aylık bir bebek en az 600 gram alıyorsa anne sütü yeterli demektir...
annem üşütünce de olur diyor, sıcak tutmak lazım, bizimkinin de burnu tıkandı
burun tıkanıklığı için damlalıkla tuzlu su damlatıyorum burnuna, bruna felan almadım, böyle yapan var mı?
amann o kg konusunda halt etmisler
3. ay kontrolumuz icin once saglik ocagina gittik
bakislarimdan kesin "a teyze sen salak misin" kismini anlamistir
Merhabalar herkese; dün akşam tam bir kabus gibiydi ilk defa oğlum kendini yırtarcasına ağladı, gaz sancısından eli ayağı kaskatı kesildi yavrumun masaj yapmamıza bile izin vermiyordu, herşeyi yaptım saatlerce uğraştık en son gece 1 gibi emerken uyuya kaldı sabah 5 bucukta uyandı nasıl yorulmuşsa artık, şu 3 ayı bi tamamlasak geçer diyorlar o zamana kadar inşallah öyle olur bugün tam 50 günlüğüz boyunu ve kilosunu çok merak ediyorum bakalım bizimki kaç çıkacak?
Bu arada arkadaşlar çikolatanın bir zararı var mı? Ben çok seviyorum ve yiyorum da çocuk açısından olumsuz bir durum teşkil eder mi?
ha şöyle, biri mantıklı bişey yazdı ya. yahu arkadaşlar neden topic bu kadar kiloya taktı, herkesi depresif moda soktu anlamadım ama ne istiyosunuz obez obez mama şişkini bebekler mi? her bebek kendine özgüdür, riskli bi zayıflık yoksa ve doktor aksini söylemedikçe 600-1000 gr normali zaten. benim kızım dün 5600 çıktı ve 2 aylık, ne yapayım krizlere mi gireyim 6 küsur olmadı diye?
gelecek ay kafamdan bi sayı atcam 7 küsur oldu kızım boyu da 72 cm diye. sonra herkes karşılaştırsın dursun
canım ben artık sağlık ocağının kapısından geçmem. geçenlerde hatırlarsınız kızımın burnu tıkalı vs yazmıştım, o gün aile hekimine götürdüm. bi şurup yazdı eve yolladı. sözde de derinlemesine muayene etti.
eve geldik netten de ilacı araştırdım içime bi kurt düştü, kendi doktorumuzu aradım mesadaki, o da demesin mi 6 aydan önce bu ilacı kesinlikle vermiyoruz diye. sağlık bakanlığına şikayet ettim. saçma sapan iş yapıyorlar, Allah düşürmesin.
canim mesada kime gidiyorsun ?
bir de cocuk dr u cok onemli rahat olmali hemen ilaca yonlendirmemeli ki bebelerin de bagisiklik sistemi gelissin
kızlar bebeğinize monovit veriyor musunuz benim kafam karıştı da :18:
selamm
bızde 2 ay aşılarımızı olduk.. çok sukur ateşsız atlattık.. ama rota aşısını yapmadı 3 . ayında yapalım dedi..
sizin bebiklerin kılosuna bakınca benımkı zayıf gelıyo .. 5.680 çıktık boyumuz 60 cm.
yok artık nesi zayıf, hem sağlıklı olduktan sonra önemlimikii, takmayın kızlar böyle şeylere
bu arada bı sorum olucak bebgım 3 gundur aynı saatte aglama krızı tutuyo tam 1 saat aglıyo ..sankı bışey yapıyorum duyan ole sanıcak..
kolık miş galıba benım gıbı olan varmı..
Merhabalar herkese; dün akşam tam bir kabus gibiydi ilk defa oğlum kendini yırtarcasına ağladı, gaz sancısından eli ayağı kaskatı kesildi yavrumun masaj yapmamıza bile izin vermiyordu, herşeyi yaptım saatlerce uğraştık en son gece 1 gibi emerken uyuya kaldı sabah 5 bucukta uyandı nasıl yorulmuşsa artık, şu 3 ayı bi tamamlasak geçer diyorlar o zamana kadar inşallah öyle olur bugün tam 50 günlüğüz boyunu ve kilosunu çok merak ediyorum bakalım bizimki kaç çıkacak?
