2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımda vardı yeşil kaka olayı bana söylenen sırtımı üşütmüşümde bebek sancı kapmış ondan olurmuş bide ben kaysı kompostosu içerdim malum süt için o kızımda ishal vede sancı yaptı kan için değil ama yeşil kakada bunlar etkendir diye düşünüyorum belli bi zaman sonrada geçti zaten insan ilk çocukta hemen evhamlanıyo bişey olacak diye allah korusun bende aynıydım kendimi bitirmiştim resmen kaçta yedi kaçta yattı gece kalkıp kırk kez kontrol etmeler herşeyden sakınırdım hemen hastaneye götürürdüm sanki hastanede mikrop yokmuş gibi tabiki gerektiğinde götürmek lazım ama her dr aynı şeyi söylemiyo daha beter bulanıyo insan hamileliğimde cok çektim dr dan prof. da aynı uzmanda biraz rahat olmakta fayda var bence belki bana kızdınız okurken ama emin olun durum bu allaha emanet olsun yavrularımız

o ne güzel uyusun işte, bozma bence düzenini

tahliller için düzen e gidin, ama doktor tavsiye edemeyeceğim, birinde biliyor birinde bilemiyorlar. ama mesa iyidir. acillerinde de her zaman çocuk doktoru olur. aklınızda bulunsun. ama fiyatı yüksektir, 150 olmuştur sgk lılar için heralde

annem üşütünce de olur diyor, sıcak tutmak lazım, bizimkinin de burnu tıkandı

burun tıkanıklığı için damlalıkla tuzlu su damlatıyorum burnuna, bruna felan almadım, böyle yapan var mı?

burun tıkanıklığı için damlalıkla tuzlu su damlatıyorum burnuna, bruna felan almadım, böyle yapan var mı?

evet üşütüncede oluyo bende burdan bi kaç arkadaştan okumuştum tuzlu su bide çok az karbonat varla yok arası

aaaaa senin kisi dönmeye mi başladı ???? kaç günlük ???? ee ne zaman dönücekler bunlarr ,

kizlar kac gundur yokuz nasilsiniz napiyorsunuz ?

valla ben ara ara uğrayıp okuyorum , bir yeşil kaka salgını var sanırım , dilerim yoktur da herkes evham yapmış olur diye dua ediyorum.

muffin
topic ten okudum yazını,mesaj kutumuda boşalttım , oysa o kadar da yoktu ki mesajım neyse sanırım gittikçe daha iyi oluyorsunuz, ve daha güçlü , çok sevindim..

ve bizden haberler 2.ay nedeni ile aşıları olduk bugün , epey ağladı ama ağlamasının asıl nedeni o arada karnının cıkmış olması ve annesinin onu beslememesi birde yatırıp kilosuna felen bakmaya çalışması idi , sonra zaten aşıyı vurunca daha da ağladı , neyseki küçükler küsmesini bilmiyorlar, birde durumu anlayıp küsmeye başladıklarında daha acıklı bir hal alıcak aşılar , eve gelince şurubunu verdim , yavrum nerdeyse bütün gün uyudu,hatta çoçuk elinde imkan olsa benim kucağımdan inmeyecek de cadı annesi onu uyuyunca yatağına yatırıyor napsın işte , (ama kucağımda iki büklüm oluyor sanki bir süre sonra ) onun dışında bebeklik hallerimiz devam ediyor, iletişim şeklimiz ağlamak :) birde bizimki cok ciddi yav, pek güldüğü yok çoçuğun , bende uyukluyorum şu saatte size bakıp öyle yatayım dedim ,
ha birde bir arkadaşın bebiş 7 kg.çıkmış maşllah yaaav

ben de veriyorum monoviti noldu ki ?

