2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar topikte yazılanları görünce internette araştırma yaptım, benim kızın da kakası sarılı yeşilli, ama huzursuzluğu falan çok değil. gerçi eskisinden fazla, ama şu 8. hafta huzursuzluğu olabilir diye fazla üstüne düşmemiştim. bir de ben kokluyorum kakası kokmuyor, yani asitli kokuyor ama kötü değil.
neyse internette dediğine göre kakanın rengi bebekten bebeğe, anne sütü ya da mama alıp almadığına ve bizim yediklerimize bağlı olarak değişiyormuş, bir de sümüksü olması salyayı fazlaca yutmasından da kaynaklanabilirmiş. eğer huzursuzluk ve kötü kokulu kakası yoksa çok endişelenmeyin diye okudum pek çok yerde, ama tabi sizin kararınız.
bu tahlil olayında ise bence de karıştırıyo olabilirler kistle lökositi, olmayacak şey değil yani bizim hastanelerde. ankarada ve istanbulda iseniz iyi bir yere götürebilirsiniz tabi, ama küçük yerlerde nasıl emin olucaz, onu da bilemiyorum açıkçası.
birde şu sitede bebek kakası resimleri gösteriyor, kıyaslama için, isterseniz bir de siz bakın: Baby poo: a visual guide

sarı ve yeşil kaka issine bende çok takılmıştım. ama hastaneden çıkrken hemşireler verdikleri bilgilendirmede kaka rengi yeşil sarı arasında değisebilir normaldir demişti. gakat sonra 1 aylık olana kadar hic sarı kaka gormedigimi fark ettim ve doktora soyledim. o da aynı seyi soyledi hatta bebegim o anda kaka yapmıstı acıp bakmadı bile. bende bu duruma cok sinirlenmistim ilgisiz da randı diye. 15 gun once ıstanbula gittim 3 gun oldu doneli. istanbulda iken kaka rengi hep sarıydı. altın sarısı, farkedilmeyecek gibi degil. bende kendi kendime denmek ki bir rahatsızlıgı vardı gecti iste demistim. fakat eskisehire geldik dün yani 2 gün kaka rengi yine aynı yesile dönmeye basladı. yine dokt9ra soracagım ama onemli degil bu degisimler normal galiba demeye basladım.

Çok teşekkürler. Ben de ilk önceleri hiç endişelenmiyordum ama doktor test isteyîp antibiyotik verince kafam karıştı.. Ama gösterdiğim diğer doktorlar normal diyor. Ayrıca burdada bir sürü kişi yeşil kakadan bahsetmiş herkesin bebeği amip olmamıştır herhalde.. Sanırım gerçekten çok endişe etmemek lazım.

Benimki bu sabah altın sarısı ve krem kıvamında yaptı. Bir de dünden beri çok fazla uyuyor. Dün 16:00 da uyudu sonra sadece 3-4 saatte bir uykulu uykulu emip devam etti uykusuna.. Sabah da 7:30 da uyanmıştı 9da tekrar uyudu. Niye böyle oldu anlamadım.. Eşîm de uyuyor diye doktora götürecek halimîz yok ya, bir sorunu olsa uyuyamaz diyor.. Ne yapsam bilemedîm.. Neden bu kadar uyuyor acaba bir fikri olan var mı?

Etrafımdaki herkes kucaktan inmemesi ve yanımızda yatmasına feci takmıs durumda zaten :) Kucagına alma her agladıgında aglaya aglaya alışır onerilerinden bıktım :)

amaaan, o tavsiyeler hiiiç bitmez. bi çocuk zaten ne istediğine kendisi karar veriyor, gerisi hikaye. oğlumda beraber uyuduk 5-6 yaşına kadar, hamileyken bile arada beraber uyurduk. hiç de bana bağımlı filan değil, hadi oğlum yatağına yat artık deyince gidiyor, ki kendisi pek öyle söz dinleyen bir çocuk da değildir. sadece ana sıcaklığı arıyor, bende esirgemem yani bunu. kızımı da bi denedim bakıyım uyku tedavisi yapayım diye, 10-15 dakika ağlamasına izin verdim, kucağıma almadan sakinleştireyim dedim ama hiç bir işe yaramadı, bağırarak ağlamaya devam etti. ben de bi daha hiç üstelemedim. 3 günlük dünyada ne üzecem, elimden geldiğince ağlatmamaya çalışıyorum.

