Yesil kaka haricinde tüm maddeler bize uyuyor kakası altin sarısı ama su sıralar oldukça civik kıvamda üşürmüş olabilir miyim diye korkuyorum
Leylek Günlükleri: Yeşil köpüklü gövel kaka
Yeşil köpüklü gövel kaka
23 Temmuz 2009 Perşembe
Bilge ilk mekonyumunu saldığından bu yana sarı sarı çil altın rengi kakamız vardı. Mutluyduk biz onunla.
İki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan İzmir'e geldik.
Doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş?
Saat 12 itibari ile başladım, işe yarayıp yaramayacağını göreceğiz. Yaramıyorsa ne yaparım artık bilemiyorum.
İşbu yazının yarısı emzirme esnasında yazılmıştır. Varın düşünün halimi.
Kurban bayramında eşimin memleketine gidecez yani yegenler yengeler kayınvalide herkes etrafta olacak yatma için bile sıkısık bi ortam olacak ayrı bi oda da emzirme sansım yok yani
Emzirme Atleti ve Emzirme Sutyeni kullanan arkadasların onerdiigi markalar varmı birde ikisini birden giyebilirim değil mi kalın kalın belli olur mu? Yada sadece atlette rahat oluyor mu gogus ucu falan belli olur mu ki
kızım 10 ağustos saat 14:45 de doğdu..bizim kırkımız ne zaman çıkıyo acaba..doğduğu günü 1 .gün mü sayacağız ertesi günü mü ?karar veremedim..yardımcı olursanız sevinirim..kızımla 18 eylülde mi kırklancaz 19 eylülde mi ...saat önemli mi kırklanırken ..???
biz günde bir kaç kere mama da yiyoruz artk.:26:
hep dediğim şeyi kendm yapamadm
ilk 6 ay anne sütünden başka bişi vermiceksn su bile derdm hep ama olmadı
sütüm azaldı yada bebeğim daha çok emmek istiyor.
yıkıyor ortalığı mamayı hazırlayana kadr..
bende kendimi ihmal ediyorm sanrm iyi beslenmem lazm..
canm doğduğu günden sonraki günü yani 11 inde 1 günlük olcak kızn öyle hesaplayacaksn.
19 eylül e bebeğinin kırkı..
saatı geç kırk çıkması diye bişiye bile inanmıyorm fazla ben.
dün çıktı bizimde 6 ağustos doğumlu kızm.
banyolarımızı yaptk apartanda güne gittk yasin okundu dualar edildi oldu bitti :))
netten araltr bak batıl inançmş dinimizde böyle bişi yokmş kasma kendini rahat ol
canım alttaki bebek takvimini nasıl yaptın ..paylaşır mısın..benim gibi beceremeyen arkadaşlar için
Lilypie - Pregnancy, baby and parenting tickers.
canm uzun uzadıya anlatacak zamanm olsa keşke ama adresini vereym biraz ingilizcen varsa yada uğraşarak yapabilrsn çok basit.
canım özelde çalşanlar mı yapıyor ilk kez duydum 37.hafta izne ayrılma raporumu ve doğum raporumu işyerime(kamu) vermiştim.bu işlemi ilk kez duyuyorum.
kurban bayramı sonu çalışmaya başlayacağım için kızımı şimdiden biberona alıştırmak istiyorum..elektirikli göğüs pompası alacağım..ameda ve medela hakkında iyi yorumlar var ama karar veremedim...sizler hangi pompayı tavsiye ederseniz..modeliyle birlikte yazarsanız sevinirim :))
valla her çalışan annenın yapması gereken işlem yavru o raporları alıp en son sgk ya gıdıosun tarıhın ne zaman bıtıyosa para alıyosun,vermedne nasıl alıcaksın ki?
Kuzum ekg holter cekilmisti bugun hastaneden aradilar ve kalp normalden biraz hizli atiyor hala pazartesi getirin dediler. Perisan oldum aglamaktan. Dua edin teyzeleri bize insallah duzelir yavrum
geçmiş olsun canım.umarım geçer. benm oğlanın da sürekli tek gözü çapaklanıyor. şu masaj nasıl birşey ben de yapayım.egoy, kızımı dün doktora götürdük göz kanalları tıkalı dedi günde yüz defa gözüne masaj yapın dedi birde bir damla verdi inş. geçer büyüdüğünde geçmesede basit bi şeyle açıyolarmış göz kanallarını
mustafa karataş"a sorulmuş:kızım 10 ağustos saat 14:45 de doğdu..bizim kırkımız ne zaman çıkıyo acaba..doğduğu günü 1 .gün mü sayacağız ertesi günü mü ?karar veremedim..yardımcı olursanız sevinirim..kızımla 18 eylülde mi kırklancaz 19 eylülde mi ...saat önemli mi kırklanırken ..???
mustafa KARATAŞKirk Cikarma
2 Agustos 2007 Persembe
Soru :
Dinimizde bebegin kirkini cikarma diye birsey var midir?
Cevap :
Yeni dogan bebegin sag kulagina ezan sol kulagina kamet getirilerek isim konulmasi; imkani olan aileler çocugun dogumundan sonra Allah'a bir sükür nisanesi olarak akika kurbani kesmesi müstehaptir. Halk tarafindan kirklama olarak isimlendirilen bir uygulama islamda olmadigi gibi, islama da uygun degildir.
medela kullanıyorum memnunum ama sesi var sessiz bir yerde çalışıyorsan herkes seni dinlerkurban bayramı sonu çalışmaya başlayacağım için kızımı şimdiden biberona alıştırmak istiyorum..elektirikli göğüs pompası alacağım..ameda ve medela hakkında iyi yorumlar var ama karar veremedim...sizler hangi pompayı tavsiye ederseniz..modeliyle birlikte yazarsanız sevinirim :))
saol canım doktordan geldik.burnuna serum sık dedi.bide şurup 1 çay kaşığı günde onun harici bişey demedi.bizimki üşütmekten değil abimizden geçti.şimdide ben nezle oldum
Rabbim şifa versin canım insallah testler temiz cıkar ve buda son olur sende doya doya diğer gaz gibi sacma sorunları dusunursun sadeceKuzum ekg holter cekilmisti bugun hastaneden aradilar ve kalp normalden biraz hizli atiyor hala pazartesi getirin dediler. Perisan oldum aglamaktan. Dua edin teyzeleri bize insallah duzelir yavrum
şu emzirme önlüğü denen şey emzirme esnasında tam işine yarayacak bir şey senin.
ben o kadr para verip aldm kızımla başbaşayz hiç kullanamadm şuana kadr
neyse kullanırz inş.
Sezeryan olan arkadaslar doktorun 40 gun sonra dediği randevuya gidenler var mı var ise bu kontrolde acaba dikişlere mi bakıyorlar yoksa alttan muayene mi yapılıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?