muffincim ankara da 100. yil hastanesindeki cocuk dr u cok tatli ve iyi tavsiye ederim

aysre canim benimkiler de donmeye basladi bir de arada sirada (nadiren ama olsun ) bagirmadan da anlasabiliyoruz artik

bu arada kizlar bizim oglanda da hafif yesil kaka vardi ama sumuksuluk vs vs yoktu. dr a sordum sadece yesilse ya da yesiltraksa hic takma dedi
birde bu arada ankarada salgin varmis avm lerden falan uzak durun sulari iyi kaynatin dedi aklinizda olsun

selamm
bızde 2 ay aşılarımızı olduk.. çok sukur ateşsız atlattık.. ama rota aşısını yapmadı 3 . ayında yapalım dedi..
sizin bebiklerin kılosuna bakınca benımkı zayıf gelıyo .. 5.680 çıktık boyumuz 60 cm.

bu arada bı sorum olucak bebgım 3 gundur aynı saatte aglama krızı tutuyo tam 1 saat aglıyo ..sankı bışey yapıyorum duyan ole sanıcak..
kolık miş galıba benım gıbı olan varmı..

bıde ben anne sutu verıyorum gunde 1-2 sefer mama verıyorum aptamıl kullanıyorum ama sma alıyım dıyorum kullanan varmı..

benım bebegım artık gunde 2 defa ve tam kaka yapıyo..hardal sarısı ve yapışıklık var.. ama ben bezden oldugu duşunuyorum..
p.tesi tekrar gıdıcem dr. sorayım... daha kalça usg çekılmedı onu çektırıcem..

çok fena bir salgın var 2 kere ateşlendim titreme yüzünden gece uykularım kaçtı bebeğime bulaştırma paniği ,ishal yüzündne süt bitme raddesine geldi moral sıfıra indi evin işi yemek işi kaldı öyle perişanlıktı... ama şükür geçti sayılır artık... çok dikkat etmek gerekiyo bebeklerimiz için...

Bende dusunuyorum usutuyomuyum die.
Dun asimizi olduk bugunde dr kontrolune gittik yesil kaka olabilir dedi. 4 saatte bir 90cc mama veriyorum diyince buyuk cogunluk mamadan aliyor dedi yine hemen taktim kafaya ben yetersiz bi anneyim die. Nolcak bole bilemiyorum. Boyu 62 cm kilosu 6600 olmus. 2ay 10 gunluguz. İlk 40 gun 2 kilo almisti bu ay 1 kilo almis. Saglik ocagindaki hemsire de3. Ay bebeklerde kilo alimi durabiliyor kontrol ettir dedi. Dr da 4. Ay da goruselim die aralik ayina randevu verdi

Üff renk kavramına bu kadar takacagımız, kaka inceleyecegimiz hangimizin aklına gelirdi. Bebek olan evleri hep agucuk gugucuk bebek sevilen yerler sanırdık halbuki..
Benim gittiğim doktorda kakası sümüksü olabilir yeşil değilse önemli değil dedi.
Dün 2.ay aşıları için saglık ocagına gittik oglumla aynı olanlar 6.5 kilo civarı minik oglum 4.50 kilo etraf moralimi bozmadı değil sütün mü yaramıyor diye. Neyse tekrar kulak tıkayacagım onlara sağlıgının yerinde olması önemlisi. Zayıf dogdugundan 2kilo almasını bekliyor her ay herkes oda 1 kilo civarı alıyor doktor guzel diyor işte.
Aşıda ateş yaptı, hala ateşi var arada 38derece oluyor.Birde heryerden olcum degerleri farklı. Neyse bu konuda da tecrube sahibi olacagız zamanla. Dün akşam üzerinden bu yana sadece zıbın ile duruyor kuzum, zaten mızmızdı iyice mızmızlanıyor. Birde sesinin ne kadar cıktıgnı keşfettikce gereksiz seyler için aglarkende o tonu kullanıyor vıyak vıyak.
Hm birde aşıdan sonra iki hemsire eve gidince yarım fitil verin dedi bana ve oradakilere.Bende ısrarla sordum ateşi cıkmadan mı diye evet dediler. Sonra tam gidecekken doktora yorgunlugumu soyleyim dedim. Elevit kullan dedi. Eve gidince fitil vereyim mi dedim bebeke. Neden ateşi cıkmadan verilir mi? Sen başın agrımadan agrı kesici yutuyormusun dedi? Bende aynı dusuncedeydim zaten vermeden idare etmeye calısıyoruz insallah birkac gune tamamen atlatcaz. Kuzularımız savasıp kazanacak :)

