde babamız takmış durumda,2-3 aylıkken haftada 1 sağlık ocağına kilo kontrolüne götürürdü, kaç gram almış diye :) ben daha relaxım bu konuda..sonuçta çocuk 920gr'dan hatta doğduktan sonra 760 gr'ma düşmüştü..oraladan bu kilolara geldi..oyüzden kilosuna her zaman şükretmişimdir...ben de seni merak etmiştim
biz de 2 aydır çok fazla kilo almıyoruz
sağlıklı olduktan sonra da bence de kilo çok önemli değil
bu arada synagis aşısı ne?
efsun_zeren maşallah kızına..bu ayda bunları söylüyor olması erken konuşacağı anlamına geliyor..herkese günaydııınnnnnnnnnnnnnnnnn
çok hastayım ama enerjiğim
boğazım şiş kuru öksürük var
neyse beni boşverelim gelelim kızımaa
2. dişimizde çıktıı artık çok net anneeeee
babbaaa maammaaaaaa akşama kadar maaammaaaa
diye geziyo beni görünce anneeeee meeemmmeeeee
diyooo veeee diyo bi oyuncağını elimizde görünce vee veee dioo
haa bide güyaa ceee yapıyoo beeeeeeeeeee diyooo
çok tatlı oluyolar konuşuncaa kızımın poposunun altına yastıkkoyuyorum
hadi kızım kalk diyorum kalkıyo otur kızım diyorum oturuyoo çok tatlı sıpam benim
ama artık iyicee değişik ne yedirsem diye şaşırdım kaldıım ıspanak pırasa karnıbahar kabak bunları tek tek haşlayıp içine
irmik koyuyorumm yada un kavuruyorum çok az yediriyorum tarhana çorbası yediriyorum cici bebe veriyordum artık vermiyorum ben yiorum
walla çok bunalıyorum kahvaltıda ne versem felan diee şimdi köy yumurtası bulmaya çalışıyorum kızımın dün 7. ayı bitti maşallaaahhh
aldığım oyuncakları yazayım belki sizlerede fikir olabilir...bondigo renkli kuleler,tiny love gülen top,fisher price renkli halkalar,todizoo eğitici şekiller,fisher price eğitici köpek puppy,playskool emekleme arkadaşım tırtıl,galt marka bez kitap,playskool bıcırık kuklalar ve çıngıraklı patik,playgro my first top,k's kids telefon(ses kaydı yapılabiliyor),çek bırak araba siparişi verdim yarın filan gelir,birde bir kamyonumuz var pilli evin içinde dört dönüyor onu izlemeye bayılıyor..dokun hisset serisinin kitapları var aklımda,oyun kartları ile beraber d&r dan sipariş edicem...çıngırak ve dişlikleri yazmıyorum artık..hmm birde oyun havuzu toplarından alıcam dışarı çıktığım ilk fırsatta..aklıma gelen oyuncaklarımız bunlar daha alacağım çok şey var ama ayına uygun olsun diye beklemedeyim...ilk anne dediğinde şok olduk 5 aylıktı ve çok net dedi biz öyle anladık heralde dedik sonra bi baktık beni her gördüğünde anneeee diyoo
kızımda emekleme gibi bi kıpırtı yok henüzz aslında çokta istemiyorum emeklemeden yürüsüün tostosum yürütece koyup koymamakta tedirginimm bilemiyorum yanii senin bebişine maşalaaah canım uçuyo demek darısı benim kızımaa doktorumuz 20 dakikadan fazla koymayın
yürütece kan dolaşımı açısından demiştii sonra yatırın yerde tepinsin 2 saat tekrar koyun demişti paylaşmak istedim canım ayyyy benim kızımda kumanda telefon hastası çok üzülüyorum helede telefonla oynamak istemesi beni üzüyor ama yapacak bişey yook demekki hepsi aynı yollardan geçiyo
yaa birde bebişlerinize aldığınız oyuncaklar neler paylaşalımmı
slm kızlar dün bebişimin aşısını yaptırdık kan değerine bakıldı 11.5 çıktı değeri kilosu 8700 boyu 63 cm olmuş cimcimem 2 haftadır yürütece 5 dk koyuyoruz çok hoşuna gidiyo adımlayarak ordan oraya koşturuyo
canım,aman yumurtayı az pişmiş verme..bunu sana söyleyen nasıl bir ebeymiş böyle çiğ yumurta içinde birçok zararlı mikroorganizma bulundurabilir, bu da besin zehirlenmesine ve bir takım hastalıklara yol açabilir.yumurta kaynamaya başladıktan sonra en az 7 dk pişirilmesi gerekir...sakın ebenin demesiyle o şekilde yumurta yedirme..ben doktorun dediklerini bile defalarca araştırıp öyle veriyorum...aman yanlış anlaşılmasın ebe diye küçümsemiyorum ama çocuk doktoruda değil sonuçta...kendin de araştır tüm doktorlar yumurtanın katı kıvamlı verilmesi gerektiğinde hemfikirler...tabi karar senin canım,bildiğim şeyi yazmazsam üzerimde yük gibi hissediyorum oyüzden hemen uyarmak istedim...6 ayımızı 22 sinde doldurduk ebemiz sabah kalvaltı tarifi verdi kendinin 2 bebişi var oda aynı şekilde vermiş
yumurtayı kaynamış suyun içine atıp 3 dk sayıyoruz kayısı kıvamına geliyo sonra bebelacın kahvaltı kaşık mamasından 1 yemek kaşığı bir kaseye katıyoruz suyla hazırlıyoruz biraz pekmez biraz zeytinyağı 1tane cicibebe akşamdan ıslatılıp tuzu alınmış beyaz peyniri karıştırıp ver dedi
kan damlasınıda 1 çay kaşığı pekmezle karıştır ver dedi
hoşbulduk canım özlemişim burayı:)
evet yasemincim yaaa bayadır anniiii diye ağlıyordu eşim bak anne diyor dese de yok demiyor diyordum.maşallahson bikaç haftadır bariz bir şekilde anneeee demeye hatta anneanne demeye başladı. dede dedi ayrıca ama ısrarla baba demiyor.:) eee için temiz olacajk bi kere..