Bu arada arkadaşlar çikolatanın bir zararı var mı? Ben çok seviyorum ve yiyorum da çocuk açısından olumsuz bir durum teşkil eder mi?
birde bebişleri dönmeye başlayanlar !!!! ortalama ne zaman dönmeye başladırlar ?
walla tatlim yeni yani 3 ay bitince ama tam donmek de degil
bazen donuyor da kolu altinda kaliyor cekemiyor o zaman da basiyor yaygarayi
hatta gecen kiz kucagimdaydi oglan da dibimde koltukta
oglan yan dondu tam bize dogru popisinden bir guzel gaz cikartti ustumuze sonra duz donup gulmeye basladi
ben de koptum
canım valla gün saymadım ama ayın 25 inde 3. ayımız dolacak( ikinci olunca ay bile zor sayılıyormuşaaaaa senin kisi dönmeye mi başladı ???? kaç günlük ???? ee ne zaman dönücekler bunlarr ,
canım ben artık sağlık ocağının kapısından geçmem. geçenlerde hatırlarsınız kızımın burnu tıkalı vs yazmıştım, o gün aile hekimine götürdüm. bi şurup yazdı eve yolladı. sözde de derinlemesine muayene etti.
eve geldik netten de ilacı araştırdım içime bi kurt düştü, kendi doktorumuzu aradım mesadaki, o da demesin mi 6 aydan önce bu ilacı kesinlikle vermiyoruz diye. sağlık bakanlığına şikayet ettim. saçma sapan iş yapıyorlar, Allah düşürmesin.
walla tatlim yeni yani 3 ay bitince ama tam donmek de degil
bazen donuyor da kolu altinda kaliyor cekemiyor o zaman da basiyor yaygarayi
hatta gecen kiz kucagimdaydi oglan da dibimde koltukta
oglan yan dondu tam bize dogru popisinden bir guzel gaz cikartti ustumuze sonra duz donup gulmeye basladi
ben de koptum
canım valla gün saymadım ama ayın 25 inde 3. ayımız dolacak( ikinci olunca ay bile zor sayılıyormuş) ayrıca aman güzelim sakın bu konularda da kıyaslamayın bebişten bebişe değişir hareketler. benim büyük sıpa ilk dört ayağa kalktığında 4 aylıktı ama 14. ayda yürüdü
daha büyük oğlumda nefret etmiştim. ondan beridirde ne gittim ne giderim. ancak konusunda uzman olucak. çocuk doktorumuza çok güvenmeme rağmen onun yazdığı bir ilacın bile prospektüsünü incelemeden asla vermem çcuklara hatta bana ters gelen bişey varsa hemen ararım hatta değiştirttiririm o ilacı. ilaçlar konusunda çok takıntılıyım ben. zaten ne kullanmayı ne kullandırmayı sevmiyorum bu sebeplede iyie üzerine düşüyorum.
bu arada kızlar iki gün önce kayınvalidem ve annesi sağolsun bir kıyamet kopardılardı. dün akşam yine yineleyince benim sinirler iyice harap oldu ve dün gece bir gram sütüm yoktu.gece yarısı adamı yollayıp mama aldırdım. bu sabahtan beride sağıp duruyorum iki saat arayla ama çıkan sadece 50 cc. ufaklık memeye gelince çıldırıyo çünkü çekiyo çekiyo bişey yok. nasıl canım sıtkın anlatamam. büyük oğlumda da aynı şeyi yapmışlar yavrum sadece 15 gün emebilmişti sonrasında ne denediysem getiremedim. şimdide bu yavrumun rızkına man oluyorlar.
doğum sonrası saçlarım çok dökülüyor bir kç kez bahsetmiştim , hatta senaysen idi galiba hormonlardan olduğunu söylemişti, ama sonuçta benim saçlaırm hala dökülüyor, eskiden de dökülürdüde şimdi işi abarrtılar , bunu yaşayan varmı bir şey kullanan yada öneren var mı ?
ondan sonra kanguru değilde diğeri yaklaşık iki gündür adını hatırlayamadğım şu kundakta gibi çoçukları astığımız şeydenmuhteşemm anlatıyorum değil mi neyse ondan kullanan varmı , sanırım kangurudan daha iyi olur düşüncesindeyim ,
püfff benimde saçlarım çok dökülüyor.gittim kestirdim yine fatda etmedi
doğum kontrolüne gelince aslında ben 2.çocuğu düşünüp korunmak istemiyordum ama doktorum bunun tehlikeli olacağını söyledi en azından bebek 7 8 aylık olmalıymış...bu durumda korunma işi eşime kaldı...
