2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar su aventin ortodontik emziğini kim dediyse Allah razı olsun ondan bugün yaşadığımı hissettim tekrardan...
Evimi temizledim yemeğimi yaptım arada keyif çayımı ictim :))
Dün yine uykusuz gecen bir günden sonra aksam üzeri çıldırdım gittim mağazaya bir kanguru(çünkü artık kollarım kopmak uzereydi)birde emzikten aldım veeee sok kizim aralarda yarım saat uyanıyor mizirdaninca veriyorum emziği bes dkda kucağımda oturduğum yerde yada beşiğinde hafif sallaninca uyuveriyor.iyice dalinca diliyle atıyor emziği
Bugün hayat bana güzel )))
Az sonra esim gelince yemeğimizi yedikten sonra bende uyumayı düşünüyorum gun ışığında uyuyamiyorum malesef
Kizim açıktikca emziriyorum geri uyuyorrrr
Yasasın annelik :)))

Muffin önermişti canım bende alıcaktım eczaneden bulamadım nettende tek parca urun almayım kargoyla falan pahalı oluyor diye bekledim.Kanguru ne aldın memnunmusun? sling yada yeni önerilen kangurulardan alacagım emziğide onunla sipariş edebilirm

Allah razı olsun muffinden kurtarıcım oldu İns bir günlük değilde kalıcı çözümde korkuyorum bir ruya goruyorumda yarın uyanacakmışım gibi geliyor :))
Canim emzik 15 liraydi biraz pahalıydi ama çaresiz olunca ederini düşünmüyor insan. Kanguruyu baby two go aldım 45 tl idi dün kullandım alır almaz koydum icine eve gelincede durdu biraz sonra uyudu kaldı.bugun emzik sayesinde gunün cogunu uykuda gecirince kullanmadım ama disari cikinca bayagi isime yarayacak gibi gözüküyor.. Chikko kanguru 110 tl idi o yatar sekildede kullanılıyormuş ama o para onun icin cok gibi geldi bana tabi benim fikrim herkese göre degisir

İnşallah kalıcıdır rahatlaması
15 ise uygun nette kargoyla falan 25-30 liraya geliyor yoksa alacam hemen :)
Kangurudan ziyade sling istiyorum ama kullanamazsam diye tereddutluyum aslında pahalı değil bebek kilo aldıgına gore denesem mi diyorum
BABY SLING BEBEK TAŞIMA KANGURU-KARGO BEDAVA! GittiGidiyor'da 64916898

ya kızlar geceleri benim bebikoo 5 dakika emip uyuyor sizinkilerde öyle mi???

EVET CANIM İLK 1-2 DK DA SÜTÜ BOŞALTIYO DİYE OKUDUM GEÇEN BİYERDE

CANIM IKINMALAR VAR AMA İLK HAFTALARDAKİ GİBİ YIRTARCASINA AĞLAMIYOR NE ÇEKTİM O HAFTA KAFAYI YİYECEKTİM.HUMANAYI 10 YA DA 20 CC LİK PARÇALAR HALİNDE BAZEN SIKINTILIYSA AÇKEN BAZEN DE TOKKEN VERİYORUM NORMALDE 100 CC GÜNLÜK LİMİT BEN 50 Yİ AŞMIYORUM NOLUR NOLMAZ DİYE.KİMYON ÇAYI İSE ALINTI YAPIYORUM BU ŞEKİLDE YAPIYORUM BAZEN HİÇ ŞEKER EKLEMİYORUM BAZEN DE BİR ÇİMDİK EKLİYORUM.
Esra Erol'un gazı olan bebeklere kimyon tarifi aşağıdadır. ALINTIDIR....

YARIM FİNCAN SUYUN İÇİNE YARIM ÇAY KAŞIGI KİMYON VE KÜP SEKERİN DÖRTTE BİRİNİ KOYUP BİR KERE KANATMANIZ
YETERLİ... ILIK HAİNDE VERİP GÜNDE 1 YADA GAZ DURUMUNA GÖRE 2 KERE VERMENİZ YETERLİ..(ST.BY.ESRA EROL)

canım ben demiş olabilir miyim Bugün 2. Emziği geldi kızımın ötekileri sevmiyor dana.alıştılar bağımlılık yaptı emzik bizimkilere.çok sevindim.kulpsuz emzik di mi gelişmiş ortodontik olan hani

Avent | Avent Gelişmiş Ortodontik Yalancı Emzik 0-6 ay SCF184/63 | 21,24 TL BEN BURDAN ALDIM HEMEN GÖNDERDİLER ÇOK HIZLI BİR SİTE.

