2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sağol cnaım ben öle karışık şeyler içemem sıcak limonlu şekerli su içiyorum balgam söktürüyor

kızlar bebeğim 50 günlük 2 gündür kaka yapmıyo ağlamıyo ama ıkınıyo rezene zeytinyağı falan denedim yapmadı napabilirim

Giydirme konusunda banada hep erkek cocuk sıcagı sevmez kız cocuk beni kora gömün erkek cocuk beni kara gomun dermiş :)dediler, cok giydirmiyordum bende, gecen gece oda ck sıcak olmıus oglum sabah kendi kendine cıkarmaya basladı gazını normalde bagıra bagıra uyanıyordu sanki soguktan daha iyi zararı olmaz gibi geliyor sıcagın

Otobustede dedğin gibi cok yüesyanız oldugu i.in kucakta idare edeceksiniz artık zaten yakınmış :)
Sling konusunda da bende zaten yatar sekilde kullanmıyorum kafası gogsumde ayaklar asagıda kullanıyorum etrafa bakmaya calısıyorlar zaten artık iyice

Kızlar geçen hafta perşembe günü talihsiz bir olay geldi başıma. Sizinle paylaşmak istiyorum. O günün sabahı karın ve bel ağrılarım başladı ben bunu normal regl sancısı zannettim ama bir türlü geçmek bilmedi ağrı sağ kasığımda belirgin hale geldi ve hareket ettikçe daha da şiddetleniyordu. Belki bir süre sonra geçer ve belki de sadece üşütmedir diye beklemeye karar verdim. Zaten hastaneye gidecek de gücüm de yoktu. Ne yazık ki saatler geçmesine rağmen ağrım geçmedi, eşim de geldikten sonra onun da ısrarıyla acilin yolunu aldık. Acilde kan ve idrar tahlilleri, akciğer filmi, ultrason derken gece yarısı oldu ama ben daha da fena oldum. Bu kadar tahlile rağmen hala sebep belli olmadığı gibi ben kıvranıyordum bunun yanında aklımda da hep oğlum vardı Sonunda apandisitle ilgili bir sıkıntım olabileceğini, hastanede kalmam gerektiğini ve ertesi sabah hemen ameliyata alınacağımı söylediler. O an tek düşüncem oğlumdu. Annem bakıyordu ona, en iyi şekilde bakacağından şüphem yoktu ama ilk defa bu kadar uzun süre ayrı kalıyorduk. O gece hastanede kaldım, sabaha kadar ağrı kesici ve antibiyotikle durdum, sabah ağrılarım azalmıştı ancak ağrı karnıma doğru yayılmıştı. Doktorlar geldi, muayene ettiler ağrının kadın hastalıklarından kaynaklanabileceğini söylediler ve yine başladık kontrollere..Kadın hastalıkları bölümündeki muayene sonucunda anlayabildiğim kadarıyla sezaryen ameliyatında veya daha sonra enfeksiyon kapmış olabilirmişim ve karnımda sıvı varmış. O kadar acı çekiyor olmama rağmen neyse ki teşhis konuldu diye çok sevindim ve öğleden sonra ameliyata alındım. Ameliyat öncesinde de terk derdim oğlumdu, narkozun ve verilen ilaçların sütümü kesmesinden çok korkuyordum. Yaklaşık 1 saat sürmüş ameliyatım, ameliyattan çıktığımda bana apandistin patlamış ve onu aldık dediler. Kadın hastalıkları ile ilgili olmadığı anlaşılınca kadın hastalıkları doktorları çıkıp, genel cerrah uzmanları girmiş ameliyata. Her şey yolundaydı ağrılarım dinmişti ama benim aklım hep oğlumdaydı, sütümün kesilmesinden çok korkuyordum. Çok şükür oğlum iyiydi, mama ile besleniyordu ama onu o kadar çok özlemiştim ki bir an önce hastaneden çıkmak istiyordum.Ertesi günü sütüm biraz gelmeye başladı çok sevindim ancak o gün de hastaneden çıkamadım. Annemler oğlumu hastaneye getirdiler, çok mutlu oldum, çok duygulandım, dünyalar benim oldu. O zaman bir kere daha anladım ki annelik kadar farklı bir duygu yok. Hastanede 4 gün kaldıktan sonra taburcu oldum. Şimdi çok daha iyiyim oğlumu da emzirmeye de başladım. Ancak ona hala tam olarak bakamıyorum, ağrılarım var ve kucağıma çok fazla alamıyorum. Sağ olsun annem ilgileniyor hem benimle hem oğlumla. Ama çok şükür oğlumun yanındayım, o benim bir tanem. Gerçekten çok zor günler geçirdim, Allah kimseyi yavrularından ayrı bırakmasın..

sprialimi kontrol e gittim bugun yerinde duruyormuş birdaha gelme dedi nerdeyse kovdu bi kere gitim halbuki kendi çağırdı

Alem bu doktorlar ya daha erken degilmi sprial için ? Niye bu kadar acele ettin

kızzz ne zamandr görmüyorum snei nasılsın

yok bebeğim 1 ay oldu takdıralı ben normal doğum yaptım kızım 80 günlük oldu temmuz annesiyim ağustos olcak dediler ilk başta üstüne adet oldum dedim doktor lar bağırdı çağırdı ama benim dediğim günde doğdu doktor gelişimi önde diyrodu ben hayır üstüne adet oldum diyordum en sonuncu doktor benden iyimi bilcen demişti

