2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dün dr kontrolündeydim ben de ..kızım 4600 çıktı boy 57 cm dr boy çok iyi dedi ben de zayıf olduğunu söyledim..sen de zayıfsın ondan dedi normal yediğinin 5 kat fazlasını yemelisin dedi :))nasıl olacaksa o da..kalça usgsine bakıldı önceki ayda işitme testi yapıldı..bunda farklı ölçümler yapılıyo sizin drlar neye bakıyo kontrolerde..rütim kulak göz kalp vs hariç..diğer bi sorunda yarın 2.ay aşısını yaptıracağız sağlık ocağındaki ebe gelmeden önce ağrı kesici ateş düşürücü ver dedi dğn druma sordum kesinlikler verme dedi aşının etkisini azaltıyormuş.2.ay aşısı yaptıranlar siz ne yaptınız veya dr ne dedi bu konuda..son bi soru da :)))rota aşısı yaptırmamı söyledi drum 2.ay aşılarıyla aynı zanda yapalım dedi ama çocuk drumuzun olduğu hastane uzak olduğu için sağlık ocağına yaptırmak istiyorum aşıyı...eczanelerde bulabilir miyiz bu aşıyı özel olarak mı getirtiliyo..rota aşısı karma aşının arkasından hemen mi yapılıyo ara veriyolar mı bikaç saat??

canım bende ilk hafta işitme testi ilk ayında kalça usg sine bakıldı. 2.ay aşısında da aşıdan önce ateş düşürücü vermedim.ama tedbir olsun diye aldım ateş yaparsa verecektim.ama gerek kalmadı zaten benim bebeğimde aşı ateş yapmadı.rota aşısı da yaptırmadım

Hamilelikte bizi maymuna cevirdikleri için hala guvenemiyorum doktorlara.Aynı gun 2uzman 1prof. doktr baska sey dedi 4.doktora bunları soylediğimde 5.doktora gtsen oda farklı brsey der bu konu yoruma acık dedi :)
Aile hekimine yarın bende diyecegim cok yorgunum halsizim diye vitaMin onerir belki.Dün akşama kadar hastanedeydik ama bana sıra gelmedi.
Oglumun kakası sumuksu 3-4 gundur dedim doktora oda normal olabilir oyle dedi. Tahlil bile istemedi. Rengini sordu sarı dedim tamam dedi. Onceden nadir yesil oluyrdu ama uzun zamandır yesil değil. Tavsiye ile gittiğim her ufak seyde ilac vermeyen, verdiğinde de dusuk dozlardan baslayan bir doktor oldugunu cok duydugum için içim rahat geri dondum.Bebekler için sabit bi doktor bulsak emin oldugmuz iyi oalcak yoksa kafamız karısacak bebeklerde tahlil vermekten bi hal olacak

Diz agrısında biryerde dogum sancıları sırasında legen kemiği catladıgı için diye okumustum normal dogum için mantıklı olabilir.

ben kullanıyorum bazen sallamadan yatırdığım yerde uyuyor beşiğine yatırınca aynı rahatı bulamıyor

Ben dogumdan sonra dizlerimden cok cekmeye basladim oyleki oturdugum yerden kalkmak istemiyorum.2 ayi gectik hala ayni agri var. Bazen bagira bagira kalkiyorum. Bikac kiside de bende de var diyince artik dogumdan olabilir die dusunuyorum. Dr gitmeyi cok dusundum ama kendime ayiracak vaktim olmadigindan vaz gectim. Bayramdan sonra memlekete gidicem dayim ortopedi dr u ona gosterim diyorum. Gecmiyor cunku ustune bide bel agrisi eklenince tam super oluyor.

canım bizim de doğar doğmaz işitme testi yapıldı, 1. ayda kalça filmi ve tüm iç organların filmine bakıldı, her kontrolde dediğin gbi kulak ,göz , kalp fln bakıyor dr.
2.ay aşılarımızdan önce hiçbişey vermedim ben de, aşıdan sonra 2 gün çok güzel geçti ama 3. gün ateşlendi oğlum, yine de 38e çıkmadığı için bişey vermeden atlattık..

