2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok yuksek değil canım ama şurup yok mu evde bana doktor tedbiren hemen vermişti ateşi yukselirse içir diye. çok kalın giydirme azıcık havalansın vucudu yinede düşmezse istersen gidersin doktora.

kızlar bende bişiy sorucam bugun tam 2 ay bitti. benim bebeğim 3-6 aylık kıyafetleri bile küçültmek üzere. 3 numara bez kuçuk gelmeye başladı. 3100 gram çıktık hastaneden şuan 6,5 kilo oldu. sadece anne sutuyle besleniyor. sizde durumlar nasıl. kıyafet yetiştiremiyorum :S

inşallah yükselmez canım geçmiş olsun

kızlar moralim çok bozuk

sümüksü kaka vardı.önce çok az sümüksüydü.dün 2-3 cm uzuyordu.renk hardal sarısıydu.forumda dolaştım.bazıları normal anne tatlı yediyse ondan olur demiş.ama benim içime kurt düştü bugün dr a gittik kaka tahlili verdik amip kisti çıktı(Entamoeba histoliytica kisti adı bu raporda yazıyor.)yani yumurtası sanırım.dr izleyelim dışkıda kan olursa yeşile dönerse gelin dedi.bebek küçük olunca ilaç tedavisine geçmedi.ağır gelir diye mi ne?ben hep elimi sabunlarım.bebeğin emziğini vb kaynamış suda bekletirim.ama bebeğin yüzüne elleyince veya banyo suyundan olabilirmiş.sakın musluk suyundan ılıştırmayın.geçen eşime damacana kullanalım dememe rağmen önemsemedi ve kullandı.bu hafta oldu zaten.inanın çok kötüyüm.allahım o daha çok küçük nasıl dayanacak bu ağır ilaçlara.karnı ağrıyorki akşam sıktı kendini baya.başınıza hiç geldi mi?

kakası sümüksüyse bence kaka tahlili yaptırın kızlar.bizim sularımız kirli malesef.kızlar nolur dua edin kurtulsun bebeğim.allah kimseye yaşatmasın

allah hayırlı şifasını versin kuzuna hayırlısıyla ilaçlara gerek kalmadan düzelir inşallah

allah hayırlı şifasını versin kuzuna hayırlısıyla ilaçlara gerek kalmadan düzelir inşallah

sağol canım.allahım daha çok küçük.emziğini hep kaynar suya atarım.ama banyo suyundan oluyormuş genelde bir de amipli kişilerin ellemesinden oluyormuş.ama bizimki banyo suyundan.ılıştırmak için katacağın su da kaynamış soğumuş olacakmış.musluk suları çok kirli.ateş yok kusma yok ama sümüksü cıvık kaka ve biraz da sümüksü kan oldu. moralim çok bozuk.antibiyotiğe nasıl dayanacak bünyesi?allahım ona anne sütü veremediğimde(yetmeyince) kahroluyorum şimdi iştahsızlık da olurmuş.öyle olursa ne yaparım ben.nolur dua edin kızlar.ben bebekken kanlı ishalden ölümden dönmüşüm.dr ölecek ne yaparsan yap demiş.annem almış gelmiş beni.sürekli beslemiş.ben çıkarmışım o beslemiş ve kurtarmış.ama yemek yiyebiliyormuşum 2-3 yaş sanırım.annem hep beslemiş.bebeğim yemek yiyemez istese de.

canım hayırdır hemen karalar bağlamıssın dur bir bişey oldugu yok sakin ol cocuklarda gorulebiliyorsa demmeki olağan bişey tedavisi varmıs biliyorum canın acıyor ama allahm beterinden sakınsın rabbim yardımcınız olsun dua edecem sizin için ama ne olur karamsarlığa dusmeee belliki çok fazla tedirginlik yasıyorsunn sakin oll gececektir.

