2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yok yok haklısın canım, ne olursa olsun kendimizi de ihmal etmememiz lazım, eğer devam ederse mutlaka gidicem bir dr. a fıtık falansa da ilerlemeden alalım önlemini

off ne dertliymişim be yaaa
oğlum da üşütmüş galiba, kuzumun burnu fena tıkandı ve sabahtan beri aksırığı var, bir de ara ara çok bilirmiş gibi küçük küçük öksürüyor... oooffffff kıyamam içim gidiyor, acaba gecen ateşlenmesi bunla ilgilimiydi şimdi o takıldı kafama:26:

Son düzenleme:
yok yok haklısın canım, ne olursa olsun kendimizi de ihmal etmememiz lazım, eğer devam ederse mutlaka gidicem bir dr. a fıtık falansa da ilerlemeden alalım önlemini

Aynen canım sonucta devamlı bir agrı sancı varsa birseyler ters gidiyor biliyoruz ama kendimizde olunca geri plana atıyoruz.Bebekler iki defa oksurse kosuyoruz 3 cesit doktora. Oda gecen sene diyordu tam doktor cok kızmıs erken teshisi onemliymiş şimdi en kısa zamanda ameliyat demiş ama 2 bebekle cok zor olacak

ayy canım ya bilirim o duyguyu öksürüyou benimkide nerden biliosa içim gidiyodu burnu tıkalıydı atlattık çok şükür.size de geçmiş olsun

selam kızlar

bugün 2 aylık aşılarımızı olduk.kızım 7 kg ve 65 cm olmuş bana çok geldi.sağlık ocağına gittik doktorda yoktu soramadım.kafam takıldı valla:44:

Benim oğlumda 4bucuk kilo olmus iki ayda doktor gelişimi guzel diyor ama etrafımdaki herkese gore az alıyor. Zayıf dogdugundan cok kilo almasını bekliyorlar. :44:
Saglıklı olsunlarda kilosu onemli değil

Benim oğlumda 4bucuk kilo olmus iki ayda doktor gelişimi guzel diyor ama etrafımdaki herkese gore az alıyor. Zayıf dogdugundan cok kilo almasını bekliyorlar. :44:
Saglıklı olsunlarda kilosu onemli değil

aynen sağlığı daha önemli beni kızımda 4 günlükken hastaneye yattı üre yükselmesinden 2,5kiloya düşmüştü 1 aylıkken 4kilo 100 gramdı şimdi 1,5aylık olduk:)

kzlar bende regl olmadim yaa,ama bu gerginlikle de nasil yasanir ki,kontrl hapi da yasak

canım posta kutun dolu burdan yazıyorum.çok sağol çok incesin çok sevindim.3 gündür ilçedeki devlet hastanesine kaka tahlili verdim yok dendi.laborantlar çok iyi değil .inan içime kocaman bir yılanı soktular herşeyden şüphe eder oldum.sinek bile dizanteri yapıyormuş.sinek gördüm mü kızım mikrop kapmış hissediyorum.umarım yoktur o pis yumurta.1-2 farklı yere daha göstercem.ama bu illet bir kakada olup ötekinde olmayabiliyormuş.bekliyorum bakalım dr un dediği gibi kanlı ve ateşli ishalde hemen götürcem.iyi ama neden halsiz bu kız.bir de beni emmek istemiyor emerken ilk 5 dk bişey yok sonra basıyor çığlığı.biberon verince susuyor.kafam allak bullak.bu mikrop var mı yok mu?bizim topikten derya da benzer şeylerle gitmiş şurup vermişlerdi ona da sanırım .onun dr u senden önce 4 kişi de de amip çıktı demiş.salgın mı ne geberesi mikroplar.küçücük bedene neden giriyorlar.dr sitesi.com diye bir adres var orda amip kisti ve dışkı diye ayrı ayrı arattım.benzer şikayetlerle yazmışlar.kimi dr normal demiş kimisi hemen tahlil yaptırın tedavi ettirin vb.kime inanıcaz.elimde ateşölçer dolanıyorum ortada.kızım da ölçtürmüyor cırlıyor hemen.bir de haftaya 2. ay aşıları var hepten yandık.eşime de ters davranıyorum sabrım azaldığı için o yokken bebeğe sonsuz sabırla bakıyorum gelince şikayetlerimi sıralıyorum üzülüyor.ama benim de savunma mekanizmam sanırım.şöyle doya doya ne zaman sevicem bebeğimi en çok da buna üzülüyorum.şu 2 ayda aklımda kalan tek şay gaz sancıları ,bebeğin gözyaşları,ağlamaları bir de bu en son yaşadığımız şeyler.inan kaka yapmasından korkar oldum neyle karşılaşcağımı bilmediğim için.bir de özeldeki hemşire kaka örneği almak için jele batırıp poposuna termometre sokup sağa sola kurcaladı.eve gelince 1-2 saat sonra kaka yaptı sümüksü açık renkli kan vardı.başka da hiç olmadı.gerizekalı hemşire bebeğimin bağırsağına zarar verdi mi acaba?ya mikrop kaparsa diye korkuyorum malum nemli biryer orası.senin bebiş nasıl gaz problemi nasıl.ne kadarlık oldu?

