2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de bir tane okudum. Allah hayırlı evlatlar versin hepimize.

ben de merakla bekliyorum ama hiç bir ağrı sancı yok henüz

bebeğim küçük olduğu için de çok endişeliyim

ultrasonda 2250 çıktı salı günü (((

2000 de olabilir 2500 de olabilir dedi

gittikçe yavaşladı bebeğimin kilo alması

hergünüm ağlamakla geçiyor, ağlaya ağlaya bekliyorum kızımı

allah herkese kolaylık versin hanımlar

Merhabalar herkese,doğurmuş olanlar ve büyük günü bekleyenler...
Bir ara doğum hikayemi yazmıştım ama sayfalar silinmiş sanırım.Neyse,çok uzun değildi zaten :))
Normal doğum yapmış biri olarak birkaç tavsiyede bulunmak isterim heyecanlı anne adaylarına ; - en öncelikle,açılmanız 8 cm olmadan yani,doğum epeyce yaklaşmadan kimselere haber vermeyin,yoksa benim gibi 1 günü 4 kişiyle aynı odada geçirirsiniz,sürekli çalan telefonlar da cabası. - ben kontrole gidip doğuranlardanım,hastane çantam da hazır değildi zaten.yatış yapınca hastane önlüğü giyiyosunuz zaten,ta ki doğum sonrası odaya gelene kadar.ben sadece 1 tane gecelik giydim. - ped hiç kullanmadım çünkü hastane veriyo zaten,hatta eve giderken de 2 paket istedim,ilk üç gün kanamam yoğundu. - 2 adet külot da yetti. - bebek bezini de hastane verdi,ben aldırmışrım ama aynısıydı,kullanmadım. - çok parçalı hastane çıkışına hiç gerek yok,bir çıtçıtlı body,bir uzun kollu üst,bir de patikli alt giydi,gerisi fazlalıktı. - bebek dostu hastane olduğu için,biberon ve mama kesinlikle verilmedi. - normal doğum yapmama rağmen sütüm çok az geldi malesef ve 5. gün sarılıktan 1 gece hastanede kaldı.şimdiden süt artırıcı çaylardan için bence,hemen gelsin sütünüz. - bir de meme ucu kreminizi sürün,benim ilk birkaç gün biraz tahriş oldu sadece,hemen geçti,doğumdan 2 ay önce başlamıştım sürmeye.

2gün önce doğum günümdü annem 1 gün öncesinden yanıma geldi hem dogum için hemde doğum günümde yanımda olabilmek için..gelirken bana çok anlamlı bi hediye getirmiş bende sizlerle paylaşmak istedim işte güzel hediyem

eşimin benim ve oğluşumun ismi

cnm bebegının kilosu biraz zayıf olabılır ama bu sorun değilki
kilolu olup kaçgün küvezde kalanlar oldugu gibi zayıf olup hiçbir sağlık sorunu olmayanla bebekler var
ve bunlar az değil yanı oyuzden aglayıp kendıne son günlerini zehir etme hem bebişinide üzme annesi
sen moralli olki bebişinde iyi olsun cnm üzme kendını

şimdiden allah analı babalı büyütsün o zaman kolay doğum olsun ağrın sızın az olsun

cok sagolun
rabbım hepınıze hayırlı dogumlar nasp eylesın
,hakkınızı helal edın
ayrıca su son vede sancılı donemlerınızde banada adımlan duanızı eksık etmezsenız cok sevınırım

Canım bende okudum:)Allah hepimize sağlıklı evlatlar verir inşallah:)

tatlım canını sıktıkça bebeğin hiç kilo almaz.
benmde bebeğim normale göre zayıf en son 37nci haftanın başnda 2300-2400 anca dedi ama yanılma payıda olabilir dedi.
üzülmekle elimize bişi geçmez. sağlıklı olsnlarda zayıf olsnlar napalm..
Allah dermansz dert vermesn kilo alınır bi şekilde.

doğum nasıl gerçekleşir?

Doğumun gerçekleşmesi için Can'ın(bebegin) uterustan çıkarken vajen dediğimiz kanaldan geçmesi gerekir. Bu kanala girmesi için de serviks dediğimiz uterus ağzının açılması gerekir. Bu ağız açılırken zarlar yırtılır. Can(bebek) doğum yoluna doğru itilir.

Bu süreç 3 evrede gelişir.

1. Evrede uterus ağzı düzenli sancılarla açılır. Genişler. Açıklığı 10 cm olur.
2. Evrede 10 cm olan uterus ağzından, Can(bebek) düzenli sancı ve itilmelerle dışarı atılır.
3. Evre ise Can(bebek) çıktıktan sonra plasentanın çıkması sürecidir.

