- 6 Mart 2007
- 2.549
- 116
- 323
canım dur bi sakin daha neler neler yaşıycaz. neden bu kadar rahat olduğuma gelince büyük oğlumda yaşamıştımbende bunu ama çokta kolay atlattık çünkü geçmişin teknolojisi tedavileri farklıydı ama şimdi öyle değil.üüstelik benim büyüğüm 15 anne sütü alabildi gerisi hep mama
sağol canım.benimki yeşil değil hardal sarısı gibiydi.ama 1 haftadır önce sümüğümsü şeyler pamuğu değdirince yarım cm uzuyordu bugün ise resmen sümük gibi 10 cm civarı uzuyor .takip et sadece kaka veriyorsun o kadar.hatta yarım saati geçmemek şartıyla evde yaptığı kakayı temiz bir plastik kaba koy götür.ihmal etmemek lazım
sağol canım dua edin nolur.
canım çok gazlıydı ıkınıp duruyordu kaç haftadır.biz kaka yapmasına yardım ediyorduk sıcak sulu pamukla.yapıyordu ama deterjan köpüğü gibi resmen köpük çıkıyordu.benimki hardal sarısıydı rengi.uykusunda mıkırdanan bebek.kundağa sarınca mıkırdanmıyor ama.ne ateş ne ishal ne kusma var.belirtileri bunlar bir de yeşil sümüğümsü kaka .ilerleyince kan da eşlik ediyor.işallah kurtulur kızım.huzursuz da bir bebek son haftalarda emerken duruyor ıkınıyordu hatta bu hafta emmeyi bırakıp ağladı ben de sütüm gelmiyor sandım.allahım kimseye vermesin
Akşam acile gittik.Devlet hastanesi tahlil yapmadan gönderdi bende özele gidip tahlilinide yaptırdım.Doktor bağırsaklarında iltihap var dedi ondan yeşil yapıyomuş.Reflor verdi ve prebiyotik içerikli bi toz verdi suyun içine boşaltıp içebildiği kadar ver dedi.Biri sabah biri akşam.Yarında kontrole gidicez bakalım inşallah iyleşir.
Akşam acile gittik.Devlet hastanesi tahlil yapmadan gönderdi bende özele gidip tahlilinide yaptırdım.Doktor bağırsaklarında iltihap var dedi ondan yeşil yapıyomuş.Reflor verdi ve prebiyotik içerikli bi toz verdi suyun içine boşaltıp içebildiği kadar ver dedi.Biri sabah biri akşam.Yarında kontrole gidicez bakalım inşallah iyleşir.
canım geçmiş olsun benimkinin de kakası yeşile döndü.maflor ver dedi dr u aradık.anne sütüne karıştırıcakmışız.dün 1-2 kaka yaptı bugün ise 5. kakası şuana kadar.allahım yardım et.canım amipe-süt alerjisine -laktoz intoleransına bakıldı mı
Çok geçmiş olsun canım. Malesef hastalıkları basladı artık önümüzde kış Rabbim yardımcımız olsun insallah.
Yeşil kaka hep mi oluyordu yoksa arada mı oluyordu acaba? Benim oglumda da arada oluyor ama cok sık duydugum birsey gazdan olur diyor herkes ondan doktora gitmemiştik
rota virüsü ve dışkı mikroskobisimi ne öyle bişey dedi.amip yok dedi.bizede maflor ve reflor verdi.yarın gidicez geçmezse başka şeylere bakıcaz demişti yarın belli olacak bakalım.maflorü suya karıştır ve her ishal yaptığında ver dedi.bugün kaka sayısı 2 ye düştü.inşallah geçer.
Canim gecmis olsun tez zamanda atlatir bebisimiz insallah hemen panik yapma Allah korusun sütünde gider insallah hAfif birşeydir atlatacak bu arada benim kızda mamaya geçtiğimizden beri kakası yesil bende bir an once goturecem dra rabim korusun tüm bebekleri
Canım arada sarı yaptığıda oluyor ama genelde yeşil.10 gündür böyle.Ben doktora anne sütünden yada gazdan dediler önemsemedim dedim.Doktor bana kızdı yeşil normal bir renkmi sence dedi.Böyle küçük çocuklarda en önemli ve riskli hastalıklardan biri ishal dir nasıl önemsemezsin dedi benim bebeğim günde en fazla 4 5 kere kaka yapıyordu 2si i sarıysa 3 ü yeşildi.Gazdan deyip geçme yeşil yaptığında bezi al doktora göster.İhmal etme benim gibi.
