Arkadaşlar merhaba. Ben de forumu çok uzun zamandır takip ediyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş. Kızım 2 Ağustos doğumlu ve bende yeşil kakadan kaynaklı aynı sorunu yaşıyorum. Kızım doğduğundan beri çoğunlukla yeşil yapıyordu aslında. Gazlı bir bebek olduğu için ve çoğu yerde yeşil kakanın gazdan kaynaklandığı yazdığı için pek önemsememiştim doğrusu. Ama 2. ay kontrolümüzde kızım doktor muayene ederken kakasını yaptı ve doktor da rengi görünce test yaptıralım dedi. Test de lokosit ve kist görünüyor yazıyordu. Doktor amip kisti olduğunu, banyo suyundan bulaşmış olabileceğini, bu nedenle kaynatılmış su ile banyo yaptırmamızı önerdiğini söyledi ve flagly isimli bir antibiyotik verdi. Antibiyotiği vermeye başladık günde üç defa ama kızımın antibiyotikten önce hiçbir sıkıntısı, farklı bir davranışı olmamasına rağmen antibiyotikten sonra hergün attırarak kusmaya başladı. Zaten bu kadar küçük bebeğe antibiyotik vermek hiç içime sinmiyordu bir de böyle olunca başka bir doktora daha götürelim dedik. Bugün gittiğimiz doktor ise önce yaptırdığımız testi görünce ne bilgisiz doktorlar var bu kadar küçük bebekte amip mi olur, bu lahmacun mu yiyor antibiyotiği vermeyin tekrar test yapalım dedi. Test yapıldı ve tamamen temiz çıktı. Doktora iki testte bu kadar nasıl farklı oluyor diye sorduğumda da labaratuar hatası olabilir ama zaten lokosit olsaydı da bu kadar küçük bebeğe antibiyotik vermeye gerek yok, kakasını ve bebeğin huzursuzluğunu takip edelim bir değişiklik olursa yeniden test yaptrırız dedi..Şimdi iki labaratuar ve iki test sonucu farklı olunca benim de kafam çok karıştı.. Üçüncü br doktora mı gitsem diye düşünüyorum ama bir yandan da kızımın doğduğundan bu yana olan gaz sancıları dışında bir huzursuzluğu olmadığı için bugünkü doktorun dediği gibi beklesem mi bilemiyorum.. Bu arada iki üç gündür günde üç defa kaka yapıyor kızım, hafif yeşilimsi ve yumuşak.. ama kakası doğduğundan beri böyle zaten, sizinkilerin kakası nasıl? internette altın sarısı olur deniliyor heryerde ama ben hiç altın sarısı kaka görmedim daha..
Kızımın bu durumu ve böyle çelişkili sonuçlar çok canımı skıyoranne olmak gerçekten çok zormuş.. Yarın test sonuçlarını bir de aile hekimiimize gösterip onun da fikrini alacağım bakalım o ne diyecek..
arkadaşlar topikte yazılanları görünce internette araştırma yaptım, benim kızın da kakası sarılı yeşilli, ama huzursuzluğu falan çok değil. gerçi eskisinden fazla, ama şu 8. hafta huzursuzluğu olabilir diye fazla üstüne düşmemiştim. bir de ben kokluyorum kakası kokmuyor, yani asitli kokuyor ama kötü değil.
neyse internette dediğine göre kakanın rengi bebekten bebeğe, anne sütü ya da mama alıp almadığına ve bizim yediklerimize bağlı olarak değişiyormuş, bir de sümüksü olması salyayı fazlaca yutmasından da kaynaklanabilirmiş. eğer huzursuzluk ve kötü kokulu kakası yoksa çok endişelenmeyin diye okudum pek çok yerde, ama tabi sizin kararınız.
bu tahlil olayında ise bence de karıştırıyo olabilirler kistle lökositi, olmayacak şey değil yani bizim hastanelerde. ankarada ve istanbulda iseniz iyi bir yere götürebilirsiniz tabi, ama küçük yerlerde nasıl emin olucaz, onu da bilemiyorum açıkçası.
birde şu sitede bebek kakası resimleri gösteriyor, kıyaslama için, isterseniz bir de siz bakın: Baby poo: a visual guide
Çok teşekkürler. Ben de ilk önceleri hiç endişelenmiyordum ama doktor test isteyîp antibiyotik verince kafam karıştı.. Ama gösterdiğim diğer doktorlar normal diyor. Ayrıca burdada bir sürü kişi yeşil kakadan bahsetmiş herkesin bebeği amip olmamıştır herhalde.. Sanırım gerçekten çok endişe etmemek lazım.arkadaşlar topikte yazılanları görünce internette araştırma yaptım, benim kızın da kakası sarılı yeşilli, ama huzursuzluğu falan çok değil. gerçi eskisinden fazla, ama şu 8. hafta huzursuzluğu olabilir diye fazla üstüne düşmemiştim. bir de ben kokluyorum kakası kokmuyor, yani asitli kokuyor ama kötü değil.