Merhabalar herkese; dün akşam tam bir kabus gibiydi ilk defa oğlum kendini yırtarcasına ağladı, gaz sancısından eli ayağı kaskatı kesildi yavrumun masaj yapmamıza bile izin vermiyordu, herşeyi yaptım saatlerce uğraştık en son gece 1 gibi emerken uyuya kaldı sabah 5 bucukta uyandı nasıl yorulmuşsa artık, şu 3 ayı bi tamamlasak geçer diyorlar o zamana kadar inşallah öyle olur bugün tam 50 günlüğüz boyunu ve kilosunu çok merak ediyorum bakalım bizimki kaç çıkacak?

Bu arada arkadaşlar çikolatanın bir zararı var mı? Ben çok seviyorum ve yiyorum da çocuk açısından olumsuz bir durum teşkil eder mi?

benim büyük kızım 2480 gram doğdu 320 gramda verdi ilk 5 günde memeyi doğru tutamamışım ( cahillik işte ) ve ilk ay 2 kiloya yakın aldı ikinci ay ( ah o doktor ahhhhhhhhh) 1 kilo yu beğenmedi ve sütün yetmiyor küçük doğduğu için akranlarından daha faazla kilo almalı dedi ve mama takviyesi verdi 30 cc 60 oldu 60 cc 90 oldu bizimki biberona alıştı memede süt azala azala bitti... ve ben bunu ancak algılayabiliyorum. aylık bir bebek en az 600 gram alıyorsa anne sütü yeterli demektir...hiç sıkıntı yapma... ateşiçin de ateş çıkınca verirsin şurubu yada fitili... ilacada çok alıştırmamak gerek onları... kulaktan ölçerken tam oturtamazsan dereceyi koltuk altından bile düşük çıkar :) tabiki kazanacak annesi tabiki atlatacak o senden benden güçlü :) yaradan o güçle gönderiyor yoksa gaz sancısında biz nasıl kıvranıyoruz onlar nelere katlanıyor :) sağlıkla büyütmeyi nasip etsin allah yavrunu

amann o kg konusunda halt etmisler
3. ay kontrolumuz icin once saglik ocagina gittik nerdeyse 6 sar kg olmuslar
pek saygideger dr elindeki cizelgeye bakti gelisim geriligi var dedi (bu arada bir ayda en az bir kg almislar dogduklarindan beri her ay)
sonra kendi cocuk dr muza gittik masallahlari var dedi
simdi pek saygideger dr a dedim ki teyze bunlar zaten 3,5 - 4 kg dogmadi ki hepi topu 2,3 civarinda dogdu sonra da 2 kg ya kadar geriledi
elindeki cizelge buna gore mi ya da ikizlere gore mi ?
yoo dedi ee dedim ne kafami karistiriyorsun tobeee

bu arada ben de elevite tekrar basliycam herhalde canim yoruluyorum cok

haa bir dr teyze dediki anne sutu veriyor musun
tabii dedim esit icsinler diye bir kismini da sagiyorum ki ikisi de esit bir miktar anne sutu alsin en azindan diye
sonra teyze dedi ki "aaa pompayla sagmak tembel isi tabii , sen emzirmelisin"
ben de icimden dedim ki "a teyze sen salak misin , butun isin bittikten sonra bir de kendini salak makineye baglayip memelerin cektirmenin neresi tembellik. bu cocuklardan biri daha az anne sutu alirsa yazik degil mi ? "
bakislarimdan kesin "a teyze sen salak misin" kismini anlamistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…