KIZLAR BEBİŞİMİN BURNU AÇIK EMZİK EMİYOR AMA BOĞAZINDAN HOKURTULU BİR SES GELİYOR BU HAFTA BOYUNCA.NE SİZCE BU HIKIR HIKIR SES.3 KEZ KENDİM TUZLU SULU DAMLA YAPIP DAMLATTIM.SÜMÜK VB YOK.NE OLABİLİR.HIKIR HIKIR.

Son düzenleme:

canım nasıl 15 mi ben 23 e aldım unna.. Adlı siteden 2. Emziği .sen nerden aldın

canım ben demiş olabilir miyim Bugün 2. Emziği geldi kızımın ötekileri sevmiyor dana.alıştılar bağımlılık yaptı emzik bizimkilere.çok sevindim.kulpsuz emzik di mi gelişmiş ortodontik olan hani

2.ci emzigi neden aldın ki hemen kotu mu oldu digeri yoksa yedek mi?
Bende 2 hafta once illa ses geliyor hırıltılı diye tutturdum doktora gidecektim eşim gogsunu dinledi gogsunden gelmiyor birseyi yok diye ısrar etti.Saglık ocagında da aile hekimi dinledi gogsunden ses gelmiyor birseyi yok dedi ama garip bi hırıltı var ozellikle ıkınırken falan cıkıyor.Hastalık olsa doktor dinleyince birsey derdi bayagı dinledi kontrol etti herseyini pipisine kadar baktı aile hekimi

canım nasıl 15 mi ben 23 e aldım unna.. Adlı siteden 2. Emziği .sen nerden aldın

Canim simdi aventin sitesinden baktım aldığım emzik klasik ortodontik freeflow modeli emzikte hava alan delikler var hassas ciltler icin kulplu bu..cok memnun kaldım digerlerini iki dkda atıyordu bunu cuk cuk emıyor cok sevimli oluyor :))

Kızlar gecen hafta Dr demişti bogazdan gelen hirilti benzeri sesler hıçkırık ve kusma normalmiş çünkü yemek borusu ve soluk borusu arasındaki kapakcik henüz gelişmemiş ucunede sebep olurmuş yasına kadar surebilirmiste ciğerlerinde problem yoksa endişe etme demişti banada..

yedek olsun diye canım.6 emziğimiz oldu şimdilik.emiyor bazen ağlayacakken atıyor emzik yerde.2. Yi veriyorum onu da.diğerleri de önceki günden kirli olunca 6 emzik yaptık çeyizimize.damaksız olan 2 tane var.onları diğer damaklılara ulaşamayınca(bulamayınca vb) mecbur veriyorum.eşim 2 tane nuk almış birinin tarihi geçmesi yakın.silikonu sararmış iade etmedik kullanınca farkettik sonra diğer nuku aldı.ağzına almıyor oturmuyor malesef .ilk aldığım 2 tane damaksız avent.en son bu 2 emziği aldım .bayılıyor onlara.pahalı olunca seve seve emiyor.

CANIM BENİM DEDİĞİM BUYDU AMA SEVDİYSE SORUN YOK Avent | Avent Gelişmiş Ortodontik Yalancı Emzik 0-6 ay SCF184/63 | 21,24 TL

ALINTIDIR---------------------

Anne Sütünü Nasıl Arttırabiliriz?

Emzirmek, annenin bebeğine vereceği en güzel armağan, onun için yapabileceği en iyi şeydir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur. Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak bazı önerilerimizi sıralayacağız.

Daha Sık Emzirin: Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın. Gece ise, 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.

Emzirmek İçin Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin: Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.

Daha Uzun Süre Emzirin: Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır.

Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın: Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz.

Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın:
Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.

Biberon, Emzik Vermeyin: Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon, emzik vermeyin. Böylece tüm emme faaliyetini memede gerçekleştirecek, süt yapımını uyarmış olacaktır.

