2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Anne sütü ve emzirme deyince sarımsaktan bahsetmeden olmaz. Sarımsak, bebeğinizin iştahını açmasının yanında güvenle kullanabileceğiniz iyi bir antibiyotiktir. Bebeğinizi emzirmeden 1 saat önce 1-2 diş sarımsak yerseniz, bebeğiniz memeyi daha iştahla kapacak, daha uzun süre emerek daha fazla süt içmiş olacaktır. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak meme başında oluşan çatlaklar için de faydalıdır.

Emzirme yoluyla bebeğe ilaç geçebileceği için emziren annelerin ilaç kullanımı sınırlıdır. Özellikle de antibiyotiklerin vücuda vermiş olduğu zararlardan dolayı pek çok anne antibiyotik ilaçlarını kullanamamaktadır. Oysaki sarımsak güvenle kullanabileceğiniz doğal bir antibiyotiktir. Kokusunu dert ediyorsanız, maydanoz, karanfil gibi koku giderici bitkilerden faydalanabilir, çiğnemeden doğrudan yutabilir ya da eczanelerde bulabileceğiniz sarımsak tabletlerini kullanabilirsiniz.

Alıntı

Kilo konusunda doktorunuz gerekeni söylüyordur zaten, kimi bebek az alır kimi bebek çok kilo alır bu bebeğe, doğum kilosuna ve anne bebeğin genetik yapısına göre değişir. Kilo artışında mamanın da rolü olabilir, anne sütü de yağlı olabilir. Yani tamamen kişisel özelliklere bağlı. Eğer doktorunuz kilonuzu normal buluyorsa ve kızın sağlıklıysa kilosu çok da önemli değil, gürbüz bebek sağlıklı olacak diye bir şey de yok.

Canım sonucda kaç kilo olduğuna değil kaç kilo aldığına bak. kilo alımı iyiyse zaten doktorun güzel gidiyor der.
benim bebiş 4600 doğdu 1 aylık kontrolde 6 kiloyu aşmıştı. 1500 gr almıştı. gayet iyi dedi ama bende obez olur mu acep diyom

Bence hic olumsuz etkilenme forumda en küçük bebeklerden birisi benim kizim 33 haftalik 2350 gr 44 cm doğdu
18 gun yoğum bakımda kuvozde kaldı 2250 taburcu oldu
Su an iki ay on günlük 4050 gr fakat ilk kuvozden çıktığında iki haftada 300 gr aldı diye gittiğim bı Dr mama başlatacaktı bende dolapta o yokken sagip sakladığım sütlerden takviye yapıp kilo aldırmayı başardım ama sonrasında dr un tutumdan dolayı sutum kesilme noktasına geldi birde bebek el kadardı ölümden dönmesi cabası
Ona bakamama korkusu hepsi üst usteydi
Şükür allahıma ele avuca gelir kilo alır oldu bitki cayı sayesinde sütümde yeter oldu
Yani velhasil uzun sözün kısası karşılaştırma yapınca moral artı süt sıfıra iniyor
O yüzden takmamak gerekiyorda annelik hormonlarimi kisiligimizmi bilmem bende aynen seningibiyim maalesef (

bende bir akrabada gördüm kızı sanırım 3-4 yaşlarında elinde annesinin tülbenti olmadan uyumuyor. bağımlı oluyor yani

benim bebişte öyle emiyor ve bu yüzden benim sütümde azaldı eskiden süt dolar taş gibi olurdular şimdi hep sünger gibiler

Bu arada bende sadece emziriyorum iki hafta sagdigim sütten takviye yaptım sonrasında hep emzirdim hem ağız sütlerimiz duruyordu onları verdim yavruma sonrasında biraz toparlayinca çenesi kuvvetlendi emmeyi öğrendi oylelikle toparladı kendini biraz
Bende iki günlük uykusuzluğunun ve kucağımdan indiremedigim icin bluzumu yanına koymuştum simdi korkar oldum yanından alayım bari
Anlatılanları okuyunca aklıma geldi benim kuzenimin iki oğlu var biri penye digeride. Küçük yün battaniyesi olmadan uyumazlar büyük okula başladı utanip bıraktı küçük bes yasına geldi yaz kıs Adana sıcağında o nereye giderse yün battaniyede kucağında gider

ya kızlar sağdığınız sütleri nasıl veriyorsunuz kaşıkla mı biberonla mı?? benim cadı kaşığa direnç gösteriyor zaten 5 dakşka emiyorrr sağdığım sütleri biberonlada vermk istemiyorum ona alışır gibi oldu çünkü.. ya bi çare söyleyin bana.. ne yapsamda emme süresini uzatsam

benim bebişte öyle emiyor ve bu yüzden benim sütümde azaldı eskiden süt dolar taş gibi olurdular şimdi hep sünger gibiler

