2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ne zamandır sıcak su torbası koymuyorum.kakası 2 güne bir.dün sma verince bugün sıcak sulu pamukla kaka yaptırdık çok koyuydy kakası.normalde su gibidir.ama bugün baya koyuydu.bu arada çörek otundan 1 tutam ağzımıza atıp çiğneyince bebişin gazına iyi geliyormuş.çörek otu sütü de artırıyr diye duymuştum

Canim benim bebis kuvozdeyken sütümün gelmeme ihtimaline karsı mama aldırmıştı yogunbakim Dru humana pre diye benimde süt geldi gerek kalmadı ama hemşirenin biri sutu bulamayıp bir kere mama vermiş yani kutu açılmıştı açıldıktan sonra bir ayda tüketmek lazım dedi Dr bende almadım kalanını ordaki süt alamayan bebislere kullanın dedim

Ben kendime süt artıran bitki cayı yapıyorum önce rezene kimyon Anasondan koyuyorum bes dk demlenince çay bardağına biraz alıp devamında ihlamurla ısırgani ekliyorum. Ayırdığım caydan bir çay kasigi veriyorum kızıma öğleden önce veriyorum bütün gun rahat ve huzurlu uyku çekiyor.. Bize Dr söyledi hem bebise ver hem kendin tuket diye ben içiyordum zaten bebis icinde korkmadan verebilirsin dedi... Su anda ona zarar verebilecek en son şeydir dedi..

Benim bildigim mamalar bebisleri kabiz ediyor ve kakalarin 3-4 günde bir yapan bile oluyor..,

Canim ben bir aydır iciyorum tek ise yarayan bu oldu bende gecen günkü cinnet durumdan sonra aldım elime pompayı emzirdikten sonra sagdim ve zorlaya zorlaya 20 cc çıktı çünkü süt kanalları kapanmış sadece tek delikten süt geliyordu boş boş yarım saat kadar sagdim sonra gece 1 de emzirdim yine sagdim boş boş sağlarken sag göğsüm açıldı yedi sekiz delikten süt gelmeye başladı 45 cc çıktı gece 3 te yine aynı sagdim 60 cc ve en son dun sabah sekiz gibi sagdim sol göğsümde açıldı 120 cc sagdim
Yani demem o ki bebis tam cekemiyor ve arz talepten ötürü süt gelmiyormuş simdi göğsüm dopdolu hissediyorum ve dun gece tas gibi oldu sagdigim sütleride dolaba koymuyorum taze taze diger emzirmeden sonra iciyorum hemen
Herkese nacizane tavsiye mamaya para vermek yerine bir pompa edinip sizde sagın hem anne sutu vermiş olursunuz bebisinize hemde sutunuz azalmaz
Bebisler en kolay anne sütunu sindirirmiş mama ise cok yağlı ve ağır gelirmiş kaka sorunuda bu yüzden oluyor hemde süt içen bebis çabuk acıkıyor fakat mama onları uzun süre tok tutuyor yani sutu içtikte icesi geliyor :))
Yarasın sütlerimiz inşallah sağlıkla büyüsünler
Herkese bol sutu ve gazsiz günler nasip olsun inşallah

Bu araa bizim gaz problemimiz nerdeyse bitti uykuları bölünmüyor sadece açıkınca ses çıkarıyor gözünü bile acmıyor emip geri uyuyor sabredin kızlar büyüdükce geciyormuş biz 12 sinde 3 aylık olacağız gece uykularida düzene girmeye başladı
Yasasın pompa ve bitki cayı :))

Son düzenleme:
gunaydin kizlar
guzel haftasonumu kaynanam mahvetti sayesinde esimle kavga ettim hala konusmuyoruz
wallahi yatacak yeri yok bu kadinin
boyle erkek anasi olursam biri kafama patlatsin bir tane

canim ben 1 haftadir gunde iki kere 3 er kasik anam babam rezeneyi demleyip veriyorum gerisi de ben iciyorum
bebeler biraz sakinlesti benim de sutum artti
hicbir yan etkisini de gormedim

Eki Görüntüle 521015
kızlar bu pompadan kullanan var mı yada pahalı olmayan bş pompa önerisi olan ?

