2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ne güzel keşke bizimkilerde gelebilse..bende kardeşimi çağırdım belki gelir ama o gelirse giremem buraya çok fazla..kaynanamla görümcemin kızı gelicek gibiydiler noldu bilmiyorum..kaynanamı pek sevmem ama insan yanlızlıktan bunalınca ona bile razı oluyor inan..
benim bebşde emiyor bazen parmağını cop cop...dişini kaşıyor zaten sürekli elleri ağzında

kızlar ben bu müge anlının programına fena takıldım..izlemicem diyorum duramıyorum..neler oluyor yahu töbe töbee...
titania inş yapar bugün kakasını yoksa sertleşiyor orda canım ya..zeytinyağı içir kayısı filan..aman amaaannn Allah kimseye vermesin başka çatlak..

slm kızlaaarrr
benimde bugün kayınvaliemler geliyor haftasonu kalacaklar ama benim hiç halim yok
dünden beri hastayım önce basit bi soguk algınlığı sandım dr a gitmedim ama bugün bel agrısına halsizliğe dayanamadım sabah gittim dr a meğerse benim hastalık soğuk algınlığı falan değlmiş meme apsesiymiş antibiyotik verdi inş toplarım kendimi.Allah'tan annemler burdada yardıma geldiler bana ben şimdi uzanıyorum annemle kardeşim mutfaktalar sağolsunlar
bu konuda şanslı olanlardanım sanırım!!!!

slm kızlar nasılsınız benim cimcime ilkk defa bugun gece 3 saat uyudu 1 saatlik uyku bile kendimi dinlenmiş hissettirdi daha 4 aylık olana kadar kaldır yatır yöntemiyle uyudu yatırıyordum iki pış pış uykuya dalıyordu 4 ayında bi grip olduk ondan bu yana ya kucağımda ya ayağımda sallıyorum 21.30 u geçtiğinde ne yaparsam yapayım uyumuyo en son eşimle battaniye ile sallıyoruz dayanamıyor artık gözleri kızarıyo kendi kendine eeeeeee giyerek uyuyo uykusuzluğumuza bi çare olsa bazen her saat başı uyanıyoruz ben tekrar dalana kadar ela nur tekrar uyanıyor sanki yıllardır uyumuyorum gibi

geçmiş olsun canım inş. hemen geçer çok sızlar o

biri beni mı anlatmış
bizde aynı durumdayız 2 aydır hatta daha da uzun zamandır böyleyız 3saat uyuduk dün çok uyumuş gibi oluyo insan her saat başı kalkmadan uyuyunca
uykusu olupta uyumayı red etmek nası bişe anlamıyorum bazen gerçekten insanın sabrı taşıyo babasına bırakıp çıkıyorum odadan domestosla biyerlerı yıkayınca rahatlayıp gelıyorum

uykusuz uykusuz işe gelmek dahada yorucu oluyo bi trlu odaklanamıyorum

kızlar ilgilnize teşekkürler öncelikle,
benim oğlumda desteksiz oturuyor ve emekliyor biraz erkenci her konuda 22 sinde 6 aylık oldu ama 4 adet dişimzi var gibi şeyler. Arada bir bişeyler veriyorum hatta çok tedirginde değilim ona ağır gelmeyeceğini düşündüğüm herşeyin tadına da baktırıyorum. Vakitsizlikte sorun benim için evde yardımcım var aslında yapabilir bişeyler oğluma ama yapabilmesi için ona gerekli malzemeyi sağlicak vakti ben bulamıyorum. Marketlerden de kesinlikle sebze almak yanlısı değilim oğlum için manavlarda aynı şekilde. şurda 3 ay kaldı 3 ay sonra zaten artık sofraya dahil olmaya başlayacak oğlum :) sağlığı maşallah yerinde oğlumun şimdilik iyi gidiyoruz

kızlar bebişlerinizin sabun ve şanpuanları neler acaba
ben ilk dalinin iyiki doğdun çanta setinden almıştım sabun, yağ, pudra (hiç kullanmadım ),şampuan 3.ayından sonra jhonson baby in sütlü bebe sabunundan aldım dalinden daha güzeldi

milupanın uzun süre dayanmasının sebebi şoklama bir anda çok ısıtılıp bir anda çok soğutulması ve sonra vakumlanması kavanozların içerisinde kesinlikle hava olmaması. Senin düşündüğünü ben birinci ağızdan iletmiştim daha önce ve aldığım cevap kavanozun ağzını açıp bir kaç bekletmem gerektiğiydi. havayla temasının kesilmesi onu uzun süre korunur hale getiriyormuş vs. vs. ay bilemiyorum kfamı karıştıran ve beni korkutan şeyler bunlar

