2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

maşallahhh

Çok güzel fikir iyi aklına gelmiş. Fiyakalı bi foto secersin onu yaptıktan sonrada cercevelettirir duvara asarsın parcaları kaybolmaz :)
Nerde yaptıracaksın bir yer buldun mu yoksa fikir mi daha?

araştırıyorum şuanda anca yetşşir,çerceveli olanda var yapışkanıda hedıye.. hediyedenizi var orası hoşuma gitti sanki 500 parça 56 tl gayet hoş duruyo

araştırıyorum şuanda anca yetşşir,çerceveli olanda var yapışkanıda hedıye.. hediyedenizi var orası hoşuma gitti sanki 500 parça 56 tl gayet hoş duruyo

Uygunmus gercekten hemde cok anlamlı ve kalıcı :13:
Özel gunlerde hediye işini sevmem normalde ama özel brgun beklemedne bizde yaptırabiliriz nede olsa bebiklerin dogması ile gunlerimiz artık hep özel :)

Uygunmus gercekten hemde cok anlamlı ve kalıcı :13:
Özel gunlerde hediye işini sevmem normalde ama özel brgun beklemedne bizde yaptırabiliriz nede olsa bebiklerin dogması ile gunlerimiz artık hep özel :)

ay valla alacağımızı aldık bu zamana kadaar alacak şey bulamıyorum hep aynı,aklıma geldı bu. fotoğrafçılarda yapıo aslında ama 500 parça kadar buyuk yapmıyor. yapılmışkan buyuk bışey olsun.

Hep teknolojik urun alınıyor artık ve oda kalıcı olmuyor, hem bozuluyor hem surekli yenisi cıkıyor o model eskiyor

Hep teknolojik urun alınıyor artık ve oda kalıcı olmuyor, hem bozuluyor hem surekli yenisi cıkıyor o model eskiyor

bi tane fotoğrafçı aradım şimdi 100 parça en çok parçası 20*30 cm oyut 20 tl dıo.

benım istediğim 500 parça 34*48 cm

500 parça çok mu olur? boyutları bı gorsem nasıl durdugunu.

Bizimde evlilik yıldönümümüz aynı
11/10/09 :))

ay bizimde 2008 :)))

ya bide 130 parça var kaç aprça yaptırım hadı fikir verin bana.......... küçük bişey istemiom 300 parça falan olsa gerçi parça önemli değil ebat nekadar olacak çok oynamıyo ebata vurunca.

benim bebiş uyudu.ve o uyuduğu süre içinde ne yapsam diye düşünüyorum.yemek mi yapsam ev işimi yapsam nete mi girsem uzansam mı.önceden sıkılırdım ne yapsam diye şimdi bunları yapmak için çok az zamanım var seçim yapmak zor

olsun ama bebişlere değer

bi tane fotoğrafçı aradım şimdi 100 parça en çok parçası 20*30 cm oyut 20 tl dıo.

benım istediğim 500 parça 34*48 cm

500 parça çok mu olur? boyutları bı gorsem nasıl durdugunu.

Elimize alıp gbakabilme ihtimali olsa keşke
20ye30u 100 parca yapıyorlarsa 34e48 500 parca cok oluyor. Neye gre ayarlıyorlarki parca sayısını.

Son düzenleme:

Gunduz uyudugunda bende aynılarını dusuyorum sonra ben saf saf dusunurken o geri uyanıyor beni kararsızlıktan kurtarıyor

ayyy senınkı nerdeyse uc aylık olmus halamı vakıt yok bebısten ben de bı sure sonra duzelır dıye beklıyodummm

çıktı canım ohhhhh gözüne içme suyu döktüm 1 kaşık uyudu uyandı .gözkapağını hafif hafif göz pınarına dopru hareket ettirdim uca gelince aldım peçeteyle.ohhh rahatladık

kızlar bişi sorucam,

Ekim 11 de evlilik yıl dönümümüz hediye olarak oğlum eşim ve 3 müzden oluşan bi yapboz yapırıcam 500 parça nasıl bir hed.ye sizce?