selam kızlar

bugün 2 aylık aşılarımızı olduk.kızım 7 kg ve 65 cm olmuş bana çok geldi.sağlık ocağına gittik doktorda yoktu soramadım.kafam takıldı valla:44:

oyy maşşallah, yerim ben onu, tomili olmuş resmen. bakalım bizimki ne kadar olmuştur merak ettim şimdi. ama 7 falan yok ya, zaten fazla kilo alsa kıyafetleri de küçülürdü.

ehe ehe ben kayınvalidemlerle az takışmadım bu yüzden. alışveriş merkezlerine giderlerdi, sonra da gelirler el mel yıkamadan kucaklarlardı. deli olurdum deli. söylerdim ben ya da eşime söyletirdim. şimdi oğlum da çok dikkat ediyor, dedesi sokaktan gelince dede yıkadınmı elini diye soruyor. eğer yıkamadım derse yıkatana kadar da vazgeçmiyor

günaydınnn...
neeee ? dediğinizi duyar gibiyim valla sormayın kızlar son bir kaç gündür düzen müzen hak getire oldu. benim minik sıpa geceleri garip seslerle uykuyu haram etti bana. birde üzerine dönenmeye başlamasıyla yatakla beşiğin yanı arasına girmeye başladı ve nefesini kesiyo kendi kendine hadi busefer bütün gece nöbet kalk yat kalk yat yapmaktan geceyi bilmyorum. ama sabaha karşı da oda bayılıyo bende emme dışında uyukluyoruz öğlene kadar büyükte gelip yanıma giriyo ohhh üçümüz misler gibi öğleni yapıyoruz işin kötüsü büyüğün düzeni bozuldu ne öğle yemeği kaldı ne uykusu. Allah'tan akşamları bozulmuyo ve küçüğün sesine kalkmıyo yoksa bide gece uykusuda bozulsa eyvah eyvah.

[h=1]Bebekler de konuşuyormuş
Bebekler refleksleriyle "açım", "uykum var","rahatsızım", "Gazım var", "karnım ağrıyor" anlamına gelen sesleri çıkarabiliyor.
[/h]Eğitim ve dil gelişimi alanlarında ABD ve Japonya'da araştırmalar yapan Yasemin Yusufoff, yeni doğmuş bebeklerin bile en az beş kelimelik doğal bir lisana sahip olduğunu söyledi. "Pozitif Disiplin" kitabı okuyucuyla buluşan Yusufoff, dünyada giderek önem kazanan bu yaklaşımın akıl, emek, sabır, gayret ve azim istediğini ifade etti.
Pozitif disiplinin, dürtülere hakim olmamayı gerektirdiğini anlatan Yusufoff, şunları belirtti:"Çocuklarımız bizim hangi şeylere olumsuz tepki verdiğimizi çok iyi bilir. Bazen sınırlarımızı test etmek için ellerinden geleni yaparlar. Önce hoşunuza gitmeyen bir davranışta bulunur, sonra da gözümüzün içine bakıp ne tepki vereceğimizi beklerler. Bu ebeveyn için bir sınavdır. Doğru tepkide bulunursanız çocuğunuza iyi bir hayat dersi vermiş olursunuz. Bu, doğru iletişim ve zor zamanlarda bile sakin kalma ve mantıklı düşünme dersidir. Kendinizi kaybederseniz çocuğunuz da sizin kadar sabırsız ve sinirli olur. Çocuklarımızı iyi disipline etmek için önce kendimizi disipline etmeliyiz. Pozitif disiplin önce anne ve babada başlar."
Çocukların ilgi çekmek ve öç almak istediklerinde ya da üzgün olduklarında olumsuz davranışlar sergileyebileceklerini ifade eden Yusufoff, bir çok çocuğun ailelerinin yeterince bilinçli olmaması nedeniyle gereksiz yere cezalandırıldığını bildirdi.
[h=4]"Mutsuz annelerin mutsuz çocukları olur"[/h] Mutsuz ve depresif annelerin, mutsuz ve depresif çocukları olduğunu kaydeden Yusufoff, mutlu ve ruh sağlığı iyi annelerin çocuklarının ise mutlu olduğunu söyledi.
Yusufoff, "Hayat çok zor, kocam çok kötü, elimde değil, çocuğuma iyi davranamıyorum, bana çok zor geliyor" şeklindeki bahanelerin kabul edilemeyeceğini ifade eden Yusufoff, ebeveyn olmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini vurguladı.