ben sebzelerede meyvelerede 4. ayında başladım sıkıntımız yokta az önce birşey okudum ona takıldı kafam. Doktorumuz bize kahvaltıya başlamamızı önerdi önce rafadan yumrta sarısı bir çay kaşığı kadar ve yine o kadar peynirle başlamamızı ay sonunda is oğlumun bir yumurta sarısını yiyor olmasından fln bahsetmişti ama yumurta sarısı rafadanken çok iyi değilmiş diye birşey okudum kafam karıştı

kimisi eğer taze yumurtaysa köy yumurtası tabi olursa kayısı kıvamı olabilir diyo
kimisi hayır katı olucak sarısı dıyo bende bilmıyorum napıcamı taze ymurta gelıyo bize hatta bu sabah annemle bu yüzden tartıştık katımı kayısımı diye en son nası yedirdi bilmiyorum sormadım

amin cnm allah eksik etmesin ben çok seviyorum misafir ağırlamayıı ...
bende kızımı doyurdum uyuttum size bakmaya geldimm
bende bazen kendimi halsiz hissediyorumm bişeyler eksik ama ne bilmiyorum süt ürünlerine ağırlık verdim ama ne olur bilmiyorumm...
bende henüz hiç kullanmadım kavonoz mamalarından ama mecbur kalırsam kullanırım tabii ama sürekli kullanılmamasından yanayımm
neden yatılı geliyolar uzaktan mı geliyorlarr kolay gelsin cnm
oda fena fikir sayılmaz huysuzum oda kabulümdür yanii
evet çok şükür büyüyorlar
sen nerdesin ebusshh çok soğukmuşşş ne güzel bol bol vakit geçir anacığınla..onlar nerden geliyorlarr
geçmiş olsun cnmm

bizde bi laf vardır ne mutlu ana evi yakın olup kız kardeşi komşu olana derler gerçekten çok güzel bişeyy...uzakta olanları gördükçe kıymetini daha iyi anlıyorummm
ne derlerse desinler bende çok güvenemiyorum neticede karışık bişey içinde ne var belli değil yanii mecbur kalmadıktan sonra kullanmam bende...
bende yumurta katı olmalı diye biliyorum çünkü yumurtanın içinde bi mikrop varmış ve anca 100 dereceye çıkınca ölüyormuş bundan korumak için iyice pişmesi lazımm

maşallah şerife,5.5 kilo çok iyi..ben sana demiştim sende bu azim varken yakında manken kilosunda olursun...önce ve sonra hallerini bekliyorum ona göre:)
afiyet bal şeker olsun,yarasın kuzucuğa çorbalar...bende tarif çok:) eklerim yine ara ara..ileriki aylara uygun tariflerde var.zamanı gelince sırayla ekliycem..hepimiz faydalanalım,fikir olsun..insan bazen ne pişirsem,değişik ne yapsam diye saatlerce kafa patlatıyor..biraz zaman geçsin de haftalık menü oluşturup buzdolabının üzerine asıcam 1 hafta boyunca ne yapsam derdinden kurtulmış olucam :)
canım,sayfa canlandı gerçektende maşallah diyelim okunma rekoru da kırıyoruz
huysuzcum,balıklı çorba tarifi çok sevdiğim ve anneliğini çok beğendiğim bir arkadaşımın tarifi bana yollamıştı bende sizlerle paylaştım,biz henüz ne kırmızı et'e nede beyaz et'e geçiş yapmadık...beyaz et diyince bak aklıma geldi,eşim dün köyde tavuk kestirtmiş (Allah nasip ederse çınara köy tavuğu yediricez büyüyene kadar)Allahım tavuk sapsarıydı,bizim yediğimiz tavukları düşününce tavuk yemediğimi farkettim...10 tanede köy yumurtası almış,2 sabahtır sarısını yediriyorum çınara..yumurtayı şimdilik sevmiş durumdayız inşallah böyle devam eder...
canım,merak etmiştim seni...tekrardan çok geçmiş olsun inşallah şurup iyi gelirde kurtulursunuz bu dertten...bizim kaka kıvamımız değişken genelde sıvı kıvamlı yapıyor ama arada katı kıvamlıda yapıyor büyük insanlar gibi,ek gıdaya geçtiğimiz için bu durum normal tabi...
mama sormuşsun hepsini duydum,humananın da AR olanını kullandık..humana biraz yoğun bir mama ve çok tok tutuyor hatta bu yüzden humananın müşteri hizmetlerini aramıştım 3 saatte bir beslenen oğlum humanaya başladığımızdan beri 4-5 saatte bir acıkıyor bu durum normal mi ben biraz endişeliyim demiştim..konuştuğum bayan,humananın içinde keçiboynuzu ekstresi olduğu için daha uzun süreli tok tutuyor 4-5 saatte bir besleyebilirsiniz demişti...eğer humana kullanıcaksan aklında bulunsun bu çocuk niye acıkmıyor deme:)
sma ve smilac da kaliteli mamalardır gönül rahatlığıyla kullanabilirsin tercihini sma'dan yana kullan derim:)

