2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

gel bende seni öpim huysuz kuş..o inat bendede var koç burcuyum yükselenimde aslan..bilmem anlatabildimmi...msjını görmeden yazmıştım kayısıyı zaten yapıyormuşsun..gece süt olayını bırakmayınca hep uyanır diyolar valla bende uyanırsa uyansın yeterki süt içsin diye kalkıp veriyorum..

tşkler arkadaşım öyle böyle derken bak 7 aylık oldular nerdeyse..bende tek başımayım kimsem yok..yetişemiyorum herşeye..duruyla yterince ilgilenemiyormuyum diye bazen vicdan azabı duyuyorum..
bende geçen hafta balık tattırmıştım ama sadece tadımlık minicik..bu haftada vereyim..bizim burda dil balığı ne gezer olsada versem..hamsiyi zor buluyoruz..oda çarşamba günleri yani bugün buranın pazarı..ordan alabiliyoruz..aahhhh medeniyet aaaahhh...

bu arad DURU 7,400 kilo 69 cm olmuşş...son 2 ayda 950 gr almış..daha önce ayda 200 civarı almaya başlamıştı ek gıdaya geçmiştik yaramış demmkki çok şükür..zaten 2700 doğmuştu..yeter..kabız olacak diye 2 haftadır herşeyi yediremiyorum yedirsem alıcak kilo aslında..bakalım umudum şu şuruplarda..

günaydııııınnnn
bizde aşıdan geldik şimdi
oğluş uyuyo bende dinleniyorum
kerem de 2 günde bir kaka yapmaya başladı bugnlerde ama pek de rahatsız olmuyo gibi
bugünde yapmazsa kayısı yediricem
bizimkide yeni alıştı çorbalara et tavuk balık bu hafata teker teker deneriz artık
bakalım sevecek mi

hala kalkmadı bizimki..bende cvp beklemeden yazıyorum msjları kalkınca bişey yaptırmaz bana..
aklıma gelmişken yazıyorum kalsiyum tablet gibi bişey kullanıyormusunuz ve demir hapı..ben demir hapını bırakalı 3 ay oldu ama sanırım tekrar başlıcam..
birde süt sadıktan sonra bütün çenem dişlerim dökülecek gibi ağrıyor sanırım kalsiyum kaybediyorum diye düşündüm..

bende dogumdan sonra 1 ay filan devam ettim haplara sonra bıraktım canım
ama süt yogurt mutlaka tüketiyorum gün içersinde
sende süt iç süt içir sloganımız bu

kızlar merhaba daha önce de yazmıştım temmuz annesiyim bende 22 temmuzda oğlum dünyaya geldi okuduklarınıza sonradan dahil olmayua çalıştım ama toparlayamadım. Balık mı verdiniz hatta çorbalar vs.

Benmi geriden geliyorum bilemedim gerçi doktoru ne söylese harfiyen uyuyoruz biz ama. Sebze ve meyveyi milupa kavanozlardan kullanıyorum 4. ayndan beridir anne sütünü 1 hafta aldı sadece oğlum istemedi milupa 2 ye geçtik dün itibariyle sarıpapatya kızına yaramadığını söylemiş doğru olabilir bir kaç kişide daha duymuştum ama milupanın yine böyle durumlar içinde özel mamaları var diye biliyorum. biz henüz bu sabah yumurta sarısı ve peynire başladık kahvaltıda tavuk zaten kavanoz mamada alıyordu benim oğlum 2.300 gr doğdu şuanda tam 8 kilo sağlık sorunu yaşamıyorum ama yazdıklarınıza bakınca ben geriden mi geliyorum

slm hatunlar nasılsıız çoğu kişi gece uykusundan şikayetçi biz bazaen saat başı bazen bikaçkere kalkıyoruz belli olmuyo sarıpapatya oğlumun kakasını temizledikçe se geliyosun aklıma biz yei doğduğunda öyleydik fitile dahi yaptıramıyoduk dr kimyolu rezene çayı verdi be arada kuru kayısıyı kayatıp verdim öyle atlattık çok şükür şimdi genelde yemek yedirdikte sonra çok az yapıyo ben çorba tariflerini bende beğendim hem bizi emiyolar hem yoğurt veriyozuz balık dokunmazmı o zaman balık yiyice yoğurt veya süt içilmez diyolarya aklıma takıldı?

