2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim bir kere gece coraplari ayaklarindan cikiyor diye ayakli alt giydiriyim dedim
sabah baktigimda alti tamamen cikarmislardi bezle duruyorlardi
uyku tulumunda da ya tortop olurlar ya da bir yolunu bulur bir taraflarini acarlar gibi geliyor

tatlım seninkiler de ne azmanlarmış yahu :) patikli tulumu nasıl çıkarmayı becermişler, çıtçıtları mı açmışlar tekmeyle? (gerçi sonradan anladım patikli alt demişsin-biraz büyük gelmiş galiba ya da lastiği gevşemiş yoksa çok zor be tatlım :)

ben geçenlerde e-bebekte 50 küsur lira olan bi uyku tulumunu 10liraya alınca direk yedekledim, mothercareden aldığımdan da çok memnunum.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım. Ne olduğunu öğrenmîş olman çok iyi olmuş, için rahatlamıştır. İnsanı en çok ne olduğunun belli olmaması tedîrgin ediyor. Kan testinde mi çıktı? Benimki bugün de sarı yaptı. Huzursuzluğu vs. de yok o yüzden beklemedeyim.

ben taktırdığımda regliydim zaten kırklıyken taktırdım kırkım cıktı regl bitti sprial içinde 1 ay sonra gittim kontrole yerinde duruyor ama ben yinede endişeleniyorum alışamadım hala korucak mı diye düşünmeden edemiyorum:)) ne kadar daha korunacaz acaba ...

bende öyle canım

ama şu 6 ay emzireyim zaten 3 ayluığız biz hapa başlıcam

slm kızlar benim 35 günlük bebeğim sütüm bu aralar iyice azaldı sizin sütü arttırmak için yaptığınız bişey varmı veya çayy paylaşırsanız sevinirim kızımn karnı doymuyo ağlayıp duruyo yavrum, mamayada başlamak istemiyorum,bide leblebi gaz yaparmı acaba süt yapıyomuş diye duydumda

selam annişlerrr....
uykusuz ama yorgun olmayan bir vücut ne garipmiş. dün işlerim için yaklaşık 5 saat yoktum sanki yıllarca dışarda kalmış gibi döndüm eve. bir tarafıma birini aldım bir tarafıma birini oğluşlarımın naasıl özlemişim. ama anladım ki gerekiyormuş. o kadarcık uzaklık sonunda hiç olmadığım kadar zinde ve enerji doluydum. ve birde işin güzel yanı bir haftadır damla gelmeyen süt dün akşam akıyordu maşşallaaahhh.sanırım özlemde etkili oldu.birde dışarıda evin engamesinden ve ağır işlerinden de uzak olunca çocuklarla olmama rağmen dinlenik döndüm eve. veee tecrübeyle sabitlenmiş oldu SÜT İÇİN NO STRES

sakın güvenmeyin kızlar benim ilk oğlum spiral kazası ve en güvenilmezi. hoş ben çözümü sonunda bağlatmakta buldum. ne denediysem olmadı 6 yıllık evliliğimde 5 gebelik yaşadım iki sağ 3 düşük. ama spiraldeki kadar hızlı hiçbirinde hamile kalmadım. taktırdığımın 3. haftası hamileydim.

canım en önemlisi. stresten uzak durmaya çalış, mümkün olduğunca dinlen. bol sıvı, bulabilirsen boza, malt içecekleri, yiyebiliyorsan dereotu.vee en önemlisi her gün duş için kendine fırsat yaratmaya çalış canım.sadece dökünüp çıksan yeter ılık duş süt kanallarını açıyormuş. ve sadece bir duyum ama bir arkadaş doğruluğunu kanıtlamıştı bize ufaklığı ağlamaya başladığı gibi susturma çabasına girme bebişin ağlaması anne beyninde bir uyarı yaratıpp sütü arttırıyormuş.

çok geçmiş olsun canım. bi takip et bakalım faydası olacak mı kakaya. tekrar geçmiş olsun. o damlada ne varmış. laktaz mı?