10 yıllık hemde kapı gibi birdaha istemiyorum ondan Allah korusun

canım çok geçmiş olsun benim de bugün sol kasığım çok ağrıdı neyse ki geçti korkutma beni de...

canım ben de 15 gün oldu taktıralı doktora takıntılı olduğum için çok zor taktırdım.hemşire krize gircekti artık nerdeyse.şimdi 10 gün sonra kontrol ettirmem gerek gıcık oluyorum gitmeye.amaaan her dert bizde arkadaş:2:

doktor dedi ki kaydığının kasıklarında batma belinde batma altında batma birde eşin le ilişkiye girerken eşin hissederse kaymıştır dedi

niye geldin diye kızdı hatta benden öncekiler çıldırtmış sanırım 1 kere git birdaha gitme nerde takdırdın ??

bana bidaha gelme gerek yok dedi

çok şükür öyle birşey olmadı sana önerim prezervatiflede korun canım kayarsa diye önlem

ben 5 dkka da takdı htta birincisi bozuk çıktı çıkarttı 2.yi takdı masadada tatlı yedim doktorlar yiyormuş banada verdiler

şimdilik bi şikayet yok ama işallah bi sıkıntı olmaz valla ben takılırken çok eziyet çektim ama ben sıkıntılıyım o konuda biraz..
valla prezervatif anca kontrole kadar olur bizde sonrasında kullanmaz benimki diye taktırdım ya zaten mecbur

Nasıl olayım oglumla kizimla uğraşıyorum. Birde oğlum kolik mahvetti beni. Allah'tan eve yardımcı aldım da rahatladım biraz. Bu arada bende Temmuz annesi oldum . Benim sopa 8 gün erken doğdu . Ama maalesef son anda sezeryana alındım .

valla çocuk istemiyorsa takdırcak

kız kasma kendini hiç bişey yok sen korkut doktor kullan dedi de

ayy geçmedimi cnam ya . evet biliyorum dakka dakka yazmıştın buraya ne güzel günlerdi kader yoldaşıyız bride çocuklarımız karşılaşıyormuş biryerlerde bu net güzel birşey
benim kızım 80 günşük oldu çok şükür geçti gii

kızlar daha oncede sordum ama cevap gelmedı.oğlusumun kulagı akıyor.genelde gece akıyor sanırım sabahları farkedıyorum.banyodan sonra havluyla temızlıyorum bırazda kokusu var.doktora goturdk onemlı bıseyyok dedı endıse etme dedı de nereye kadar......sızler de boyle bır sorun oldu mu???

bıde oğlusum anakucagında daha huzurlu hemen ukuya dalıyor ve uykusu uzun suruyor.orda yatmadıgı zaman uyuması bayagı zaman alıyor ve cabuk uyanıyor.acaba kemık gelısımı ıcın tehlıkelımıdır sankı ıkı buklum uyuyor ıcım rahat etmıyor sızler ne yapıyorsunuz paylasırmısınız

Doktorumuz bize anakucağında taşımanın bile aslında iyi olmadığını, o pozisyonun ana karnındakine yakın olduğunu oysa dünyada bebeğin bu şekilde durmasının kemiklerine zarar vereceğini, bu nedenle ana kucağını ilk aylarda mümkün olduğunca az kullanmamızı, kullanırken de altına yastık koyarak sırtını düz konuma getirmemizi söylemişti. Bu nedenle ben sadece arabayla bir yerlere giderken ve bebeği taşımak için kullanıyorum evde hiç kullanmıyorum.

Evet ya ne gunlerdi doguma giderken arabada buraya yazıyordum . Esim bana kızmıştı . Yaz yaz geri kalma demişti cocuklar az toparlansinda bir gün buluşuruz insaallah.
Bizim gaz sıkıntımız ne yazikki devam ediyor . 82 günlük olduk ama hala aynı . Şafak sayıyorum resmen. Gerçi Allah başka dert vermesin.

Benim oğlumun da kulağı akıyor . Ayın 24 de kontrolde bende soracağım doktora. Ona göre yazarım sana.

Anakucaginda bizimki uyumuyor ama arabada bile kullanırken ben cok uzun süre icinde bırakmıyorum . Dediğin gibi banada iki buklum gibi geliyor icim rahat etmiyor

erkek çocullarında çok oluyormuş aminnnnn

canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsin

kızlar verem aşımız var yarın yaptıranlar ne önerir hemşire ateş düşürücü şurup içirip gel demişti sizede sorayım dedim şurup verincede aşının etkisini azaltıyor diye duydum..bi de bende sprial taktırdım 40 gün kesik kesik regl oldum bugün 61 günlüğüz regl olamadım ne zaman olunur bilgisi olan varmı geç olunur diye duymuştum regl olan varmı?.....geçenlerde karnıma şiddetli bir ağrı girip çıkıyordu resmen ağlıyordum acıdan doktora gittik idrar testi vs iltihap çıktı çok şükür ilaçla şimdi atlatmaya çalışıyorum bi de sezeryanla olduk (iltihapı da 2 kez ayrı hastaneye gittik 2.hastane buldu o da ayrı bir skandal neyse)...benim sütüm iyice azaldı humana süt arttırıcı çayını içiyorum banamısın demiyor bi ara fazla emziremedim ondanmı acaba mama vermek zorunda kalıyorum aç kalıyor bebeğim yoksa pratik önerisi olan varmı süt için...çok vaktim olmuyor o sebepten pratik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…