iyi etmişsiniz yağmurluk alıp... bende sinir oluyorum fakat kimseye diyemiyorum aman dokunmayın falan diye. eşim bu konuda çok sert , özellikle hastane ortamında kimseye dokundurtmaz. geçen hırıltısı vardı acile gittik ciğerle mi alakalı diye. orda muayene etti dışarda da kadınlar ayy ne tatlı,ne ufak diyip duruyorlardı.. eşim aldı çocuğu dışarı çıkarırken kadın ay ay diyip yanağına dokunmaya çalıştı. eşim omzuyla engelledi kadını,çocuğu çevirdi. ben utancımdan yerin dibine girdim. ama doğru olanı yaptı.hastane mikrobu var hastalıklı insanlar var. bir keresinde de yaşlı bir teyze uzaktan seviyordu baktı ki yakına geliyor kadın agu bugu yaparken döndü sırtını kadına:):)

bu anne deme mevzusunda da bilinçli mi diyo bilinçsiz mi bilemiyorum anneme anneanne diyo babama bakarak dedeeeee diye bağırdı benimle işi varken de anneeee diye ağlıyo,bağırıyo..hepsi denk geliyordur diye düşündüm ben .sonuç olarak o kelimeler ağzından çıkıyo ama

Günaydın kızlar
günaydın canım hoş öğlen oldu ama:)

bugün biz de sık sık kalktık galiba gazdan dolayı..kıvrana kıvrana birhal oldu yavrum... bizimde dişimiz hala çıkmadı.altta iki tane kabarıklık var içinde de hafiften beyazlık var ama ilerlemiyo hiç uzun zamandır bu şşekilde.ne zaman çıkar acaba.sabırsızlıkla bekliyorum

geçmiş olsun canım...bizimkinin kakası macun kıvamında

oyy maşallah sana tontiş... bizimki de bayılıyo yürüteçe.valla doktorlar ne kadar koymayın deseler de 15 dk falan koyuyorum ben çünkü diğer türlü yazık çocuğa da devamlı kucak kucak kemikleri ağrıyacak.banada yazık tabii

yeshoo yanlış anlama ama neden kavanozlardan veriyosun ben gereksiz buluyorum onları onun içinde hiç yOk deselerde katkı olduğunu düşünüyorum hem evde yapılan daha taze daha doğal değilmi
ne sebzesi varsa haşla ez yedir bebişine mis gibi

sarıpapatya ben ilaç falan içmiyorum saçlarım çok dökülüyo aslında heryer saç evde ama sağlk ocağından ialç vermedi hiç
bende inci şahin gibi süt içmeye yoğurt yemeye çalışıyorum okadar

Yanlış anlaşılacak bir şey göremiyorum ve cevaplıyorum; kavanozlardan alıyorum çünkü; semt ya da köylü pazarlarına uğrama şansım yok çalışıyorum iş çıkış saatlerimde sadece çürük sebzeler meyveler kalmış oluyor. Ben bebeğime marketlerde her ne kadar organik olanlarını bulabildiğimizi iddia etselerde bir sürü paraya sattıkları organik sebzelerin dahil hormonsuz olduklarına inanmıyorum ve oğlumu hamileliğimde koruduğum gibi şimdi de hormonlu her şeyden korumaya özen gösteriyorum. Diyeceksin ki manav yok mu var ama ona da güvenmiyorum. Milupa dışında kavanoz mama almam çünkü üretim aşamasından içeriğine kadar bilen biri birinci dereceden akrabam çocuğuma zarar vermek istemeyeceğine eminim. Bakış açısıdır evde yapıp verebiliyorsanız ne mutlu size kıskanmıyor değilim

merhaba kızlar nasılsınız? bebişleriniz nasıl. benim bebişimin bu gün burnu biraz doluydu damla damlatıp temizleyeyim dedim ortalığı aya kaldırdı kime benzemiş bu çocuk ya

geçmiş olsun cnm...bizim kıvamımızz bazen büyükler gibi bazen cıvık

slm cnm
bizimkiler biraz erken doğanlar temmuz anneleri dendiğine bakma sen mesela zülal 27 haziranda doğdu çınar zaten martta doğdu sarı papatyanınkide haziran olması lazım yani öle doğdukları için bizimkiler altıyı dolduruyor seninki 5i bide bende her ne kadar yok deselerde katkı olduğunu düşünüyorum yok olsa o kadar nasıl dayanacak bende bunu çok araştırdım ev usulü hazırlanıp konserve yöntemi ile kapaklanıyormuş mesela milupanın sebzelerini yetiştirdiği yerde araba bile geçmezmiş ki tozu sevzelere gelmesin diye ama kiminin 2014e kadar dayanma süresi var nasıl oluyor bu iş??bence sen gene manava güven cnm emin ol kavonozdan daha sağlıklıdırr.. genede bebeğin için en iyisini sen bilirsin..

