2011 yılında tüp bebekle dünyaya gözlerini açan bebek annelerinin paylaşım alanı

cumartesi bebek mevlütümüz varrrrrrr ....

babam mevlüt için kızıma elbise almış . çok merak ediyorum .nasıl duracak kızımın üzerinde . inş . saç bandı falanda vardır .. malumm saçlarımız var .. önüne gelmesin dimi
çok heyecanlıyız ...

Son düzenleme:

Alah kabul etsi cnm...
elbisesi ve bantı ile fotosunu bizde isteriz..

maaşallah k ızına Allahım kabul etsin mevlütünü canım benim :))))
günaydın kızlar
kandiliniz mübarek olsun

seninde kandilin mubarek olsun

kızlar bana akıl verin kızımın gözü sarı sarı çapaklar var akıyo doktor dün damla verdi ama gözü açılmıyo yavrumun çok üzülüyom ılık sulu beji ısalatıp temizliyorum yarım saate kalmaz gene sarı sarı birikiyo sizden kimmsede oldumu ((((

çok geçmiş olsun canım.bizde olmadı ama hem damlanı damlatırsan hemde ılık çayla silersen çabucak geçer inşallah

benim kızdada oldu ..yazmıştım daha önce burada ... ılık su pamukla temizle .(zaten yapıyorum yazmışsın devam et rahatlatır)..
birde bize GENTA adında damla verdi .. sabah öğle akşam birer damla damlattım ..
şimdi daha iyi ... arada çapaklanıyor . 1 kere damla sıkıyorum ....
geçmişolsun ...

kızın büyümüş maaşallah mevlüdünüzü de Allah kabul etsin..
benim için işe gitmek gerçekten de çok zor.. annem bakıyor, içim rahat o konuda ama zor hem iş hem bebiş
buarada ilk başlarda bizde de gaz problemi çok olmuştu, kullanan arkadaşların tavsiyesiyle aktardan acı elma yağı aldık, kekik gibi kokuyor, günde 1-2 kez-özellikle gece yatmadan-ayaklarının altına sürüp masaj yaptık,işe yaradı..hatta bazen karnına bile bu yağla masaj yaptık, istersen dene, ben faydasını gördüm, ara ara da hala kullanıyoruz, zararlı birşey değil..
emziği bir de öyle deneyelim bakalım.. belki alır.. bilmiyorum alması mı iyi almaması mı, deneyeceğiz..

Nurcan kızına geçmiş olsun çok, kıyamam.. umarım hemen geçer problemi..
doğum sırası kimde, topikteki en yeni anne kiim olacak?

bizim topikten 2 3 hafta belkide daha erken espoir nikli arkadaş geliyo yanınıza
çoğul gebelik hemde
sonrasında ise lila ile ben varız bakalım onunkide çoğul ama biz düşünüyoruz ki bizim bebişler 1 2 hafta arayla gelecek
hayırlısı neyse olsun

eveeeettt az kaldı biz geliyoruz minnoşlarla
hemde kalabalığız biz canım
espoir2 ben3 her zaman1 üçümüz 6bebek yapıyo:)

sağol canım evet genta bizede verdiler ama açıldıktan sonra 15 gün içinde tütekilmeli imiş birde 15 günlükken başlanacak bir vitamin d var sizede verdilermi

sağol canım gözü daha iyi ama benim dertler bitmiyorki şimdide sağlık ocağında alınan topuk kanı kötü çıktı bakalım bidaha yapılıcak hafta içi sonuç için arayacaklar ((((((
yaa kızlar gözümden kaçmış sabriya arkadaşımızda var 32.haftada
espoirden sonra o geliyo

evet sabriya var onunla benim aramda çok yoktu çünkü :)))))))))

kızlar akıllıbebek.com diye bir sitede çok güzel tavsiyeler var,bir anneden... sizlerle de paylaşmak istedim:

Yeni annelere tavsiyeler

- Sezaryen çok kötü bir şey değildir her iki doğumun sonucu aynıdır. Bebeğiniz dünyaya gelir

- Bebeğinizi büyütme konusunda büyük konuşmayın anneler ,asla dediğim her şey başıma geldi.