BU DA BAŞKA SİTEDEN

Anne sütü nasıl artar? Anne sütünü arttırmak için ilk yapılacak şeyler düzenli ve dengeli beslenmek ve bol su içtiğinizden emin olmaktır. Süt içmek de oldukça faydalıdır. Bunun yanında, bebeğiniz her istediğinde ve doğru emzirme şekliyle bebeğinizi emzirmek önemlidir. Bebek memeyi doğru ve iyi kavrayamazsa yeterince süt ememeden yorulup memeyi bırakacaktır. Ayrıca, bebek memeyi iyi kavrayamayınca daha fazlahava yutacağı için gaz sancısı artacaktır.

Anne sütünü arttıran besinler: Anne sütünü arttıran besinler tüm dünyada, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Anason, çemen otu, rezene, ısırgan otu, tarçın, fesleğen, nane, maydanoz ve susam gibi bitkiler anne sütünü arttırıcı olarak bilinen bitkilerin başında gelmektedir. Bu bitkilerden salatalar hazırlayıp yiyebileceğiniz gibi çaylarını da hazırlayabilirsiniz. Çay için ölçü ortalama bir su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı kadar kuru bitkidir. Siz damak tadınıza göre bu oranları ayarlayabilir ve birkaç bitkiyi karıştırarak lezzetli çaylar elde edebilirsiniz. Böylece emzirmeden dolayı artan sıvı ihtiyacınızın da bir kısmını karşılamış olursunuz.

Göğüs ve karın bölgenize masaj yapmak da süt bezlerinizi uyararak ve kan akışını düzenleyerek anne sütünüzü arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için günde 2-3 kez 1-2 dakika masaj yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

Bunlar damaksız demi bizde iki damaksız var onları alamıyor hiç bi damaklı var cok ufak ucu onu azıcık alabiliyor ama tutmak gerek

Muffincim sevmez olurmu hic
Simdi gece yarısı acikti uyandı emerken geri uyudu fakat kaka yaptı mecbur değiştirmek zorunda kaldım açtı gözleri faltasi gibi 24 saat oncesine kadar 1 saat mücadelenin sonunda ancak uyutabilirkeb taktım emziği ağzına hooop gözler gitti simdi beşiğine koydum iyice dalmak üzere....
Muffincim sagol sagol sagol....
Herkese şiddetle tavsiye olunur...

selam taze annişlerrr...
uykusuzluk ve yorgunluktan keçileri kaçırıyorum galiba iki gündür büük oğlum hastaydı bu hafta snuda mavlüdümüz var.onun yapılacakları büyüğünün hastalığı derken imdadıma bir organizasyon firması yetişti omuzumdan yük kalktı. herşeyi onlar hallediyor, kapıda çikolatasından verileceklerine hafuzuna kadar ne kolaylıkmış. tesadüf bir arkadaşımın önerisiyle aradım iyikide aramışım.
ufaklıkta bi yandan uykusuzluğa devam ayy e zormuş biri küçükken ikinci bebiş.

Hayırlı sabahlar herkese bebişim uyudu şükür bizimkide düzenli bir şekilde sabahları 6 gibi uyanıyor kendini sevdiriyor :) tabi bu babamızın saat 8 gibi işe gittiği için işne geliyor, uyumuyor çocuk ya ıkınıp duruyor arada etrafa bakınıyor sonra gülüyor ama hala bilinçli bir şekilde bize gülemiyor bazen gülüyor sonra hemen ıkınıp kızarıyor, gamzemiz var sanırım şöyle gülmeleri netleşsede tatlı tatlı baksa bize :)

bu arada arkadaşlar bebğimin yüzünde minik sivilceler olmuuştu sonra kafasındada çıktı doktor geçici bir durum olduğunu müdahale etmememiz gerektiğini söyledi ama şimdi yüzü pütür pütür oldu ben cildine zeytin yağı sürüyorum yüzünede sürebilir miyim acaba? Siz yüzüne bebe yağı falan sürüp masaj yapıyor musunuz? Bu sabah göz çevresine ve alnına yağsız masaj yaptım çok hoşuna gitti sonra uyudu zaten, bi de bizim ki bi alışkanlık edindi günüdüz ana kucağımız var onda uyuyor hep yanımızda gece bir tek beşiğinde uyuyor, gündüz beşiğini sevmiyor dakka başı uyanıyor, valla hep yanımızda sesten de etkilenmiyor tv açık olunca onun sesinde uyuyor, bir aydır evimiz kalabalıktı hep yanımızda gezdirdik sese alıştı şimdi gündüz sessizliği sevmiyor, gaz için kullandığın nurs harveys işe yarıyor sanırım ağlama krizlerimiz olmuyor alttan gazını kolay çıkarıyor emdikten sonrada ağızdan hemen çıkarıyor, kusmalarımız çok fazlaydı 2 gün önce doktora götürdük yastık kullanmamı istedi başının altına şimdi çok yüksek olmayan bir yastıkta yatıyor kusmaları azaldı inşallah tamamen geçer, kilomuzda 5500 olmuş boyumuz 59 cm bugün itibariyle 35 günlüğüz salı günü kırkımız tamamlanıyor, tek başımayım eşimin gece nöbetleri var bazı geceler oğlumla yalnız kalıyoruz Allah yardımcımız olsun...