merhaba kızlar nasılsınız? bebişleriniz nasıl. benim bebişimin bu gün burnu biraz doluydu damla damlatıp temizleyeyim dedim ortalığı aya kaldırdı kime benzemiş bu çocuk ya
benim cadıda çok fena elletmiyor hanım burnuna ama biz çok süslüyü elimde bezle ıslak mendille falan görse anlıyo hemen kendine geldiğini gözlerini kırpmaya başlıyo silinmek hoşuna gidiyo..saçlarını topluyorum bazen kıpırdamadan duruyor o zaman sonra aynaya baktırıyorum kendine gülücükler atıyor..

GÜNAYDIN HANIMLAR
zeytincim maşallah misafirin hiç eksik olmuyor Allah eksik etmesin.burda hava güzel güneşli ama bende havalar kapalı...
titaniacım slm nasılsın?
ben kızımın sebze çorbasını koydum ocağa geldim..şimdi yemeğimide yapıcam..
bide bugün ayva reçeli yapcam inş...rende ayva reçeli tarifi bakmak için girdim nete...kızımada arada tattırırım..bizim dr beyaz peyniri reçelle karıştır ver demşti ben vermedim tabi..ev yapımı kuşburnu marmelatı ve ev yapımıpekmez veriyodum bazen ama artık reçelde vericem çok az..kendim yapim dedim..
bu akşam uyumuşum sabah 6 ya kadar...duru da 1 kez kalkmış babası süt vermiş..ooohhh mis gibi uyumuşum...huysuzzz duydunmu uyuyabildim..arada kocana bırak uyu süper oluyo..tabi 2 kez uyandım ama yumdum gözümü uyucam dedim uyudum..
kızlar sizde hiç uyky problemi olan yokmu bi huysuzla benmiyiz?kızım yüzünden değil çocuk uyuyor maşşallah mışıl mışıl sabaha kadar ama ben uyanınca dalamıyorum..
öpüyorum hepinizi bu arada efsun 2 gündür yok hastayım diyordu inş iyidir...

bebişine kocaman bir maşallah
değerleri çok güzel

maşallah size de; ne güzel vakit geçiriyorsunuz
yazını okuyunca bir an tedirgin oldum, benim oğlum niye bunların hiçbirini yapamıyor diye(baybay, cici vs.)
sonra bizim daha bugün 6 ayı bitiridiğimiz aklıma geldi rahatladım.

uyandıktan sonra yatak keyfini bizim paşa da çok seviyor
ben biraz oynaşıp abiyle ikisini 5-10 dk yalnız bırakıyorum
ikisi de uyanınca çok neşeli olduğu için epey bi kıkırdaşıyolar
böylece aralarındaki bağ güçleniyo gibi geliyo bana
tabi tedbiri de elden bırakmıyorum görünmeden kontrol ediyoum sürekli
sonuçta abi de küçük ne zaman ne yapacağı belli olmaz

bu ara en favori oyunumuz ceee
çok eğleniyor bu oyunu oynarken
bir de bişey soracam; bu kulelerle halkalarla oynayabiliyor mu çınar?
bana daha erken gibi geldi sanki

az pişmiş yumurta bebekler için çok riskli
en azından 1 yaşına kadar bu şekilde verilmemeli.

bu tarifler vakti gelince çok işimize yarayacak
emeğine sağlık limoncum

hoşgeldin sarıpapatya
seni epey merak ettik burda
sorununuzun iyileşme yoluna girmesine sevindim
bizim başımızda kakayla dertte bu ara
hergün kaka yapan oğlum 3 günde 1 yapmaya başladı
ama cumartesiden beri kaka yapmıyor
hiçbir sıkıntısı yok, keyfi gayet yerinde
bol bol gaz çıkartıyor, bunu yaparken hiç zorlanmıyor
ama ben çok tedirginim
bu zamana kadar hep cıvık yapardı kakasını
şimdi nasıl olacak ben de merak ve endişeyle bekliyorum
bugün aşı günümüz; aile hekimine bir sorucam
haftasonuna kadar hala yapmazsa önümüzdeki hafta doktor yolu görünür bize