Merhaba,

Umarım doğru yazıyorumdur, bu benim ilk paylaşımım :) Maxitoys mağazasında Avent in manuel sağma makinesi vardı 1 ay önce, %50 indirimle 70 tl civarıydı. Ben elektriklisini aldım -230 tl civarıydı- çok memnunum, oğlumda başka bir markaydı berbattı, canımı yakıyordu resmen, ama bu çok güzel ve yumuşacık, canımı hiç acıtmıyor. Manuel olanını da alsam olurmuş, gerçi, bebişe ancak yetiyor sütüm zaten, sağacak kadar kalmıyor malesef.

Ben taburcu olmadan eczaneden esim ve kızkardeşim avent manueli 70-75 tl civarı almışlar bebis hastanedeyken sagdim halada arada kullanıyorum ben cok memnun kaldım eczacı bayan tavsiye etmiş kendiside kullanmış ve kardeşine vermiş yani iki kisi kullanmış halada yeni gibi sağıyor demiş...
Sütun icin bitki çayını tavsiye ederim..
Rezene
Kimyon
Anason
Ihlamur
İsirgan
Hepsinden birer cay kasigi 15 dk kadar demle ılık ılık iç kesinlikle etkisini göreceksin...

canım rezene-kimyon-anasonun ve suyun ölçülerini verir misin bebek için ben de ölçülü yapayım.bir de 1 günde toplam 1 çay kaşık mı veriyorsun?yalnız anason bebeğe zarar vermiyor mu?rakının ana maddesi.bebiş kafayı bulmasın tatlım. dr un bu bitki çayını bebişe vermene onay verdi yani değil mi?genelde izin vermezler.süt artırıcı çayı devamlı içmek de zarar verebilir.1 hafta ara verip o şekilde içcem ben.1 hafta dut kürü 1 hafta bu bitkisel kür.hadi hayırlısı.

canim ben 1 haftadir gunde iki kere 3 er kasik anam babam rezeneyi demleyip veriyorum gerisi de ben iciyorum
bebeler biraz sakinlesti benim de sutum artti
hicbir yan etkisini de gormedim

canım bebeğe günde kaçdefa ve kaç kaşık veriyorsun ?bir de kimyon da koy bence o da güzel gaz çıkarıyor

kızlar bebişlerin uyku konusunda memede uyutuyoruz falan gibi bişeyler okudum memede uyuduktan sonra yataga yatırıyoruz demişsiniz peki emdikten sonra gazını cıkarmıyomusunuz??
bide gece uyurkenki ıkıldamalar geçtimi bebişlerde??

bir bardak kaynar suyla bir cay kasigi rezeneyi 10 dk demliyorum
günde iki defa ve her defasinda 2 - 3 kasik veriyorum tatlim
anason konusunda icin rahat olsun zinconun icinde falan da var
kimyon toz kimyon mu tane mi tatlim ? bir de ne kadar koyucam kimyonu ?
canım bebeğe günde kaçdefa ve kaç kaşık veriyorsun ?bir de kimyon da koy bence o da güzel gaz çıkarıyor

memede cok daldiysa cikarmiyorum tatlim ama biberonla verdiysem kesin cikarttiyorum ama bazen cok uykulu olunca cikartmiyorlar mecburen yataga koyuyorum
rezeneden sonra gece ikildamalari da bayaa azaldi

memede cok daldiysa cikarmiyorum tatlim ama biberonla verdiysem kesin cikarttiyorum ama bazen cok uykulu olunca cikartmiyorlar mecburen yataga koyuyorum
rezeneden sonra gece ikildamalari da bayaa azaldi

rezeneyi tek mi veriyosun içine baska bişeyde koyuyomusun canım?nasıl veriyosun bebişlere?

