2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım dutu nasıl kaynattın ve ne kadar?bende işe yaradı bir yaz belki bir yerde eksiklik vardır moralini bozma aynı durumdayız.emdikçe artıyor ben 1 gün boyunca soldakini verdim ertesi gün sol dolu sağ boştu

Canim 500 ml suyu tencereye koydum kaynattim kaynayan suya bir avuc kuru dut ekledim en kısık ateşte ağzı kapalı tam bes dk kaynatip süzdüm ve hemen ictim sıcak sıcak
Bide ben dun markette maltana buldum her çeşidinden aldım denemek icin ve iki gündür iciyorum sanırım ters etki yaptı bende hiçbir ise yaramadığını gibi sütümde azaldı iyice (

kızlar oğlumun dilinin üzerinde pamukcuk olmus ağzını tam acmıyorki sileyim karbonatlı suyla emmeyi istemiyo ağlama nöbetlerine girdi aç aglıyo yavrum emziğini karbonatlı suya batırsam versem faydası olur mu sizce dert bitmiyo ki kızım desen grip ooooffff bunada şükür

arkadaslar bebeğim 2 aylık oldu ama ben hala bakıcı arıyorum cunku işe başlamama az kaldı bırıne guvenıp bebegını bırakmak cok zormus mersinde yasıyorum aranızda mersinde yasayanlar varsa yardım istiyorum belki çevrenızde vardır bırılerı

canım düzenli kullandın mı?bende etkili oldu.humanadan da iyi.bir de şunu dene

1 yemek k. kuru ısırgan yaprağı
1 y.k rezene
1 yk ıhlamur
yarım yk kimyon tohumu
yarım yk anason bunları demliğe koy kaynar su ekle.15 dk demlensin .süz ve iç.doktorum prog da vermişler bu tarifi.bir de olumlu düşün.bende akşama doğru azalıyor.kuru kuru emiyor gibi geliyor ama az da olsa var.bunları yapınca 2-3 saate süt oluşuyor

kızlar bebişlerinizi gece de 3 saate bir besliyor musunuz?bizim çocuk dr umuz 3 aya kadar devam dedi.

canım taş gibi olmaması süt yok anlamına gelmiyor.benim çok nadir taş gibi olur.bebeğin doyuyorsa emzirmeye devam.moralinide sakın bozma.

selam taze annişlerrrr...
kızlar çok şükür büyük telaşe atladı. resimleri ve olup biteni en yakn zamanda mevlüt tpiğine aktarıcam. ama şu kadarını söylemeliyimki organizasyon şirketiyle bu işi yapmak ve dışarıda olması ne güzelmiş ne kolaylıkmış.ben memnun, gelenler hoşnut, dağınıklık temizlik derdi yok. tek tek o alıncak bu yapılcak derdi yok ohhhh... onlara isteklerimizi söyledik gayet şık bir şekilde hazırladılar, hafuzu ayarladılar, beşiğin içini ben götürdüm beşikle ( kendikim olsun istedim yoksa bebeğe sepet getiriyorlarmış giydirilmiş. )onlar yerleştirdi.
ve bi hesap yaptık evde olsa hemen hemen aynı paraya çıkıcaktı, çok memnun kaldık açıkçası.

canım taş gibi olmaması süt yok anlamına gelmiyor.benim çok nadir taş gibi olur.bebeğin doyuyorsa emzirmeye devam.moralinide sakın bozma.

canım benim sol taraf sert ama süt çıkmıyor çok fazla.sağ yumuşak ve hafif ama süt gelen taraf orası.

sevgili kader arkadaşlarım;

bugün bizim kız tam anlamıyla kurdeşen döktürdü bize.uyku problemi,emerken ağlaması,kucakta ağlaması kısaca memnuniyetsizdi.babasıyla telef olduk resmen dün geceden beri.sütüm aşırı fazla olmadığı için mecbur günde 30 veya 60 cc aptamil veriyordum 1-2 kez.dün ilk kez evdeki SMA dan da verdim akşam.sabaha karşı 5 te çıldırdı.karnını çekmeler ağlamalar.uyutuyoruz koyuyoruz hemen uyanıp ağlamalar...mahvolduk.şimdi 2 sorum olacak

