2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar dün bebişimin aşısını yaptırdık kan değerine bakıldı 11.5 çıktı değeri kilosu 8700 boyu 63 cm olmuş cimcimem 2 haftadır yürütece 5 dk koyuyoruz çok hoşuna gidiyo adımlayarak ordan oraya koşturuyo

6 ayımızı 22 sinde doldurduk ebemiz sabah kalvaltı tarifi verdi kendinin 2 bebişi var oda aynı şekilde vermiş

yumurtayı kaynamış suyun içine atıp 3 dk sayıyoruz kayısı kıvamına geliyo sonra bebelacın kahvaltı kaşık mamasından 1 yemek kaşığı bir kaseye katıyoruz suyla hazırlıyoruz biraz pekmez biraz zeytinyağı 1tane cicibebe akşamdan ıslatılıp tuzu alınmış beyaz peyniri karıştırıp ver dedi

kan damlasınıda 1 çay kaşığı pekmezle karıştır ver dedi

hoşbulduk canım özlemişim burayı:)
evet yasemincim yaaa bayadır anniiii diye ağlıyordu eşim bak anne diyor dese de yok demiyor diyordum.maşallah son bikaç haftadır bariz bir şekilde anneeee demeye hatta anneanne demeye başladı. dede dedi ayrıca ama ısrarla baba demiyor.:) eee için temiz olacajk bi kere..

bu arada yasemincim gidebildiniz diymi umuttepeye konuştugumuzda yarın gidicez diyordun... bizim de 24ünden sonra gitmemiz lazımdı artık cumartesi gideriz inşallah

ben de seni merak etmiştim
biz de 2 aydır çok fazla kilo almıyoruz
sağlıklı olduktan sonra da bence de kilo çok önemli değil
bu arada synagis aşısı ne?
teşekkür ederim titania merak ettiğin için..kilosuna çok takılmıyorum,şimdiye kadarda hiç takılmadım zaten..bu konuya genelde babamız takmış durumda,2-3 aylıkken haftada 1 sağlık ocağına kilo kontrolüne götürürdü, kaç gram almış diye :) ben daha relaxım bu konuda..sonuçta çocuk 920gr'dan hatta doğduktan sonra 760 gr'ma düşmüştü..oraladan bu kilolara geldi..oyüzden kilosuna her zaman şükretmişimdir...
synagis aşısı prematürelere vurulan bir aşı,alt solunum yolu enfeksiyonunu engellemek için kışın 6 doz vuruluyor..sanırım seneyede oluruz...2 yaşına kadar risk altındaymışız...
efsun_zeren maşallah kızına..bu ayda bunları söylüyor olması erken konuşacağı anlamına geliyor..
sebzeleri neden tek tek haşlıyorsun?ayrı ayrı mı çorba yapıyorsun yoksa hepsini ayrı ayrı haşlayıp sonra birleştiriyormusun?ben hepsini beraber haşlayıp çatalla eziyorum..benim çorbamın içinde karnıbahar,bal kabağı,yer elması,maydanoz,pırasa,havuç,patates,pirinç ve irmik var..bunların hepsini pişiriyorum sonra maydanoz(yeşil yapraklı sebzelerde oksalat yüklü olduğu için 7,5 aya kadar sadece suları kullanılırmış )hariç diğer sebzeleri tabağa alıp çatalla eziyorum ılımaya bırakıyorum,sonra zeytinyağ ilave ediyorum..7.ayımız bitince bunların içine et veya kıyma giricek ,yada bugün eşim köy tavuğu kestirtmiş tavuk koymaya başlayacağım..
değişiklik olsun diyenler, kıymalı tarhana, yoğurtlu çorba ve bal kabağı çorbası yapabilirler mesela... birazdan bir kaç tarif yazarım bundan sonraki msjımda..yapmak isteyenler deneyebilir..
aldığım oyuncakları yazayım belki sizlerede fikir olabilir...bondigo renkli kuleler,tiny love gülen top,fisher price renkli halkalar,todizoo eğitici şekiller,fisher price eğitici köpek puppy,playskool emekleme arkadaşım tırtıl,galt marka bez kitap,playskool bıcırık kuklalar ve çıngıraklı patik,playgro my first top,k's kids telefon(ses kaydı yapılabiliyor),çek bırak araba siparişi verdim yarın filan gelir,birde bir kamyonumuz var pilli evin içinde dört dönüyor onu izlemeye bayılıyor..dokun hisset serisinin kitapları var aklımda,oyun kartları ile beraber d&r dan sipariş edicem...çıngırak ve dişlikleri yazmıyorum artık..hmm birde oyun havuzu toplarından alıcam dışarı çıktığım ilk fırsatta..aklıma gelen oyuncaklarımız bunlar daha alacağım çok şey var ama ayına uygun olsun diye beklemedeyim...