güzel sözlerin için sağol canım
ben de seviyorum burayı
terapi gibi geliyo resmen

ben hamileyken de kalsiyum kullanmadım bu sefer (midem kaldırmadı)
demir hapını da doğumdan sonra kullanmadım hiç
bol bol süt ve ürünleri tüketmemiz lazım galiba

selam canım
hiç tedirgin olmana gerek yok
biz de 25 temmuz doğumluyuz
burdaki bebeklerin çoğu nerdeyse 1 ay büyük bizden
aynı durumdayız yani
ben sadece meyve ve yoğurt verdim şimdiye kadar
önümüzdeki hafta çorbalara geçicez

balık ve yoğurt bir arada yeyince zehirlemediği çok önceleri kanıtlandı
bir nevi hurafe oldu yani
bu arada ben gıda mühendisiyim
mezun olalı 7 sene oldu, ben öğrenciyken hurafe olduğunu söylerdi hocalarımız
büyük oğlum balık yediği gün anne sütünü de çekinmeden verdim
bir sorun da yaşamadık çok şükür
kendim de yerim balık ve yoğurdu bir arada

canım uzun dayanma süresi katkılarla değil uygulanan teknolojik işlemlerle sağlanıyor
bozulmayı sağlayan enzimleri etkisiz hale getiriyolar
ama ben yine de evde kendim hazırlamayı tercih ediyorum
uzun süreli dışarda kalacaksam eğer yanımda bulunduruyorum bu kavanozları
büyük oğlum da çok işe yaramıştı bu konuda

günaydınnnnnn

herkese güzel bi gün diliyorummm burası yağmurlu ve pusluu neyse benim misafirim var kalkayım artık

günaydın canım
yarın benim de misafirlerim var
haftasonu için yatılı geliyorlar
görümcem ve eltim bebek görmeye geliyolar

günaydın canım
yazacak o kadar çok şey birikmiş ki alıntıları anca bitirebildim

ben de kuşburnu ve pekmez tattırıyorum ara sıra
bazen buruş buruş olyo, bazen de yalana yalana bir hal oluyo:)

ohh ne güzel uyumuşsun maşallah
benim eşim her konuda yardımcıdır ama asla gece bakmaz çocuğa
ikisi birden ağlarsa ancak o zaman kalkar

ben yastığa beş kala uyurum desem yeridir
çocukları büyütürken beni en zorlayan uykusuzluk oldu zaten

günaydııııııııııııııııııııın hanımlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

titania yatılı misafir geliyomuş kolay gelsın canım

zeytıncım sanada kolay gelsın
ben çok tembelim vala bu sıra hiç misafir ağırlıcak havam yOk zaten ortalıkda oyuncak önlük patikler dağınık gelıo gözüme sürekli
mümkünse beni davet etsinler bi güzelde hazırlık yapsınlar şöleee börekler çörekler profitroller ooooooooooyyyy

yesho

sarıpapatya eşim kalkıyo canım 2 tur atıo bakıyo eymen uyucak gibi değil verıyo bana emerken uyur al diye
bizimki dün gece 10 buçukta zorla uyudu çocuk uykusu olduğu halde uyumak istemiyo
nette baktık kaldır yatır yöntemi falan ama sabrım yok benım sanırım yapamıcam
12 de uyancak gibi oldu aldım emzırdım bn uyumadan ki bıdha acıkmasın dıye emzirdim yatırdım
3 e kadar uyudu uyandı ıkk mıkkk yaptı memesını verdım yan çevirdim 2 saatte öyle devam etti 5 de artık acıkmıştır dıye aldım emzirdim 7 buçukta uyandı tam

günaydın anneler

tatlım nede olsa hazır yiyecek korunma süreleri uzun olması insanın kafasını karıştırıyor:44:. aynı zamanda masraflıda. bir armuttan bir öğün püre yapabiliyorsun ve en fazla 10 dknı alır. yinede sen bilirsin canımda kendi elinle yapman daha faydalı olur diye düşünüyorum bebeğine.:112:

bende yüzünü lavaboda yıkıyorum ona bayılıyor. elimi ıslatıyorum hemen gözlerini kırpıştırıyor anlıyor yüzünü yıkayacağımı. havluya dokunduğumdada anlıyor yüzünü sileceğimi. çok seviniyorum büyüdüğünü anlıyorum böyle bildiği zaman bazı şeyleri.

