- 16 Haziran 2011
- 4.328
- 19
- 108
Arkadasım gecen sene dogum yaptı dogum sonrasında tarif ettigin gibi agrı oldugunu soyluyordu ama gobek deliği inikmiydi ozaman bilmiyorum sonra kazara tekrar hamile kaldı bu dogumundan sonra gobek deligi inmemiş. Genel cerrahi gobek fıtıgı teshisi koymus.Zaten sık hamilelik sebeplerinden biriymiş gobek fıtıgının. Şişlik yok ise iyi ama fırsatın olursa git uzun suren birsey ise diyecem ama kendimize bakmaya fırsat bulamıyoruz ki :)
yok yok haklısın canım, ne olursa olsun kendimizi de ihmal etmememiz lazım, eğer devam ederse mutlaka gidicem bir dr. a fıtık falansa da ilerlemeden alalım önlemini
off ne dertliymişim be yaaa
oğlum da üşütmüş galiba, kuzumun burnu fena tıkandı ve sabahtan beri aksırığı var, bir de ara ara çok bilirmiş gibi küçük küçük öksürüyor... oooffffff kıyamam içim gidiyor, acaba gecen ateşlenmesi bunla ilgilimiydi şimdi o takıldı kafama:26:
Benim oğlumda 4bucuk kilo olmus iki ayda doktor gelişimi guzel diyor ama etrafımdaki herkese gore az alıyor. Zayıf dogdugundan cok kilo almasını bekliyorlar. :44:
Saglıklı olsunlarda kilosu onemli değil
emzirdiğin sürece 1 sene bile olmayabilirsin sakın meraklanma dedi dr.um..
ama sakın yapmaaa mutlaka korunun, bak bu konuda çok katii konuştu dr., özellikle doğumdan sonra çokk kaliteli yumurtalar oluşurmuş ve regl olmasan,emzirmeye devam etsen bile yumurtlama olabiliyormuş, o yüzden beklemediğin bir anda gebelik riski de yüksek oluyor, valla korunmazsan gelirsin kürtaj olmaya bu da ikimizi hem çok üzer hem de yıpratır dedi
canım ben devlet hastanesinde 3 kez kaka tahlili daha verdim temiz çıktı.heleki özeldeki dr umuz bize ilaç vermedi bekleyim kanlı-ateşli ishal varsa hemen gelin dedi takibe alalım dedi.canım şimdi 1-2 farklı hastaneye daha götürcem.sen de farklı yerlere götür o ilaçlar 2 yaş üstü bebelerin kullandığı ilaçlar.ben bebişimi takip ediyorum sık sık ateş ölçüyorum kaka takibi yapıyorum.kakasından korkar oldum.sen de farklı lab.lara götür canım.kokusu çok ağır kakasının acı bir kokusu var.seninki de öyle mi?Arkadaşlar merhaba. Ben de forumu çok uzun zamandır takip ediyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş. Kızım 2 Ağustos doğumlu ve bende yeşil kakadan kaynaklı aynı sorunu yaşıyorum. Kızım doğduğundan beri çoğunlukla yeşil yapıyordu aslında. Gazlı bir bebek olduğu için ve çoğu yerde yeşil kakanın gazdan kaynaklandığı yazdığı için pek önemsememiştim doğrusu. Ama 2. ay kontrolümüzde kızım doktor muayene ederken kakasını yaptı ve doktor da rengi görünce test yaptıralım dedi. Test de lokosit ve kist görünüyor yazıyordu. Doktor amip kisti olduğunu, banyo suyundan bulaşmış olabileceğini, bu nedenle kaynatılmış su ile banyo yaptırmamızı önerdiğini söyledi ve flagly isimli bir antibiyotik verdi. Antibiyotiği vermeye başladık günde üç defa ama kızımın antibiyotikten önce hiçbir sıkıntısı, farklı bir davranışı olmamasına rağmen antibiyotikten sonra hergün attırarak kusmaya başladı. Zaten bu kadar küçük bebeğe antibiyotik vermek hiç içime sinmiyordu bir de böyle olunca başka bir doktora daha götürelim dedik. Bugün gittiğimiz doktor ise önce yaptırdığımız testi görünce ne bilgisiz doktorlar var bu kadar küçük bebekte amip mi olur, bu lahmacun mu yiyor antibiyotiği vermeyin tekrar test yapalım dedi. Test yapıldı ve tamamen temiz çıktı. Doktora iki testte bu kadar nasıl farklı oluyor diye sorduğumda da labaratuar hatası olabilir ama zaten lokosit olsaydı da bu kadar küçük bebeğe antibiyotik vermeye gerek yok, kakasını ve bebeğin huzursuzluğunu takip edelim bir değişiklik olursa yeniden test yaptrırız dedi..