2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aylık bir bebek en az 600 gram alıyorsa anne sütü yeterli demektir...

ha şöyle, biri mantıklı bişey yazdı ya. yahu arkadaşlar neden topic bu kadar kiloya taktı, herkesi depresif moda soktu anlamadım ama ne istiyosunuz obez obez mama şişkini bebekler mi? her bebek kendine özgüdür, riskli bi zayıflık yoksa ve doktor aksini söylemedikçe 600-1000 gr normali zaten. benim kızım dün 5600 çıktı ve 2 aylık, ne yapayım krizlere mi gireyim 6 küsur olmadı diye?

gelecek ay kafamdan bi sayı atcam 7 küsur oldu kızım boyu da 72 cm diye. sonra herkes karşılaştırsın dursun

Son düzenleme:
amann o kg konusunda halt etmisler
3. ay kontrolumuz icin once saglik ocagina gittik
bakislarimdan kesin "a teyze sen salak misin" kismini anlamistir

canım ben artık sağlık ocağının kapısından geçmem. geçenlerde hatırlarsınız kızımın burnu tıkalı vs yazmıştım, o gün aile hekimine götürdüm. bi şurup yazdı eve yolladı. sözde de derinlemesine muayene etti.

eve geldik netten de ilacı araştırdım içime bi kurt düştü, kendi doktorumuzu aradım mesadaki, o da demesin mi 6 aydan önce bu ilacı kesinlikle vermiyoruz diye. sağlık bakanlığına şikayet ettim. saçma sapan iş yapıyorlar, Allah düşürmesin.

dun bebegımı kontrole goturdum asırı mızmız ve ayakları sureklı karnına cekıo dedım oda gazı vardır asla yas pasta ve cıkolata yeme dedı yazını okumusken soylıyım dedım bende bılmıyordum cok sasırdım bence yemesen daha ıı olur en azından bebeklerımız 4 ayı bıtırene kadar

aa canim benimkiler 3 aylik 6 lar benim atlamam gerek bir yerden o zamann
amann bosverin hepsi saglikli olsun da harbiden kg falan bos

hay masallah o dr a Allah korusun birsey olsa nasil bu yuku tasirdi (tabii muhtemelen umrunda olmazdi) senin de ellerine saglik iyiki sikayet etmissin
canim mesada kime gidiyorsun ?
bir de cocuk dr u cok onemli rahat olmali hemen ilaca yonlendirmemeli ki bebelerin de bagisiklik sistemi gelissin

canim mesada kime gidiyorsun ?
bir de cocuk dr u cok onemli rahat olmali hemen ilaca yonlendirmemeli ki bebelerin de bagisiklik sistemi gelissin

Yelda hanım doktorumuz, doğuma da o girmişti çok çok memnunum. Kendi kullandığım ilaçları bile ona danışır öyle kullanırım. Çok da pozitif ve iyi bir dinleyici. Doktor arayışındaysan tavsiye ederim canım.

bizimde bir ara öyle idi, normal akış düzenini boz , mesela bizim ağlama saatimiz 19:00-21:00 arası idi , o saate banyo yaptırmaya başladım hem suyu seviyor hem rahatlamış oluyor, yada öylesine arabası ile dışarı gezmeye çık , müzik dinlet , ama en önemlisi sen sakin ol yine ağlıyacak diye düşünme , çünkü sendeki ruh hali neyse o da onu hissedip o ruh halini taşıyor

çikolata gaz yapıyor güzelim ya, bir araştır istersen en az baklagiller kadar hemde , bende duyduğumda çok şaşırmıştım ama direkt çikolata yemeyi kesince farkı gördüm , az kaldı zaten şunun şurasında birazdaha yemiyces sonra geçicek

walla tatlim yeni yani 3 ay bitince ama tam donmek de degil
bazen donuyor da kolu altinda kaliyor cekemiyor o zaman da basiyor yaygarayi
hatta gecen kiz kucagimdaydi oglan da dibimde koltukta
oglan yan dondu tam bize dogru popisinden bir guzel gaz cikartti ustumuze sonra duz donup gulmeye basladi
ben de koptum
birde bebişleri dönmeye başlayanlar !!!! ortalama ne zaman dönmeye başladırlar ?