Ben dogum yapali 3 ay oldu bugun regl olmayabasladim umarım geri kesilmez az az geliyor çünkü benim kanamam çabuk bitmişti ancak 15 gun felan sürmüştü umarım reglim devam ederde sisligim gider bide ben ria taktirmayi düşünüyorum ebe reglinin ikinci gunu gelmelisin dedi taktiran varmı memnunmusunuz??

canım ben devlet hastanesinde 3 kez kaka tahlili daha verdim temiz çıktı.heleki özeldeki dr umuz bize ilaç vermedi bekleyim kanlı-ateşli ishal varsa hemen gelin dedi takibe alalım dedi.canım şimdi 1-2 farklı hastaneye daha götürcem.sen de farklı yerlere götür o ilaçlar 2 yaş üstü bebelerin kullandığı ilaçlar.ben bebişimi takip ediyorum sık sık ateş ölçüyorum kaka takibi yapıyorum.kakasından korkar oldum.sen de farklı lab.lara götür canım.kokusu çok ağır kakasının acı bir kokusu var.seninki de öyle mi?

Çok çok geçmişler olsun.İnşallah en kısa zamanda geçicek ama senin de dediğin gibi zor geçiyor.Kıyamıyoruz çünkü daha çok küçükler ama emin ol sandığımızdan daha güçlüler.Doktorlar çok paniklemediğine göre sen de sakin olmaya çalış,sen ne kadar güçlü olursan meleğin de o kadar çabuk atlatır.Allah yardımcın olsun,çok çok zor.Gerçekten anne olunca anlıyormuş insan...

canım çok sağol.en çok üzen şey de doya doya sevememek bebeğimi.eşim de diyorki kıza hasta gibi davranma diye haklı ama sanki halsizliğinden dolayı kafamda milyonlarca soru var.off geçsin şu kara günler de meleğimi seveyim.keyfi hiç yok teyzesi.aman bebeişlerinizin suyunu(biberon-emzik-banyo) hep kaynatın soğuk kısmını da kaynatıp soğuytun banyo suyunun.yüzüne ellemeyin.elinizi ağzına filan sürmeyinçbir de karasinekleri öldürün dizanteri taşıyormuş böcekler ve sinekler.

...................................

canım mrb öncelikle çok ama çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir meleğin.....

bizimde amip olayı daha 5 günlükken başımıza geldi...
çok ama çok üzüldüm çok çaresiz hissettim kendimi....

doğumdan itibaren kızımın bezinde sarı sümüksü kan vardı ,biz pek önemsemedik içi temizleniyor falan zannettik,aradan 3 gün geçti pembe gibi kırmkızıya yakın bi renge döndü..ama kafamızda hep acaba bu kaan poposundan mı yoksa fısığından mı die.. hemen dr. götürdük bezide yanımızdaydı sadece kan vardı bezinde..Dr. hemen bi test istedi tahlilde amip çıktı ..çok şaşırdık bide adamdan fırça yedik,nasıl 5 günlük bebeği mikrop kaptırmışız falan die....
biz tabiki antibiyotik tedavisine başladık ,bide hemşiresinden hijyen dersi aldık....