neyse internette dediğine göre kakanın rengi bebekten bebeğe, anne sütü ya da mama alıp almadığına ve bizim yediklerimize bağlı olarak değişiyormuş, bir de sümüksü olması salyayı fazlaca yutmasından da kaynaklanabilirmiş. eğer huzursuzluk ve kötü kokulu kakası yoksa çok endişelenmeyin diye okudum pek çok yerde, ama tabi sizin kararınız.
bu tahlil olayında ise bence de karıştırıyo olabilirler kistle lökositi, olmayacak şey değil yani bizim hastanelerde. ankarada ve istanbulda iseniz iyi bir yere götürebilirsiniz tabi, ama küçük yerlerde nasıl emin olucaz, onu da bilemiyorum açıkçası.
birde şu sitede bebek kakası resimleri gösteriyor, kıyaslama için, isterseniz bir de siz bakın: Baby poo: a visual guide
Benimki bu sabah altın sarısı ve krem kıvamında yaptı. Bir de dünden beri çok fazla uyuyor. Dün 16:00 da uyudu sonra sadece 3-4 saatte bir uykulu uykulu emip devam etti uykusuna.. Sabah da 7:30 da uyanmıştı 9da tekrar uyudu. Niye böyle oldu anlamadım.. Eşîm de uyuyor diye doktora götürecek halimîz yok ya, bir sorunu olsa uyuyamaz diyor.. Ne yapsam bilemedîm.. Neden bu kadar uyuyor acaba bir fikri olan var mı?canım ben devlet hastanesinde 3 kez kaka tahlili daha verdim temiz çıktı.heleki özeldeki dr umuz bize ilaç vermedi bekleyim kanlı-ateşli ishal varsa hemen gelin dedi takibe alalım dedi.canım şimdi 1-2 farklı hastaneye daha götürcem.sen de farklı yerlere götür o ilaçlar 2 yaş üstü bebelerin kullandığı ilaçlar.ben bebişimi takip ediyorum sık sık ateş ölçüyorum kaka takibi yapıyorum.kakasından korkar oldum.sen de farklı lab.lara götür canım.kokusu çok ağır kakasının acı bir kokusu var.seninki de öyle mi?
Etrafımdaki herkes kucaktan inmemesi ve yanımızda yatmasına feci takmıs durumda zaten :) Kucagına alma her agladıgında aglaya aglaya alışır onerilerinden bıktım :)
selam kızlar
bugün 2 aylık aşılarımızı olduk.kızım 7 kg ve 65 cm olmuş bana çok geldi.sağlık ocağına gittik doktorda yoktu soramadım.kafam takıldı valla:44:
kızlar evinize gelen giden kişiler bebeği ellemeden kucaklarına almadan önce ellerini yıkıyorlar mı? ben daha henüz öyle bişey görmedim de.bu hijyen konusunda çok takığım zaten.ben annesi olduğum halde hep ellerimi yıkarım,gerçi tabiki ben hep bebeğimle meşgulum hijyen olmak zorunda ama,dışarının pisliğiyle gelip bi de çocuğumu sevince içim gidiyor.bişey de diyemiyosun ellerinizi yıkayın diye.çocuğum daha bebek yaa özen gösterilsin istiyorum.siz de var mı böyle bi durum?
canım mrb öncelikle çok ama çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir meleğin.....
bizimde amip olayı daha 5 günlükken başımıza geldi...
çok ama çok üzüldüm çok çaresiz hissettim kendimi....
doğumdan itibaren kızımın bezinde sarı sümüksü kan vardı ,biz pek önemsemedik içi temizleniyor falan zannettik,aradan 3 gün geçti pembe gibi kırmkızıya yakın bi renge döndü..ama kafamızda hep acaba bu kaan poposundan mı yoksa fısığından mı die.. hemen dr. götürdük bezide yanımızdaydı sadece kan vardı bezinde..Dr. hemen bi test istedi tahlilde amip çıktı ..çok şaşırdık bide adamdan fırça yedik,nasıl 5 günlük bebeği mikrop kaptırmışız falan die....
biz tabiki antibiyotik tedavisine başladık ,bide hemşiresinden hijyen dersi aldık....
aradan 1 hafta geçti yok geçmedi.....ardından başka bi dr. götürdük ,tüm tahlil sonuçlarını gösterdim ,tekrar tahlil verdik,kan idrar...
tabiki sonuç amip falan yok çıktı.....hemen o ilçları bırakmamı söyledi,,,,avuç kadar çocuğa boş yere vermişim o ilaçları....
o kanın sebebine gelince kız çocuklarında bazen böyle kan görülebiliyrmuş,yenidoğan regl li die geçiyormuş..
canım ben geçmiş yapmadım şuan hikatyenizi tam olarak bilmiyrm ama
bence başka bi dr. da götür prensesini ama farklı hastaneler olsun?