Kırklama için banyo suyuna özel bişey yapılıyor mu arkadaşlar? siz nasıl yaptınız kırkınızı?

Basta yoktu o sivilceler yeni cıktı dediğin gibi kafasında bile var ama hiçbirsey surmuyorum bence doktorun dediği gibi mudahale edilmezse daha guzel olur dogal bi surec sonucta kendiliğinden gececek.
KırklamA içinde hiçbir sey yapmadım herkesin tuzla ısrarına ragmen
Dini bir olay gbi ısrar ediyorlar ama dinimizde olmadıgından (olayın aslı eski dinlere vaftize dayandıgından) birsey yapmayı tercih etmedim. Ki bunu sen daha iyi bilirsin zaten Adet gelenek gibi yapacagım diyorsan altın yüzük,gümüş yüzük,kalem,ayna,20 yada 40 taş koyuluyor cok fazla sey var herkeste değişiyor bunlar

çocuğun yüzündede çıkıyormu bol bol sil gğsünü temiz su ile
canım gogsumu temız tutuyorum doktor annenın terı bebegın agzında pamukcuk yapar dedı oyuzden.bebişin yuzunde 2 tane beyaz sivilce gıbı ucu olmayan seyler cıkıo cok nadır.ama basımızda konak olacak heralde yer yer .elımle surtunce kepek gıbı seyler cıkıyo sac derısındenhergunde banyo ettırıyoruz :44::44:
hooosgeldııın bayagı erken gelmıs senın ufaklık
ya kızlar geceleri benim bebikoo 5 dakika emip uyuyor sizinkilerde öyle mi???
eveeeeettt uzuluyorum doymuyor ac uyuyor dıye umarım ac degıldır

EVET CANIM İLK 1-2 DK DA SÜTÜ BOŞALTIYO DİYE OKUDUM GEÇEN BİYERDE
bende 12 dakıkada bır gogsun %90ını bosaltır dıye okudum e hangısı dogru kıne
bızdede var uyurken daha cok cıkaryor bu sesı geceleri horlar gıbı sankı.bu arada burun tıkanıklıgına anne sutu deneyın dıyorlar ama emın olamadım:44::44:
bızde hepsı var hıckırık kusmuk hırıltı...aman hemen olussun o kapakcık bızım gıbı evhamlı anneler solugu doktrda alıyo hemen
mevlüd nasıl olacak canım bıraz tuyo versene bızlere bende yaptıracagımda hıc bır fıkrım yok.hyatımda 1kez katıldım bebek mevlüdüne dualar okunmustu sonra ıkramlar verıldı.bebek sekerı verıldı.sonra bır oda dolusu bebege hedıye gelmıstı yazık hangısını gıyecekse demıstım
Kırklama için banyo suyuna özel bişey yapılıyor mu arkadaşlar? siz nasıl yaptınız kırkınızı?
canım dınımızde yerı yokmus ama bızler gelenek halıne getrdıgımız ıcın yapıoruz ıste.bız yarı kırk yapmıstık o zaman banyo suyuna 40 tas attılar ama bu taslara tek tek ıhlas okudular okunmus tas yanio sudan banada ayırdılar bende banyo suyuma ekledım.sonra 1tane altın attık heralde varlıklı olsun dıyeymıs bıdde ayna koydular gelecegı parlak olsun dıyeymıs bu kadardı canım.

şamanizmden kalma bir gelenekmiş biraz araştırdım açıkcası ekstra bişey yapmayı düşünmüyordum sadece nazar ayetlerini suya okuyup o suyla banyo yaptırmayı düşünüyorum,zaten gurbette olduğumuz için aile ziyaretleri de olmaz kırkımız sakin geçer böylece :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…