oynadığımız oyunlarda;
mesela geçen gün ki oyunumuz şöyleydi;kafama eşarp bağladım,gözümede gözlük taktım..bakalım bunları çıkarıcakmı diye merak ettim...çınar gözlüğü çıkaramadı ama eşarbı çeke çeke aldı:) eşarp kafamdan tamamen çıkınca ce eee dedim..çok hoşuna gitti,baya bir gülüştük bu oyunla..bunu bir blogda okumuştum,doktor anlatmış bunu oynayın diye:) vay be ne doktorlar varmış dedim:) biz fışfış kayıkçı,çak ve ciciyi öğrenmiştik bugün bay bay yapmayı öğrettim..akşam biraz yapar gibi oldu.... biz sabahları yatakta çok oynaşıyoruz,sabahları alışmış ortamıza gelmeye uyanır uyanmaz ortamıza gelmek için bir numaralar yapıyor ki görmeyin :)neyse dayanamayıp alıyoruz tabi ki,yatakta öpüşüp,koklaşıp,gıdıklıyorum..bizimki çok gıdıklanıyor:)) sabahları keyifli anlar yaşadığı için gözünü açar açmaz ortamıza gelmek istiyor:))) sonra ona kış masalları diye bir kitabımız var,bu kitaptaki masallar uzun anlatımlı ve çok hoş..her gün 1 tanesini yarısını okuyorum,pür dikkat dinliyor..hemde öyle ciddi dinliyor ki suratını görseniz matematik dersi dinliyor sanırsınız:)))) bu aktivitelerden sonra birazda kendi oyuncaklarının içine koyuyorum,yerde kalın bir bataniyem var onun üzerinede yine kalın bir örtü örttüm ve üzerine oyuncaklarını koydum,kendisinden uzak noktalara koyuyorum genelde,sürünerek yada dönerek kendisi ulaşsın diye..bazende karyolasına koyup dönencesini izlettiriyorum..ben karyolasına karşıdan karşıya gelicek şekilde ip bağladım ve üzerine oyuncak asmıştım...dönencesini seyrederken elleride boş durmasın diye:) bu ip çok işimi gördü..oraya astığım oyuncaklarla çok oynadı..şimdilerde büyüdüğü için pek fazla kalmak istemiyor karyolasında ama yinede 15 dk oyalıyor...birde dün top oynadık,playgronun top vardı onu önümüze koydum,çınarıda koltuk altlarından tuttum önce ben koltuk altından biraz kaldırarak topa teptirdim...1-2 defa aynı şeyi yapınca çınar öğrendi sonra topa kendi vurmaya başladı...Allahım ne kahkahalar görmeniz lazım:)))) sonra ben yoruldum ve yatağın üzerine oturdum çınarıda yanıma aldım,çınar bir mızıklanıyor ki görmeniz lazım :)neymiş efendim top oynamaya devam edicekmişiz..sende ki enerji bende olsa devam ederdik oğlum dedim,başka şeylerle oyalamaya çalıştım yoksa akşama kadar top peşinde koşturucak beni :)şimdilik aklıma gelenler bunlar...

maşallah kızına fatma,kilosu ve kan değerleri çok güzel..