1-nedeni ne olabilir?
2-sütünüz benim gibi normalse(ne az ne fazla) mama veriyor musunuz ve günde kaç cc?hergün veriyor musunuz?
3-Aptamil gazlı bebekler için olan Conformil 1 kullanan var mı memnun musunuz?

cevaplarınızı bekliyorum şekerler.

muffin cim ya, bende sizi okurken sütünüzün az olduğunu nasıl anlıyorsunuz diye sorucaktım :26: benim de öleeeee çok sütüm yok sanırım ama ben mama vermiyorum , yani hele gündüz saat başı emiyor desem yeridir ,
neden demişsin ağlamaları aklıma büyüme atağı geldi, hatta başka bir arkadaşa da yazmıştım , ki sen biliyorsun bunları :44: dikkatini dağıtın , banyo yaptırın , benimki ışıklara çok takılıyor ışıkları aç kapat , ha akıl vermek kolay biliyorum hepimize birileri kendince akıl veriyor ama benimki akıl vermek değil aklıma gelenler , mesela bırak koynunda uyusun , (sen uyuma ama ) ,Allah hepimizin yardımcısı olsun , bunlar geçicek unutma ve en önemlisi ciddiyim bak , senin gerginliğin , sinirin , üzüntün , huzurun hepsi sütünden bebiş e de geçiyor , o nedenle önce sen sakin ol, ıhlamur felen iç, bahçeniz varsa yada balkon çık bir hava al , hatta beraber çıkın , müzik dinleyin, ha doktor ağlamaları aşırı artarsa saç kurutma makinesi deneyin demişti, (kolik olma ihtimaline karşılık sanırım , ) kimyon iç, bize iyi geldi galiba, artık öyle çok şey kullanıyoruz ki, hangisi işe yaradı onu da anlayana kadar ,
canım aklıma gelen her şeyi yazıyorum , çünkü bizi bizden başkası anlamaz şimdi

canım ben sütümün az olduğunu anladığım zaman veriyorum aptamil, 100 cc hazırlıyorum ne kadar içebilirse genellikle yarısını içebiliyor.
benim bebeğiminde seninki gibi kriz anları oluyor.ama genellikle ben kendimi üşüttüğüm zaman.hatta o gün üşüttüğümü anlıyorum ve direkt bebeğe geçiyor.sende üşütmemeye dikkat et özelliklede ayaklarını bebeğe gaz olarak geçiş yapıyormuş.Allah bizlere kolaylık versin.bende bebeğim nezle old için üşütmesin diye bir süre yıkamamıştım.suyu unutmuş galiba 2 gündür yıkamaya çalışıyoruz yıkanırken ağlamayan bebek çıldırdı.ben onu öyle ağlarken daha görmedim gırtlağı yırtılıcaktı sanki.Allah bizlere kolaylık versin

Canım benim sütüm var ama akşam yatmadan önce 30 cc mama veriyorum ayrıca 5 6 çay kaşığı rezene veriyorum rahat uyuyo.Ben hero baby kullanıyorum.İlk oğlumada ondan vermiştim.Gazı olduğu zaman karnına saat yönünde masaj yapıyorum.Bazen yarım saat boyunca ovaladığım oluyo kolumu hissetmiyorum resmen ama uyuyo ve bir süre sonra gazını çıkarıyo.Birde ya emicek ya uyuycak hiç bişeyle oyalanmıyo ilk oğlum böyle değildi.Bugün çıngırak aldım onu bayağı takip ediyo çırpınıyo bakalım onunla oyalanır inşallah...