çok ama çok geçmiş olsun tatlımmmm..........
Benimkinin aynen kokusu vardı ama bugün geçti gibi koku. Bu saate kadar sadece bir defa kaka yaptı rengi biraz daha sarıya dönüktü. Bu arada bugün aile hekimine götürdük tahlilleri o da ilaç vermeyin bu kadar küçük bebekte amip olması zor, gelişimi iyi ve huzursuz değilse bir sorun yoktur dedi. Etrafta da herkese soruyorum kimse önemsemiyor benim bebeğimde öyle yapardı geçti sonra diyorlar. Bu yüzden bende takip etmeye karar verdim kızımı. Eğer huysuzlaşır, ateş ve kan olursa götüreceğim. Zaten hiçbir doktor çok önemsemiyor, ben de bugün biraz daha rahatladım. Senin kızının da testleri ne güzel temiz çıkmış. Biraz moralini yüksek tut. Eskiden çocuk büyütenler kendiliğinden geçiyor diyorlar. İnşallah bizimkiler de geçer.
Senin bebeğin emerken ağlıyor ama biberenla susuyorsa ağlamasının nedeni sütün azalması olabilir mi? Ben stresli olunca hep sütüm azalıyor. Sağınca süt çıkıyor ama daha yavaş geliyor. Bebek de hep sütün çok gelmesine alıştığı için az gelince ağlıyor. Senin de öyle olmuş olabilir. Yoksa bir yeri ağrıdığı için emerken ağlasaydı biberonla da ağlardı. Benimkinde normal dışı ağlama yok sadece kusma var onu da ilaç yaptı sanırım..
bugün kanlı sümüklü kaka yaptıkaka denmez resmen sümüktü. ama çok azdı kan nokta kadar.lab da kan hücresi var amip yok dendi.neden oluyor acaba?yine allak bullak oldum.
kızlar ankarada çocuk dr u çok iyi olan ve labaratuvarı güvenilir sonuç veren bir hastane ya da benzeri bir yer varmı?özel olursa iyi olur?bebekle sıra beklemek bebeği mahveder.lütfen bildiğiniz yerleri yazın
bugün kanlı sümüklü kaka yaptıkaka denmez resmen sümüktü. ama çok azdı kan nokta kadar.lab da kan hücresi var amip yok dendi.neden oluyor acaba?yine allak bullak oldum.
kızlar ankarada çocuk dr u çok iyi olan ve labaratuvarı güvenilir sonuç veren bir hastane ya da benzeri bir yer varmı?özel olursa iyi olur?bebekle sıra beklemek bebeği mahveder.lütfen bildiğiniz yerleri yazın
Benimki de yine sümüksü yaptı ama kan yok. Kan neden olur hiç bîlmiyorum. Benimde iyice kafam karştı. Bazı yerlerde de yeşil sümüksü kaka çok emmekten oluyor yazıyor.. Ben istanbulda oturuyorum canım
Benimki de yine sümüksü yaptı ama kan yok. Kan neden olur hiç bîlmiyorum. Benimde iyice kafam karştı. Bazı yerlerde de yeşil sümüksü kaka çok emmekten oluyor yazıyor.. Ben istanbulda oturuyorum canım
merhaba... öncelikle ben de ankaradayım yıldız da oturuyorum doğumum çağ hastanesinde oldu ve orada çocuk doktoru var laboratuvar kullanmadık ama alternatif olabilir.... onun dışında birlik mahallesinde doruk hastanesi var orayada birkaç kez gittim... oranın doktoruda ilgili bir bayan... dikmende 29 mayıs hastanesi var oranın çocuk doktorunun methini çok duydum ona da gideceğim... bir de kalça ultrasonumuz var pzartesi günü fatih hastanesinden aldım randevuyu hoşdere ve beştepede var galiba... gidince onun hakkında da bilgi veririm...
büyük kızımın doktorundan çok memnundum hala ona gitmek istiyorum ama bulunduğu hastane sgk bakmıyormuş ve sadece muayene ücreti 240 liraymış bebeği malum sık götürüyoruz kaldıramayız diye yeni doktor arayışındayım... ama bu söylediklerim bayağı iyi ilgili... tabi sen nerede oturuyorsun bilmediğim için ben çankayadakileri söyledim sana...
bu arada bende ağustos annesiyim :)merhaba tekrar... doğum hikayemi yazmıştım ağustos anneslri doğum bölümüne ama buraya ilk kez giriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?