Son düzenleme:
canım,aman yumurtayı az pişmiş verme..bunu sana söyleyen nasıl bir ebeymiş böyle çiğ yumurta içinde birçok zararlı mikroorganizma bulundurabilir, bu da besin zehirlenmesine ve bir takım hastalıklara yol açabilir.yumurta kaynamaya başladıktan sonra en az 7 dk pişirilmesi gerekir...sakın ebenin demesiyle o şekilde yumurta yedirme..ben doktorun dediklerini bile defalarca araştırıp öyle veriyorum...aman yanlış anlaşılmasın ebe diye küçümsemiyorum ama çocuk doktoruda değil sonuçta...kendin de araştır tüm doktorlar yumurtanın katı kıvamlı verilmesi gerektiğinde hemfikirler...tabi karar senin canım,bildiğim şeyi yazmazsam üzerimde yük gibi hissediyorum oyüzden hemen uyarmak istedim...

bu arada yasemincim gidebildiniz diymi umuttepeye konuştugumuzda yarın gidicez diyordun... bizim de 24ünden sonra gitmemiz lazımdı artık cumartesi gideriz inşallah
canım,tekrar maşallah kızına ,kızlar çok cimcime oluyorlar erken yürüyüp erken konuşuyorlar...ben aylardır çınara baba diyorum 2 kere ağlarken söyleyebildi:))) anne dediğini bende duyuyorum hatta ben hiç dillendirmiyorum anne dediğinde eşimde duyucak mı bakalım diye,eşim hemen der anne dedi diye ama ben bilinçli söylemediğinden eminim..bilinçli olsa sürekli söylerdi...
elifcim,umuttepeye gittik o gün canım,kar kıyamet demedik gittik valla...çınarı sadece muayene olacağı zaman arabadan çıkardık onun dışında hep arabada sıcak ortamdaydı...hastaneye her gidişimde hastalık kapmadan döneriz inşallah diye dualarla gidiyorum...gerçi anakucağı yağmurluğu aldım,doktorun odasına girene kadar çıkarmıyorum yağmurluğu,aksıran tıksıran olursa bulaşmasın kuzuya diye,birde biz Türk milleti olarak çocuk sevme meraklısıyız,adam evde kendi çocuğunu sevmez ama hastanede senin sakındığın çocuğa değebilmek için bin takla atar..ufacık çocuklara dokununca ne oluyor anlamadım...çok samimi arkadaşımın çocuğunu 2 yaşı bitene kadar öp dediği halde öpmemiştim..öpsem ne olucak minnacık çocuğu,en azından öpmezsem mikrop kapmamış olur...herkez benim kadar düşünceli olsa kimse kimseden mikrop kapmazdı heralde:))))bu yağmurluk olayı çok iyi oldu herkez uzaktan seviyor çınar'ı artık bizde kimseyle tartışmamış oluyoruz:)
elifcim,bizim aşıyıda 5 doz dediler bunun doğduğu ayla alakası yokmuş ama biz 6 doz yaptırıcaz..göğüs doktoru 6 dozu uygun görüyor sonuçta mart ayıda soğuk o ayıda hastalıksız atlatmak gerek diyor....seninde aklında olsun yaptırabiliyorsan 6 doz yaptır..

KABAKLI SEBZE ÇORBASI MALZEMELERİ

küçük bir dilim kabak

yarım havuç

yarım patates

1 tatlı kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI :

kabak,havuç,patates,pirinç düdüklü tencerede 10 dakika haşlanır...haşlanan sebzeler servis tabağına alınır,patates ezici ile püre haline getirilir içine yoğurt ve zeytinyağ eklenir..sonrada afiyetle bebişe yedirilir...

BALIKLI ÇORBA MALZEMELERİ

200 gram dil balığı

1 küçük havuç

1 küçük patates

1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz

1/4 küçük kırmızı soğan

1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek

300 ml sıcak su

YAPILIŞI:

Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml (denedim 1 bardak su rahat yetiyor)sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın

Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Kaynayan suyun içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin afiyet olsun..

