2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebeğiyle uçak yolculuğu yapan var mı?
ben kısmetse 2 aylk gibi 50 dk lk bir uçuş yolculuğu yapacağm
umarm bir sıkıntı çıkmaz

Tam üstüne yazdın :)
Bugün uçuyoruz nasipse, doktor sorun olmaz dedi 42 günlük olduk.
Sadece kulaklarına pamuk tıkayacağım, mümkün olursa kalkarken ve inerken emzirmeye çalışacağım

Bende temmuz annelerindenim, sizin topigide arada takip ediyorum. Herkesin bebegi hayirli olsun.
Bizde bu ay sonu oglum 2 ay oldugunda 1 saatlik ucak yolcuugu yapacagiz insallah. İniste ve kalkista emzirmek lazim sadece diye biliyorum kulaklarda olusacak basinci onlemek icin. Kulaga pamuk tikamayi duymadim hic doktor mu soyledi??

Kızlar dogum sonrası unutkanlık yaşayan var mı ?

Bende biraz var ama onceden de biraz vardı demir eksikliğinden dolayı birde yorgunluk eklenince normal diyorum. Belki kansızlık vardır bi test yaptır diyecem ama nerde bize fırsat gelmez artık Baska belirtilerinide gorursen pekmez iç duzenli bence

Ya onu bende yapıyorum eşim kızıyor dogal sureci etkiliyorsun kendisi ıkınmayı ogrenmeli diyor zaten o mantıkla gaz ilacıda vermiyoruz 5defa ancak kullandım.Bu pamuk zeytinyag işini yapalı sanki gercekten kendini yormuyor ugrasmıyor gibi geliyor uyanık. Birkac gun azalttım yine kendi ıkınmaya basladı pek etkilemek istemiyorum artık şunun şurasında bu sorunun bitmesine ne kaldı :))

tatlım ıkınırken zırlıyor benimki yapamayınca.seninki ağlamıyor mu?ağlayınca elim ayağım birbirine dolaşıyor izlemek lazım beni gülmekten ölürsünüz

canım bize 2-3 saat arayla emzirin denmişti.1,5-2 saat çok kısa çok gaz olmaz mı?ben özellikle normal saatine yarım saat varsa bile bekletiyorum biraz daha zamanı gelsin diye yoksa helyumlu balon gibi oluyor.hüsmen dayı gibi oldu bugün mama verdim 3 saat sonra da süt verdim kımıldayamadı hüsmen dayı gibi ama karnı taş gibi oldu gazları çıkaramadı zırladı.her mızmızlanmada vermemeye gayret ediyorum çünkü dışarda da ister.beni emzik amaçlı kullanmasını istemem.beni görünce emziği atıyor bekliyor resmen.hatta evdeki diğer bireylere de.yan yattı mı hemen emzik atılıyor meme bekleniyor. gaz için ne kullanıyorsun?ya da neler fayda etti senin bebişte?

merhaba arkadaşlar hepimiz anne oldukta zorluklardan bahseder olduk :)
benim bebişim sürekli emmek istiyor sütün yetersizliğinde mi kalitesizliğinden mi yoksa bebeğin oburluğundan mı anlayamadık. bende günde sabah ve akşam olmak üzere mama takviyesi yapıyorum ve 15. günde itibarende vitamin kullanmaya başladık fakat bugün kafama bişey takıldı vitamınde d vitamı içeren başka ürünlerle birlikte kullanmayınız diyor. benimle aynı durumda olan var mı doktora danışan cevaplayan arkadaşlar olursa şimdiden teşekür ederim. bebişi sürekli emmek isteyenler neler yapıyor.

tatlım ıkınırken zırlıyor benimki yapamayınca.seninki ağlamıyor mu?ağlayınca elim ayağım birbirine dolaşıyor izlemek lazım beni gülmekten ölürsünüz