canım,tekrar maşallah kızınabu arada yasemincim gidebildiniz diymi umuttepeye konuştugumuzda yarın gidicez diyordun... bizim de 24ünden sonra gitmemiz lazımdı artık cumartesi gideriz inşallah
sağlıklı olsunlarda kiloları çok önemli değil cnmbende giremedim 1 haftadır,çınar bugünlerde çok huysuz sürekli ilgi istiyor,tabi ek gıda olayıda çok zamanımı aldığı için foruma girme imkanı bulamadım..gerçi 1-2 defa girdim biraz okuyabildim sonrasında çınar huysuzlanınca hemen çıkmak zorunda kaldım..şimdi yurken fırsat bu fırsat diyip yazayım dedim...
geçen hafta salı aşımızı olmak için hastaneye gittik...synagis aşımızın 4.dozunu olduk..boyumuza,kilomuza ve baş çevremize bakıldı..1 ayda 385 gr almışız,sağlığımız yerinde olduğu için çok takılmadım bu duruma...geçen ay 230 gr almıştık,geçen aya göre iyi maşallah..
fizik tedavide de randevumuz vardı,şükür o da iyi geçti..yakında desteksiz oturur,öyle görünüyor dedi...biz desteksiz oturma çalışmalarına 1 haftadır başlamıştık zaten...bizden haberler böyle:)
sarıpapatya sizi merak ettim?kızın şimdi nasıl?halen kabız mı?
şerifecim sen kaç kilo verdin canım?
diğer arkadaşlarda iyidir umarım,hepinizi öpüyorum
oh ne iyi etmişsin bizim cadı beni eşarpla görünce sevinç çığlıkları atıyo bayılıyor gezmeye anası gibiherkese selammm!!
burda dahava bugün günlük güneşlik çok güzel
çıkardım oğluşumu güneş görsün diye o da uyuyakaldı
bizimde aşımız çarşamba günü
hg. cnm nerelerdesin sen bebiş nesılmerhaba arkadaşlar nasılsınızzz... bende geldim aranıza:)
oooooo 41 kere maşallah cnmherkese günaydııınnnnnnnnnnnnnnnnn
çok hastayım ama enerjiğim
boğazım şiş kuru öksürük var
neyse beni boşverelim gelelim kızımaa
2. dişimizde çıktıı artık çok net anneeeee
babbaaa maammaaaaaa akşama kadar maaammaaaa
diye geziyo beni görünce anneeeee meeemmmeeeee
diyooo veeee diyo bi oyuncağını elimizde görünce vee veee dioo
haa bide güyaa ceee yapıyoo beeeeeeeeeee diyooo
çok tatlı oluyolar konuşuncaa kızımın poposunun altına yastıkkoyuyorum
hadi kızım kalk diyorum kalkıyo otur kızım diyorum oturuyoo çok tatlı sıpam benim
ama artık iyicee değişik ne yedirsem diye şaşırdım kaldıım ıspanak pırasa karnıbahar kabak bunları tek tek haşlayıp içine
irmik koyuyorumm yada un kavuruyorum çok az yediriyorum tarhana çorbası yediriyorum cici bebe veriyordum artık vermiyorum ben yiorum
walla çok bunalıyorum kahvaltıda ne versem felan diee şimdi köy yumurtası bulmaya çalışıyorum kızımın dün 7. ayı bitti maşallaaahhh
ya benimde 2. çocuk ama bazen o kadar bocalıyorum ki anlatamam kendi kendime şaşırıyorummmbiz de kumanda telefon hastasıyız.
elimde gördüğü an yerinde zıplamaya başlıyo onu bana ver diye
çok da sevimli oluyo aslında
ama ben şimdilik vermiyorum, başka bir oyuncakla kandırıveriyorum
yürütece koymayı ben de düşünmüyorum
abimiz 2-3 kere düşmüştü yürüteçten
onun yerine şu arkadan itmeli arabalardan almayı planlıyorum 9 aylık olduğu zaman
oyuncak olarak şu an dişlik ve çıngıraklarımız var
bi de ne tür oyunlar oynuyorsunuz bebişlerinizle?
ben şarkılar söylüyorum
tel sarar oynuyoruz
2. çocuğu ama ilk çocuk gibi acemi hissediyorum bazen kendimi:26:
herkes hoşgeldiiiiiiiiiiiiii
papatyam geçmiş olsun sende benım gibisin demek ki bızımde uykumuz sorunlu ya saat başı kalkıyoruz bende sersem oluyorum
bıde hemen uyuyamam baya bi zaman geçer yorgun olsamda böyle tam dalıyorummm uykuya eymen uyanıyo yıne 1 saat geçmiş oluyo yanı tam 2-3 saat kesintisiz uyuduğumu bilmıyorum tam daldığım sırada uyanıyo çünkü sıpa bende sersem oluyorum
kaka kıvamı katı çok sert de değil ama nerdeyse buyuk ınsan gibi afedersınız
2 gunde 1 yapıo yada az bişe gün aşırı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?