canım geçmiş olsun temmuz annelerinde bu durumu yaşayan vardı yeşil kaka ve kanlı bez bi bak istersen

canım öncelikle geçmiş olsun allah o meleğine yardım edicek inşallah ve en kısa zamanda sağlığına kavuşacak. sen hiç merak edip kendini üzme bak sütünde kesilir sonra asıl bundan sonra bebeğinin iyi beslenmesi çok önemli o sana muhtaç. bak benim kızım 27 günlükken yoğun bakıma kaldırıldı burda paylaşmadım belkide hiç hatırlamak ıstemediğim kötü günler olduğu için unutmak istedim ama hala unutamıyorum aklıma gelince o günler allahım nasıl dayanmışım diyorum. bende gıda zehirlenmesi olmuştu bi şekilde bebeğimde benden geçmiş enfeksyon kapmış ve 30 günlükten küçük olduğu için mecburi yoğun bakıma aldılar. bir hafta hastanede kaldı. günde iki defa sadece 15 dakika yavrumu görebiliyordum o da camdan yanına bile giremiyordum düşün artık neler yaşadığımı. hayati riski var bile dendi ama yavrum çok şükür hemen atlattı kendine geldi şu anda gayet sağlıklı. o bir hafta her gün antibiyotik tedavisi gördü. yani antibiyotık bile alsa o git gide iyileşiceği için onu besleyebileceksin onu hiç sıkıntı yapma kendine. bebeklerimiz bizim zannettiğimzden çok daha güçlüler inan bana. bu günler geçicek elbet bi de herşey bizler için canım eğer anneysek herşeye hazırlıklı olmalıyız. çocuklarımız hastada olucak iyi de olucak yeterki biz hep güçlü olalım

canım geçmiş olsun Allah şifa versin sende kendini çok yıpratma ki iyi düşün ki sütün gitmesin canım

canım çok doğru söylüyorsun sana hak veriyorum eğer bir bakıcı alıcak olsam aynı sölediğin vasıflara sahip olmasını isterim çünkü bunlar büyüklerimize ufak gibi gözüken çok önemli ayrıntılar.

Canım geçmiş olsun.benim oğlum yeşil kaka yapıyor 15 20 gün oldu.Anne sütü yapar dediler.Ama bende korktum şimdi hemen doktora götürücem.Benim yiğenimdede amip çıkmıştı kakasında 2 aylıktı.Şurup yazdı doktor iyleşti ama 1 yaşına kadar ara ara oldu her seferindede amip çıktı neyin nesiyse artık her türlü önlemi almıştık.Demekki bünyeye göre değişiyo Kimi yenebiliyo bu mikrobu.Ben sırf bu korku yüzünden emzik ve biberon kullanmak istemedim ama bir ara biberonla mama vermiştim doymuyo diye ondan sonra oldu ne olduysa.Herşeyide kaynattım ama yinede olabiliyo demekki. Yarında pazar bu akşam acilemi gitsem ne. :18:

canım mutlaka götür kaka tahlili ver ihmal etme.amacım hiçbirinizi üzmek değil.ama benim yaşadığımı siz yaşamayın.banyo suyunu kaynatıp ılıtın.direk musluktan eklemeyin soğuk suyu.hatta bizlerde de olabiliyormuş.iyi yıkanmamış sebzeden vb geçiyormuş..benim arkadaşın 2. sınıfa giden oğlu da geçen sene 3 gün serumla yattı.amipmiş.sular kirli malesef.bir de elimizi yüzüne fazla değdirmemeliymişiz.emzik vb yere düşerse onu da iyi temizlemek lazım.ama banyo suyunu yutuyor bizimkine ordan geçti eminim.şu an yumurta ama 4 ve daha fazla gün kuluçka dönemi.kk topiklerde okudum.ilaç alıyormuş geçiyormuş bir süre sonra yeniden oluyormuş.allahım çok zor.inan keşke ben yaşasam da ona bişey olmasa diye dua ettim ama bu bile günahmış .bir de kaka tahlili için evde yaptığını da götürebilirmişiz sadece yarım saatten fazla geçerse tahlile uygun olmuyormuş.ama onun ne damarı var ki serum bağlasınlar.allahım korusun hepsini şu an biraz halsiz içim parçalanıyor bir de bana bakıp gülmeye çalışıyor.beni ememedi karın ağrısı var eğilip büküldüğü için ememedi ağladı mecbur 60 cc mama verdim ((
canım geçmiş olsun Allah şifa versin sende kendini çok yıpratma ki iyi düşün ki sütün gitmesin canım

ve karakız

hep,niz sağolun kızlar.beni annem küçükken kanlı ishal mi zehirli ishal mi ne ondan kaybediyormuş.dr ölecek bişey yapmana gerek yok demiş.ama 2-3 yaşında varmışım.annem kızmış dr a eve gelmiş inadına beni beslemiş ben afedersiniz kusmuşum o vermiş.sonra iyileşmişim.şimdi kızımı düşünüyorum.ben ona biberon ve meme verebiilirim.ya halsizlikten ememezse.ne yaparım o zaman.iştahsızlık da oluyormuş.bir de kakası acı gibi kokuyor hani ilaç alırsınız da kokusu değişir ya.resmen sümük gibi jölemsi bişeyler var kızlar.aman musluk suyundan uzak durun

