2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hiç öyle uzun uzun uyumadığı için ne desem bilemedim , hatta en uzun uykumuz 3 saat hele gündüz aşı günleri ve bugünkü gibi temiz hava nedeni ile uyuması dışında 2 saati aşan bir uyku görmedim ve bu neden lede sorun varmış gibi gelmiyor bana :26::26:

Gaz sancisindan inliyoru bana acil cozum tabi bide basur problemi basladi olucem

senmi gaz sancısı yaşıyorsun bebiş mi, birde büyük tuvaletin için ( kullandığın tuvaleti bilemedğim için ) ama eski klasik usul kullan ,cidden daha sağlıklı ve fark ediyor

**** bunların dışında bu bebeklerin sıcaklığı okudukça dert oldu şimdi,

*kız erkek bebiş e göre farkeder diorlar dı da ,şu 2-3 kat giydirilen bebiş erkek mi kız mı ? (arkadaşın adını hatırlıyamadım da, özür dilerim buradan ) yani 3 kat fazla geldi bana , hani belki şehirde farklıdır , hem sıcaklığı ellerden ölçmeyin diyorlar ,sırtından ve göğsünden bakın deniliyor ? ben de eldiven kullanmıyorum , ama elleri soğuk oluyor fakat zaman zamn ellerinide emiyor ,ay kafam karıştı benim :26::26:

*ben bebeğime anne sütü dışında bir sab kullandım onuda bıraktım , ama kendim düzenli kimyon kullanıyorum , peki bu kimyon ve
türevi şeyler bizim bağırsakları tembelleştirmez mi acaba :26:

* aç karnınıza su içmeyin karın ağrısı yapıyor muş ,
,
* ya ben beceremiyorum bebek bezi bağlamayı , 3 numara 4-9 kg olan dan kullanıyorum , ama çoçuk kakasını yapıyor, nasıl bir başarısı ise o kaka beline çıkıyor, hadi bacaklarını oynatıyor desem ,bir kere 2 kere olur , 4-5-kere olmazki ???

* sling denen şey geçende arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar ,almaya karar verdim fakat bu sefer vdeoları izlerken farkettim ki benim ufaklık öle yatmayı sevmiyor genelde dikili bir şekilde omuzda yada göğiste olmayı seviyor ,ee şimdi ben 2 aylık çoçuğu oturma pozisyonunada sokamıyacağıma göre acaba o yatar şekildeki pozisyonda durur mu diye düşünüp karar alamamaktayım

* otubüs ile şehirlerarası yolculuk eden varmı? malum bayram memlekete gideceğiz 2 saatlik mesafe ama pusetini alsak mı karar veremedim,çünkü zaten arabasını alacağız , ee eşyalar vs.sırf otobüste kullanmak için puset i almasak mı ????

canım o linkte ayrıca fazla salyası varsa o da yapar diye yazıyor, benimkinin salyası sürekli var, onu yutuyordur tabi.

bu emmeme işini yaklaşık 3 aylıkken benim oğlum da yapmıştı. yıkıyordu resmen ortalığı. ama ben baya inat etmiştim, neredeyse zorla verdim memeyi. mama vermek istemiyordum alışmasın diye. 5 gün mü 1 hafta mı ne sürmüştü, ondan sonra normale dönmüştü.

sen neden yemiyorsun bişey, belki ondan hoşuna gitmiyordur tadı.

Bebeğim artık gündüzleri en fazla 15-20dk uyuyor resmen hep kuş uykusunda

aynen benimki de öyle 2-3 haftadır. bi saatte uyuyor ama yatınca da hemen kalkıyor. normal diye düşünüyorum ama gözü de uykuda. düzelir umarım.

babasında vr sanırım bende yumurta yedim işte lahmacun yedim cipsi daha önceleride yemiştim olmamıştı bence ondan da olabilir bride enerji çeçeği içiyordum power dan oda olabilir bıraktım

enerji içeceğini kesinlikle içmeyin arkadaşlar. içinde neler neler var. kola bile daha iyidir ondan.

bende inat ettim artık alıyor.

20 lik dişlerimin ağrısı boğazımı felan sardı 4üde çıkmaya çalışıyor 2 haftadır ölüyorum

20 lik dişlerimin ağrısı boğazımı felan sardı 4üde çıkmaya çalışıyor 2 haftadır ölüyorum

benim çıkmıştı ama çürümüştü, haftasonu çektirdim çok rahat. bence bi diş hekimine git fırsatın olursa. geçmiş olsun, çok kötü bi acı çeken bilir

çok geçmiş olsun canım, işallah yakında geçer. çorba falan iç bari, yemek yiyemesen de, yoksa halsiz kalırsın

zaten cok kucuk oldukları ıcın cokda hareket etmedıklerı ıcın gıydırmezsek ısınamıyorlar. ben senı canı gonulden tebrık ederım.

ay ben de seviyorum giydirmeyi, üşüyo elleri buz kesiyo.

kayınvalidem de diyo çok giydirme diye ama napıyım ben bile üşüyorum, kaloriferler de yanmıyo napıyım. herkes bayılıyo akıl vermeye valla. bi arkadaşım var, o da sürekli karışıyo işime. Ben de dayanamayıp diycem bigün " kızın hala konuşmuyo güzelim ilgilensene biraz" diye. Ama kıyamıyorum, çocuk bu, hepsinin gelişimi, ihtiyacı farklı. Allah Allah ya ondan öğrenecem sanki çocuk bakmayı.