"Çocuğum ne isterse, o olsun, uğraşmasın, ben yediririm, temizlerim, dersini yaparım, gençliğini yaşasın, çalışmasın, otursun, ben gider çalışırım" yaklaşımının da büyük bir hata olduğunu bildiren Yusufoff, bu tür çocukların ilerde problemli bireyler haline geleceğini söyledi.
Yusuoff, şu uyarılarda bulundu:"Çocuğunuzun iyi biri yetişmesi için, ona kötü davranmak, cezalandırmak zorunda değilsiniz. Çocuk yetiştirme mesleğinde böyle bir kural yok. Çocuğumuzun en iyi şekilde yetişmesi için ona sorumluluklar vermeliyiz, beklentilerimiz olmalı. Yani, çocuklarımız için her şeyi yaparak, onları devre dışı bırakmamalıyız. Çocuklarımızı bol sevgiyle, az vicdan azabıyla, iyi insanlar yetiştirmek mümkün."
Bebekler de konuşuyor

Yasemin Yusufoff, kitabında dile getirdiği, çocukların yaşlarına göre pozitif disiplin konusunda da bilgiler aktardı.

Çocukta negatif hisler ortaya çıktığında bununla nasıl başa çıkacağını öğretmek gerektiğini ifade eden Yusufoff, "Çocuğun duyguları kabul edilmeli, ama kötü davranışları kabul edilmemelidir" dedi.
Yeni doğmuş bebeklerin bile en az beş kelimelik doğal bir lisana sahip olduğunu dile getiren Yusufoff, bunu, insan seslerini ayırt etmede olağanüstü bir yeteneğe sahip dünyaca ünlü Avustralya'lı opera sanatçısı Priscilla Dunstan'ın keşfettiğini söyledi.

Bebeklerin ağlarken bu doğal refleksleriyle bir takım sesler çıkardığını anlatan Yusufoff, "neh" sesinin "açım', "Ovh"un "uykum var", "Heh"in "rahatsızım", "eh"in "Gazım var", "Eair"in ise "karnım ağrıyor" anlamına geldiğini ifade etti.

[h=1]Bebekler duyguları üç aylıkken hissetmeye başlıyor[/h]
Uyuyan 21 bebek üzerinde yapılan beyin taraması ilginç sonuçlar ortaya koydu.
Bebekler düşünüldüğünden çok erken bir dönemde sadece üç aylık iken insan sesindeki duygulara tepki verebiliyor.
BBC'nin yayınladığı araştırmaya göre, insan beyninin ses ve duygu kabiliyetini ne zaman geliştirdiği henüz açıklığa kavuşmadı.
Bilim adamları manyetik rezonans görüntüleme (MR) cihazı kullarak, bebeklerin arka plandaki su ve oyuncak seslerinin yanı sıra gülmek ve ağlamak gibi duygusal seslere nasıl tepki verdiğini kaydetti.
Bilim adamlarının asıl hedefi otizm olan ve otizm olmayan beyin arasında farkları öğrenmek.
[h=4]ÜZGÜN SESLERİ HİSSEDİYOR[/h] Bebeklerin beyninin temporal lobu yetişkinler gibi insan sesi karşısında harekete geçiyor. Korkma, kızgınlık, sevgi, saldırganlık gibi birçok duygunun merkezi olan temporal lobun orta kısmında yer alan limbik sistem, olumsuz ya da üzgün seslere tepki veriyor ancak nötr ve mutlu sesleri ayıramıyor.
BBC'ye konuşan Londra King's Üniversitesi'nden Profesör Declan Murphy, "Bu buluş bebeklerin gelişimini anlamamızda temel bir ilerleme" dedi.