ETLİ SEBZE ÇORBASI MALZEMELERİ

100 gr. kuzu eti

1 orta boy patates

1/2 orta boy havuç

1/8 orta boy gümüş(beyaz) soğan

1 iri diş sarımsak

1 tutam kimyon

1 çay kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

1/2 kahve fincanı pirinç

YAPILIŞI:

Et, havuç ve patates, küçük küçük doğranır. Beyaz soğanlar yapraklara ayrılıp iç zarları soyulup atılır.. Öncelikle etlerle havuçlar, sarımsak ve küçük doğranmış soğanlarla birlikte 2 bardak içme suyu ile birlikte tencereye konur ve kısık ateşte 15 dk pişirilir. Sonra patateslerle yıkanmış pirinç eklenir. Tereyağ, sızma zeytinyağı ve kimyon konur. 15 dk daha pişirilir. 5 dk. dinlendirdikten sonra blendırdan geçirilir. Ilınınca afiyetle bebişimize yedirilir.

sağlıklı olsunlarda kiloları çok önemli değil cnm

toplamda 5.5 kilo verdim cnm
herkese selammm!!
burda dahava bugün günlük güneşlik çok güzel
çıkardım oğluşumu güneş görsün diye o da uyuyakaldı
bizimde aşımız çarşamba günü
oh ne iyi etmişsin bizim cadı beni eşarpla görünce sevinç çığlıkları atıyo bayılıyor gezmeye anası gibi
merhaba arkadaşlar nasılsınızzz... bende geldim aranıza:)
hg. cnm nerelerdesin sen bebiş nesıl
oooooo 41 kere maşallah cnm senin bebiş hızlı
ya benimde 2. çocuk ama bazen o kadar bocalıyorum ki anlatamam kendi kendime şaşırıyorummm

slm güzeller

gündüz misafirlerim vardı uğrayamadımm nasılsınız canlanmış buralar çok güzel olmuşş

yasemin çorba tariflerin çok güzel özellikle balıklı olanı mutlaka deniyeceğim dil balığı bebekler için çok önemliymiş en kısa zamanda alıp yapıp yediricem inş..

bugün eşimin amcasının oğlunun sözü var oraya gidip gelicez.. zülalle mehmetede kardeşim bakıcak.hiç halimde yok gidicek ama mecbur gidicez.eşimi beklerken sizede bakıyım dedim ama kimseler kalmamış bende çıkıyorum iyi akşamlar herkese

hepinizin bebişine MAŞAALLAH ne güzel onların bişeyler öğrendiğini büyüdüğünü görmek
laptop telefn kumanda merakı bizdede fazlasıyla var
ömer bişeye uzanmak istiyo hadi uaztıyorum tam gözü eli hemen başka bişeye ilişiyo sürekli yeni farklı şeyler istiyo sürfekli aynı odada kalınca bile ağlıyo oturma odasının kapısından çıktığı an ağlayan çocuk kahkaha atıyo
bizimde yatak keyfimiz uzun sürüyo nasıl oynuyorz nasıl mutlu oluyo hele baba uyuyosa arkadan bi saldırıyo ki minik uyandırmak için anlatamam
bizimkide bikaçgun ba ba diyodu ama unuttu artık ama süper konuşuyo bana cevaop veriyo kendince vurgulama bile yapıyo
babayla oyunck kavgası yapıyolar babası elinden oyuncağı alıyo o babadan alıyo bide bağrışıyolar:)
artık bide emerken dişi olmamasına rağmen göğsümü ısırıyo ve nasıl kıkırdıyo ya gormelisiz canımın yandığını biliyo minikyuzume bakıyo hihiiii yapıyo canımyavrum
yatakta emeklıyo artık ama yerde tam beceremiyo
aklıma gelenler bunlar şimdilik

günaydın hanımlaaaaaaaaaaaaaaaaar

nasılsınız bebişler nasıl biz geceleri yine zırt pırt kalkıyoruz
alt damağında 2 beyazlık var sanırım 2 diş birden gelicek

limoncum balık veriyomusun biz daha balık vermedik tavuk ve kıymada tabii
bıdahaki ay azcık kıyma düşünüyorum çorbaya koymayı