doğumgünü hürriyeti de alabilirsin canım

Son düzenleme:
KiZlar selamm bebegin gaz sorunu icin zinco damla kullansn varmi? MemnunmusunuZ ve nasil kullaniyorsunuz kasiklami? Lutfn yardimci olun sevgiler

KiZlar selamm bebegin gaz sorunu icin zinco damla kullansn varmi? MemnunmusunuZ ve nasil kullaniyorsunuz kasiklami? Lutfn yardimci olun sevgiler

Ben kullandım fakat bize faydası pek dokunmadı zinko bitkisel diye tercih etmiştim bir iki gun miriltisini kesti ama kaka ve gaz sorununu tamamen çözmedi uc dört günde gazi cok zorladı sürekli ağladı uyumadı ve memeyi almadı bende ağlama krizine girince dra götürdük dr bitkisel ilac ise yaramamis dedi ve biogaia diye damla verdi buda bağırsak enzimlerine faydalı bakteriler iceriyormus gönül rahatlığıyla kullan dedi drumuz
Ve bugun bir hafta oldu iki güne bir veriyorum artık çünkü dünden beri gaz sıkıntımız bıçakla kesilmiş gibi gecti ağlama ikinma yok kakasini kendisi yapıyor ve en önemlisi yatağında kendiligine uyuyor şükürler olsun
Bugun tüm gunu uyuyarak geçirdi diyebilirim toplam iki saat ancak uyanık kaldı
İki gun oncesinde ise yarım saat bile uyumuyordu...

ben bir ay kadar kullandım biraz rahatlatıyo ama mamaya başlayınca şiddetlendi nurse harveys aldım bugün onu denicem ben günde 3 defa 4 damla kullandım ağlarken daha rahat damlatılıyo üzerinede bi kaşık su veriyodum

Bu arada zinkoyu günde dört defa üçer damla çay kasığıyla veriyordum biogaia ise günde bir defa bes damlaveriyorum zinko yağ olduğu icin icirirken zorlaniyordum diliyle itekliyordu tükürüyordu

İlk 6 ay bebek neler yapabilir?

İlk 6 ay bebeğinizin neleri yapabileceğini bu yazıda anlatıyorum. Siz de bebeğinizin ayına uygun gelişim gösterip göstermediğini mutlaka takip edin..

1. AYIN SONUNDA BEBEK NELER YAPABİLİR?
“Bebeğim 3 haftalık. Şimdilik önemli bir sorunla karşılaşmadık. Ama sık sık kollarını açarak sıçrıyor. Bazen ani bir ses karşısında da aynı şekilde tepki veriyor. Büyükler, “Çok korkak bu” diyerek şakalaşıyorlar ama ben endişe ediyorum” diyorsanız...

- 1. ayın sonunda bebek, başını kısa sürelerle kaldırabilir ve sağa-sola sallayabilir. Bu hareketler bilinçli değildir.
- Ancak bu ay içinde bebek insanı cansız cisimlerden ayırt edebilir.
- Yine istemsiz olarak kolları ile sıçrayıcı hareketler yapabilir ve ellerini yüzüne kadar getirebilir.
- Yeni doğan refleksleri oldukça kuvvetlidir.
- 2-3 metre uzaklığa kadar olan cisimlere gözlerini odaklayabilir.
- Kuvvetli ışık karşısında göz kırpar.
- Tanıdık ses ve gürültüye yönelebilir.
- Yüksek sese tepki verebilir.

2. AYIN SONUNDA BEBEK NELER YAPABİLİR?
“Bebeğim iki aylık. Bana çevresi ile ilgilenmiyor gibi geliyor. Beni tanıdığını düşünüyorum. Zaman zaman gülümsüyor ama bilinçsiz” diyorsanız...

- İkinci ayın sonunda bebek annesine gülümsemeye başlar.
- Etrafındaki hareketli cisimleri takip etmeye çalışır.
- Anlaşılır olmasa da bazı sesler çıkarmaya çalışır.
- Henüz çevresi ile bilinçli ilişki kuracak kadar gelişmemiştir.