bu arada kızlar iki gün önce kayınvalidem ve annesi sağolsun bir kıyamet kopardılardı. dün akşam yine yineleyince benim sinirler iyice harap oldu ve dün gece bir gram sütüm yoktu.gece yarısı adamı yollayıp mama aldırdım. bu sabahtan beride sağıp duruyorum iki saat arayla ama çıkan sadece 50 cc. ufaklık memeye gelince çıldırıyo çünkü çekiyo çekiyo bişey yok. nasıl canım sıtkın anlatamam. büyük oğlumda da aynı şeyi yapmışlar yavrum sadece 15 gün emebilmişti sonrasında ne denediysem getiremedim. şimdide bu yavrumun rızkına man oluyorlar.
ha birdee 3 ay dolunca gaz problemi gerçekten bitiyormu yada asgari düzeye iniyormu , yoksa kandırıldık mı :26:
benim bebeğim 2800 doğdu. Bir hafta sonra 2 500' e düşmüştü, bir ay sobra da 900 gr almıştı. sağlık ocağı da, çocuk doktorumuzda gelişmesi iyi dediler. Bende milletinki ne kadar kilo alıyor bilmediğim için hiç az mı falan diye düşünmedim. 2. ayımız yeni doldu 4800 çıktı kilosu. 1,5 kilo almış. çok şükür sağlığı da yerinde hiç kafama takmıyorum. o zayıf hali beni o kadar korkutuyordu ki bunu görmeye şükrediyorum. demekki zamanla kendilerini topluyorlar. çok şükür sağlığı da yerinde, iştahi, refleksleri, kas gelişimi. Unutma hamilelikte de her hafta gelişimleri kitaplara göre gitmiyordu. bir ay az bir ay çok kilo alıyorlardı. O yüğzden gerçekten düşünme, hava atmaya çalışanlar bana da oluyor emzirme odalarında:9 doktor kontrollerinde... aaa küçük mü bebeğini biraz diye. Diyen annelerin hepsi de tosun gibi. senin bebeğinin bu kadar büyük olması çok normal diyesim geliyor....:):):)Üff renk kavramına bu kadar takacagımız, kaka inceleyecegimiz hangimizin aklına gelirdi. Bebek olan evleri hep agucuk gugucuk bebek sevilen yerler sanırdık halbuki..
Benim gittiğim doktorda kakası sümüksü olabilir yeşil değilse önemli değil dedi.
Dün 2.ay aşıları için saglık ocagına gittik oglumla aynı olanlar 6.5 kilo civarı minik oglum 4.50 kilo etraf moralimi bozmadı değil sütün mü yaramıyor diye. Neyse tekrar kulak tıkayacagım onlara sağlıgının yerinde olması önemlisi. Zayıf dogdugundan 2kilo almasını bekliyor her ay herkes oda 1 kilo civarı alıyor doktor guzel diyor işte.
Aşıda ateş yaptı, hala ateşi var arada 38derece oluyor.Birde heryerden olcum degerleri farklı. Neyse bu konuda da tecrube sahibi olacagız zamanla. Dün akşam üzerinden bu yana sadece zıbın ile duruyor kuzum, zaten mızmızdı iyice mızmızlanıyor. Birde sesinin ne kadar cıktıgnı keşfettikce gereksiz seyler için aglarkende o tonu kullanıyor vıyak vıyak.
Hm birde aşıdan sonra iki hemsire eve gidince yarım fitil verin dedi bana ve oradakilere.Bende ısrarla sordum ateşi cıkmadan mı diye evet dediler. Sonra tam gidecekken doktora yorgunlugumu soyleyim dedim. Elevit kullan dedi. Eve gidince fitil vereyim mi dedim bebeke. Neden ateşi cıkmadan verilir mi? Sen başın agrımadan agrı kesici yutuyormusun dedi? Bende aynı dusuncedeydim zaten vermeden idare etmeye calısıyoruz insallah birkac gune tamamen atlatcaz. Kuzularımız savasıp kazanacak :)
ha birdee 3 ay dolunca gaz problemi gerçekten bitiyormu yada asgari düzeye iniyormu , yoksa kandırıldık mı :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?