canım biliyorum o kan bizde de geldi.kız bebekler annenin hormonundan dolayı adet oluyormuş.o ilk hafta oldu bitti.bu kakadan geliyor.kakasına kaka denmez.resmen mukus bugünde toplu iğne başı kadar 3-5 yerde kan olan mukuslu bir kaka yaptı.yine temiz dedi labdaki adam.kan hücresi var dedi.peki bu kan hücresinin nedeni ne?

bugün kanlı sümüklü kaka yaptıkaka denmez resmen sümüktü. ama çok azdı kan nokta kadar.lab da kan hücresi var amip yok dendi.neden oluyor acaba?yine allak bullak oldum.

kızlar ankarada çocuk dr u çok iyi olan ve labaratuvarı güvenilir sonuç veren bir hastane ya da benzeri bir yer varmı?özel olursa iyi olur?bebekle sıra beklemek bebeği mahveder.lütfen bildiğiniz yerleri yazın

merhaba... öncelikle ben de ankaradayım yıldız da oturuyorum doğumum çağ hastanesinde oldu ve orada çocuk doktoru var laboratuvar kullanmadık ama alternatif olabilir.... onun dışında birlik mahallesinde doruk hastanesi var orayada birkaç kez gittim... oranın doktoruda ilgili bir bayan... dikmende 29 mayıs hastanesi var oranın çocuk doktorunun methini çok duydum ona da gideceğim... bir de kalça ultrasonumuz var pzartesi günü fatih hastanesinden aldım randevuyu hoşdere ve beştepede var galiba... gidince onun hakkında da bilgi veririm...
büyük kızımın doktorundan çok memnundum hala ona gitmek istiyorum ama bulunduğu hastane sgk bakmıyormuş ve sadece muayene ücreti 240 liraymış bebeği malum sık götürüyoruz kaldıramayız diye yeni doktor arayışındayım... ama bu söylediklerim bayağı iyi ilgili... tabi sen nerede oturuyorsun bilmediğim için ben çankayadakileri söyledim sana...
bu arada bende ağustos annesiyim :)merhaba tekrar... doğum hikayemi yazmıştım ağustos anneslri doğum bölümüne ama buraya ilk kez giriyorum

Benimki de yine sümüksü yaptı ama kan yok. Kan neden olur hiç bîlmiyorum. Benimde iyice kafam karştı. Bazı yerlerde de yeşil sümüksü kaka çok emmekten oluyor yazıyor.. Ben istanbulda oturuyorum canım

Arkadaşlar Bahçelîevler, Yenibosna ve civarında çocuk doktoru arıyorum. Tavsiye edeceğiniz doktor ve hastane var mı?

Benimki de yine sümüksü yaptı ama kan yok. Kan neden olur hiç bîlmiyorum. Benimde iyice kafam karştı. Bazı yerlerde de yeşil sümüksü kaka çok emmekten oluyor yazıyor.. Ben istanbulda oturuyorum canım

3 yaşında bir kızım var.tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, yeşil kaka sadece ve sadece anneden emmede ilk gelen ön sütün fazla emilmesinden dolayı da olabilir... eğer memede uzun süre tutup yağ bakımından zengin süt olan son süt yerine sık memeye tutmak ile sürekli emilen ön süt ( şeker ve su içeriği fazla) sebebi ile de yeşil kaka olabiliyor... mühim olan içinde kan sümüksü vs yapıları barındırması...
inşallah yardımcı olabilirm.. büyük kızımda sizden farkın yoktu hatta deli gibiydim gece gece acil kapılarında bulurduk kendimizi boş yereymiş şimdi anlaıyorum bu bebeğimde daha mantıklıyım ama gel görki emme süt problemim var benim de

canım forumu dolaştım fügen çulluyu öneriyorlar.prof sanırım.ama randevu almak zormuş araştır istersen.herkes bişey diyor kaka konusunda.bir kurtulsak şu illetten rahata ersek allahın izniyle.

çağ olabilir canım bize yakın bir araştırayım.hacettepedekileri de önerdiler.

Bir yesil kakada bizden.
Kac gundur once kati ve yesildevamibda sari kivamli kaka yapiyordu oglum. Bugun yine kati ve yesilin peside yesil gorunce bende sasirdim. İlk bezlerde cok onemsemedim bu kez sasirdim. Usutmekten falan olur mu bu yesil kaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…