çınar,dün de yine keyifsizdi...bir ara buraya yazıcam diye sayfayı açtım tam okurken uyandı ve akşam babası gelene kadar sürekli mızmızdı..çorbasını filanda yemedi,bir ara ses tonum yükselir gibi oldu oğlum neden yemiyorsun diye,sonra hemen kendimi toparladım..çok vicdan yaparım bu konularda çünkü...daha önce ciddi anlamda hiç kızmamıştım,dünde kızmadım gerçi ama yemeyince üzüldüm..yine diş diyeceğim ama herşeyide dişe yormak istemiyorum belki başka bir sıkıntısı vardı ve ben onu anlayamadım..neyseki bugün keyfimiz yerinde teyzesi:)
canım,ben çok kan kaybetmiştim doğumdan önce oyüzden kutu kutu kan şurubu içtim ve elevit kullanmaya devam ettim..bizdeki vitaminler sütle bebeğe geçiyor sonra biz vitaminsiz kalıyoruz..sende kullan bence
eşini tebrik ettim...benim eşimde bu konularda çok serttir kimseye dokundurtmaz:)doktorlar hariç tabi..fizik tedavi doktorumuz resmen oğlumu yalayarak seviyor yaa:))) dışarı çıktığımızda çocuğun heryerini siliyorum artık...ondan başka okadar öpüp yalayan yok...
elifcim,senin kızın bilinçli diyordur onları,okadarı tesadüf olamaz çünkü..ama benim oğlum bilinçli demiyor arada hatta 40 yılda bir ağlarken söylüyor...öyle hece filanda kullandığı yok,sanırım geç konuşucak..erkek çocukları kızlardan farklı oluyor zaten kızlar bu konuda çok becerikliler maşallah

yesho,bizde geçenlerde aptamil mama aldığımızda yanında kavanoz meyve püresi hediye vermişlerdi,benim oğlum benim evde yaptığım meyveleri yemiyor ama kavanozdakileri yalayıp yutuyor..birkaç tane hipp marka aldım artık evde hazırladıklarımı yemezse veriyorum..ama sebzelerini kesinlikle kendim hazırlıyorum..alma imkanın yoksa ipek hanımın çiftliği diye bir site var buradan sebzelerini taze bir şekilde getirtebilirsin,organik üretim yaptığı için biraz pahalı ama sadece bebeğin için yarımşar kilo aldığında çokda pahalıya gelmiyor aslında..bende bazı şeyleri buradan temin etmeyi planlıyorum...
bende uyku problemi çınar doğduğundan beri yok..kafamı yastığa koyar koymaz uyurum :)dünya yansa da duymam..çınar uyanırsa eşim kalkar oyüzden,ben hiç duymuyorum uyandığını oyüzden gündüzleri pek uyumamaya önem gösteriyorum..birşey olur duymam filan Allah korusun...
canım,siz bizden küçüksünüz bizi baz alma sakın,birde her çocuğun gelişimi farklı oluyor senin 2 çocuğunun arasında bile çok büyük farklılıklar vardır...
şerife ve sen şanslısınız çocuğunun gelişimi için evde büyük bir kardeş daha olması çok önemli..daha erken konuşur,daha erken emekler ve yürür..sosyal gelişimi daha iyi olur..bu anlamda çok şanslısın aslında..belki 2 çocuğun bakımı zor olabilir ama onuda zamanla reyına oturtuyorsun..
çınar,kule ve halkalarla şuan oynayamıyor sadece dişlik olarak kullanıyor..ben ona sürekli nasıl oynanacağını gösteriyorum ama..beyninde şimdiden yer etsin ileride oynarken zorlanmaz diye düşünüyorum:)
tarifler için rica ederim canım,daha çok tarif var,zamanla eklerim..
Tracy Hogg'un kaldır yatır metodunu bende denedim 45 dakika sonunda pes ettim..biraz sabır gerektiriyor,tekrar deneyeceğim ama..

bende önceden izlerdim,hamilelikte bırakmıştım izlemeyi ,üzülüp bebeğimi de üzmek istemedim..sonrada bir daha izlemedim zaten..

geçmiş olsun inci..

evet çok şükür büyüyorlar
sen nerdesin ebusshh çok soğukmuşşş ne güzel bol bol vakit geçir anacığınla..onlar nerden geliyorlarr

ben moskovadayım şuanda -15 derece hava. eve hapis başladı. annemler istanbuldalar ordan geliyorlar. hazır vize kalkmışken gelecekler 1 aylığına.

ayy bende takıldım kesintisiz izler buluyorum kendimi.

yasemincim

canım izmitte diş kurabiyesi satan bir yer biliyor musun? ve şeker hamuru satan... sen diş buğdayı yaptın mı ya da diş buğdayı yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi??

aaaa sizlerede demeyi unuttum kızlar... bizim de dişlerimiz çıktı ikisi birden geldi.. dwemekki bu kadar huzursuzluğun bi nedeni varmış:):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…