Tum caylardan iciyorum. bulgur,dut vs. yiyorum. saracoglunun incir kurunu yaptim. arada normallesiyor..bazen de resmen kesiliyor. helva felan deniyor,yiyorum ama su en iyi ilac deniyor.ben mama da denedim almadi. 1,5 ay sonra artan biliyorum. sabirla emzirmeye devam. insallah sutun artar.

Allah yardımcın olsun canım tek doktora güvenme bu doktorlar naptını bilmiyor :S geçmiş olsun

3 dr a gittik.bu teşhiste dr değil lab önemli canım.bu tahlili kızıma yapmamışlardı.kakayı detaylı incelediler.ve redükaan ve yağ globulu diye bişeye rasladılar.bu da sütü emince vücudu laktaz enzimi sağlayamadığı için karın ağrısı-şişkinlik-huysuzluk-emmeyi bırakma ve devamında da vücut o sütü sindiremediği için ilk etapta köpüren kaka-biraz zaman sonra sümüksü kaka-daha da ilerde de kanlı mukusluya dönüyormuş.laktoz intoleransı da gelişimde sorun yaratıyormuş kilo ve boyda.belki zekaya da etkisi var.düşünsene vücut sütün yararlı kısımlarını sindiremiyor.2 damla emmeden önce verdim gün boyu ne emmeyi reddetti-ne huzursuzlandı ne de şişkinlik ve gaz sıkıntısı oldu.ishal de bitti bugünlük.bakalım 2 hafta sonra kontrol var neler değişecek.geçiyormuş bu şey.ama erken farketmek önemli.şükür.boşu boşuna flagyl kullanmadık.dr umuz da vermedi izleyelim dedi.ama onların labında laktoz tahlili yapılmadığı için teşhis konmamıştı.
Canim gecmis olsun sonunda be oldugunu ogrendin ya buyuk oranda rahatlamissindir en azindan tedavi olucak ve duzelicek insallah. Rabbim dermansiz dert vermesin insallah

sağol canım üzerimden yük kalktı.kafayı yiyecektim ne olduğu belli olmadığından.inşallah.baya farketti damladan sonra artık sadece o damla.ne biogaia ne nurse harvey.sindirime yardımcı oluyo.

canım gi bir üni hastanesine laktoz intoleransı tahlili iste.kakadan bakılıyor.için rahat etsin beklemek çözüm olmuyor.

bu ölçüyü geçirme cırcır yapıyo
yarım lt kaynayan içme suyu içine 1 avuç kurudut at kısık ateşte ağzı kapalı sadece 5 dk pişir.kapat ateşi ılıyınca gün boyu iç.taze yapmak önemli.miktara ve süreye dikkat et ve 1 hafta kullan bak farkedecek.2. hafta incirle dene aynısını

çok geçmiş olsun canım. bi takip et bakalım faydası olacak mı kakaya. tekrar geçmiş olsun. o damlada ne varmış. laktaz mı?

sağol canım doğru teşhis olduğuna yüzde 90 eminim.damla etki etti.2 hafta deniycez bakalım sonra kontrolde ne olacak.kaka yapmadı gaz da yok huzursuzluk da şişikinlik ve emerken reddetme de.allah o ilacı üretenden razı olsunnn

o yüzden +prezervatif kullanıyorum canım geçmiş olsun çok kötü birşey ya ceket atsa hamile kalma misali

hiç hissetmedinmi kaydığını :44:

o yüzden +prezervatif kullanıyorum canım geçmiş olsun çok kötü birşey ya ceket atsa hamile kalma misali

hiç hissetmedinmi kaydığını :44:

sorma ceket bile değil nefes alsa yetiyo yok canım ne kayması olması gereken yrdeydi çıkarıldığında. zaten bence kadınların acı çekmesinden zevk alan bi herifin icadı o meret takılması sorun çıkarılması dert ayyyy

Reflü,Bir Bebek Hastalığı...
Başımız dertte bu reflüyle ve gelen mesajlardan sorulan sorulardan hiç de yalnız olmadığımı anlıyorum, bu sebeple biraz daha içine girelim şu meretin istedim...