ellerını agzına sokup ıslatmadıgı surece soguk olmuyor. bebegım erkek ama bence erkek kız farkı olmaması lazım cunku bıraz az gıyınse usuyor. ıstanbulda ormanlık bı yerde yaasadıgım ıcın aksamları serın oluyor bıraz fazla gelebılır sıze ama bence sız yınede ellerının yanaklarının kulaklarının sıcaklıgına dıkkat edın derım

ellerı soguk anca ısınıo bukadar gıyınmekle dersen zaten susarlar. bırde hareket etmeyen sey usur de herlde bunada laf edemezler

merhaba teyzoslar biz geldik

benim basindan beri oyle tatlim gayet normal merak etme
kızlar bebeğimin bıngıldağı sürekli atıyor, durmadan şişip iniyor yaaa bu neyin nesidir fikriniz var mı, ya da aynı şeyi yaşayan ????

off ankara soguk oluyor wallahi ev kombili ama devreye girmiyor evin ici 24 derece
bir tane elektrikli kalorifer aldim bebelerin odasinda 25 - 26 derece tutuyorum iceriyi rahat ediyorlar

benim oyleydi canim hatta ben de 20. haftada kanamayla gittigimde ortaya cikmisti
hastane yat dinlen dedi kendi dr um birsey olmaz abartmadigin surece hareket et dedi
ben de hareketlerime devam ettim hic yatmadim ve cok sukur 26. haftada falan yukari cikti (yine asagidaydi ama ilkine gore cikti)
ici rahat olsun gorumcenin ve hareketlerine dikkat etsin ama yatmasin. yatmak dolasim problemlerini de ortaya cikariyormus
bu arada cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin

oy masallah 41 kere

benim çıkmıştı ama çürümüştü, haftasonu çektirdim çok rahat. bence bi diş hekimine git fırsatın olursa. geçmiş olsun, çok kötü bi acı çeken bilir

oyy geçmiş olsun canım off boğazım hastalıkdanmı yoksa dişdenmi bilemedim bi ara gidicem emziriyoruz diye ilaçda vermiyrlar

çok geçmiş olsun canım, işallah yakında geçer. çorba falan iç bari, yemek yiyemesen de, yoksa halsiz kalırsın

çok teşekkür ederim canım ama inan yutkunamıyorum bile sadece ayran içiyorum

canimm gecmis olsun hastalanmissin galiba
ya bogaz icin benim ot cop tarifim var bayaa yumusatiyor onu dene istersen
ihlamur , ayva yapragi , rezene , kabuk tarcin , zencefil ustune kaynar su dok beraber bir 10 dk kaynasinlar
sonra icine limon suyu ve balla (mumkunse karakovan bali) karistirip ic
3 - 4 kere ic rahatlatiyor
bir de bogazda batma varsa bir bardak suya 1 cay kasigi tenturdiyot dokup gargara yap yine 3 - 4 defa muhtesemdir (hatta tam sismeden yaparsan hic sismiyor)

canım nasıl oldu bebğin.bizimkinin mukusu dün azaldı.önceki gün 7 kez kaka yaptı ve hepsi mukus ağırlıklı.allahım yardım etsin.yarın gastroya götürcem kızımı.salyası akıyor mu bebğinin?

kızlar 2 ay aşısını en fazla kaç gün erteleyebiliriz.şehir dışına çıkcaz.orda yaparlar mı?gerçi hastanede koşturcaz 2 gün farklı hast.de.aşı yaptıramayız geri döneceğiz çünkü.aşısı çarşambaydı.yolda ateşlense yandım demektir.ne önerirsiniz?bilgiisi olan?

Kaç gündür sarıydı bugün yine yeşil yapmış amipten olsa hep yeşîl olur diye düşünüyorum ama.. Dün dışarı çıktık 2-3 saat dolaştık istanbulda hava çok güzeldi. Ama akşam çok gazı oldu. Üşüttük herhalde, yeşil kaka da o yüzden olmuştur belki. Benimkinin salyası akmıyor. Bugün yarım saate götüremedim kakayı tahlile ama yarın yine yaparsa götürmeye çalışacağım. Seninki nasıl oldu? Huzursuz mu hala?
Aşı bir hafta sonrada yapılıyor sanırım. Çünkü hemşire bize 2. Ay aşılarını sadece perşembeleri yapıyoruz eğer o hafta gelemezseniz bîr sonraki hafta gelin demişti. Bir iki günden hiç birşey olmaz. Yinede aile hekimliğindeki hemşirenize bîr sor istersen. Bu arada benim teyzem aile sağlığı merkezinde hemşire aşıları mutlaka aile hekimliğinde yaptır dedi. Aşıların tazeliğine en çok orda dîkkat ediyorlarmış.

aynı sorun bizde de var canım, sağlık ocağını aradım, ebe eğer şimdi yaptırmazsanız 2 hafta sarkıyor bayramdan sonra dedi, birde bayramda çok kişiyle karşılaşacak o yüzden girmeden yaptırın dedi. mecbur yola geç çıkıcaz. keşke geçen hafta yaptırsaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…