Ağlamaz olur mu uykusundan aglayarak uyanıyor.Gunduz artık hiç uyumuyor kucak dısında aksam uyuyor yorulup onda da 15 dakikada bi mızık mızık uyanıyor. Bizim sıpa Hareketliydi zaten artık iyice hareketli oldu belki 3 ay surmez bu gaz sorunu diye umuyorum.
Benimde alt değiştirmede elim ayagıma dolanıyor kıpır kıpır bi durmuyor heryeri batırıyor nasıl yoruluyorum :)

Sürekli emmek istiyor gogsume yapısık 7x24 olan sutude bitiriyor em kus em kus.2gundur aglıyor memeyi alınca cunku sut bırakmıyor sıpa bu gidişle yok yere mamaya basvuracaz.Yapabildigim birsey yok malesef kucakta gezdirip oyalamaya calısıyorum birazcık.Birde emzik alabilsin diye dua ediyorum :)

herkese merhaba arkadaşlar.
bugün 40 olduk sonunda.kızımın uykuları düzene giriyor sanırım.gündüz pek uyumuyor.ama gece iki kere kalkıyor emmek için emip hemen uyuyor.maşallah deyin ne olur.allahım yardım ediyor yoksa ne yapardım.oğllum odasında uyumuyor.gece kalkıp yanımıza geliyor.kocaman evde oda yok gibi hepimiz yatak odasında uyuyoruz
bakalım bu durum ne kadar sürecek.

bugün kendim için doktora gittim.bir sıkıntı yok çok şükür.ve spiral taktırdım çok canım yandı.böyle olcağını bilsem taktırmazdım.sanırım bu da çok güvenli değil.ağır kaldırmayacaksın falan yerinden oynayabilirmiş eeee ne anladım.ben 3.bir hamileliği kaldıramam ve çok korkuyorum ne yapıcam.

allahım olmayana ver diye dua ediyorum sürekli.

sizler neler yaptınız?
bebişlerinize iyi bakın onlar herşeye değer.

Selam kızlar, bebişim her dk emmek istiyor sütüm yetmiyor diye korkuyorum.Sizin emzirme sıklığınız nasıl, kaç dk emziriyorsunuz?

Selam kızlar, bebişim her dk emmek istiyor sütüm yetmiyor diye korkuyorum.Sizin emzirme sıklığınız nasıl, kaç dk emziriyorsunuz?

merhaba canım hos geldın.bızde oyleydık doktorumuz kızdı.3.haftadan berı 3saatte bır emzırmeye calısıyorum bazen 2-2bucuk saatte bır emzırıyorum susmuyor aglaya aglaya morarıyor gun ıcınde 2kez oluyor.doktor sutun goguste 3saat durup kalınlasması doyurucu olması gerek dedı.

Yav benimki fena yaygaracı o kadar ssat duracağını hiç sanmıyorum.Gece nasıl peki, kaç saat uyuyor? Kaç dakika memede tutuyorsun?

biz salıncak aldık ve çok memnunum. bebişe hep tek baktım. gün içerisinde işim olduğunda uykusu uzun süreli olsun ya da uyanıkken oyalansın beni aramasın diye koyuyorum üzerine, işlerimi yapıyorum.

ben philips avent elektriklisini kullanıyorum. fazla ses yapmıyor, çekişi iyi fakat çok sık kullandığımda (günde 2-3 kez) meme başım acıyor.

Yav benimki fena yaygaracı o kadar ssat duracağını hiç sanmıyorum.Gece nasıl peki, kaç saat uyuyor? Kaç dakika memede tutuyorsun?
canım bızde alısana kadar canımız cıktı.ama 3saatte bır emzırınce gazımız azaldı.daha rahat uyumaya basladık.gece de aynen 3saatte bır emzırıyorum sadece sabah 6 dan sonra aksam 6dan sonra krızler baslıyor hergun mutlaka.ozaman 2saatte bır emıyor ve uyumuyor.memeyı emerken kızıyor resmen kavga edıyor memeyle, homurdanıyor.doktor 15dakıka bır gogsunu 15dakıka dıger gogsunu vereceksın dedı.arada altını degıstırıp gaz cıkarıyoruz sohbet edıyoruz 1saatı buluyo bu işlem

