2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

O sivilceler bizde de yeni cıkmaya basladı, etrafımda birkc kişi kilo alınca cıkar diyor ama bilemiyorum oluruna bırakıyorum şimdilik :)
Konakta aynen dediğin gibi elime kepek gibi yeni geliyor artık hava serinledigindne daha hızlı yıkıyoruz sanırım durulama iyi olmuyor
Bende 10 dakikada %90ı diye biliyorum
Birde benim sıpa oglum sizn dediğiniz gibi 2-3 saat mumkun değil durmuyr saat bası mutlaka emmesi gerek illa emecek ve kusacak oyalamaya calısıyorum aglıyor emiyor sonra oldugu gibi kusuyor. Kusmuk, çiş, kaka evi kirec dokup yakmak gerek artık iflah olmaz

umarım kılodandır aman herseyı dıdık dıdık ıncelıyoruz ya bazen sınr oluyorum bu hallerıme
konak ılerlemez umarım yoksa cok kotu oluyo yaaa zeytın yagı suruyordu bı arkadas kıznda vardı 7aylıktı ama gecmıyodu.konak taragı ıle tarıyomus
aynen ya gun asırı makıne calıstırıoz bız temız camasırları katlamaya fırsat bullamadan tekrar makıne calıstırıoz .maasallah oğluşuna annesı resmını koymussun ama uzakmıs yahu

Aslında uzak değilde bi burada avatar ufak gozukuyor birde yeni dogmus hali yani 2kilo kadar
Orada kenarda gozuken yeşil seyler hastane cıkısların içindeki eldivenler kolu kadar var dusun yani

kizlar biz geldikk
uykusuz yorgunuz walla sipalar gunduz uyumuyorlardi simdi az olan gece uykulari da bitti sabah 4.30 dan beri bir biri viyakliyor bir digeri tabii onlar iki viyaklama arasi uyuyorlar da ben de zirnik uyku yok
bir de dis mi cikariyorlar ne tukuruk tukuruk cikiyor agzimizdan hep
sonraaa biberon degil meme istiyoruz illa ki vs vs
yani cildirmama ramak kaldi sekerler

ben de o hayalle yasiyorum tatlim ama yok bizimki de ayni. bu arada rezene sutu costurdu cook tesekkur ederiz. ama bebeler hala huysuzz

walla ben 1 ayliktan itibaren isteyim canim. kendi isimiz ama yine isin stresi bebelerin stresi muhtemesemm oluyorrr
biz de 2,5 ayligiz bence bir ogun icin minimum 120 cc koymak gerekir

kızlar kızımın ağzı pamukçuk oldu ve 1 haftadır geçiremiorumkarbonatlı suyla siliyorum sonrada doktorumuz mikostatin die bir damla verdi onu damlatıyorum ama fayda etmedi cil yardıma ihtiyacım var ne yapabilirim?

Aslında uzak değilde bi burada avatar ufak gozukuyor birde yeni dogmus hali yani 2kilo kadar
Orada kenarda gozuken yeşil seyler hastane cıkısların içindeki eldivenler kolu kadar var dusun yani

aman olsun oyle kalmıyır ya canım hem saglıklı olsun onemlı olan o.sen bol bol emzırıyosun zaten sutun yarasın da löp löp et olsun bıngıl bıngıl gıdışlar olsun

Ağızdan tükürük fışkırınca diş mi çıkarıyormuş? Bizimki de o durumda sürekli siliyorum ama köpük köpük dudakları daha küçüğüz gerçi diş için,bir de dil çıkarmaya başladı bizim ki türlü türlü huylar edindi :)

Benim yeğenim tostopalak bir bebekti simdi 3 yasında ve hala masallahi var onun yuzude sivilce doluydu Dr Dr gezdiler hepsi 4-5 aylık olunca gecer müdahale etmeyin günlük temiz tulbentle önce sabunlu sonra sade ıslak olanla temizle demişti gercekten 3-4 aylıkken geçmişti simdi benim kizdada oldu yaklaşık birbucuk aydır kilo almaya başladığından beri var bende aynı yöntemle temizliyorum ve kurudu gitti bazen çıkıyor ertesi güne gecmis oluyor
Konak bizde hic olmadı yikarken sampuani tulbentten ağız bezleri yapmıştı annem ona döküp kopurtup onunla yıkıyorum hic oluşmadı sampuani direk sacına hic dökmedim ben.. Ama kaslarının icinde derisi değişmedi Konak gibi oldu bende dün pamukla biraz zeytinyağı sürdüm yarım saate yakın beklettim sonra yine tulbente temizledim gecti gitti..
İyiki annem yapmış bu bezleri kurtarıcım oldu benim.bebek tenini tahris etmiyor
Bu arada annem o sivilcelere etbitiren derdik biz diyo yani bebis etleniyor kilo alıyor seninde sütun yarıyor demekmiş :))

