2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allah yardımcın olsun canım tek doktora güvenme bu doktorlar naptını bilmiyor :S geçmiş olsun

Soguk aliyo die dusundum bende ama ole havalar soguk degil cok incede giydirmiyorum.

Bizimde burun tikanikligi uzun zamandir var ve derinde oldugu icin acilmiyor. Dun biraz daga artti tikaniklik gunduzde var. Dune kadar geceleri oluyodu sadece.
Bende resimdekini kullaniyorum ama acmiyor. Ondeki burun pisligini temuzliyor sadece.
Canim bende istanbuldayim bu guzel havalarda cikmazsak disari kisin napicaz. Butun kisi ewde geciririz sonra. Ewde uyumayan oglum disari ciktikca uyuyor bende bunun rahatligi ile cikiyorum. Ole sokaklarda cok gezemiyoruz bizim buralar cok ruzgarli. Ew gezmeleri daha cok yapiyoruz. Ewden cikmaya alismali bence bebeler.
Sanirim geceleri usutuyor bebem ne ortucegimi bilmiyorum ustune

canim dogru diyorsun geceleri usuyorlar ben cozumu kaz tuyu yorgan , termofor ve bebelerin odasina elektrikli radyator ile buldum

bende ya hemen dışarı çıksa burnu tıkanıyor napcam bilmiyorum benimki evden dışarıda çıkmıyor

uyku tulumu al canım

Canim gecmis olsun sonunda be oldugunu ogrendin ya buyuk oranda rahatlamissindir en azindan tedavi olucak ve duzelicek insallah. Rabbim dermansiz dert vermesin insallah

merhaba kızlar benim oğlumda 2 gün sümüksü sarı kaka yaptı..tanıdık bi doktorla irtibata geçtim ve kendisinin bi makalesini mail atmış.sizede göndereyim dedim içiniz rahatlar belkim..öptüldünüz

Meslek hayatımda sık sık duyduğum şikayet, bebeğimin kakası sümüklü, yeşil, tahlil yaptırdık dışkısında 8-10 adet, hatta bol lökosit görüldü. Bir türlü düzeltemiyoruz, kullanmadığımız ilaç kalmadı.

Düzltemezsiniz efendim…ve lütfen düzeltmeye çalışmayın, çünkü çoğu zaman normal, çünkü birkaç ay sonra kendiliğinden düzelecek J

Bu şikayetle gelen ebeveynlere hep şunları sorarım ve genelde aynı cevapları alırım:

Çocuğunuzun ateşi var mı?

Cevap: Hayır

Dışkı kültüründe anormal mikrop üredi mi?

Cevap: Hayır

Çocuğunuzun beslenmesinde-emmesinde, kilo alımında bir problem var mı?

Cevap: Hayır çok güzel emiyor, kilosu da iyi.

Çocuğunuzun keyfi huzuru nasıl?

Cevap: Valla hiç hasta gibi görünmüyor, bir türlü anlayamadık, bu nasıl bir şey.

Evet sevgili ebeveynler birkaç kez başınıza gelmiş olabilecek, aslında fizyolojik yani normal olan bir durum. Eğer bu sorulara yukarıdaki gibi cevaplar veriyorsanız ne olur endişelenmeyin , çocuğunuz hasta falan değil, enfeksiyonu falan yok, o yüzden de endişelenecek bir durum yok. Bebeğinizi gözleyin, beslenmesini gelişmini takip edin, aksi bir durum olmadıkça bu konuyu yok farz edin, hatta unutun. Belki şaşırdınız, belki inanmakta zorluk çekiyorsunuz , sizi çok iyi anlıyorum, çünkü bu bilgiyi ilk duyduğumda ben de çok şaşırmıştım. Ama gerçekten çok sağlam bir dayanağım var.

Bu yazıyı yazarken bu konuda beni bilinçlendirdiği için sevgili hocam Fügen Çullu Çokuğraş’a teşekkür etmek istiyorum. Bir kongrede bu konuda yaptığı konuşmasında

“Değerli meslekdaşlarım ilk 2-3 aydaki ufak bebeklerin dışıkısındaki lökositi ne olur tedavi etmek için uğraşmayın, çünkü çoğu zaman normal bir durum” cümlesi hala kulaklarımda çınlıyor.

Gelelim bu durumun sebebine, bebeklerin bağırsak duvarı çok ince ve kırılgan bir yapıya sahip ve gözle görülmeyen çok ufak mikroskobik delikler var, adeta elek gibi. Ve bu delikler bağırsakları besleyen ince kılcal damarlarla çok yakın ilişki içinde. Sonuç olarak kandaki lökosit dediğimiz iltihap hücreleri çok kolaylıkla dışkıya karışır, dışkıyı sümüksü bir hale getirir ve doğal olarak tahlil yapıldığında da laboratuar dışkıda bu lökositleri görür.

Sonuç olarak bebeğinizde yukarıdaki durum var ve bebeğinizin başka hiçbir şikayeti yoksa antibiotik kullanmak gereksizdir. Üstüne üstlük bu durumda antibiotik kullanımı bağırsakta flora adını verdiğimiz normal mikrop dengesini de bozarak sorunun uzamasına bile sebep olabilir.

