2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canim

Arada bebisi ağzıasagi yatırmak ise yarıyor uykudan uyanmıyor hemen hemde karnına baskı olunca rahat ediyor dr.da demişti arada yatir rahatlar diye

Yüzüstü yatmayı seviyordu benim sıpam ama son zamanlarda illa kafayı kaldırmaya cevirmeye calışıyor zor oluyor. Sesi kesiliyor ama yüzüstü yatınca iyi geliyor gaz sancısına. Gözetimle yatırmak gerek zaten 1-2 saat gercekten

Arkadaşlar acil bişey sormalıyım süt sağıp dolaba koymuştum 3 gün kaldı dolapta (dondurucuda değildi) şimdi baktım kesik kesik olmuş dibine çökmüş en fazla kaç gün kalabiliyor süt dolapta, ben onu içirmeyi düşünmüyorum..

Merhaba anneler,

1 haftadır çok yorgunum, hasta değilim ama aklım uykuda. Geceleri de 5-6 saat falan uyuyorum, fena değil yani. Ama yorgunlukdan mıdır nedir, acayip sinirliyim, 8 yaşındaki oğluma, arada da eşime çatıp duruyorum, sizde de var mı bundan? Sağolsunlar gerçi onlar da yardım etmekten ziyade iş çıkarıyolar ama böyle değildim sonradan oldum. Her hareketleri batıyo valla. Tavsiyelerinizi bekliyorum

terslikler üst üste gelirmiş derler.. önce eşim hastaydı hafiften kızıma bulaştı şimdi de bi haftadır dişim tuttu.

20lik apse mi yaptı ne afedersiniz ağzımda bi iltihap tadı var, bi de önündeki dolgu kırıldı. başkentte tüm özel hastaneler de dahil hiççç yer yok. fellik fellik muayenehane arıyoruz güvenemiyoruz, ne yapıcam bilmiyorum.

süte çok zararı olur mu kızlar bekledikçe? bildiğiniz böyle örnek var mı?

ahhh ahh hamilelikti doğumdu derken kendimi çok ihmal ettim çoook..

ya kızlar bişiy merak ettim bebeklerinizi geceleri iki, üç saatte bir uyandırıp emziriyormusunuz?? ben uzun zamandan beri kızımı geceleri uyandırmıyorumda. maşallah bizimki gece 11 gibi uyuyor sabah saat 5 hatta bazen 6 ya kadar sonra karnı acıktıgı için uyanıyor emzirir emzirmezde yine uyuyor iki, üç saat. bende uykumu çok güzel almış oluyorum sabahları dinç kalkıyorum ama bu kadar uzunda emzzirmeden onu uyutmam doğrumu bilmiyorum:44: gündüzleride tam tersi az uyuyor hatta nerdeyse her saat başı emmek istiyor. bende elimden geldiğince emziriyorum sütümün biraz azaldığını hissettiğim an mesela gece uykuya dalmadan önce rahat uysun karnı tam doysun diye mamada veriyorum az birşey. bi de bizim kız eğer derin uykudaysa hiç bir şekilde uyandıramıyoruz mutlaka uyanıcağı saati kendi belirlicek bunu bildiğim içinde geceleri rahat bırakıyorum ki uyusun. benim de işime geliyor açıkcası

O kocakari durumu bende de var. Belimden zor dogruluyorum ama beni en cok dizlerim ve ayaklarim zorluyor agridan zor yuruyorum bazen
Bende esime patliyorum bazen ozellikle uykum bolundugunde hele biraz bebeyi pispislada ben uyuyim dedikten sonra benden once uyuduysa

Canim ben 5 gunlukten beri hic uyandirmiyorum geceleri. Bi ara kayinpederim illa kalk doyur cocugu olmaz ole beslenemez die israr etti die esimin zoruyla kalktim ama cocuk ondan sonra asiri huzursuz oluyor ve uyumuyor. Uyurken agzini acipda emmesi mumkun degil hic yapmadigi sey. Dr da sarilik tehlikesi ortadan kalkti gece uykusuna elleme kesinlikle dedi

canim benimkiler dogdugundan beri oyle hatta kizcem bildigin anne diyor
hey naber:))

benim ve çevremdekilern bişey dikkatını çektı ya,bebeğim ağlarken anne dyo sankı:) varmı bole dıkkatını çeken:)?

