2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum
doktor catı muayenesı yaptı önce ebe yaptı sonra doktoru cagırdı
yırttım kendımı
bu nasıl bır acıydı
sakın yanlıs anlamayın bılmıyorum benım canımmı kıymettlı yoksa onlarmı vahset uyguladılar bana ıcımı söktuler resmen
doktor kıbardı yınede ebe cok tatlı bırırsı olmasına karsın cok acıttı
herkes hıc korkulcak bısey degıl dıyorlardı ama ınanın abartmıyorum basbas bagırdım
1 cm acıklıgımda varmıs buarada
doktor catımın ne cok kötu nede cok ıyı oldugunu söledı yanı ıyı ıkınırsam normal dogurabılırım
ama dedı sen muayenede bu kadar sıktın bagırdın normal sansı veremıyorum sana dedı
bende gözler doldu
ben sezeryanda olamamkı korkuyorum dedım(hatta bugun yapcaklardı kabul etmedım)
normaldende bu muayeneden sonra korktum dedım
doktor bebegine zarar verırsın dogum anında yada 3-5 cm acıklıkda sezeryan dıye bagırırsın dedı bana
valla dogru söledı yaparım
bende tamam dedım
böyle karar verıldı yanı
umarım hayırlısı olur
48 saat sonra yavrum kollarımda olur

Merhabalar arkadaşlar,
Doğum sonrası tebrikleriniz için çooook teşekkür ederim. İki kez girip bişeyler yazdım yarım kaldı bırakmak zorunda kaldım.
Sayfaların tamamını okuyamadım. Bir kaç soru gördüm. Ben de hep detayda merak ederdim uygulamaları o yüzden elden geldiğince detaylı yazacağım.
Epidural sezeryan da epidural şöyle yapılıyor: Ameliyathanede masada oturur durumda belinizi temizleyip öne eğilmeye çalımanızı istiyorlar. Tam bel ortasından bir iğne ile girip katater takıyorlar ve epidural sıvı veriyorlar. Yavaş yacaş ayaklar karıncalanır gibi uyuşmaya başlıyor. Hızlıca uyuşuyor ve hiç hareket edemez oluyor. Masaya onlar kaldırıyor. sonra katateri iyice sabitleyip düz yatıyorsun. Uyuşukluk kontrolünden sonra işlemler başlıyor. sezeryan kısa sürüyor, hemen bebişin sesi duyuluyor. eşimi ameliyat başladığında aldılar yanımıza sonra bebekle beraber çıktı. kapatma ve dikiş anlmıyorsun bile çok kısa. sonra odaya. bebişte geliyor. oda şenlik gibi. bebek hemşiresi gelip emzirtiyor. geceliğini giydiriyorlar.beline kadar. altına kilot içine bir normal pedi yapıştırdı bebek bezinin iki yanını çıkarıp üstüne koydu, ayrıca 2 tane de steril ped koydu ve giydirdiler. yatağın üzerinde de hasta bezi vardı. H abu arada ameliyat öncesi idrar için sonda takılıyor. Ben sabah 8 de ameliyata girdim. Sondayı da sanırım 16 da falan çıkardılar.O süre içinde 15 dk da bir tansiyon ve ateş ölçümü yapıldı. İdrar miktarı kontrol edildi. Pedler değiştirildi. 17 gibi düğün çorbası ve meyva suyu getirildi. Ayağa kaldırılıp 10 mt kadar yürütüldü. Gaz çıkması gerekli. Sonrasında da koridorlarda uzun yürünmesini istiyorlar.
Sonda çıkarılması da acısız. Elimin üzerinden damar yolu açılmıştı en çok oradan antibiyotik yapılırken acıdı. Ayağa kalkıldığında acı oluyor. Tuvalete oturmak tabii ki biraz zor. Ben yalnız gittim tuvalete. Ağrı kesici için beldeki katater duruyor yetmezse kalçadan ek yapılıyor ayrıca Parol ağızdan alınabiliyor. Şimdilik bu kadar sorularınız olursa yazarım yine :)

1-sonda takarken acı oldu mu figen
2-bir de sen ameliyat masasına yatarken o kateterin hortumu ya da kendi ağırlığınla yamulup oynamıyor mu.
3-dikiş acısı dayanılmayacak gibi mi canım
4-şu an kaçıncı gündesin klozet vb ye oturulabiliyor mu-eğilip bebeği yataktan alabiliyor musun rahatça
5-sütün hemen geldi mi
6-şunu sakın unutmayın dediğin önemli bişey var mı.sağol canım sorular şimdilik bu kadar

benımde çok kötü şişler ve malesef bi çözümüde yok sanırsam doguruncaya kadr böyle şiş kalcaklar

benimde 2gündür şiş ayaklarım çok sinir bozucu

uyuyup uyandıktan sonra biraz inmiş gibi oluyo ama gene gün içinde eski şişliğine geri dönüyo
bide acıyo yanı bastıkca sabredicez artık az kaldı dogumlarımıza