merhaba guzel anneler ve minnaklari
2. ay asilarimiz ilk gun ates falan yapti biraz da mizirdanma
amaa ikinci gun canimiza okudu ucumuz birden aglamaya basladik sonra esimle annem beni odadan kovalayip bebeleri sakinlestirmeye calistilar
sozun kisasi ikinci ay asilarinizda mumkunse yaninizda birileri olsun
bir de kafam karisti asiyi yapan ebe verem asisi iltihaplanir kabuk vs olur demisti bizde hicbisi yok tutmadi acaba

canim sorma gulucuk atmaya basladilar aguluyorlar bir de
Bende hızlı vermiştim ama sanki o hızla alacam iyiki yemek yemeye vaktim yok Sürekli tatlı yemek istiyorum

Senaysene soracaktım 2aylık ise sana sorayım artık size guluyor tanıyor falan mı :)

ben emzirme atleri kullaniyorum pedle birlikte hatta atlete body muamelesi yapiyorum cook rahatim
emzirme sutyeninde hic rahat edemedim

canim dualarimiz seninle iyi haberlerle gel insallah
Kuzum ekg holter cekilmisti bugun hastaneden aradilar ve kalp normalden biraz hizli atiyor hala pazartesi getirin dediler. Perisan oldum aglamaktan. Dua edin teyzeleri bize insallah duzelir yavrum

amann takma tatlim benimkiler de tadini mi seviyorlar ne ne kadar dikkat edersen et yalayip duruyorlar bisi olmuyor

ameda lactaline personal arkadasimdab bana miras kaldi cok basarili

ohoo gaz ilaci vermeden nasil olurki
mamayi degistirdikten sonra hem kabizlik azaldi hem de gaz

marivit vitamin damlası ile brlikte mama da kullanıyorum arkadaşlar. beni huzursuz eden şey; marivitin prospektüsünde d vitamini ile birlikte kullanmayınız diyor ama mamanın üzerinde de D vitamini olduğu yazıyor. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarım cevap verirse memnun olurum.

Bebek aşılarında kabuk tutma konusunu ilk defa duydum valla kabuk tutan bi aşı gormedim hiç yegenlerimde falan saglık ocagını yada hastaneyi arayıp sor istersen hemsireye için rahat etsin ogrenirsen bizede bilgi ver tabi :)
Atletin markası ne birde alttan cıtcıtlıları varmısda onlar nasıl olur ki

canım saglık ocagının ucretsız olarak verdıgı monovit d3 adında damla kullanıyoruz.gunde 3damla.bız sımdılık mama kullanmıyoruz.bır doktoruna sor ıstersen ne anlama geldıgını

merhaba guzel anneler ve minnaklari
2. ay asilarimiz ilk gun ates falan yapti biraz da mizirdanma
amaa ikinci gun canimiza okudu ucumuz birden aglamaya basladik sonra esimle annem beni odadan kovalayip bebeleri sakinlestirmeye calistilar
sozun kisasi ikinci ay asilarinizda mumkunse yaninizda birileri olsun
bir de kafam karisti asiyi yapan ebe verem asisi iltihaplanir kabuk vs olur demisti bizde hicbisi yok tutmadi acaba

Bizde yarın aşılarımızı olcaz.Verem aşısı 5 6 ay içinde yara olması lazım hemen olmaz.Benim ilk oğlumun hiç yara olmadı 2 yaşında test yapıldı tutmadığı belli oldu tekrar vurdular yine tutmadı.Bana artık verem aşısı tekrarlanmıyo dediler.birdaha vurduramadım inşallah bu oğlumun tutar.Sarılığımızda geçmedi yarın önce doktora götürücem aşıları yaptır derse yaptırıcam.Sarılığı yine ölçülücek yarın bayağı bi canı yanıcak.

Canım acaba pekmez yada demir ilacı olayı gibi olabilir mi o anda ve 1-2 saat oncesi ve sonrasında sut ve sut urunleri tuketirsen etkisi azalır oılayı gibi. Mamayı verirken değilde emziriyorsan o vakitlerde ver istersen damlayı.Saglık ocagı hemsiresi bana sadece sabah ver dedi uygunsa sabah ver sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…