Sevgiyle kalın

canim dogru diyorsun geceleri usuyorlar ben cozumu kaz tuyu yorgan , termofor ve bebelerin odasina elektrikli radyator ile buldum

Bende yorganla yatiricam artik sanirim. Gece emzirmeye kaldirinca napiyosun? Usumuyo gibi geliyor bana cunku ben hamilelikten beri terlememi durduramadim. Anlamiyirum usuyomu die buyuzden

bende ya hemen dışarı çıksa burnu tıkanıyor napcam bilmiyorum benimki evden dışarıda çıkmıyor

uyku tulumu al canım

Bana buyuklerin hep nasil alustirirsan ole gider diyor. Ve bende ewde devamli bunaliyorum o yuzden her firsatta cikariyorum. Tamamen ewe alisir bebek butun kus cikaramazsak. Cok korumaci olmamaya calisiyorum ama yinede insan ustune titriyor offff cocuk iste hasta olmadan olmuyor

geceleri kalkarken kesin yelek giydiriyorum canim ve yattiklari odadan cikartmiyorum (radyator oldugu icin odanin sicakligi 25 - 26 derece oluyor)
Bende yorganla yatiricam artik sanirim. Gece emzirmeye kaldirinca napiyosun? Usumuyo gibi geliyor bana cunku ben hamilelikten beri terlememi durduramadim. Anlamiyirum usuyomu die buyuzden

bizim de 23 - 24 oluyordu bana da gayet normal geliyordu
sonra annemin zoruyla radyatoru aldik gazlari azaldi uykulari duzeldi
kadincagizin bir bildigi varmis
Bizim oda 23 24 derece oluyor. Tesekkur ederim canim gecelere daha cok dikkat edicem artik. Gece serin oluyor bayaa

tadini cikar canim benim yerime de
bizde biri uyuyor biri uyaniyor sonra uyanan uyuyani uyandiriyor ben de hababam bebe uyutmaya calisiyorum buyuyunce kismini henuz hayal bile edemiyorum ben bacak kadar bebelerle basedemiyorum
iyi çok şükür, az önce uyudu da azıcık rahatladım. bunlar büyüyünce nasıl başedicez bakalım. sıkı kondisyon lazım :)

tadini cikar canim benim yerime de
bizde biri uyuyor biri uyaniyor sonra uyanan uyuyani uyandiriyor ben de hababam bebe uyutmaya calisiyorum buyuyunce kismini henuz hayal bile edemiyorum ben bacak kadar bebelerle basedemiyorum

ya zaten sana saygım sonsuz, hakkaten biz 1 taneyle kafayı yiyoruz bazen sana hak vermemek elden bile değil. yalnız şükret annen (bilmiyorum kayınvaliden de mi ama) yanında -ben koca Ankarada tamamen yalnızım hiç kimsem yok, hatta 1-2 saatliğine güvenip bırakabileceğim de kimse yok. bazen kafayı yicek gibi oluyorum, ki ben evde oturabilen de bi tipim öyle sabah akşam gezeyim eğleneyim istemem ama sürekli otur otur köle Isaura modu da delirtiyo adamı. geçenlerde eşim bi saatliğine baktı da gittim kaş aldırdım geldim yoksaaaa kahtalı mıçıya döndüm ama çaktırmıyordum

kayinvalidem de ankarada ama onu etkisiz eleman sayabiliriz bebe bakmaya arada sirada gelir onda da hizmet bekler
ama annemin hakkini odeyemem walla gecen ben de kahtali moduna girmistim zorla beni kuafore gonderdi de hatuna benzedimm
canim sen de ankaradasin gel beraber bakalim bebelere bir gun birimiz bakar diger gun birimiz bana bir eksik bir fazla farketmez (gaza geldim kim tutar beni )

çok tatlısın da biri diğerine bırakınca totalde 3 bebe edicek napcaz :) kahtalıdan sonra ben bi de ciguli moduna geçebilirim

kızlar bu arada bebeklerinize yorgan yastık vs kullanmayın.

hatta bence kesinlikle kullanmayın. şimdiye kadar ben de penye battaniyeyle idare ediyordum hafif kalınca olanlardan, ama kenarlardan sıkıştırıp kundak gibi kullanıyordum yani boğulması nefesi kesilmesi olasılığını kendimce minimuma indiriyordum.

artık bi haftadır uyku tulumuna geçtim, gece de rahat oluyor emzirirken üşüyecek mi derdi de yok.

Son düzenleme:
ya canim benimkiler uyku tulumunda durmaz ki keske dursa

canim bir kere gece coraplari ayaklarindan cikiyor diye ayakli alt giydiriyim dedim
sabah baktigimda alti tamamen cikarmislardi bezle duruyorlardi
uyku tulumunda da ya tortop olurlar ya da bir yolunu bulur bir taraflarini acarlar gibi geliyor
neden ki canım? normal kolları geçen bişey, bakma sen alt tarafının geniş olduğuna. kaymıyor yani. sadece kollar açıkta kalıyor ona da ben arada eldiven giydiriyorum.

Buyuk kizimi 21 derecede buyuttum. kasimda dogmustu. hala sicak sevmez. Kucugumude biraz giydirsem uyumuyo. gece odayi havalandiriyorum ,kisa kollu giyindiriyorum.ama bebekten bebege degisiyo tabi. Hastalanir diye korkuyorum bazen ama boyle alisinca da rahat oluyo.sonucta sicacik vucudu. ben usuyorum bes yasindaki kizim ipince geziyo.
Bu arada ben eylul basi dogum yaptim. Burada yasadiklarima benzer problemler gorunce burada kaldim kirkimiz yeni cikti bizim daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…