aamin canım markası neyn asıl bişey bende kullanaym
senin bebişler nasıll
kızlarr naber ler :) tüm gün denk düşürüp ütü yapmaya çalıştım , komedi gibi yaa , ütü masası hala ıortada :))bu arada gebelikteki şekerim sonlanmış, kan vs. için ilaç kullanmana gerek yok , depolar bile dolmuş kan bile verebilirsin dedi aile hekimin ,ve diğer leride iyi çıktı , şimdilik böleee ,, bebişte uyuyor uyanıyor , 3 ay dolunca bu gaz sorunu azalıcakmı cidden kimyondan midem bulanıyor artık ta, böööööğğ yani birde saçlarımı boyatsam mı karasızım , yani çok istiyorum da , emziriyoruz , zarar verir die de,:44: bilemedim ben :44:
rezene cayı nasıl hazırlanıyo yaa. yada hazır varmı alsam bizimki ağlıyo gece hemde sut yapıyo diyorlar .
kızım yine iki gündür memeyi reddediyor emmek istemiyor... neden kaynaklanyor olabilir? ne yapabilirim? çıldırmak üzereyimbana bi fikir verin kızlar
ya kızlar oğlum 2 gün önce 2.ay aşılarını oldu, 2 gün hiçbir sıkıntımız olmadı ama demin bana vucudu çok sıcak geldi ateşine baktım 37.5, çok mu yüksek ? ne yapsam yaaaa , acaba aşıdan olur mu 2 gün sonra
kızlar moralim çok bozuk
sümüksü kaka vardı.önce çok az sümüksüydü.dün 2-3 cm uzuyordu.renk hardal sarısıydu.forumda dolaştım.bazıları normal anne tatlı yediyse ondan olur demiş.ama benim içime kurt düştü bugün dr a gittik kaka tahlili verdik amip kisti çıktı(Entamoeba histoliytica kisti adı bu raporda yazıyor.)yani yumurtası sanırım.dr izleyelim dışkıda kan olursa yeşile dönerse gelin dedi.bebek küçük olunca ilaç tedavisine geçmedi.ağır gelir diye mi ne?ben hep elimi sabunlarım.bebeğin emziğini vb kaynamış suda bekletirim.ama bebeğin yüzüne elleyince veya banyo suyundan olabilirmiş.sakın musluk suyundan ılıştırmayın.geçen eşime damacana kullanalım dememe rağmen önemsemedi ve kullandı.bu hafta oldu zaten.inanın çok kötüyüm.allahım o daha çok küçük nasıl dayanacak bu ağır ilaçlara.karnı ağrıyorki akşam sıktı kendini baya.başınıza hiç geldi mi?
kakası sümüksüyse bence kaka tahlili yaptırın kızlar.bizim sularımız kirli malesef.kızlar nolur dua edin kurtulsun bebeğim.allah kimseye yaşatmasın
Haklısın canım yarın kalca cıkıklıgı usgsi ve asıları için gitcez ozaman tahlil verelim. Birde idrar tahlili mi versek idrarını yaparken ıkınıyordu bez acınca bazen denk geliyorum acaba idrar yolları enfeksiyonu dedikleri mi erkek bebeklerde sık oluyormus ve sunnetle cozuluyormus bu seferde biri aklıma bunu soktu.