Şimdi iki labaratuar ve iki test sonucu farklı olunca benim de kafam çok karıştı.. Üçüncü br doktora mı gitsem diye düşünüyorum ama bir yandan da kızımın doğduğundan bu yana olan gaz sancıları dışında bir huzursuzluğu olmadığı için bugünkü doktorun dediği gibi beklesem mi bilemiyorum.. Bu arada iki üç gündür günde üç defa kaka yapıyor kızım, hafif yeşilimsi ve yumuşak.. ama kakası doğduğundan beri böyle zaten, sizinkilerin kakası nasıl? internette altın sarısı olur deniliyor heryerde ama ben hiç altın sarısı kaka görmedim daha..
Kızımın bu durumu ve böyle çelişkili sonuçlar çok canımı skıyoranne olmak gerçekten çok zormuş.. Yarın test sonuçlarını bir de aile hekimiimize gösterip onun da fikrini alacağım bakalım o ne diyecek..
canım posta kutun dolu burdan yazıyorum.çok sağol çok incesin çok sevindim.3 gündür ilçedeki devlet hastanesine kaka tahlili verdim yok dendi.laborantlar çok iyi değil .inan içime kocaman bir yılanı soktular herşeyden şüphe eder oldum.sinek bile dizanteri yapıyormuş.sinek gördüm mü kızım mikrop kapmış hissediyorum.umarım yoktur o pis yumurta.1-2 farklı yere daha göstercem.ama bu illet bir kakada olup ötekinde olmayabiliyormuş.bekliyorum bakalım dr un dediği gibi kanlı ve ateşli ishalde hemen götürcem.iyi ama neden halsiz bu kız.bir de beni emmek istemiyor emerken ilk 5 dk bişey yok sonra basıyor çığlığı.biberon verince susuyor.kafam allak bullak.bu mikrop var mı yok mu?bizim topikten derya da benzer şeylerle gitmiş şurup vermişlerdi ona da sanırım .onun dr u senden önce 4 kişi de de amip çıktı demiş.salgın mı ne geberesi mikroplar.küçücük bedene neden giriyorlar.dr sitesi.com diye bir adres var orda amip kisti ve dışkı diye ayrı ayrı arattım.benzer şikayetlerle yazmışlar.kimi dr normal demiş kimisi hemen tahlil yaptırın tedavi ettirin vb.kime inanıcaz.elimde ateşölçer dolanıyorum ortada.kızım da ölçtürmüyor cırlıyor hemen.bir de haftaya 2. ay aşıları var hepten yandık.eşime de ters davranıyorum sabrım azaldığı için o yokken bebeğe sonsuz sabırla bakıyorum gelince şikayetlerimi sıralıyorum üzülüyor.ama benim de savunma mekanizmam sanırım.şöyle doya doya ne zaman sevicem bebeğimi en çok da buna üzülüyorum.şu 2 ayda aklımda kalan tek şay gaz sancıları ,bebeğin gözyaşları,ağlamaları bir de bu en son yaşadığımız şeyler.inan kaka yapmasından korkar oldum neyle karşılaşcağımı bilmediğim için.bir de özeldeki hemşire kaka örneği almak için jele batırıp poposuna termometre sokup sağa sola kurcaladı.eve gelince 1-2 saat sonra kaka yaptı sümüksü açık renkli kan vardı.başka da hiç olmadı.gerizekalı hemşire bebeğimin bağırsağına zarar verdi mi acaba?ya mikrop kaparsa diye korkuyorum malum nemli biryer orası.senin bebiş nasıl gaz problemi nasıl.ne kadarlık oldu?