Tükürük bizdede başladı sanırım tükürük bezleri gelişiyor agladigindada gözyaşlarıda akıyor artık yavaş yavaş gelişiyorlar
Bu arada ikibucuk ay oldu dogum yapali ben hala regl olmadım

kizlar dun gece benim sipalar o kadar cok mizikladilar ki kalkip yatmaktan salak oldum
sonra bir baktim sirt ustu yatiyorum , bebe ustumde
ay dedim hadi yan yatmak neyse de bebeyi gogsume alip niye uyuyakalmisim ki
simdi nefes alamaz bu
ayy hic de kipirdamiyor falan filan
bu arada gazini cikartmaya devam ediyorum hafif pis pis devam ediyor
sonra dedim ki gidip yatagina yatiriyim
gozumu bir actim ki pikeyi tortop yapip gogsume yatirmis
pikeyi pispisliyorum
bebeler yataklarinda

walla saglik ocagindaki ebe oyle dedi tatlim
hatta daa cok kucukler dedim disli dogan var dedi
bizimkiler zaten kuskusdu simdi tukuruk ve dil de eklendi dedigin gibi tam oldu

sonraaa
bebe mizikliyor ben zannettim ki karni acikti
kalktim gozu kapali kostur kostur mama hazirladim
sonra geldim yataktan aldim sipayi biberonu vermeye calisiyorum
bu arada benim hepten avaz avaz bagirmaya basladi ben biberonu vermeye calistikca
sonra gaz cikardi ve uyudu
sonra saate baktim meger zaten karni doyali 20 dk falan olmus sadece gaz cikistirmis
tabii 20 dk bana 2 saat gibi geldigi icin otomatik olarak mama hazirladim
120 lik mama da cop oldu

Canim eczanelerde dut surubu die bisi var harikaaaaaa geciriyor.

benim bebeiş sabah 7de uyandı 1 saat uyudu belkide uyumadı sinrim tepemde ağlıo uykusuzluktan sınır şey:)) şimdi zar zor salladım beşikte ama pek dalmış gorunmuoo... tükürük ve dil çıkartma bzdede var.

altını açmayı hiç sevm.odu dikkat ettım son 4-5 açmada hoşuna gıdıyor ve muhabbet edıorum o esnada bana agu dıo karşılık verıo:) ve çenesıne allelp sohebt edıncede guluo hep böle olsaya.. sabah babayada gulucuk dagıttık :))

Bunlar damaksız demi bizde iki damaksız var onları alamıyor hiç bi damaklı var cok ufak ucu onu azıcık alabiliyor ama tutmak gerek

damaklı canım gelişmiş ortodontik olan.damaklıyı tutması zor ama tuuttumu da çıkartması zor

çok sevindim ya.yaşasın emzikkk.emzik kardeşliği..kim icat ettiyse allah razı olsun.susturucu mübarek.

canım aynen nursey harvey kurtarıcım oldu.bizimki de belli belirsiz gülümsüyor.bana özellikle taanıması çok mutlu ediyor.benimki de gündüz pusette gece yatağında.aynen gündüz yatağında hemen uyanıyor.yüzünde toplu iğne başı kadar yağ bezesi gibi şeyler var ellemiyorum.kendiliğinden geçermiş.yalnız kaşında konak var.yıkayınca zeytinyağ sürdüm pek faydası olmadı
canım allah kolaylık versin.multivitamin al bedenin dayanmaz valla.ben geçen emzirirken uyuyakalmışım bir de arabada gezdiriyor babası bizi. bebek kucağımda. gezerken güya bebeği uyutuyorum.o beni uyutmuş.araba sesi bana anne karnını hatırlattı bebeğe sökmedi :)elevit alıp dinçleşiyorum

aynen canım "kızım mammiş mi istiyorsun sen" diyorum burnuna ve çeneye dokununca sırıtıyor ay süper bişeymiş.3.-5. yi de düşüncem böyle giderse :) tükürükus gibiyiz bizde de var.

kızlar bebişiniz gözü yarı açık aşağı yukarı hızlıca kıpırdatarak(sanırım rüya görüyor) uyuyor mu ilk uykuya dalacağı zaman? bizimkinin gözlere bakınca sanırsın macera filmi çeviriyor.

Son düzenleme:

kızlar bebeklerin yüzündeki sivilce gibi olan şeylere sütünüzü sürün anında kabarcıkları söndürüyor.
bana gelen bi misafir söyledi ertesi güne kızarıklığı geçti yüzünün...
anlaşılan o ki anne sütü her derde şifa

damaklı canım gelişmiş ortodontik olan.damaklıyı tutması zor ama tuuttumu da çıkartması zor

çok sevindim ya.yaşasın emzikkk.emzik kardeşliği..kim icat ettiyse allah razı olsun.susturucu mübarek.

çok şükr benm bebeğimde emzikle yarm kalan uykusuna devam edenlerden..
emzik emen bebek emziği ağzına aldığnda kendini sanki anne memesi ağzndaymş gbi güvende hissediyormş
uyumaları bu yüzden sanrm..bilmiyolarki onları kandırdığımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…