günaydınnnnnn

herkese güzel bi gün diliyorummm burası yağmurlu ve pusluu neyse benim misafirim var kalkayım artık

burasıda soğuk çok -15 derece karda yağmıyor kaç gündür yumuşamadı hava dondu heryer. gerçi ev çok iyi allaha şükür. benimde misafirim gelecek. annemle babam cumartesi geliyorlar ilk defa evime misafir geliyor çok heyecanlıyım tam bir ay kalacaklar

günaydın canım
ohh ne güzel uyumuşsun . benim sorunum erken yatmamak ama vakit çok çabuk geçiyor.eşimde yok. bebiş uyuduktan sonra bi nefes alayım diyorum bakmışım saat 1 olmuş. kızımda kalkıyor. yatana kadar 2 yi buluyor bazende geçiyor. sonra yatıyoruz artık benmi duymuyorum bebişim mi kalkmıyor bilemiyorum ama bu aralar ara kalkışından sonra 7 buçukta kalkıyor. bana iyi geliyor tabi.eskiden 5 gibi kalkardı uymazdı. eşim olduğunda haftasonlarının sabahları eşim bakar bebişime bende azıcık kestiririm. saolsun bitanem bana çok yardımcı olur. tek sorun bazen acıktığını anlamıyor bizimkide sesini çıkarmıyor. altını temizlemeyi çok seviyor.

tatlım kuşburnu zararlı olmuyormu ekşi ya.:44: bende papatya ve pekmez sipariş verdim annemlere sabah kahvaltısında su yerine vermeyi düşünüyorum. annem bal ver diyor ama doktor verme demişti. pekmez vericem bende

günaydın tatlım bazen benimkide gözleri kıpkırmızı olduğu halde direniyor uyumamak için sonrada sinir oluyor uykuyadalamayınca yırtıyor yüzünü bide alıştı şimdi illa kucağımda uyuyacak. sallarken daha iyimiş valla ağır geliyor artık kolum ağrıyor:106:. emzirme pozisyonuna yatıyor parmağını emiyor. bende poposuna pıt pıt yapıyorum öyle uyuyor. gündüzleri kendisi uyuyor bazen kaldır yatır yöntemini uyguladım ben işe yarıyor ama biraz sabır lazım. 2 günde sonuç vermişti bana. yatağının müziğini açıyorum tatlı rüyalar güzel kızım hadi bakalım diyorum okşuyorum öpüyorum kendi kendine uyuyor. gerçi parmak emmesinin çok yararı varmış bu konuda parmağını emdiğinden dolayı kendisi kolay uyuyabiliyormuş. annemin teorisi
sizin bebişleriniz hiç parmağını emiyormu? bazen acıtacak canını diye korkuyorum çok güçlü çekiyor. ama çok makale okudum 3 yaşa kadar normalmiş. bakalım ne olacak

CANIM vakitsizlik nasıldır iyi bilirim vaktin yoksa ver ama arad kendinde yap bence..milupa bize yaramıyor evet 4 kez aldık dördüde çöpe gitti..bende bazen herobabaynin meyve pürelerini veriyorum..zeytin doğru sölemiş benim kızım 1 temmuz doğumlu,efsun 23 haziran,zeytinde haziran sonu..haftalık değişiyor bu minikler..benimki 2 gündür desteksiz oturmaya başladı..
yok canım o balık bayat olursa olabilir belki...suyuna süreki rezene katıyorum zaten ama bizi biliyorsun hiçbişey fayda etmiyor..en normali her yedikten sonra biraz kaka yapması çok şanslısın..
o saç dökülmesi endede var..hemde nasıl..çocuğun ağzından bezinden alıyorum..bioblass şampuan kullanıyorum 1 aydır ama nafile..geçici bir durummuşş hormonlardan..

uykusuzluk yüzünden bidaha çocuk yapmamayı bile düşünmüştüm bi ara..yorgun olsamda uyuyamıyorum uykusuz olsamda...

iyi uyumuş bu gece bence..şöyle titania gibi yastığa 5 kala uyusam 5 saat bana rahat yeter ama ben o 3 ten 5 e kadar anca dalardım heralde...
yatır kaldır işe yarıyor bence..ben içgüdüsel olarak bilmeden yapıyordum bunu sonra baktımki zaten böyle bi yöntem varmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…