gunaydin kizlar
guzel haftasonumu kaynanam mahvetti sayesinde esimle kavga ettim hala konusmuyoruz
wallahi yatacak yeri yok bu kadinin
boyle erkek anasi olursam biri kafama patlatsin bir tane

ayhh sorma ya , bizimkiler bebiş olduktan sonra bir değişik oldular , Allam , tek oğulun ilk torunu , evler yakın , hergün akşamüzeri bizdeler torun sevdasına, günde 2 -3 kez telefonla konuşmak ayrı , eve geldiklerinde evin (zati topu topu amerikan mutfak lı 2 odası olan bir ev ) her tarafında rahatça turlayıp , ne yemek yapmışsın deyip tencereye bakmak ayrı, saçma sapan emzirme konuları ayrı , ne oldu bunlara böyle bilemiyorum , kadın zaten emzirmiyor olsam herhalde alıp bebiş i gidecek , dün 2 yaşına kadar emizyorlar muhabbeti geçiyor, hani 6.aydan sora sağarız a getiryor lafı , ona sordum sanki nasıl yapıcağımı , ay nese deşmeyin hiç sinir ediyom kendi kendimi , hiç zamanıda değil sinirlenmenin

ay esas sorucağımı unuttum konu kayınvalidelere gelince yahu bu kimyano ben içiyorum da günde 2 kez, kaç kez içebiliyoruz acaba , hem aç tok felen farkeder mi bilen deneyen varmı aranızda ???? rezenenin tadı nasıl ? onuda karıştırayım diyorumda normalde bitki çayları ile aram hiç iyi değildir, ot felen de pek yiyemem , geçen gün dereotu yiyeyim dedim aç karına ekmek arasında , oda yalan oldu kustum , bir daha da dereotu görmek koklamak istemiyorum

Eki Görüntüle 521015
kızlar bu pompadan kullanan var mı yada pahalı olmayan bş pompa önerisi olan ?

ben kullanıyorum bi arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım ve ÇOOOOK MEMNUNUM! Medela almıştım meme ucum kopacak gibi ağrıyordu ve süt gelmiyordu doğru dürüst, şimdi ise lansinoh manuel pompayla foşur foşur geliyor ve meme ucum hiç ama hiç ağrımıyor hem de ucuz 45 lira civarı tavsiye ederim

oğlum 3 gündür kakasını yapamıyor öncesindede rengi yeşile dönük gibiydi.yaklaşık bir haftadır rezene ısırgan anason çayı içiyodum süt için.acaba o dokunmuş olabilirmi...bu çayı kullanan anneler sizde durumlar nasıl

canim rezeneyi tek veriyorum
cay kasigiyla 2 - 3 kasik yalniz tadini sevmiyorlar yutmalari ici burunlarini kapatmam gerekiyor
rezeneyi tek mi veriyosun içine baska bişeyde koyuyomusun canım?nasıl veriyosun bebişlere?

ya benimki hep boyleydi hatta dugunden once kapismisligim da vardir bebek dogana kadar uzak tutuyordum rahattim simdi torunlarini ozluyormus !
haftasonu mevlut yapti (ki o da ayri konu!!) cantalari esim getirecek ben annemlerle gittim
eve gidince bebeler acikti biberon diger cantada
kaynanam da bizden sonra esimi oturtmus yemek yediriyor ben evde biberon bekliyorum
bebeler bas bas bagiriyor bir yandan
haa sonrasinda bir sekilde beni suclu cikartti bir de

toz kimyonu ben kahvaltidan sonra 1 tatli kasigi yutuyorum

canim rezene falan duzenler
mama aliyorsa ondandir
bir cay kasigi zeytinyagi yuttur

Ben bir aydır iciyorum hicbisey olmadı bizde hemde 10 gündür isirganla ıhlamuru eklemeden önce bes dk demleyip kızıma bir bazen iki cay kasigi iciyorum Dr tavsiyesi ile..
Ben hepsinden cay kasigi dolusu koyuyorum demlige üzerine 3 su bardağı kadar kaynar su ekliyorum bes dk sonra kizim icin biraz alıp üstüne isirganla ıhlamuru ekleyip bir on dkda onu demliyorum sıcakken bir bardak iciyorum bide soguyunca iciyorum böyle bazen bir defa bazende iki defa demliyorum kendime
Bende bitki cayı hic sevmem ve icmem ama bu ağır gelmedi bana rahatlıkla iciyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…