Doğumun başladığı nasıl anlaşılır. ?

Doğumun yaklaşmasını gösteren 8 belirti vardır...

1. Vaginal akıntıda artış; genellikle açık renktedir. Bazen hafif pembe veya kahverengi olabilir.
2. Can'ın(bebegin) başının anne'nin kemik çatısına yerleşmesi; Ilk doğumlarda, doğumdan yaklaşık 15 gün önce Can'ın başı çatıya iner. Bunun belirtisi kasıklarda oluşan ağırlık hissi ve sık idrara çıkmadır. Ayrıca anne göğsünün altında bir rahatlama farkeder.
3. Karındaki sancının sayısı artar. Sertleşme ve sıkışma hissi ile birlikte hafif adet sancısını andıran kramp tarzı ağrılar belirir.
4. Sık gelen ve kaybolan künt bel ağrıları.
5. Ağırlık artışının durması ve yarım kilogram kadar ağırlık kaybı. Bu zayıflamanın nedeni hormonlardaki azalmaya bağlı olarak sıvı kaybının artmasıdır.
6. anne bir canlılık ve enerji artışı hisseder. Ama yine de fazla iş yapmamalı enerjisini doğuma saklamalıdır.
7. Barsak hareketlerinin artması, doğuma yakın kramplar halinde gelen ağrılar.
8. Serviksin yumuşaması, ağız kısmının öne dönmesi ve hafif açılarak incelmesi... Ilk sancılar 30-45 dakika arayla gelen ve çimdiklenme tarzında olan birkaç saniyelik kasılmalardır. Bunlar uterusun kasılmalarıdır ve bu esnada anne elini karnına koyduğunda sertleşmeyi hissedebilir. -Yanlış hesap Bağdat'dan yanlış doğum sancısı hastaneden döner...
Önemli olan bunların gerçek doğum ağrıları olup olmadığını anlayabilmektir.

Bunun için için biraz dikkat etmek, telaşlanmadan durumu değerlendirmek gerekir. Aldatıcı kasılmalar birkaç saat içinde geçer. Gerçek doğum ağrıları ise başlangıçta hafiftir ve giderek zamanla süresi, şiddeti ve sıklığı artar. 15 -20 dakikada bir gelir, karından başlar, kasıklara doğru yayılır. Adet sancısına benzer . Adet sırasında içeride biriken kan atılır, burada ise içerideki Can dışarı itilmeye çalışılır.

10-15 dakika arayla gelen 30-40 saniye süren ağrılar doğumun başladığını gösterir. Bazen doğum başladı sanılarak hastaneye gidilir. Ama hastaneye varınca sancılar kaybolur. Yalancı doğum ağrıları olarak adlandırılır bu tip ağrılar. Rahim ağzını yumuşatır açar, doğuma hazırlar. Bunlar bir çeşit ısınma turlarıdır doğum için...

nişan geldi doğum başlıyor aman...

Ilk kasılmalardan sonra nişan diye bilinen, uterus ağzını tıkayan sümüksü, hafif kanlı bir akıntı gelir. Bu doğumun bir işaretidir. Bu bazen akıntı bazen de tıkaç biçiminde gelebilir. nişan geldikten sonra hemen sancıların başlaması gerekmez. Bazen bir iki gün gecikebilir. Bazen de tıkaç günler önceden çıkmış ve dikkati çekmemiş olabilir. Yani nişan gelmeden de doğum ağrıları başlayabilir. Telaşlanmamak gerekir.

Doğumun ilerlemesi...

doğum ilerlemesi için bebeği saran suyun zarının yırtılması gerekir. Bu bazen sancılar başlamadan olur.

Sancılar başlamadan su gelirse...

Su sızıntı halinde gelebilir. Ama genellikle bol miktarda su fışkırır tarzda bacaklardan aşağı boşalır. Bazen su kesesi gece uykuda açılır ve tüm yatağı ıslatır. Bu nedenle son günlerde önlem olarak yatak çarşafı altına muşamba sermenizi öneririm.

Su genellikle açık sarı renktedir. Bazen içinde Can'ın cildinden bulaşmış krem gibi artıklar bulunur. Kanlı ya da vişne çürüğü rengi dediğimiz renkteki sular tehlike belirtisidir. Ayrıca yeşile çalan renkteki sular Can'ın mekonyum dediğimiz ilk dışkısını yaptığının göstergesidir. Bu durum Can'ın sıkıntıda olduğunun habercisi olabilir.
Su kesesi çoğunlukla sancılar sırasında kendiliğinden yırtılır. Zarlar yırtıldıktan sonra su boşalır. Bazende zarlar kalındır. Ancak doktor tarafından delinerek yırtılır. Böyle bir şey yapılacağı zaman hekiminiz sizi bilgilendirir. Sakın korkmayın, bu işlem sırasında hiç bir ağrı duymazsınız, çünkü zarlar üzerinde sinir yoktur. Zarların açılması ile Can'ın başı doğum yoluna iyice yerleşir ve sancılar sıklaşır.