doğum sonrası saçlarım çok dökülüyor bir kç kez bahsetmiştim , hatta senaysen idi galiba hormonlardan olduğunu söylemişti, ama sonuçta benim saçlaırm hala dökülüyor, eskiden de dökülürdüde şimdi işi abarrtılar , bunu yaşayan varmı bir şey kullanan yada öneren var mı ?
ondan sonra kanguru değilde diğeri yaklaşık iki gündür adını hatırlayamadğım şu kundakta gibi çoçukları astığımız şeyden muhteşemm anlatıyorum değil mi neyse ondan kullanan varmı , sanırım kangurudan daha iyi olur düşüncesindeyim ,

doğum kontrolü için ne yaptınız ? ebe bana iğne açıkçası pek önermem dedi, hormon yükleniyor sonuçta dedi ,ee emziren annesin bir şekilde çoçuğa belki yansır dedi, dotorumlada henüz konuşamadım gene cümbür cemaat doktora gidersek konuşamıycam zati, (püf bu ayrı bir konu başlığı altında inceleyeceğim bir gün , kayınvalideler ve hayatlarımız ) sprial dedi ebe ama benim ablam bile o şekilde hamile kalmayı başarmış , kaymış mı ne bişi olmuş , kontrolü varmış ama , sanırım başlarda sık bir kontrol var , sonra yılda bir e iniyor, birde ağrı , kanama yapıp canı yanalar vardı sanırım , kıymetlidir canım da i

haa haa çok komik yavvv

püfff benimde saçlarım çok dökülüyor.gittim kestirdim yine fatda etmedi
doğum kontrolüne gelince aslında ben 2.çocuğu düşünüp korunmak istemiyordum ama doktorum bunun tehlikeli olacağını söyledi en azından bebek 7 8 aylık olmalıymış...bu durumda korunma işi eşime kaldı...

aaaaa senin kisi dönmeye mi başladı ???? kaç günlük ???? ee ne zaman dönücekler bunlarr ,
canım valla gün saymadım ama ayın 25 inde 3. ayımız dolacak( ikinci olunca ay bile zor sayılıyormuş ) ayrıca aman güzelim sakın bu konularda da kıyaslamayın bebişten bebişe değişir hareketler. benim büyük sıpa ilk dört ayağa kalktığında 4 aylıktı ama 14. ayda yürüdü

daha büyük oğlumda nefret etmiştim. ondan beridirde ne gittim ne giderim. ancak konusunda uzman olucak. çocuk doktorumuza çok güvenmeme rağmen onun yazdığı bir ilacın bile prospektüsünü incelemeden asla vermem çcuklara hatta bana ters gelen bişey varsa hemen ararım hatta değiştirttiririm o ilacı. ilaçlar konusunda çok takıntılıyım ben. zaten ne kullanmayı ne kullandırmayı sevmiyorum bu sebeplede iyie üzerine düşüyorum.

bu arada kızlar iki gün önce kayınvalidem ve annesi sağolsun bir kıyamet kopardılardı. dün akşam yine yineleyince benim sinirler iyice harap oldu ve dün gece bir gram sütüm yoktu. gece yarısı adamı yollayıp mama aldırdım. bu sabahtan beride sağıp duruyorum iki saat arayla ama çıkan sadece 50 cc. ufaklık memeye gelince çıldırıyo çünkü çekiyo çekiyo bişey yok. nasıl canım sıtkın anlatamam. büyük oğlumda da aynı şeyi yapmışlar yavrum sadece 15 gün emebilmişti sonrasında ne denediysem getiremedim. şimdide bu yavrumun rızkına man oluyorlar.

