merhaba kızlar
arada yazılanlardan kafamda kalan birşey oluyor hep paylaşmadan edemicem. doktordan gelen bebeğin kilosuyla boyuyla ilgili malumat veriyor, iyi hoş da herkes 4-4,5 kilo mu doğurdu bizim topicte? 1 aylık kontrolden geldik 5,5 kilo oldu kızım oğlum yazıyorsunuz, örneğin benim kızım 45 günlük bugün 1,5 aylık daha yeni 4,850 oldu bugün. Ben sadece anne sütü verdim ve veriyorum. Acaba sizin bu kilolarda mama rolü mü var? Yoksa dediğim gibi herkes güzbüzişko mu doğurdu?
buradan çıkıp kilo konusunu kafama dert ettikçe etrafımdaki herkes çok kafaya taktığımı söylüyor. farkında olmadan birbirimizi olumsuz mu etkiliyoruz? Ki hoş bu iş yarış meselesi ya da çoçuğun daha kilolu olması gurur unsuru olmamasına rağmen. Umarım net anlaşılırım, ki EMİNİM benim gibi düşünen birçok insan vardır aramızda.
merhaba kızlar
arada yazılanlardan kafamda kalan birşey oluyor hep paylaşmadan edemicem. doktordan gelen bebeğin kilosuyla boyuyla ilgili malumat veriyor, iyi hoş da herkes 4-4,5 kilo mu doğurdu bizim topicte? 1 aylık kontrolden geldik 5,5 kilo oldu kızım oğlum yazıyorsunuz, örneğin benim kızım 45 günlük bugün 1,5 aylık daha yeni 4,850 oldu bugün. Ben sadece anne sütü verdim ve veriyorum. Acaba sizin bu kilolarda mama rolü mü var? Yoksa dediğim gibi herkes güzbüzişko mu doğurdu?
buradan çıkıp kilo konusunu kafama dert ettikçe etrafımdaki herkes çok kafaya taktığımı söylüyor. farkında olmadan birbirimizi olumsuz mu etkiliyoruz? Ki hoş bu iş yarış meselesi ya da çoçuğun daha kilolu olması gurur unsuru olmamasına rağmen. Umarım net anlaşılırım, ki EMİNİM benim gibi düşünen birçok insan vardır aramızda.
Bence hic olumsuz etkilenme forumda en küçük bebeklerden birisi benim kizim 33 haftalik 2350 gr 44 cm doğdumerhaba kızlar
kızlar size bir öneri.
bebeği sürekli memede kalmak isteyenler için.
emzirdikten sonra bırakın yatağına ve yanına bir atletinizi koyun ama ter kokunuz olsun atlette ve birazda sütünüzden dökün atlete.onu koklaya koklaya uyuyor valla.ben denedim işe yarıyor.
kızlar ben ankaradayım... keçiörende dilara bebe var oradan aldım.. ama aynı model e bebekte 109 tl idi tiny love güneşli gün modeli.. çok kapsamlı değil 5 tane oyuncağı var bir tanesi sesli...zaten uzun süreli kullanımı olmadığı için 200 tl lik bişey yerine bu da bence 4 ay idare eder hem istediğin oyuncağı alıp ekleme imkanıda var...
ya bu arada kızlar sisizn bebikolar kaç dakika emiyorlar benim 10 dk bıraıyor memeyi sonrs da tekrar almıyor ama açlıktan da hırs yapıyr.. sizde de böyle bi durum var mı??
kilo almayacak diye üzülüyorum yaaa
benim bebişte öyle emiyor ve bu yüzden benim sütümde azaldı eskiden süt dolar taş gibi olurdular şimdi hep sünger gibiler
Benimkilerde oyle bebis ememedigi icin hem kilo alamamıştı hemde olan sutum nerdeyse kurumuştu ikisinden zorla suyunu sıka sıka 30 cc sagdigimi ve Cook ağladığımı biliyorum
Simdi saat bası on dk da olsa emıyor bitki çatıda ise yaramış iki gun önce ikisinden 140 cc sagmayi başardım gündüz yine sünger gibi ama cogu gece tas gibi olmaya başladı tekrar
Bebis hastanedeyken 3 saat arayla herbir göğüsten 150 cc sagardim nolduysa bebek emmeye başladı süt gitti
Ama moral cok önemliymiş onu anladım önce gittiğim Dr moralimi bozmuştu sonra süt gitmişti
Simdi gittiğim Dr dan sonra maşallah iki gündür iyi geliyor sutum
Herkesin sutu bol bol gelsinde bebisleri sağlıkla büyüsün inşallah
Bebeğimin aldığı kilodan cok saglıgı gelişimi önemliydi benim icin çünkü 7 hafta geriden takip etmesi gerekiyordu
Ama drumuz iki aylık bebeklerde yasitlariyla aynı endişe edecek bir durum yok dedi Allah'a şükürler olsun
ya kızlar sağdığınız sütleri nasıl veriyorsunuz kaşıkla mı biberonla mı?? benim cadı kaşığa direnç gösteriyor zaten 5 dakşka emiyorrr sağdığım sütleri biberonlada vermk istemiyorum ona alışır gibi oldu çünkü.. ya bi çare söyleyin bana.. ne yapsamda emme süresini uzatsam
Ben küçük diye nuk damakli biberonla verdim iki hafta takviye
İki gun önce huzursuzluğunda emmedigi icin sağdım ama damalıyı tutamadı unutmuş biberonu
Süt sagma makinasi avent onun biberonu ve başlığıyla denedim onu aldı
Kasikla ve enjektorle almıyor geri tükürüyor yada puskurtuyor
Dr iki ayda alışmamış memeyi bırakmamışsa artık hic bırakmaz ama sürekli verme yinede biberonla dedi
bende bir akrabada gördüm kızı sanırım 3-4 yaşlarında elinde annesinin tülbenti olmadan uyumuyor. bağımlı oluyor yani
merhaba kızlar
ya kızlar sağdığınız sütleri nasıl veriyorsunuz kaşıkla mı biberonla mı?? benim cadı kaşığa direnç gösteriyor zaten 5 dakşka emiyorrr sağdığım sütleri biberonlada vermk istemiyorum ona alışır gibi oldu çünkü.. ya bi çare söyleyin bana.. ne yapsamda emme süresini uzatsam
ufff benim ki biberona alışmış olabiilir diye korkuyorum... ya kaç dk emiyor senin bebikoo
canım neden sağıyorsun.sadece emzirsen.
merhaba kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?