2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İlk 4 ay uyumayan bebek için çözüm yolları

İlk 3/4 ay bazı bebeklerde çok zor
geçiyor. Dünyaya bir türlü alışamıyorlar. Gece gündüzü ayırt edemiyorlar. Uykuya dalarken çok fazla desteklenmeye ihtiyaçları olabiliyor. Bazen bu çok zor olsa da bebeklere ilk 3-4 ay ihtiyaç duydukları tüm desteği vermek gerekiyor. Uyku eğitimiyle ilgili bir çok yöntem 4′üncü aydan sonra uygulanabiliyor. Gene de ilk 4 ayda yapabileceğiniz bir çok şey var. Önemli olan bu ilk aylarda verdiğiniz desteğin alışkanlığa dönüşüp uzun aylar, hatta yıllar boyunca devam etmemesi.

•İlk 1-2 ay bir bebeğin uyku düzeni olmaması normaldir. Uyumayan bir bebekse elinizden geldiğince onu rahatlatmaya ve hoşuna giden yöntemlerle uyutmaya çalışın. (yarım kundak, hafif sallama gibi). Yarım kundak özellikle bazı bebeklerde çok etkili oluyor. Yeni doğan bebeği çok fazla sese insan kalabalığına dönenceye maruz bırakmayın sakin bir ortamda tutun.

•Bebeğiniz uyumuyorsa çevrenizden yardım istemeketn çekinmeyin. Uyumayan bir bebeğe tek kişinin bakması çok zordur. Bebeğinizin tüm bakımını siz yapmak zorunda değilsiniz.

•İlk 1-2 aydan sonra gece gündüz farkını öğretmeye çalışabilirsiniz. Gündüz çok uyuyorsa 1.5 -2 saatte bir uyandırın. Ayına uygun bir uyanıklık saatinden sonra tekrar uyutun. Gece uyanınca ışığı açmayın, kısık sesle konuşun, emzirip gazını çıkarıp hemen geri uyutun, kaka yapmadığı sürece altını değiştirmeyin.

•

• Çocuğunuzu akşam uykusuna sabah uyandığı saatten 12 saat önce yatırın. Yani sabah 6′da kalkıyorsa 6′da odasını karartıp (gerekirse karartmalı güneşliklerden takın) akşam uykusuna yatırın. Erken yatan çocuk gece bilinenin aksine daha uzun uyur.

•Uyku öncesi rutini oluşturun. Bu size kolay gelen ve her uykuya yatmadan aynı şekilde önce uygulayabileceğiniz herhangi bir şey olabilir. Gece uykusu ve gündüz uykusu için farklı rutinler oluşturun gece uykusu için olan daha uzun gündüz uykusu için olan daha kısa olsun. Örneğin; gece yatmadan önce kısa bir banyo, pijama, süt, yarım kundak; gündüz uykusu için odanın karartılması, yarım kundak gibi. Bir müzik kutunuz varsa aynı müziği de çalabilirsiniz. Ya da kendiniz bir rutin yaratabilirsiniz. Önemli olan sakinleştirici bir etkisi olması ve hep aynı şekilde istikrarlı bir biçimde uygulanması.

• Memede uyuma alışkanlığı için ısrarla yalancı memeyi deneyin. Bir gün alacaktır. Gerekirse farklı emzikler deneyin.

kızlar bişi sorucam,

Ekim 11 de evlilik yıl dönümümüz hediye olarak oğlum eşim ve 3 müzden oluşan bi yapboz yapırıcam 500 parça nasıl bir hed.ye sizce?