MERHABA ARKADAŞLAR
merak edenleriniz çok bizi biliyorum çok sağolun bende sizi merak ettim arada okudum ama yazamadım..gerçekten kabus gibi günler geçirdik..üstüne bide p.tesi aşı olduk 2 gündürde aşının huysuzluğu ateşi vs. derken yazamadım...duru uyuyunca fırsat bulduğumdada ya yemek yapabiliyorum ya biraz temizlik..biraz diyorum çünkü doğru düzgün temizlik bile olmuyo..benmi tembelim acaba..aradada dinleniyorum..uykusuzluk malum hepimizin sorunu..bide benim uyku problemim var bi kere uyanınca bidaha uyuyamıyorum bu eskiden beri böyleydi bende değişmedi... o yüzden gece ilk ağladığında eşim kalkıyo sağolsun..3-4 saatlik uykuya alıştım artık ama gergin oluyor insan..bişeye tahammül edemiyor..
neyse popmuzdaki çatlak yüzünden 1 hafta boyunca kızım kakasını yapmadı yapmak istemedi gelince bile sıkı sıkı sıkıyodu popoyu..duphalacla yumuşatmışken kakayı yinede sertti tabi..dr bide debridat verdi..günde 3 kezmiş ben 2 kez vermişken ishal yapıyo ama olsun yapsında ishal olsun..sanırım 1 ölçeğe indiricem..yada 2 kez verip yediklerine muhallebi eklicem..
dra milupadan memnun kalmadığımızı söyledim kabız yapıyo bıldırcın yumurtası gibi beyaz ve çok sert dedim..sindirimi kolay bi mama istedim..bebelac pepti junior var diyet mamalar var ama o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum dedi..bende daha ne kadar kötü olabilirki daha ne bekliyosunuz dedim..bu drların hiç acıması yok..istediğim gibi bi dra düşemedim gitti..neyse şu anda dondurucuya attığım sütleri çözdürüp kullanıyorum 1 ay kadar daha idare eder heralde sonra tekrar bakarız mama işine..bu arada mama firmaları numune gönderiyormu denek istiyorum hepsini..nestle var ve hiç duydunuzmu bilmiyorum smiliac diye bi marka var,humana var,sma var..denemek istiyorum..sütler tükendiğinde gece ne vericem kızıma sütüm azaldı artık benim yetmiyor..
uzun süredir giremediğim için konudan konuya geçiyorum kafamda br sürü şey var aklıma geldikçe yazıcam inş size bugün..
sonuç olarak çatlak daha iyi ama geçmedi aşı huysuzluğu geçince normale dönecez inş..kaç gece kemal sunalın filmi gibi mok nöbetindeydik..2 gün yapmayınca fitil koyduk fitille bile yapmadı..kızlar bebeğiniz hergün kaka yapıyorsa gerçekten kıymetini bilin çok zor..
birde bişey sormak istiyorum pek iç açıcı konu değil ama sizin bebklerin kaka kıvamı nasıl?ciddi soruyorum..

herkes hoşgeldiiiiiiiiiiiiii

papatyam geçmiş olsun sende benım gibisin demek ki bızımde uykumuz sorunlu ya saat başı kalkıyoruz bende sersem oluyorum
bıde hemen uyuyamam baya bi zaman geçer yorgun olsamda böyle tam dalıyorummm uykuya eymen uyanıyo yıne 1 saat geçmiş oluyo yanı tam 2-3 saat kesintisiz uyuduğumu bilmıyorum tam daldığım sırada uyanıyo çünkü sıpa bende sersem oluyorum

kaka kıvamı katı çok sert de değil ama nerdeyse buyuk ınsan gibi afedersınız
2 gunde 1 yapıo yada az bişe gün aşırı

bu arad ela bebek ne tatlıydı öyle..konuşuyor oturup kalkıyormuş vay bıdık vay..maşallah
limoncum çınarda keyifsizmiş geçmiş olsun..
tariflerini yazıcam bende beğendiğim tarifleri yazıp buzdolabına yapıştırıyorum sanki yiyebilecek gibi kızım..5 gün sonra 7. ayımızı dolduruyo duru..dün acısız tarhana yapmıştım kendimize ondan verdim 1 kaşık..1 kaşıkta yoğurduna karıştırdım bakalım nasıl çıkartcak onu..artık bişey yedirirken bunu çıkarabilirmi diye düşünüyorum
neyse sabah sabah bu kaka mevzusu yeter dimi...