Benimkilerde oyle bebis ememedigi icin hem kilo alamamıştı hemde olan sutum nerdeyse kurumuştu ikisinden zorla suyunu sıka sıka 30 cc sagdigimi ve Cook ağladığımı biliyorum
Simdi saat bası on dk da olsa emıyor bitki çatıda ise yaramış iki gun önce ikisinden 140 cc sagmayi başardım gündüz yine sünger gibi ama cogu gece tas gibi olmaya başladı tekrar
Bebis hastanedeyken 3 saat arayla herbir göğüsten 150 cc sagardim nolduysa bebek emmeye başladı süt gitti
Ama moral cok önemliymiş onu anladım önce gittiğim Dr moralimi bozmuştu sonra süt gitmişti
Simdi gittiğim Dr dan sonra maşallah iki gündür iyi geliyor sutum
Herkesin sutu bol bol gelsinde bebisleri sağlıkla büyüsün inşallah
Bebeğimin aldığı kilodan cok saglıgı gelişimi önemliydi benim icin çünkü 7 hafta geriden takip etmesi gerekiyordu
Ama drumuz iki aylık bebeklerde yasitlariyla aynı endişe edecek bir durum yok dedi Allah'a şükürler olsun

sağdığın sütü ne ile veriyorsun canım...

Ben küçük diye nuk damakli biberonla verdim iki hafta takviye
İki gun önce huzursuzluğunda emmedigi icin sağdım ama damalıyı tutamadı unutmuş biberonu
Süt sagma makinasi avent onun biberonu ve başlığıyla denedim onu aldı
Kasikla ve enjektorle almıyor geri tükürüyor yada puskurtuyor
Dr iki ayda alışmamış memeyi bırakmamışsa artık hic bırakmaz ama sürekli verme yinede biberonla dedi

ufff benim ki biberona alışmış olabiilir diye korkuyorum... ya kaç dk emiyor senin bebikoo

bende bir akrabada gördüm kızı sanırım 3-4 yaşlarında elinde annesinin tülbenti olmadan uyumuyor. bağımlı oluyor yani

kızlar hep koymuyorum tabi çok bunaldığımda yapıyorum.ama sakıncası yok diye biliyorum.doktorlar bebeğin bir uyku objesi edinebileceğini söylüyorlar.ben oğluma yapmadım böyle bişey.ama oğlumda uykusu geldiğinde elleriyle hep kulaklarını tutar.düşünsenize elleri kulaklarında geziniyor

canım benim hiç takılma bunlara.doğum kilosu na göre fark ediyor.düşünsene 3 kilo doganla 4 kilo dogan bebek elbette diğerinden 1 kg önde gidecek.birde cinsiyette önemli kız bebekler daha az kilo alabiliyorlar.
yani önmeli olan senin bebişin doğum kg göre her ay ne kadar aldığı sağlıklı olsun kibar olsun

canım neden sağıyorsun.sadece emzirsen.

ufff benim ki biberona alışmış olabiilir diye korkuyorum... ya kaç dk emiyor senin bebikoo

Genelde bes on dk arası ama tek göğüs digerini almıyor aradan bir saat geçiyor tekrar arabiyor
Ama hastaneden getirdiğim sıra sadece bes dk emiyordu ağzını sıkıca kapatıyor açmıyordu ve 3 saat uyuyordu
Şimdide sürekli emmek istiyor doymuyor diye düşünüyordum ama az az sık emıyor doymasa tartısı düşük çıkardı
Gecen hafta cocuk aranıyor memeyi ağzına dayiyorum kendini geri ve yana çekerek ağlama krizine giriyordu kasıyor ve emmiyordu annemde bize gelmisti dedi bu cocuk biberona alışıyor bir korktum hemen bıraktım biberonu ağlaya ağlaya uyutuyordum bes on dk sonra uyuyken emiyordu oda dedidigim gibi en fazla on dkdi
Ogrendimki bu belirtiler biberon istediği icin değil gazından sancısı olduğu içinmiş
Simdi arada sancısından emmediginde bı kac günde bir iki kez veriyorum biberonu fakat önce emziriyorum memeyi kendisi çıkarıyor ağzından ya iste o zaman veriyorum biberonu sende oyle yap sakın oncesinde yada sadece biberon verme bence bu sekilde alismasi daha az oluyormus

Canım benim bebeğim de bugün tam bir aylık oldu dün aşısını yaptırdığımızda öğrendik, doğduğunda 3700 kilo idi, şimdi 5300 çıktı sadece anne sütü ile besleniyor ama kıtlıktan çıkmış gibi emiyor sonra çoğunu kusuyor günlerimiz böyle geçiyor yakasından ağız mendilleri eksik olmuyor, ben kilo alamadığını düşünürken yanılttı yavrum beni doktor çok iyi dedi, boyda babaya çekmiş sanırım çabuk uzuyor 51 doğdu 59 oldu :)

Bu arada arkadaşlar bebeğimin gazı için bitkisel olan nurs herveys kullanıyorum kakası oldukça cıvık ve köpüklü bu gazlı olduğunu gösteriyormuş birkaç gündür daha iyi önceleri nasıl ıkınıyordu yavrum içim gidiyordu onu öyle görünce ve yarın benim için büyük gün ramazandan beridir hiç yalnız kalmadım annemler, kayınvalidemler hep yanımda oldu en son yarın annemler gidiyor evlerine artık ediyle büdü başbaşayız bakalım bütün işlerle bebek bakımı nasıl olacak merak içindeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…