ayhh hemde 500 parça , bu kargaşada kafayı yedirtmeye niyetin var galba :))))) şaka bir yana bak bir önerim var , gazete okuyormusunuz bilmiyorum ama , illa aynı gün olmayabilirde :)) magazin dergisi gibi ir dergi hazırlat , içinde sizin fotolarınız , biraz hikayeniz, bebiş , sonra şaşkınlık anılarınız felen olsun , sonra o dergiyi gizlice gazetenin arasına koy sanki gazetenin pazar eki gibiymiş felen , :))) sonra da aeline geçince şaşırsın , hemde anı olur , ha bu arada bunu yapan bir firma biliyorum ama burdan belki firma adı vermek yasak tır ,o nedenle talep edersen mesaj ile ulaş bana :)

birde hatun milleti genel olarak bir sorum var, bebiş e günde 2 kez sab siplex veriyorum , 8 er damladan , son 3 gündür kimyon içmeye başladım , sanırım kimyon etkisi daha sakin gidiyor hayatımız acaba sab siplex i günde bir emi düşürsem :26: yada daha az damla mı versem , cesaret te edemiyorum :18::18::18:

selam kızlarrr...
heyacan dorukta uykusuzluk öldürmüş durumda. bu gün mevlüdümüz ve dünki aşılarımızdan sonra ben bu gün harap ve bitabım.bi o kadarda gergin.Allah'ın izniyle bu gün bi atlasa kazasız belasız.
bu arada kilomuz 4950 olmuş iki ayda 2,5 kilodan fazla maşallah

Anneler, bebislerinize kac numara bez alıyorsunuz 2 numara küçük gibi geldi 3 numara aldik oda cok buyuk oldu tekrar 2 aldık boy olarak tam ama enine sıkıyor. Bacaklarından iz yapıyor lastik yerleri

ülkemizde bir insanın ortalama 80 yıl yaşadığını düşünürsek, altı üstü 2 yıl çekeceğim bişşey için ağlattığıma değmez diye düşünüyorum.. geri kalan 78 yıl zaten kendi istediğini yapacak, ağlatmayın bebişlerinizi... (ben de tek başıma büyüten ve uykusu berbat olan bebeğe sahip bir anneyim) bırakın ev dağınık kalsın..

ben de 3 numaraya geçtim, biraz büyük ama diğerii de çok sıkıyor, benimki erkek bebek olduğu için çişini çok yapınca pipisi sıkışıyor o yüzden 3 numara daha iyi..

Anneler, bebislerinize kac numara bez alıyorsunuz 2 numara küçük gibi geldi 3 numara aldik oda cok buyuk oldu tekrar 2 aldık boy olarak tam ama enine sıkıyor. Bacaklarından iz yapıyor lastik yerleri

canım preimum care 2 ama kızarıklık oluyor lastiği sıkıp iz yapıyor.neden anlamadım gittti?bol giysiler de giydiriyorum ama açınca kızarmış izi çıkmış oluyor.hem de 3 saate bir bez değiştiriyorum pişik olmasın diye(kabataslak yani.her yeni uyanmadan sonra altını ıslattıysa) 1 noluda olmuyordu.primaya mail atacam bu ne ya.

sab simplex midir sap mıdır ne karın ağrısıysa işe yaramadı bir de internette sahtelerinin üretildiğini okudum.bıraktım.nurse harveyden memnunnz bitkisel şurup.bir de arada kimyon tohumundan çay yapıp veriyorum günde 1 çay kaşığı.bir de hergün humana 20 cc halinde parçalıyorum en fazla 80 cc oluyor(normalde en fazla 100 ama ben fazla vermek istemiyorum) işe yarıyor.ama sap mıdır nedir gıcık etti beni hiç fayda etmedi

kızlar göğsünüz boşken bir süre sonra cız cız ince ince sızlıyor mu(yeni süt geldiği anlamına mı geliyor?süt artırıcı şeyler-kür-hoşaf-çay vb- içtikten 1-2 saat sonra oluyor.sizde de var mı?

Son düzenleme:

3 numarayı ön tarafından katlayıp bağla hem bacaklarını sıkmaz hem büyük gelmez ben 2 numarayı öyle kullanıyorum

ay benımkı gıbı uyanır uyanmaz kıyametı kopartan bebek var mı yaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bu konuyla ilgili birkac sey okumustum, gazdan uyanmasını anlıyoruz zaten hepimiz; ıkınıyor, sıkılıyor, kızarıyor.Onun dısında ugrasıp uyutuyoruz (ateş,nefes alımını zorlastıracak şekilde burun tıkanıklıgı,diş çıkarma gibi konular dısında)
gözunu acmadan aglayarak uyanıyor. Altı temiz, karnı tok 1saat uğraştım 5dakikada uyandı diyoruz kendimizce tabi. Bu şekilde uyanmasının sebebi uykuya geçiş şeklinin bozulmasıymış.
1-Emzirerek uyutuyoruz uyku geciş evreleri arasında bir bakıyor ki agzında meme yok :101:
2-Sallayarak uyutuyoruz bi kendine geliyorki sabit duruyor
3-Başka bir yerde uyutuyoruz sonra beşiğine alıyoruz.Uyanıyor bakıyor ki başka bir yerde. Biz bile allak bullak oluruz bebeklerde haklı
4-Emzik agzında uyuyor sonra alıyoruz yada düşüyor yoklugunu hissedince gozunu acmadan ağlıyor.:120:

Yani uykuya ne şekilde daldı ise uyandıgında o ortamı bulamayınca ilk tepkisi ağlamak oluyor.Kendini güvende hissetmiyor. Bunuda genelde gözünü açmadan anlıyor. Gündüz oğlumu emzirerek uyutuyorum tamam 15 dakika oldu artık daldı diyorum.1-2 dakika sonra agzını kıpırdattıgında meme olmadıgını anlıyor ve gozunu acmadan aglıyor.Anında memeyi agzına verirsem gozunu bile acmıyor geri uyuyor. Gecede acıkmamıs olsa dahi memeye gelip emmesi gerek tekrar uyuması için.Sallanarak uyutulan bebek salllanır, emzik agzında uyuyan bebek agzına emzik verilince hemen uykuya devam eder.
Bunun için kitaplarda hep özellikle gece uykusuna beşiğinde kendi kendine gecsin deniliyor. O şekilde uyuyan bebekler gece uyku evreleri arasında geçişte gozunu acsada buyuk olasııkla kendi kendine tekrar dalabiliyormuş.Biz mudahale ile uyuttugumuz için o mudahaleyi tekrar etmek zorunda kalıyoruz.:111:

bende hafiften sallıyorum baktım mayıştı gözler gidio direk beşiğine alıorm beşiğinde kendi halinde uykuya dalıyor ve geceleri aralıksız 7 saat uyuyor

bende hafiften sallıyorum baktım mayıştı gözler gidio direk beşiğine alıorm beşiğinde kendi halinde uykuya dalıyor ve geceleri aralıksız 7 saat uyuyor

Son zamanlarda bende ugrasıyorum ama pek başarılı olamadım daha gece 4 saat uyuyorsa en iyi ihtimalle 1-1bucuk saatte kalkıp kucaga gelip emmek istiyor.Emzirerek uyutmak en beteri uzmanların cok taktıgı kadar var.Doymak için değil uyumak için emiyor, genelde gazını cıkaramıyorum uyanıyor.Ee uyusada kısa sure sonra gaz sancısı siddetlenmiş şekilde geri uyanıyor. Kusması desen bitmiyor.
Uyandıgında ilk mızıklamasında memeyi agzına verirsem gece yada gunduz susuyor buyuk olasılıkla uyuyor
Ama karnı tok diye bocalarsam birazcık anında o kıyameti koparma moduna giriyor iç çeke çeke emiyor ben istedigine ayıldıgımda :44:

bende ilk zamanlar emerek yatıroyordum...sonra baktım olmuo bu taktiği denedim işe yaradı cnm tavsiye ederim.benim bebeişim 2 aylık kendiliğnden gece gündüzü ayırt etti ..karnını ve ayaklarını sıcak tut o zaman fazla gaz problemi olmuo ...bi de akşam üstü yıka bebişini sonra amsaj yapp ohh misler gibi yatıo

bizde de var o izden , zaten bebek bezlerinin modellerini anlamak için 2 saat duruyorum nerdeyse markette rafların başında:)) 2 adet 2 numara var en son anladığım kadarı ile midi ve mini , birde kilo farkları var benim şu an kullandığım 4-6 kg. diğer 2 numara 5-9 kg.idi yanlış hatırlamıyorsam sanırım bu özelliklerin bir farklılığı vardır :26:
ben humanalardan hiç almadım daha kimyon u felende kendim içiyorum bebeğe bir şey vermeye cesaret edemedim :44:

o sızı için süt inmesi diyorlar sanırım ve herkeste oluyordur, hatta dikkat et bebiş in uyanmadan 5-10 dakika önce de olur

kızlar primanın pampers modelini deneyin 2 numara ben cok memnunum ilk baslarda premium kullanıyodum simdi pampers e gectim bebegim 1,5 aylık pamperslerde premium kadar konforlu hemde iz yapmıyor fiyatıda cok uygun hem deneyin derim..

ya ne güzel vakit bulup yazabilmişsiniz ben kızım uyudugunda uyusammı evimi toplasam yemekmi yapsam kendimlemi ilgilensem diye düşünüyorum nete girmeye vakit zor buluyorum ben girmeye çalışınca bizimki zıng gözünü açıyor:)) bugün girebildim:) çok okuyamadım geçmişi ama bezle alakalı şunu dicem ben 3 numaraya geçtim 2 numara kızımın bacaklarını kızarttı sıkmaya başlamıştı mırıl mırıldı sanırım bez rahatsız ediyordu şimdi rahatladı biraz büyük ama olsun katlayıp koyuyorum büyük gelsin sorun değil çaresi var ama dar gelince bi çaresi yok + rahatsız bir bebek..gaz sorunu için nurse harvey's kullandım daha yarısı bitti çöpe attım çünkü 1 aylık diye yazıyor etkisi süper yalnız merak edenler için. eğer gaz sorunumuz olursa damla tarzı sınırlı zamanı olmayanından alıcam bu sefer yazık gitti yarım şişe çöpe...size birde püf noktası kaşıkla damla,şurup vs vermeye çalışanlar damlalıkla verin direk ağzının içinde mecbur yutuyor eczacınızdan rica edin verirler..kaşıkla zorlanıyordum ağzına veriyodum kenarından akıtıyordu damlalık süper bir icatmış rahat ettim..ilk aşımızı yaptırdık sorunsuzdu , 45 günlük olduk vay be zaman akıp gidiyor herkese kolay gelsin annelik zor zanaat ama keyifli...

bebeğinin 2. ay aşısını yaptıran var mı?yaptırdıysanız ateş yaptı mı yan etkileri ne oldu.bizimde çarş günü aşımız ilki sorunsuzdu,ikincisi ateş yapar diye duydum ama sizlerde durum nasıldı

Biz yaptırdık ateş olmadı fakat iki gun agri kesici verdim bir çay kasigi yoksa uyumuyordu agri yaptı yani şurubu icinde yarım saat icinde uyuyordu ama hazırlıklı ol ağlama krizi yasayacak bebisin çünkü bir koldan iki bacaktan ard arda ası olacak ben zor dayandımda babası hemşirenin koluna yapışacaktı az kaldı..

Bu arada kızlar benim sutum yine azaldı gündüzü geçtim iki gecedir tas gibi olurdu oda olmuyor napacami şaşırdım (
Dün maltana ve dut kaynattim onu ictim zaten bitki çayına devam bir tek o süt yapmıştı ama hiçbiri ise yaramadı (
Kizim hastanede yatarken 3 saate bir sağıyordum tek göğüsten 100 ccye yakın çıkıyordu ne zaman emzirmeye başladım süt azaldı
Acaba bir kac gun sağsam tekrar cogalirmi yada her emzirmenin arkasına sağsammi???
Bana akıl verin nolur çıldırmak uzereyim..

canım dutu nasıl kaynattın ve ne kadar?bende işe yaradı bir yaz belki bir yerde eksiklik vardır moralini bozma aynı durumdayız.emdikçe artıyor ben 1 gün boyunca soldakini verdim ertesi gün sol dolu sağ boştu

ben mycey marka kundak aldım.sallarken çok güzel oluyor itiraz edemiyor.cırtlı ve sıkmıyor tavsşye ederim.kendini güvende hissediyor ve ikiye bir ağlamıyor uykuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…