- Sezaryen bir ameliyattır.hemen iyi olmayı beklemeyin en aza iki haftanız var.

- İstediğiniz kadar ağlayın ama sakın içinize atmayın eşinizle konuşun, paylaşın

- Dinlenin , inanın misafirler o kadar ödemli değil ama bebeğiniz ve siz çok önemlisiniz

- Süt yapan en önemli üç şey= su, uyku, mutluluktur

- Sakın başkaları yüzünden bu üçlüyü eksik etmeyin ve pes etmeyin

- Bebeğiniz aç olduğu için değil gazı olduğu için ağlıyor

- Gaz sancısı başlamadan dışarı çıkarsanız ağlamayabilir mutlaka deneyin

- Aç olsa bile anne sütü ona yeter, yeter ki siz yettiğine inanın

- Mama vermek dünyanın sonu değildir sadece ikinci alternatiftir.

- Başta babaanneler olmak üzere kimsenin dediğine inanmayın araştırın ve bence içgüdülerinize güvenin, ona kimse sizden daha iyi bakamaz

- Ballı süt, kompostolar, rezene vs gibi şeylerin süt yaptığı gerçektir, özellikle gece yatmadan mutlaka bunları için

- İlk zamanlar sütünüzü sağdığınızda az çıkabilir sakın moralinizi bozmayın , o kadarı bebeğe yetiyor

- Bebeğinizin uzun süre memede kalması kötü bir şey değildir , aksine iyi bir şeydir.

- Kocanız avuçlarınızın arasından kayıp gidiyormuş gibi gelebilir, biraz sabır inanın geçecek

- Bebek bakımında mutlaka babalara görev verin vermezseniz her şey başınıza kalır

- Bebeğinizin seçimlerine saygı gösterin ,onu zorlamayın, unutmayın asker büyütmüyoruz

- Her şeyi araştırın ama çılgınlık düzeyine girmeyin rahat olun ,bebekleri Allah korur

- Sigara içmeyin , kesin sütü azaltır ve tadı süte geçer, kanıtlanmıştır.

- Herkesin bol sütü olmayabilir , ama her annenin emzirdiği ve sağdığı sürece sütü vardır.

- Çalışan anneler mutlaka sütünüzü sağın, bu sütün azalmasını engeller kesindir.

- Evde ki anneler bunaldığınız zamanlar bebeğinizden 2-3 saatte olsa uzaklaşın inanın iyi gelecektir.

- Bebeğinizi büyütürken size en çok lazım olan şey ruh sağlığınız , iyimser olmaya özen gösterin

- Siz ne kadar sakin ve güler yüzlü olursanız bebeğiniz de o kadar mutlu olur…

- İşe gittiğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin demeyeceğim çünkü biliyorum imkansız

- Ek gıdalara geçiş sürecinde sakin olun yoğurt sevmemesi dünyanın sonu değil

- Her gıdanın mutlaka bir alternatifi var , onu zorlarsanız kazanan kesin o olacaktır.

- Bebeklerimiz çok zekiler şimdiden ilerisi için kendinizi geleceğe hazırlayın, sakın hayattan kopmayın

kızlar benim kız arada ağızından burnundan fışkırır gibi kusuyor genelde hıçkırığı geçmediği zaman oluyor sürekli hıçkırıo beni emdikten veya mamadan sonra hıçkırık geldi ve gitmedi ise mutlaka çıkarıyo birde fazla yiyince ama öle böle değil resmen fışkırıyor (((((

bekliyoruz kızlarrrr
sağol canım evet genta bizede verdiler ama açıldıktan sonra 15 gün içinde tütekilmeli imiş birde 15 günlükken başlanacak bir vitamin d var sizede verdilermi
))

evet 15 gün sonra atıyorsun göz damlasını
evet verdi .. d vitamini ...hergün 4 damla veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…