Benim hic inmiyor ve 3 haftadir hergun biraz daha sisiyor.acisini hic anlatmiyorum artik.cok fena ayaklarim

sonunda geldi bebişin canım,allah analı babalı büyütsün inşallah,darısı bekleyenlerin başına

ayy canım çok sewindim ya en çok senlen demircannn ın doğum haberlerini bekliyordum çok sewindim maşallah sana ve kuzunaDarısı bizlere inşallah

uzun zaman sonra tekrar bi yazayım dedim.. kardeşim şu an evde hala nst sinde sancı çıkıyor arada hastanaye alıyorlar iki gün sonra geri çıkıyor son zamanlara dogru daha bi stresliyiz hepimiz doktoru belki sezeryan yaparım demiş.. anne yavru ve bebek yavru evde gün sayıyorlar bakalım.. bebişde iyice tepki vermeye basladı rahatlatıcı şarkı filan dinletiyoruz anca duruyo yoksa çok sabırsız :) burdan doğum yapan annelere geçmiş olsun bebekleriyle uzun sağlıklı mutlu ömürler... darısı kardeşimin ve bekleyenlerin basına olsun kolaylıkla bi avazda işlh

teyzoşları kızımın kapı süslemesi nasıl olmuş değişiklik yapayım mı başka fikir bekliyorum

gıcıklık yapmayan bir refakatçiyi sakın unutmayın :)
şaka bir yana en rahat edeceğiniz kişi refakatçi olsun. benim annem gibi, ilkinde kayınvalidem çok istedi diye kabul etmiştim. büyük hataydı.

sıkı ayakkabı giydiğim zaman bende de oluyordu canım.valla eşine masaj yaptır,sonra havaya dik yarım saat.ayakta durma fazla tuzu azalt .ben de geçti o şişlikler şükür.azcık var ama eskisi gibi değil.

Ben iki aydir hic ayakkabi giyemedin. Zar zor masaj yaptiriyorum cok canim aciyo cunku. Yok bunlar fayda etmiyor bir turly. Az tuzly yerim normalde biraz daha azalttim bu sefer sicaklardan da daha fazla tansiyonum dusuyor. Hayirlisi biraz daha idare edicem sanirim. Cozemedim bi turlu. Psikolojimi bozuyor artik ama yapcak bisii yok sabretcez.

Kizlarrr... Karnim dun biraz iner gibiydi bugun bariz indi asagi karnim. Bel agrim cok ama dogum agrim yok sukur.harin inince nekadar sonra dogum olur bilginiz varmi? Carsamba kontrolumde bebek kanala yerlediyor demisti dr. 3 5 gunde hemen dogum olmaz dimiiiii.?

Nsaıl anladın indiğini canım, benim indi gibi geliyor ama eminde olamıyorum şahsen.

Nsaıl anladın indiğini canım, benim indi gibi geliyor ama eminde olamıyorum şahsen.

Karnimin kasilmadigi zamanlarda midemin alti bombos. Bariz belli birden inde gibi. Ayakta tam emin olamiyorum ama oturumca gogsum karnim aradindaki bosluk cok artti vede bebek kasiklarimda hareket ediyo gibi

Karnimin kasilmadigi zamanlarda midemin alti bombos. Bariz belli birden inde gibi. Ayakta tam emin olamiyorum ama oturumca gogsum karnim aradindaki bosluk cok artti vede bebek kasiklarimda hareket ediyo gibi

O zaman oğluşumda inmiş.
Benimde kasıklarda hareket ediyor hep, rahime baskı yapıyor, gerçi 1 haftadır böyle benim yaa, henüz doğum falan yok gündemde...

Kızlar karnımızın inmesi icin bol bol yürüyüş yapmak lazım bebek ozaman daha çabuk asagi iniyor gerçi biz artık bı an once gelsinler diyoruz ama vakti zamanı gelince onlarda durmaz:

Benim ayın 1inde son kontrolum var ebede çatı muayenesi icin muhtemelen bir arkadas bas bas bağırdım dedim ama okadarda cok acimiyo üstelik benim rahmim darmis bide oyuzden biraz korkuyorum normal doğumdan ama Burdada oyle sezaryan gibi bir seçeneğimiz yok bebek icin bir komplikasyon oluşmadı sürece

Rabim hayirlisiyla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi

O zaman oğluşumda inmiş.
Benimde kasıklarda hareket ediyor hep, rahime baskı yapıyor, gerçi 1 haftadır böyle benim yaa, henüz doğum falan yok gündemde...

Azcik daa dursunlar hemen olmasinnn yaaa. Baski hissi bendede bir haftadir var.

Son düzenleme:

Allah uzun sağlıklı ömürler versin.gözün aydın canım.Darısı bizlerin başına....

hayırlısıyla sağ sAlim al bakalım bebişini kucaguna darısı basımızaa

ne güzel herşey maşallah rabbim analı babalı büyütsün sen yükü attın darısı bizim başımıza valla bnmde elim ayagım şişmeye basladı ağırlaştım temmeellii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…