aradan 1 hafta geçti yok geçmedi.....ardından başka bi dr. götürdük ,tüm tahlil sonuçlarını gösterdim ,tekrar tahlil verdik,kan idrar...
tabiki sonuç amip falan yok çıktı.....hemen o ilçları bırakmamı söyledi,,,,avuç kadar çocuğa boş yere vermişim o ilaçları....
o kanın sebebine gelince kız çocuklarında bazen böyle kan görülebiliyrmuş,yenidoğan regl li die geçiyormuş..

canım ben geçmiş yapmadım şuan hikatyenizi tam olarak bilmiyrm ama
bence başka bi dr. da götür prensesini ama farklı hastaneler olsun?

çok ama çok geçmiş olsun tatlımmmm..........

Benimkinin aynen kokusu vardı ama bugün geçti gibi koku. Bu saate kadar sadece bir defa kaka yaptı rengi biraz daha sarıya dönüktü. Bu arada bugün aile hekimine götürdük tahlilleri o da ilaç vermeyin bu kadar küçük bebekte amip olması zor, gelişimi iyi ve huzursuz değilse bir sorun yoktur dedi. Etrafta da herkese soruyorum kimse önemsemiyor benim bebeğimde öyle yapardı geçti sonra diyorlar. Bu yüzden bende takip etmeye karar verdim kızımı. Eğer huysuzlaşır, ateş ve kan olursa götüreceğim. Zaten hiçbir doktor çok önemsemiyor, ben de bugün biraz daha rahatladım. Senin kızının da testleri ne güzel temiz çıkmış. Biraz moralini yüksek tut. Eskiden çocuk büyütenler kendiliğinden geçiyor diyorlar. İnşallah bizimkiler de geçer.
Senin bebeğin emerken ağlıyor ama biberenla susuyorsa ağlamasının nedeni sütün azalması olabilir mi? Ben stresli olunca hep sütüm azalıyor. Sağınca süt çıkıyor ama daha yavaş geliyor. Bebek de hep sütün çok gelmesine alıştığı için az gelince ağlıyor. Senin de öyle olmuş olabilir. Yoksa bir yeri ağrıdığı için emerken ağlasaydı biberonla da ağlardı. Benimkinde normal dışı ağlama yok sadece kusma var onu da ilaç yaptı sanırım..

geçmiş olsun canım hepimizin başına geliyo üzücü olaylar benim kızımda 4 günlükken üre yükselmesinden küvezde kaldı içim parçalandı vücurt susuz kalıp 2,5 kiloya düşmüş çok şükür atlattık küçük olduklarından zor oluyo

iyi akşamlar kızlar, bebekleri rahatsız olan anneler geçmiş olsun.

okudukça bende oğlumda gözlemliyorum hastalıkları bizim kabız sorunumuz var şurup kullanıyoruz dün ve önceki gün 1 kere yaptı kakasını ama kokusu çok kötüydü sarı renkde ishal gibi gerçi şurubun etkilerinde de ishal gözükür yazıyo.bugün yapmadı ama sürekli ıkınıyo sanırım gaz sancısından.

kızlar evinize gelen giden kişiler bebeği ellemeden kucaklarına almadan önce ellerini yıkıyorlar mı? ben daha henüz öyle bişey görmedim de.bu hijyen konusunda çok takığım zaten.ben annesi olduğum halde hep ellerimi yıkarım,gerçi tabiki ben hep bebeğimle meşgulum hijyen olmak zorunda ama,dışarının pisliğiyle gelip bi de çocuğumu sevince içim gidiyor.bişey de diyemiyosun ellerinizi yıkayın diye.çocuğum daha bebek yaa özen gösterilsin istiyorum.siz de var mı böyle bi durum?

evet canım yıkıyolar ama yıkamayınıda uyarıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…