2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

korktum bak şimdi bugün hiç vermedim gaz ilacını çok güzel uyudu keyfide yerinde vermicem böyle giderse

çok geçmiş olsun cnm rabbim şifa versin tez zamanda inşallah bebegine

kızlar bebişlere d vitamini ne kullanıyosunuz sağlık ocağından verilen d vit mi yoksa multitaps mı hangisi daha iyidir bilemedim

Arkadaşlar merhaba. Ben de forumu çok uzun zamandır takip ediyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş. Kızım 2 Ağustos doğumlu ve bende yeşil kakadan kaynaklı aynı sorunu yaşıyorum. Kızım doğduğundan beri çoğunlukla yeşil yapıyordu aslında. Gazlı bir bebek olduğu için ve çoğu yerde yeşil kakanın gazdan kaynaklandığı yazdığı için pek önemsememiştim doğrusu. Ama 2. ay kontrolümüzde kızım doktor muayene ederken kakasını yaptı ve doktor da rengi görünce test yaptıralım dedi. Test de lokosit ve kist görünüyor yazıyordu. Doktor amip kisti olduğunu, banyo suyundan bulaşmış olabileceğini, bu nedenle kaynatılmış su ile banyo yaptırmamızı önerdiğini söyledi ve flagly isimli bir antibiyotik verdi. Antibiyotiği vermeye başladık günde üç defa ama kızımın antibiyotikten önce hiçbir sıkıntısı, farklı bir davranışı olmamasına rağmen antibiyotikten sonra hergün attırarak kusmaya başladı. Zaten bu kadar küçük bebeğe antibiyotik vermek hiç içime sinmiyordu bir de böyle olunca başka bir doktora daha götürelim dedik. Bugün gittiğimiz doktor ise önce yaptırdığımız testi görünce ne bilgisiz doktorlar var bu kadar küçük bebekte amip mi olur, bu lahmacun mu yiyor antibiyotiği vermeyin tekrar test yapalım dedi. Test yapıldı ve tamamen temiz çıktı. Doktora iki testte bu kadar nasıl farklı oluyor diye sorduğumda da labaratuar hatası olabilir ama zaten lokosit olsaydı da bu kadar küçük bebeğe antibiyotik vermeye gerek yok, kakasını ve bebeğin huzursuzluğunu takip edelim bir değişiklik olursa yeniden test yaptrırız dedi..Şimdi iki labaratuar ve iki test sonucu farklı olunca benim de kafam çok karıştı.. Üçüncü br doktora mı gitsem diye düşünüyorum ama bir yandan da kızımın doğduğundan bu yana olan gaz sancıları dışında bir huzursuzluğu olmadığı için bugünkü doktorun dediği gibi beklesem mi bilemiyorum.. Bu arada iki üç gündür günde üç defa kaka yapıyor kızım, hafif yeşilimsi ve yumuşak.. ama kakası doğduğundan beri böyle zaten, sizinkilerin kakası nasıl? internette altın sarısı olur deniliyor heryerde ama ben hiç altın sarısı kaka görmedim daha..
Kızımın bu durumu ve böyle çelişkili sonuçlar çok canımı skıyor anne olmak gerçekten çok zormuş.. Yarın test sonuçlarını bir de aile hekimiimize gösterip onun da fikrini alacağım bakalım o ne diyecek..

Günaydın güzel anneler ve tatli bebisleri
Ben en sonunda süt sorunumu çözdüm gecen hafta sehir disından kardesim gelmisti onun 3 yasında bir kızı tecrübeli yani bebek konusunda emzirirken baktı abla bu kiz memeyi tutamıyor dedi dikkat ettim gercektende öyleydi biberonu bile kavrayamiyor. Göğsümün ucuda kucuk hepten zorluyor artık dun silikon göğüs ucu aldım aventin ve kizim doya doya emıyor göğüslerim doldu taşıyor zaten sagına süt geliyordu ama emince sagdigimin en az 3 katı süt doldu göğüslerim.simdide uyuyor minnosum. Ve dun aksam üzeri kullanmaya başladım emıyor uyuyor gazını çıkarıyorum beşiğine koyuyorum keyfi cok yerinde maşallah ve saat 5 gibi kakasini kendiligine yaptı hic zorlanmadı :)) bugun benden mutlusu yok Allahım bozmasın
Bizde saglik ocağının verdigi damlayı kullanıyoruz
Ve kakası sarı arada kopuklu yapıyor gazından bazende icinde beyaz minik puturler oluyor sanırım oda beslendiğinin gostergesiymis

kızlar ben bir göğsümü emziriken diğerinden süt geliyor deli gibi bi bakıyorum üstüm sırılsıklam, ama ne alaka ki anlamadım gitti:26::26:

canım bu çok doğal bende de oluyor hani büyüklerimiz söyler ya emzirdikce sütün çoğalır diye aynen öyle çünkü bebek emdiği anda süt kanalları tekrar doluyor bu yüzden canım

günaydın kızlar ağustosun 27sinde doğum yaptım 45 gün oldu çok akıntım var bide idrarım çok koyu akıntı mormalmidir sizce ya