canım pepik arkadaştan bin kez razı olsun benimde kızımın dili pamukçuktu ve ço kötüydü o bana dut şurubunu önerdi 2 gün boyunda günde 2 kez dut şurubunu sürüyorsun pamukçuk olan heryere hem tadını sevdi ağzını açıyor hemen çok ağlamadı hemde 2 günde geçirdi şiddetle tavsiye ederim şimdi ağlama nöbetleride kesildi

canım yeterli sayıda kakasını yapıyorsa ve bezini ağırsa kesinlikle sütün yetiyordur mama verme.
benim kızında öyle ağlaması oluyordu ben ayaklarına sıcak su torbası koyuyordum çok işe yaradı.
ben gaz için kızıma bişey vermiyorum.kendim yemeklerime kimyon katıyorum.humana kimyon rezene çayı içiyorum ve kendimi sıcak tutuyorum.
oğlum herşeye rağmen uyumazdı.onuda battaniyesine koyup babasıyla sallardık uyurdu

oğlumda çok kuralcı davranıyordum kızlar yanımda yatırmadım hep kendi odasında uyuttum zorla.şimdi 17 aylık ve kesinlikle odasında uyumuyor hep yanımda.o yüzden bırakın nasıl uyutabiliyorsanız uyutun.ben şimdi kızımda hiç kasmıyorum kendimi.çokta rahat uyuyor

yeni icadım

kızlar dün gece 4 ten beri babası ve ben uyutmaya çalışıyorum uyuyor hemen uyanıyor gaz sancısı da had safhadaydı.dün akşam bolca yoğurt yedim ondan sanırım süt ürünleri gaz yapıyor.ee ne yicez herşey gaz yapıyor.bugün sabah 12 ye kadar mıkırdandı ciyakladı canımıza okudu.babasının sabrını zorladı baya.ben uyudum uyku deppoladım bedenim iflas edecekti yoksa.öğlen 2-3 gibi arabada uyutalım diye indik aşağı 1 saat araba turu.uyudu eve gelince tekrar uyandu vb vb.neyse öğlen kimyon tanesiyle çay yaptım içine rezzene tanesi de attım güzel uyuyor ikindiden beri.3 saat arayla besledim gazını alınca koydum uykuya devam.deneyen var mı doğal kimyonlu rezeneyi?önceden sadece kimyon yapıyordum şimdi rezene de atıyorum çay kaşığının ucuyla.zararı olur mu tatlışlar?

haklısın canım benimki sıkıldıüımı sabrımın taştığını hemen anlıyor huysuzluğu artıyor.sma yı doğduğunda alıp açmıştık.şimdi 45 günlüğüz.kutunun üzerinde açtıktan sonra 4 hafta içinde tüketin diyor.o mu bozdu mideyi acaba.3 kez de doyurduktan sonra değişik zamanlarda kustu.
kızlar hep dikkat ederdim bu kez bakmadım kullanım önerilerine.bayatlamış olabilir mi?haklısın canım bizi en iyi biz anlarız her yöntemi deniycez mecbur

rezeneyi sen mi demliyorsun canım yoksa granül halindekilerden mi?masaja da izin vermiyor cadı.I love you masajı yapıyorum.Ayşe öner metodu hem de yok ağlıyor karnını kasıyor taş gibi olunca yapamıyorum.Kırmızı-sarı ve siyah renkler çok ilgisini çekiyor.bu arada oyun halısı aldım orda vurunca çıngırdayan bir ördek var ona vuruyor sevdi gibi.sesli şeyler ve parlak renklilere bayılıyorlar.

canım anne sütü aldığında hergün 3-4 kez kaka yapan kızım aptamil alınca 2 güne bir yapıor.aptamilin pre si ve confırmili var ikisinin de 1 nosu var deniycem.kalın çorap giyiyorum canım bu arada bizimki de banyoda ciyakk ciyak.nasıl sevcekler banyoyu ne yapcaz sevdirmek için:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…