- 16 Haziran 2011
- 4.328
- 19
- 108
kızlar bebeğimin bıngıldağı sürekli atıyor, durmadan şişip iniyor yaaa bu neyin nesidir fikriniz var mı, ya da aynı şeyi yaşayan ????
dun bebegımı kontrole goturdum asırı mızmız ve ayakları sureklı karnına cekıo dedım oda gazı vardır asla yas pasta ve cıkolata yeme dedı yazını okumusken soylıyım dedım bende bılmıyordum cok sasırdım bence yemesen daha ıı olur en azından bebeklerımız 4 ayı bıtırene kadar
benim büyük kızım 2480 gram doğdu 320 gramda verdi ilk 5 günde memeyi doğru tutamamışım ( cahillik işte) ve ilk ay 2 kiloya yakın aldı ikinci ay ( ah o doktor ahhhhhhhhh) 1 kilo yu beğenmedi ve sütün yetmiyor küçük doğduğu için akranlarından daha faazla kilo almalı dedi ve mama takviyesi verdi 30 cc 60 oldu 60 cc 90 oldu bizimki biberona alıştı memede süt azala azala bitti... ve ben bunu ancak algılayabiliyorum. aylık bir bebek en az 600 gram alıyorsa anne sütü yeterli demektir...hiç sıkıntı yapma... ateşiçin de ateş çıkınca verirsin şurubu yada fitili... ilacada çok alıştırmamak gerek onları... kulaktan ölçerken tam oturtamazsan dereceyi koltuk altından bile düşük çıkar :) tabiki kazanacak annesi tabiki atlatacak o senden benden güçlü :) yaradan o güçle gönderiyor yoksa gaz sancısında biz nasıl kıvranıyoruz onlar nelere katlanıyor :) sağlıkla büyütmeyi nasip etsin allah yavrunu
amann o kg konusunda halt etmisler
3. ay kontrolumuz icin once saglik ocagina gittik nerdeyse 6 sar kg olmuslar
pek saygideger dr elindeki cizelgeye bakti gelisim geriligi var dedi (bu arada bir ayda en az bir kg almislar dogduklarindan beri her ay)
sonra kendi cocuk dr muza gittik masallahlari var dedi
simdi pek saygideger dr a dedim ki teyze bunlar zaten 3,5 - 4 kg dogmadi ki hepi topu 2,3 civarinda dogdu sonra da 2 kg ya kadar geriledi
elindeki cizelge buna gore mi ya da ikizlere gore mi ?
yoo dedi ee dedim ne kafami karistiriyorsun tobeee
Kilo konusunda gercekten takıntılı değilim hamileligim sırasında da hep onemli olan organ gelişimi dedim içtende herkese de etrafın yok sutun yaramıyor mu sozleri yada zayıf cocugu olanların benim sutum cok yarıyordu hemen toparlandı ayda 2kilo alıyordu yorumları üzüyor beni sadece bunu bi yarış olarak görüyorlar sanki... Yoksa oglum 2kilo dogdu ama benim arkamdan odaya gelmesi dünyalara bedeldi benim için kilosu umrumda olmadı biran bile. Ne olursa olsun diyecek birsey buluyorlar nasılsa en iyisi eskisi gibi kulaklarımı tıkayıp dinlememek :)benim bebeğim 2800 doğdu. Bir hafta sonra 2 500' e düşmüştü, bir ay sobra da 900 gr almıştı. sağlık ocağı da, çocuk doktorumuzda gelişmesi iyi dediler. Bende milletinki ne kadar kilo alıyor bilmediğim için hiç az mı falan diye düşünmedim. 2. ayımız yeni doldu 4800 çıktı kilosu. 1,5 kilo almış. çok şükür sağlığı da yerinde hiç kafama takmıyorum. o zayıf hali beni o kadar korkutuyordu ki bunu görmeye şükrediyorum. demekki zamanla kendilerini topluyorlar. çok şükür sağlığı da yerinde, iştahi, refleksleri, kas gelişimi. Unutma hamilelikte de her hafta gelişimleri kitaplara göre gitmiyordu. bir ay az bir ay çok kilo alıyorlardı. O yüğzden gerçekten düşünme, hava atmaya çalışanlar bana da oluyor emzirme odalarında:9 doktor kontrollerinde... aaa küçük mü bebeğini biraz diye. Diyen annelerin hepsi de tosun gibi. senin bebeğinin bu kadar büyük olması çok normal diyesim geliyor....:):):)
Canim inanirmisin bugun ilk defa gordum ve korkunccc bu nee nie bole oldum sonra baktim oglumun keyfi yerinde dogal bisii heralde dedim gectim.) bayaaa atiyor ama
kızlar bebeğimin bıngıldağı sürekli atıyor, durmadan şişip iniyor yaaa bu neyin nesidir fikriniz var mı, ya da aynı şeyi yaşayan ????
Bazen dediğin gibi surekli atıyor bazen atmıyor normal birsey. Sanki banyodan sonra daha cok atıyor benim oglumun yada ben dikkat ediyorum ozaman
birde bebişleri dönmeye başlayanlar !!!! ortalama ne zaman dönmeye başladırlar ?
ya baktım da bunu yaşayanların sayısı oldukça fazlai normal bir durum sanırım ama yinede dr.dan duymam lazım
Oğlum şuan uyuyor ama ben de gidip baktım meraktan meğer bizimki de atıyormuş damar seğirmesi gibi şişlik yok ama pıt pıt atıyor :)
ondan sonra kanguru değilde diğeri yaklaşık iki gündür adını hatırlayamadğım şu kundakta gibi çoçukları astığımız şeydenmuhteşemm anlatıyorum değil mi neyse ondan kullanan varmı , sanırım kangurudan daha iyi olur düşüncesindeyim ,
Benim ona da acil ihtiyacım var galiba, çünki koala gibi üzerimde gün boyu... Ve zaten ağlak bir bebeğim var, ama göğsüme yapışık saatlerce durabiliyor ve o şekilde evi gezersek ağlamıyor.
evet ya ben de yeni gördüm, nette bakındım kimi çok normal demiş, bazı yerlerde de menenjitin en önemli belirtisi diyor, dr. u aradım ama ulaşamadım asistanı müsait olunca arıyacak beni bakalım.. zaten çok fena üşütmüş de offffffff
Arkadaşlar Bahçelîevler, Yenibosna ve civarında çocuk doktoru arıyorum. Tavsiye edeceğiniz doktor ve hastane var mı?
Canim inanirmisin bugun ilk defa gordum ve korkunccc bu nee nie bole oldum sonra baktim oglumun keyfi yerinde dogal bisii heralde dedim gectim.) bayaaa atiyor ama
özgur karlıklı baktım şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?