Çok çok geçmişler olsun.İnşallah en kısa zamanda geçicek ama senin de dediğin gibi zor geçiyor.Kıyamıyoruz çünkü daha çok küçükler ama emin ol sandığımızdan daha güçlüler.Doktorlar çok paniklemediğine göre sen de sakin olmaya çalış,sen ne kadar güçlü olursan meleğin de o kadar çabuk atlatır.Allah yardımcın olsun,çok çok zor.Gerçekten anne olunca anlıyormuş insan...
...................................ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.
Doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır
canım ben devlet hastanesinde 3 kez kaka tahlili daha verdim temiz çıktı.heleki özeldeki dr umuz bize ilaç vermedi bekleyim kanlı-ateşli ishal varsa hemen gelin dedi takibe alalım dedi.canım şimdi 1-2 farklı hastaneye daha götürcem.sen de farklı yerlere götür o ilaçlar 2 yaş üstü bebelerin kullandığı ilaçlar.ben bebişimi takip ediyorum sık sık ateş ölçüyorum kaka takibi yapıyorum.kakasından korkar oldum.sen de farklı lab.lara götür canım.kokusu çok ağır kakasının acı bir kokusu var.seninki de öyle mi?
geçmiş olsun canım hepimizin başına geliyo üzücü olaylar benim kızımda 4 günlükken üre yükselmesinden küvezde kaldı içim parçalandı vücurt susuz kalıp 2,5 kiloya düşmüş çok şükür atlattık küçük olduklarından zor oluyocanım mrb öncelikle çok ama çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir meleğin.....
bizimde amip olayı daha 5 günlükken başımıza geldi...
çok ama çok üzüldüm çok çaresiz hissettim kendimi....
doğumdan itibaren kızımın bezinde sarı sümüksü kan vardı ,biz pek önemsemedik içi temizleniyor falan zannettik,aradan 3 gün geçti pembe gibi kırmkızıya yakın bi renge döndü..ama kafamızda hep acaba bu kaan poposundan mı yoksa fısığından mı die.. hemen dr. götürdük bezide yanımızdaydı sadece kan vardı bezinde..Dr. hemen bi test istedi tahlilde amip çıktı ..çok şaşırdık bide adamdan fırça yedik,nasıl 5 günlük bebeği mikrop kaptırmışız falan die....
biz tabiki antibiyotik tedavisine başladık ,bide hemşiresinden hijyen dersi aldık....
aradan 1 hafta geçti yok geçmedi.....ardından başka bi dr. götürdük ,tüm tahlil sonuçlarını gösterdim ,tekrar tahlil verdik,kan idrar...
tabiki sonuç amip falan yok çıktı.....hemen o ilçları bırakmamı söyledi,,,,avuç kadar çocuğa boş yere vermişim o ilaçları....
o kanın sebebine gelince kız çocuklarında bazen böyle kan görülebiliyrmuş,yenidoğan regl li die geçiyormuş..
canım ben geçmiş yapmadım şuan hikatyenizi tam olarak bilmiyrm ama
bence başka bi dr. da götür prensesini ama farklı hastaneler olsun?
çok ama çok geçmiş olsun tatlımmmm..........
kızlar evinize gelen giden kişiler bebeği ellemeden kucaklarına almadan önce ellerini yıkıyorlar mı? ben daha henüz öyle bişey görmedim de.bu hijyen konusunda çok takığım zaten.ben annesi olduğum halde hep ellerimi yıkarım,gerçi tabiki ben hep bebeğimle meşgulum hijyen olmak zorunda ama,dışarının pisliğiyle gelip bi de çocuğumu sevince içim gidiyor.bişey de diyemiyosun ellerinizi yıkayın diye.çocuğum daha bebek yaa özen gösterilsin istiyorum.siz de var mı böyle bi durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?