rezeneyi ben hem kendim iciyorum hem bebiklere veriyorum. bir bardak suya bir cay kasigi
sabahlari da kahvaltidan sonra bir tatli kasigi toz kimyon yutuyorum

walla canim sadece burnunun ustune suruyorum hicbir sikinti yaratmadi
dr a da dedim birsey olmaz dedi
ya bana ne doktor ne de eczacı viksi önermedi kaldı ki viks ürünlerinde de sanırım 3 yaş sınırı vardı öyle okumuştum

canim rahat ediyor yuzustu ben dogumdan sonra coklukla oyle yatirdim ama yatak hafif sertti
simdi yatmiyor canlari sikiliyor sipalarin

aptamil bizde cok kusma yapti kabizlik yapti hazimsizlik yapti gaz yapti
simdi hipp kullaniyorum 1 aydir cok da memnunum butun sikayetlerim gecti denebilir ya da en aza indi

dolapta en fazla 24 saat duruyor arkadasim icirme o sutu

tatlim ankarada balgat agiz ve dis sagligi var
cok guzel hem cok ilgililer hem cok temiz hem de o gun icinde mutlaka bakiyorlar aklinda olsun

amann uyuyorsa hicc uyandirma tatlim ohh keyfini cikart

12 de yatıyro 00,45 di dün gece
bugun aşı olduk huysuz olur dedi napcam bilmiyorum
dişim apise olmuş 20 lik dişlerim ağrıyor boğazım ağrıyor

güzelce uyuyordum 10da aşı olduğu aklıma gleince fırladım biraz uykumu aldım çok şükürr

ksıaca ben çok kötüyümmmmmm

bebe akşamakadar uyumak bilmiyor günde 5 6 kez anca emiyor
emerken savaş içindeyiz
aşıda olduk tam oldu üstüne

Canim kuru dur mu? Nasil dut? Bide nasil kaynatiyorsun suzuyomysun detayli bi tArif verir misin

500 ml içme suyunu kaynat içine 1 avuç dolusu kuru dut at.5 dk (tam tamına ne az ne fazla) kısık ateşte ağzı kapalı kaynat.5 dk sonra kapat ılıyınca süz. her emzirmeden sonra 1 bardak içiyorum tek seferde.bir de ben 2 kat yapıyorum ölçüleri gün boyu her emmeden sonra içiyorum .düzenli beslenemiyorum ama işime yaradı.

Son düzenleme:

72 saate kadar yani 3gün buzdolabında saklama süresi
Birde buzdolabında saklayan arkadaşlar Sütü buzdolabının kapagına koymamak gerekmiş aklınızda olsun.

http://www.uzmantv.com/anne-sutu-ne-kadar-sure-saklanabilir
Burada 3-5 gun diyor ama genel olaraak 3gun bilgisi var heryerde

Son düzenleme:

ben aptamıl conformıl aldım ama begenmedı gaz için ..şimdi aptamıl kullanıyorum ama bıtınce hıpp e geçmeyı duşunuyorum..

canım ben dolapta en fazla 5 saat kalıyo ama benımde dıbe çokme oluyo ..yağ tabakası gıbı uzerıde..ama 3 gun dolapta çok bence..en fazla 12 saat dıyolar..

canım aynısı 2 gundur bende oldu..benım bebıık 9 da bı yattı saat 3 oldu ıcım rakat etmedı kaldırdım ..ama bende pek uyandırmak ıstemıyorum..

mesela kolalarıda buzdolabı kapağına koymamak gerekiyor sopuyormuş

onlarıda buzluğun kapaına koyuyorsun açılıp kapanırken dıarıdaki havayla temas ediyor

bebeklerınızı kaç gunde bır yıkayosunuz..havalar sogudu korkuyorum..
dun tırmagını kesıyoduk annemle yanlışlıkla etıne geldi..çok uzuldum aklımdan çıkmıyo...

kızlar bişey sorucam.. geçen bı arkadaşımla konuştum bebegın uyku duzenı nasıl dedim.. gece uyuyo mışıl mışıl dedi ama gunduz uyutmuyoruz dedi..
ben anlamadım bebegım uyuyo ben naparsam yapıyım.. nasıl uyutmamaya çalışıcam anlamadım..

kızlar bugün dr um prog.da söylediler.yüzükoyun(ağzı yatağa değecek iekilde yatırma) ani bebek ölümlerine neden oluyormuş.başında bekleyecekseniz yatırın bırakıp gitmeyin allah korusun.

bebeklerınızı kaç gunde bır yıkayosunuz..havalar sogudu korkuyorum..
dun tırmagını kesıyoduk annemle yanlışlıkla etıne geldi..çok uzuldum aklımdan çıkmıyo...
4 gnde 3 günde bir yıkıyoruz yoksa hasta olur yavrucaklar zaten banyosu geldiğinde kendi huzursuzlanıyor o ayarlıyor .

bebek kendi düzenini kendi ayarlıyor istediğin zaman uyutma istediğin zaman uyut

benimki gece gündz hep uyuyordu 3 aylık olduk ve şimdi gece uyuyor gündüz kesik kesik deli ediyor
emmeside böyle

canım gece 4 saate bir gündüzse kızıma kalsa her saniye bana göre 2-3 saatte bir emiyoruz.

selam mıllet nasılsınız netımız yoktu gıremıodum sızlerı coook merak ettım umarım yavru canavarlarınız da ıyıdır...opuyoruzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…