ha birdee 3 ay dolunca gaz problemi gerçekten bitiyormu yada asgari düzeye iniyormu , yoksa kandırıldık mı :26:

sende bağır bu evde çoçuk var kavga istemiyorum , ne haliniz varsa görün die , yani benim kocam la kayınvalide takışınca arada beniim yapmayı hedefledğim bu en azından çoçuk böyle huzursuz şeylere maruz kalsın istemiyorum kaldı ki bizde kalmamalıyız dimi ama , ha ne kadar gerçekleştirebiliriz o ayrı ama yapmamız gereken bu en azından ,(gaz vereyim sana da rahatla biraz)

kizlar bu sac dokulmesi 6. aya kadar devam edebilirmis. agizdan alinanlar bir ise yaramiyor (cinko falan normalde yariyordu ama simdi yaramadi bende)
bir zeytinyagi surmeyi deniycem

ya tatlim senin huzurunu niye kaciriyor bunlar sana yazik degil mi ? kovala hepsini diycem ya da kovalamakla tehdit et

yok yok azaliyor hem de kendi daha rahat cikarmaya basliyor
ha birdee 3 ay dolunca gaz problemi gerçekten bitiyormu yada asgari düzeye iniyormu , yoksa kandırıldık mı :26:

benim bebeğim 2800 doğdu. Bir hafta sonra 2 500' e düşmüştü, bir ay sobra da 900 gr almıştı. sağlık ocağı da, çocuk doktorumuzda gelişmesi iyi dediler. Bende milletinki ne kadar kilo alıyor bilmediğim için hiç az mı falan diye düşünmedim. 2. ayımız yeni doldu 4800 çıktı kilosu. 1,5 kilo almış. çok şükür sağlığı da yerinde hiç kafama takmıyorum. o zayıf hali beni o kadar korkutuyordu ki bunu görmeye şükrediyorum. demekki zamanla kendilerini topluyorlar. çok şükür sağlığı da yerinde, iştahi, refleksleri, kas gelişimi. Unutma hamilelikte de her hafta gelişimleri kitaplara göre gitmiyordu. bir ay az bir ay çok kilo alıyorlardı. O yüğzden gerçekten düşünme, hava atmaya çalışanlar bana da oluyor emzirme odalarında:9 doktor kontrollerinde... aaa küçük mü bebeğini biraz diye. Diyen annelerin hepsi de tosun gibi. senin bebeğinin bu kadar büyük olması çok normal diyesim geliyor....:):):)

Gaz sancıları çocuk hareket etmeye başlayınca geçeçekmiş. o zaman gazı bağırsaklarında kolaylıkla yürüyebiliyor. Bununla ilgili bir çözüm önerim var benimde, bebeğimin bezini değiştirdiğim yere yatırdığımda onun eşyalarının olduğu üzerinde oyuncak olan bir sepet var ve bebeğim o sepetin üzerindeki eşşeğin ayaklarıyla konuşuyor ben bez değiştirirken, onu görünce bir tepiniyor bir tepiniyor, bacaklar durmuyor. ve ben bez değiştirmeyi bitiremiyorum çünkü ha bire gaz çıkarıyor, ve daha kaldırmadan gazla birlikte kaka da çıkıyor bezimiz kirleniyor. bende oyun halısı almaya karar verdim, inşallah tepesindeki oyuncaklarla aynı şekilde tepinerek oynarsa hem ben rahat ederim hem de onun gazı azalır.

KANGRU GİBİ ŞEY

Birde o bahsettiğin şey sling... Benim ona da acil ihtiyacım var galiba, çünki koala gibi üzerimde gün boyu... Ve zaten ağlak bir bebeğim var, ama göğsüme yapışık saatlerce durabiliyor ve o şekilde evi gezersek ağlamıyor.

merhaba kızlar 2. ay aşılarımızı olduk bizde bugun. şimdilik hep uykuda bebeğim. emerkende hep gucenip mızmızlıyor. vurulurkende içim gitti, son bacaktan vururlarken az daha katılacaktı nefesi kesildi, nasıl bişiyse artık. rotavirüs aşısı yaptırmak istiyordum sağlıkocağındaki doktor gerek yok falan dedi kafam çok karıştı yaa. hengisi doğru hangsi yanlış bilen beri gelsin. pnömokok aşısını da artık devlet karşılıyormuş bilmiyordum çok sevindim.

kızlar birde kilo konusu var her bebek birbirinden farklı, kilo alımı yavaş olabilir hızlı olabilir. sağlıklı olduktan sonra ne farkeder ki. benim bebeğim hızlı kilo alıyor, bende onu kafaya takmıştım ama anne sütü obez yapmıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…