sağol canım senin de durumun zormuş allah başka zorluklar yaşatmasın.o kadar değerliler ki hepsi,o kadar masumlar ki ve savunmasızlar korunmaya muhtaçlar.allah iyi günlerini göstersin.inan kıyamıyorum.annelik zormuş gerçekten hele de elinden bişey gelmiyorsa.ben zaten duygusaldım şimdi iyice parçalanır oldu içim.

kızım yine iki gündür memeyi reddediyor emmek istemiyor... neden kaynaklanyor olabilir? ne yapabilirim? çıldırmak üzereyim bana bi fikir verin kızlar
Canım büyüme atağı olabilir. Haftasıda uyuyor kızına, tam 8.haftada bizde yasamaya basladık sorunlar burada yazdıgı gibi...
Büyüme ataklarin oldugu dönemler hafta olarak söyle:

1. +/- 5. haftalik

2. +/- 8. haftalik

3. +/- 12. haftalik

4. +/- 19. haftalik

5. +/- 26. haftalik

6. +/- 37. haftalik

7. +/- 46. haftalik

8. +/- 55. haftalik

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

Rabbim acil şifalar versin canım üzülme desemde boş biran once atlatır umarım prensesin

CAnım öncelikle geçmiş olsun. yaa benim bebişde de ara ara oluyo.merak ettiğim sürekli mi yeşil ve sümüksü kaka yapıyor. bir de uykusu nasıl gazlı bir bebek mi?
kızım rahat gibi görünüyo hastalık belirtileri neler? kakanın görüntüsü dışında. bebişinde huzursuzluk varmıydı??
hafta içi ben de götüreyim dr.a

Canim gecmis olsun tez zamanda atlatir bebisimiz insallah hemen panik yapma Allah korusun sütünde gider insallah hAfif birşeydir atlatacak bu arada benim kızda mamaya geçtiğimizden beri kakası yesil bende bir an once goturecem dra rabim korusun tüm bebekleri

canım çok teşekkür ederim.. dediğin gibi tam da haftası ile uyumlu belirtiler.. uyku azlığı da var benimkinde.. resmen tavşan uykusunda uyuyor ve çıt sesi olsa kalkıyor... umarım iki gün sürer iki haftaya uzarsa vaayyy halime

sağol canım.benimki yeşil değil hardal sarısı gibiydi.ama 1 haftadır önce sümüğümsü şeyler pamuğu değdirince yarım cm uzuyordu bugün ise resmen sümük gibi 10 cm civarı uzuyor .takip et sadece kaka veriyorsun o kadar.hatta yarım saati geçmemek şartıyla evde yaptığı kakayı temiz bir plastik kaba koy götür.ihmal etmemek lazım
Rabbim acil şifalar versin canım üzülme desemde boş biran once atlatır umarım prensesin

sağol canım dua edin nolur.

canım çok gazlıydı ıkınıp duruyordu kaç haftadır.biz kaka yapmasına yardım ediyorduk sıcak sulu pamukla.yapıyordu ama deterjan köpüğü gibi resmen köpük çıkıyordu.benimki hardal sarısıydı rengi.uykusunda mıkırdanan bebek.kundağa sarınca mıkırdanmıyor ama.ne ateş ne ishal ne kusma var.belirtileri bunlar bir de yeşil sümüğümsü kaka .ilerleyince kan da eşlik ediyor.işallah kurtulur kızım.huzursuz da bir bebek son haftalarda emerken duruyor ıkınıyordu hatta bu hafta emmeyi bırakıp ağladı ben de sütüm gelmiyor sandım.allahım kimseye vermesin

Canım çok gecmis olsun böyle seyleri bizimle paylaşmanız çok iyi bizde hem bilgileniyor hem tedbir alıyoruz erken doktora gitmek gibi çabuk atlatirsiniz insallah böyle bir hastalık çeşidini de ilk defa duydum hijyene daha dikkat etmek lazım. Sular demİssin de canım sen nerde oturuyorsun, ben Sivas'tayim ve biz normal suyumuzuda
Musluktan iciyoruz insallah bebegim icin bir sıkıntı yasamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…