çok sevindim senin adına benim kızımda 45 günlük oldu baştan beri beni emmiyodu sağıp veriytodum artık oda bitti nerdeyse mama yiyo çok üzgünüm valla

canım bu çok doğal bende de oluyor hani büyüklerimiz söyler ya emzirdikce sütün çoğalır diye aynen öyle çünkü bebek emdiği anda süt kanalları tekrar doluyor bu yüzden canım

canım ne güzel işte bol bol emzir bebişi beni hiç yok özendi sana

kızlar bebişlere d vitamini ne kullanıyosunuz sağlık ocağından verilen d vit mi yoksa multitaps mı hangisi daha iyidir bilemedim

monovit d3 oğlusumm kullanıo gunde 3 damla bıngıldagın kapanması ııcınmıs.anne sutunde d vıtamını yokmus cunku:44::44:
bende gunde 9damla devıt d3 kullanıorum saglıkocagı ucretsz verıyor

canım Allah şifa versin inşallah en yakın zamanda düzelir

kızlar dogumdan sonra diz agrısı ceken var mı.netten arastrdım bu konudan muzdarip olan bayagı arkadas varmıs.ben sut urunlernı kesmıstım bebıse gaz yapar dıye sanırım kalsıum eksıklıgınden dıye dusunuodum ama bazı doktrlar dogum sonrası depresyondan olabılır demıs kımısı kılodan demıs bende hepsi var valla

canım senin adına çoook sevindim. bebişler memelerin ucunu doğru kavrayınca güsel emiyorlar
benim kız da kakasını köpüklü yapıyor. ve içinde bazen pütürcükler oluyo.
demekki genelde bebekler böle yapıyo. tabi bazen yeşil de oluyo kakası. ama uzun sürmeyince enidşelnmeyorum. dr randevusu aldık. kontrole götürdüğümde kaka tahlili isticem.
inşallah bişeycikler çıkmaz.

gülsün arkadaşım bende de var. dizlerim çok ağrıyor. kızımı yıkadıktan sonra yerden bir yere tutunarak kalkıyorum. egzersiz yapmaya başladım. ama dizlerimde bir ağrı var beni çook zorluyor.
bu arada kızlar bel korsesi aldım 3 numara. şimdilik pek sıkmıyor. külotlu olmadığı için sezaryen yerimde bitiyo. böyle kullanan vardı? termal şort alan var mı çünkü benim kalçalar karın almış başını gitmiş.azcık toparlanması lazım. işe dönüş yakındır. gerçi ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum 2 ay:26::26::26::26:

monovit d3 oğlusumm kullanıo gunde 3 damla bıngıldagın kapanması ııcınmıs.anne sutunde d vıtamını yokmus cunku:44::44:
bende gunde 9damla devıt d3 kullanıorum saglıkocagı ucretsz verıyor
Saglık ocagından once devit3 sonraki gidişimizde de Monovit verdiler aynıymış degerleri ama 3damla dediler bize, 4 yada 5 damla kullananı duydumda 9 damlayı ilk defa duydum.Aynı ilaclar için bile farklı seyler diyorlar anlamıyorum bu saglık sektorunu. Tek dogru olan bir dal sanırdım meger sanat gibi yoruma açıkmış

Bende de var bazen feci oluyor bacaklarım. Sezeryandan sonrada cok yazan olmus bu sikayeti.Kilodan diyenler var ama benim pek kilom kalmadı 5kilom falan var ama bu kiloda oldugumda oluyordu normalde de.

canım benımde cuma gunu dogumıznı bıtıyo rapor alcam 20 gun 20gun ayrı ayrı sonra ucretsız ızın alcam.o sırada tahklıl ıstıycem doktrdan magnezyum potasyum kalsıyum degerleırıne baktrcam ondanda olabılıomus bısey cıkmazssa lohusalık psıkolojısıdır dıyorlar
canımbebıs 3damla monovıt ıcıyo ben kendım devıt 3ten 9damla ıcıyorum yanlıs anlasıldı sanırım.dız agrısı kılodan degıl bence de olsa hamıslıkte de olurd u bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…