rota aşısına gelince dr.umuz 3. ayda yapılacağını söyledi, yani birdahaki kontrolünde yaptırıcaz biz

ben kullanıyorum bazen sallamadan yatırdığım yerde uyuyor beşiğine yatırınca aynı rahatı bulamıyor

aynen yaa adı gibi ana kucağında hissediyor heralde, bazen hiç sallamadan oturduğu yerde uyuyor ve dediğin gibi ordan alıp koltuğa ya da beşiğine yatırınca uyanıyor. ben de artık hiç almıyorum uyanan kadar orda yatırıyorum

Son düzenleme:
benim de birkaç gündür karnımın içi ağrıyor yaa, göbek deliğimin hizası ve biraz aşağısı içten acıyor resmen, gece kalkarken falan baya zorluyor beni, neyin nesi anlamadım gitti

Ben de olmadım.Ne zaman olmamız gerekiyor ? Korkuyorum valla 1 - 2 kere korunmasız ilişki yaşadık ödüm kopuyor bişey olacak diye

emzirdiğin sürece 1 sene bile olmayabilirsin sakın meraklanma dedi dr.um..
ama sakın yapmaaa mutlaka korunun, bak bu konuda çok katii konuştu dr., özellikle doğumdan sonra çokk kaliteli yumurtalar oluşurmuş ve regl olmasan,emzirmeye devam etsen bile yumurtlama olabiliyormuş, o yüzden beklemediğin bir anda gebelik riski de yüksek oluyor, valla korunmazsan gelirsin kürtaj olmaya bu da ikimizi hem çok üzer hem de yıpratır dedi

Hamilelik boyunca bağlar gevşiyor.Egzersizle kasları da kuvvetlendirmemişsek bütün vücut ağırlığı kemik yapının üzerine biniyor ki kilo da aldığımızdan alışılmamış bi yükle karşılaşıyor.en iyisi egzersizle biran önce dizleri kuvvetlendirmek.aynı şey bel için de geçerli.fizyoterapist tavsiyesi:)

benim de birkaç gündür karnımın içi ağrıyor yaa, göbek deliğimin hizası ve biraz aşağısı içten acıyor resmen, gece kalkarken falan baya zorluyor beni, neyin nesi anlamadım gitti

Canım bir arkadasımda aynısını diyordu hep dogum yaptıktan sonra en son genel cerrahi bolumune gitti ve gobek fıtıgı teşhisi koyulmuş.Bence bi git sende devam ederse. Aynı yeri tarif ediyordu oda

Benim kızım da sadece anne sütü ile besleniyor, 3300 gr doğdu 2. ay bitiş kontrolünde kontrolümüzde 6500gr dı ve sadece anne sütü ile besleniyor bu ayın 16sında 3. ayımız bitecek valla 6-9 aylık kıyafetleri giydiriyorum ben, artık 4 nolu beze geçtik canım :112:

Onun birde dogumdan sonra gobek deliği inmemişti fıtıkla ilgili bir durum mu bilmiyorum onun sıpaları ve benim sıpa bi rahat konusturmadı.Tam senin tarif ettigin gibi anlatıyrdu

canım ben de şimdi biraz bakındım fıtıkta dediğin gibi göbek bölgesinde bir şişlik olurmuş bende ne içte ne dıştan belli olan öyle bişey yok

canım ben de şimdi biraz bakındım fıtıkta dediğin gibi göbek bölgesinde bir şişlik olurmuş bende ne içte ne dıştan belli olan öyle bişey yok

Arkadasım gecen sene dogum yaptı dogum sonrasında tarif ettigin gibi agrı oldugunu soyluyordu ama gobek deliği inikmiydi ozaman bilmiyorum sonra kazara tekrar hamile kaldı bu dogumundan sonra gobek deligi inmemiş. Genel cerrahi gobek fıtıgı teshisi koymus.Zaten sık hamilelik sebeplerinden biriymiş gobek fıtıgının. Şişlik yok ise iyi ama fırsatın olursa git uzun suren birsey ise diyecem ama kendimize bakmaya fırsat bulamıyoruz ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…