sorma canım ya eskiden nasıl gece hiç uyanmadan sabah kadar uyuyorduk acaba..hasret kaldım uykulara..bekarken yeni evliyken hep haftasonu bile erken kalkardımda bana yatsana sen bu günlerini çok arasın çocuk olunca derlerdi..yatamazdım..arıyomuş insan gerçekten..
canım evet büyük insan kakası gibi yapmayı şuruplarla ancak başarabiliyoruz biz..demek o normalmiymiş..2 günde bir yapıyo zaten ama artık ben azıcık yaptığında panikliyorum..gerisi nerde diye..ya tıkanır orda sertleşirse yine diye..eymende kaka yaparken ıkınıp morarıyormu...
kız senin neren huysuz çok iyi insanlara benziyorsunuz hepiniz...titania da öyle..zeytin gözlü...limon kabuğu...yesho..selintiii..efsun..aklıma gelmeyen herkes birbirimize destek oluyoruz çok seviniyorum alıştım valla size

bazen böyle inat damarım vardır bişeye hayır dersem kimse ikna edemez beni annem de huysuz kuşum der ozaman ondan huysuz adım:)

gel seni bi öpim ne güzel şeler yazmışın öyle

korkma ya az yapınca bıızımkıde bazen az yapıyo baktım çok ıkınıyo kızarıyo ozaman kayısı kurusu haşlıoyurm yedirip üstüne su içiriyorum kolay çıkarıyo sıpa:)

kızım uyuyorken gelinde 2 laf edelim kızlar şimdi kalkar cimcik..
sizin kızlarda cıyak cıyak bağırıp çığlık atıyormu..ağlamak değil ama çığlık atıyo sesini dinliyor..kafa kalmadı valla..anca bağırıyo..kızım düzelt bak baba.dede. anne.. diyorum ama.. benimkide 5 aylıktan beri bana aaaannnnn diyor... aaaannnnnn...arada aaannnnnneee de dediği oldu..komşular,telefonda annemler hepsi anne dediğini söylüyorlar ama ben bilinçli söyledğini düşünmüyordum..bugünlerde mutfaktaysam aannnn diye çağırıyo beni gelince susuyor..
telefonu elimden almaya çalışıyor konuşurken söyleniyo bide bıdır bıdır bişeyler vermeyince..kitap okurken eline ne versem olmuyor elimdeki kitabımı dergimi istiyor..ana kucağında oturuken yere düşen çıngırağını yere eğilip alıyor tekrar doğruluyor..
yavrum derdi olmasa yapacak bişeylerde hep huzursuz oluyoo yapamayınca işte...kaka yapınca nasıl rahatlıyor kıpır kıpır olup gülücükler atıyoo
huysuz seninkide gece o yüzden uyanıyor olabilirmi..bir sabah sırf kayısı püresi versen üstüne bol su içirip kakayı yaptırsan bakalım o gün uyuyacakmı..ben çok dikkat ettim o gün yaptıysa rahat uyuyor 4 ssat..

huysuz ben balık denedim ömerde çok sükür sevdi hatta daha vermiyorum diye ağladı ilk sefer diye abartmk istemedim 1 tatlı kaşığı dolusu yemiştr
sarıpapatya çok geçmiş olsun canım Allah yardım etsin bebek bi düzene girene kadar anneyi baya yoruyo iyi biliyorum ben ailelemden çok uzağım tek başıma bakıyrm ilk bebek tecrübe yok
onlar hep sağlıklı olsun huzurlu olsunlarda inş hersy girer düzene:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…