3. AYIN SONUNDA BEBEK NELER YAPABİLİR?
“Bebeğim 3 aylık oldu. Dedesi, koltuk altından tutarak dikleştirdiğinde, ayaklarını esneterek hoplamaya çalışıyor. Tabii bebeğin bu hareketleri ailenin büyüklerini çok eğlendiriyor. Ben acaba zararlı olur mu, diye düşünüyorum” diyorsanız...

- Bebek 3 ayını doldurduğunda. yüzüstü yatırıldığında başını geriye doğru 45 derece kaldırmaya çalışır.
- Başını kontrollü olarak dik tutar.
- Bedensel hareketleri artmıştır.
- Sırtüstü yatırıldığında bacaklarını rahatlıkla oynatıp, büyük tekmeler atabilir.
- Sert zeminde ayaklarından güç alarak durabilir ve yere sert tekmeler atabilir.
- Ellerinde de hareketlilik artmıştır.
- Küçük oyuncakları tutup sallar.
- Ellerini açıp kapatabilir. İki elini birleştirebilir.
- Hareketli cisimlere ulaşmaya çalışır.
- Göz ve el arasında koordinasyon başlar.
- Hareketli cisimleri takip eder.
- Alıştığı insanları ve objeleri tanımaya başlar.
- Sosyal gülümsemeler başlar.
- Sesleri taklit etmeye çalışır...

4. AYIN SONUNDA BEBEK NELER YAPABİLİR?
“Bebeğim 4 aylık. Bir hafta önce yataktan düştü. Neyse ki, bir şey olmadı. Bu kadar küçük bebek nasıl oldu da düştü anlayamadık” diyorsanız...

- Bu ayda bebek, uyanmadan 6 saat süreyle uyuyabilir.
- Toplam uyku süresi genellikle 14-17 saattir.
- Yattığı yerde dönmeye başlar.
- Genellikle yüzüstü yatarken sırtüstü pozisyonu alır.
- Destekle oturur.
- Hareketli cisimleri 180 derece takip edebilir.
- Yeni sesler çıkararak kendi kendine oyunlar oynar.
- Bütün renk ve gölgelere tepki vermeye başlar.
- Zil sesine tepki gösterir.
- Anne memesini veya biberonu tanır.
- Ağrısı olduğunda, korktuğunda, yalnız kaldığında ve keyfini kaçıran bir şeyler olduğunda ağlayarak bunu belli eder.
- Ağzı ile cisimleri tanımaya çalışır.

5. AYIN SONUNDA BEBEK NELER YAPABİLİR?
“Bebeğimiz bir hafta sonra beş ayını dolduracak. Sağlıklı bir bebek. Bu ayda neler yapabileceğini merak ediyorum” diyorsanız...

- Bebek artık küçük cisimlere dikkatini toplayabilir.
- Ellerini amaçlarına uygun halde kullanmaya başlar ve oyuncaklarını yakınlaştırır.
- Bütün odayı görebilir.
- Sebep-sonuç ilişkisini öğrenir.
- Diş çıkarmaya başlayabilir.

6. AYIN SONUNDA BEBEK NELER YAPABİLİR?
“Bebeğimiz altı aylık oldu. Her geçen gün yeni bir şeyler yapabildiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Annem suyu artık bardakla verebileceğimi söylüyor. Ne zaman bardaktan içebileceğini merak ediyorum” diyorsanız...

- Hayatın ilk altı ayını tamamlamış olan bebek, yatarken ellerinden çekildiğinde baş düzeyini muhafaza eder.
- Çok az bir destekle veya desteksiz oturabilir.
- Kaşıkla beslenmek istenildiğinde kaşık için ağzını açabilir.
- Cisimlere yakalamak için yaklaşır ve yakalar.
- Yattığı yerde rahatlıkla dönebilir. Desteksiz oturabilir.
- Bardaktan yardımla içebilir.
- Biberonu eliyle tutup biberondan kendini besleyebilir.
- Bazı yüz ifadelerini taklit eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…