Ikınması sadece çişi için mi yoksa gaz ve kaka için ıkınırken mi çişinide yapıyor cozemedim
Kaka tahlilini nasıl verebildiniz oglum sabah uyanınca aksam uzeri ve uyumadan yapıyor ki onuda zor yapıyor ne yapcaz ki
canım ne yalan söyliim geçmiş gün kullandığımız ilaçları hiç hatırlamıyorum. ama bir şişe serum yediydi o zaman ve aynı aylardalardı ya 2 ya 2,5 aylıktı yaşadığımızda bir aya yakın sürdü tedavimiz ve yanlış hatırmıyorsam 4. ayda hiç bir şeyimiz kalmamaıştı. sen içini ferah tut. ayrıca bu kadar fazla temizliğe düşme biraz biyerlerden mikrop alsın çocuk ufak tefek hasta olsun bırak. biliyorum bunu okuyunca deme diyceksin blkde kızıcaksın bana ama emin ol sonra dua ediceksin. ilk oğlumda bende aynıydım senin gibi aman ne dezenfektanlar, gelenlerin yanına çocupu çıkarmadım 2 ay boyunca bir babası bir benden başkası el süremedi. sonuç uğraş dur. sonra bir bıraktım iyikide bırakmışım birde biraz çatlak bir doktora denk geldik adam uçuk bir şeydi ve her ateşte aramayın beni bişey olmaz salın biraz şu çocuğu demişti iyikide demiş Allah razı olsun bak yarın 3 yaşı dolucak boncuğumun daha antibiyotiğin ne olduğunu bilmiyo maşallah.canım sağol morale çok ihtiyacım var.heba olduk ilk bebek olunca.dünden beri güçlü olmaya çalışsam da ağlıyorum eşim de kötü durumda.el kadar bebek.bugün kustu 2 kez.sizin destekleriniz de güç oluyor.evet daha neler göreceğiz allah yaşatmasın ama ilk olunca ve aileler uzakta olunca insan kendini güçsüz hissediyor. ohaliyle bize gülücük atmaya çalışıyor yavrum.allahım yardım etsin.kendimde olsa içim yanmaz ama masum küçük bir melekte olunca canım acıyor.beni emmeye çalışıyor karnı ağrıyor kıvranıyor.gaz sancısı sandım ama karın ağrısı sanırım.lütfen kızlar moral olarak destek olun ve dua edin.elimi antibakteriyel sabunla yıkadım.emzik biberonu kaynamış suda beklettim.ama bir banyo suyu ya da ne biileyim dudaklarına sevmek için pıt pıt dokunmuştum konuşurken hangisi neden oldu herşeyden şüphe eder oldum.yemek bile yiyemiyorum iştahla.kaç gündür zaten doğru düzgün beslenemiyorum uykusu kısa.hemen uyanıyor mıkırdanıyor.vücudumu güçsüz hissediyorum.eşim de öyle.
caanım büyük oğlumda yaşadım demişsin detay anlatırmısın ne ilaç kullandın kaç yaşındaydı
canım allah korusun meleklerimizi bu ne ya.salgın mı acaba.çoğalmaaya başladı.canım rota virüsü benim bildiğim su gibi ishal.arkadaşın 2 yaş oğlu oldu resmen su gibiydi ve boldu serum taktılar geçti.rota aşısı yaptırmak lazım.senin ne zaman başladı bu durum?bir de benimkinin kakası bu renge döndü 2 günde.yastıktaki yeşile çalan sarı renk
Eki Görüntüle 526706
canım ne yalan söyliim geçmiş gün kullandığımız ilaçları hiç hatırlamıyorum. ama bir şişe serum yediydi o zaman ve aynı aylardalardı ya 2 ya 2,5 aylıktı yaşadığımızda bir aya yakın sürdü tedavimiz ve yanlış hatırmıyorsam 4. ayda hiç bir şeyimiz kalmamaıştı. sen içini ferah tut. ayrıca bu kadar fazla temizliğe düşme biraz biyerlerden mikrop alsın çocuk ufak tefek hasta olsun bırak. biliyorum bunu okuyunca deme diyceksin blkde kızıcaksın bana ama emin ol sonra dua ediceksin. ilk oğlumda bende aynıydım senin gibi aman ne dezenfektanlar, gelenlerin yanına çocupu çıkarmadım 2 ay boyunca bir babası bir benden başkası el süremedi. sonuç uğraş dur. sonra bir bıraktım iyikide bırakmışım birde biraz çatlak bir doktora denk geldik adam uçuk bir şeydi ve her ateşte aramayın beni bişey olmaz salın biraz şu çocuğu demişti iyikide demiş Allah razı olsun bak yarın 3 yaşı dolucak boncuğumun daha antibiyotiğin ne olduğunu bilmiyo maşallah.
bu arada kızlar bizde de bir sıkıntı var dün benim işlerim çok iye emzirme dışında pek ilgilenmedim babamız baktı çocuklara ki iyikide o bakmış altını değiştirirken ufaklığın farketmiş bu gün çocuk cerrahiden randevu aldık kontrole götürücez pipisinde tıkanıklık olabilir biran önce kontrolünü hatta gerekiyosa sünnetini yaptıralım dedi. bakalım kısmet tamam zaten erken yaptırıcaktık ama en azından 4-5 aylık olsun diyodum kısmet artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?