Sancılar artıyor...

Doğumun doğum kanalı yoluyla olabilmesi için güçlü kasılmalar gereklidir. Eğer uyuşturma yapılmamışsa bu kasılmalar sırasında ağrı duyulur. Ağrıların şiddeti kişiden kişiye değişir. Doğuma fizik ve moral yönünden iyi hazırlanmış, bilgilendirilmiş Annelerde ağrı algılanması çok az olur. Aksine doğumu korku içinde bekleyen, kendine iyi bakmamış, doğum hakkında hiçbir bilgisi olmayan Annelerde ağrı çok şiddetli algılanır.

Her ağrıda Can biraz daha doğum kanalına yerleşir. ilerler. Uterus ağzı açılırken hafif kanama olur. Çünkü buradaki küçük damarlar yırtılır. Bu kanamalardan korkulmamalıdır.
Uterus ağzının genişlemesi yavaş olur. Ilk doğumlar için 10-14, daha sonraki doğumlarda 6-8 saat sürer.
Şiddetli ve sürekli kasılmalarla serviksin açıklığı 10 cm olduktan sonra doğumun ikinci evresi yani Can'ın(bebegin) atılma dönemi başlar.
Bu dönem ilk doğumda 1 saat, daha sonrakilerde 15 dakika kadar sürer.

Doğumun son evresi

Atılma evresinde sancıların süresi ve şiddeti iyice artmıştır. Can'ın(bebegin) başının aşağı yerleşmesi ile ıkınma hissi başlar. Ikınmalarla Can'ın(bebegin) başı iyice ilerler ve çıkıma dayanır.

Rahim ağzı iyice gerilir. Esnekleşir. Kendi başına doğum yapanlarda doğumda mutlaka yırtıklar olur ve bunların onarımı zordur. Hastanede yapılan doğumlarda ise epizyotomi denilen düzgün bir kesi yapılarak, bu yırtıklar önlenir. Bu kesi doğumdan sonra dikilir.

Eğer bu kesi yapılmazsa ileride kadını tüm yaşamı boyunca sıkıntıya sokan rahim sarkmaları , idrar ve dışkı kaçırmaları gibi önemli rahatsızlıklar ortaya çıkar.
Can(bebek) doğduktan sonra göbek kordonu kesilir. Henüz plasenta uterus içindedir.
Artık karın boşalmış ve anne rahatlamıştır. Uterus küçülür ve toparlanır. Karında top gibi bir şişlik olarak hissedilir. Bu arada üşüme titreme olabilir. Doğumdan sonraki 5-10 dakika içinde plasenta ayrılır ve alınır. Kanama olmaması için ilaç yapılır.

Artık anne doğumhaneden odasına alınabilir. Hem Can'ı (bebegi)hem de anne'yi derin bir uyku beklemektedir. anne uyandıktan sonra hemen Can'ını (bebegini)emzirmeye başlayabilir.

cok sagolun
rabbım hepınıze hayırlı dogumlar nasp eylesın
,hakkınızı helal edın
ayrıca su son vede sancılı donemlerınızde banada adımlan duanızı eksık etmezsenız cok sevınırım

Canım ben de okudum, Allah kabul etsin Mevla gönlünüze göre versin...

Ben de okudum, hayırlısı olsun hakkında canım...

kızlar 5 dk yazıp cıkacagım
doktordan geldık haber vereyım dıye gırdım
3500 olmus oglum
ve pazartesı sezeryana gun verdı doktor
saat 12 gıbı alırız dedı
hıssızlestım saka gıbı gelıyor hala

Herkese merhaba,

Bugün güneş yok burada, rüzgarlı da ama yine de çok sıcak. Vantilatörün karşısında geçiyor zaman.

Benim de ayaklarım normal ama ellerim şiş ve ağrıyor, su şisesini dahi zor tutuyorum. Sabahları sanki ellerimi birileri gece sıkmış da incitmiş gibi uyanıyorum. Ellerimi yumruk zor yapıyorum çok acıyor, kapatıp açmak zor... Sol elimde de uyuşma var. Araştırmalarıma göre normalmiş.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canım öncelikle gözünüz aydın çok sewindim, tavsiyelerini göz önünde bulunduracağım.Darısı ben ve tüm anne adaylarının başına:)Normal doğum yapmış olman ayriten daha çok sewindirdi beni

Anne nin hediyesi çok ince ve zarifmiş çok beğendim.Geçmiş doğum günün kutlu olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…