Reflü hastalığı,mide borusunun ucundaki kasların henüz yeterince iyi çalışamamasından dolayı midedeki asitli maddelerin geri yemek borusuna çıkıp bebeği ciddi şekilde rahatsız etmesi.

Tipik olarak reflülü bebeklerde

kusma
emerken ağlama,sinirlenme
kendini geriye atma
sürekli meme isteme
süt içtikten sonra olduğunu fark ederse süt içmeyi reddetme
sulu ve büyük geğirmeler
hıçkırık
öksürme
gaz problemleri
uyku bozuklukları

bu belirtilerin bir kaçı veya hepsi oluyor.

Doktorlar reflü hastalığında ilk olarak kusma olup olmadığını soruyorlar, en önemli belirti bu , kusma yoksa reflü ihtimali eleniyor.Oysa ki gizli reflü yani bebek ağzına gelenleri kusmadan geri yutma durumuda var ve bebeğinizin anlamlandıramadığınız ağlamasının sebebi olabilir.

Reflü hastalığına sebep veren kas zayıflığının dışında tetikleyici ve şikayetleri artırıcı en önemli nokta;

Laktoz Yüklemesi

Anne sütü ilk etapta sulu kıvamdadır , memedeki sütün son kısmı ise yağlı ve kıvamlıdır.Önden gelen sütün sindiri bebekler için daha zordur, ilk etapta gelen sütü daha çok alıp,yağlı ve besin değeri daha yüksek olan son sütü daha az alırsa yani dengesizlik olursa laktoz yüklemesi oluşuyor. Aşırı gaz problemininde en önemli sebebi laktoz yüklemesi.Buna en büyük sebep olan şey, 10-15 dk bir meme, sonra öbür meme kuralı.Bu tarz emzirme yüzünden bebek daha çok ön süt alıyor ve yağlı kısımla dengelenme olmadığından süt proteini bebekte kusmaları artırıyor.

Bu durum ile baş edebilmek için ben sütü sağıp biberon ile vermeyi tercih ettim, yaklaşık 3 haftadır hiç emzirmiyorum her öğünde taze sağılmış sütü veriyorum bu şekilde ön süt ve son süt birbiriyle homojen olarak karışmış oluyor.

Kusma en önemli belirti dedik,yalnız kusmanında çeşitleri var ve hepsi bize birşey anlatıyor,

peynirimsi kusmuk, hiç dert edilecek bir kusma değil, bebeğin sütü sindirdiğini anlayabilir ve mutlu olabiliriz :)
emerken veya biberonla beslendiği sırada bir anda tazyikli kusma, mide kapakçığının açılmadığını, aldığı sütün yemek borusunda birikip birikecek yer kalmayınca dışarı atılması , bu kusmada bebek acı çekmez , anlaşılması gereken şey henüz mideye bir şey ulaşmadı yedirmeye devam.
emdi/sütünü bitirdi gazını çıkardın gazla beraber süt çıkardı, basınç farkından kaynaklı olabilir eğer devamı gelmiyorsa bundada pek problem yok
gazını çıkardın ve birkaç dakika sonra ağlamalar, dilini dışarı çıkarmalar, tükürük yapmalar, zorlanır gibi bir ifade, ara ara çığlıklar, eğer kucaktaysa kendisini geriye atma gibi durumlar yaşayıp birkaç dakika içinde kusar ve ağlaması kesilirse işte tedavi edilmesi gereken reflüyü yaşıyorsunuz.Bu durumda bebek acı çekerek , midesindeki asit yemek borusunu tırmanarak onun canını acıtır ve süt yukarı taşınır.Bu durum midesindeki süt bitene kadar ,1-1,5 saati bulabiliyor , devam eder.

Bu durumla karşılaşmamak için biz neler yapıyoruz,

sakinleşsin diye sallamıyoruz,kucakta hoplatmıyoruz, ani hareketler yapmıyoruz, tüm bunlar asidin yukarı çıkmasına yardım ediyor çünkü
yedirdikten sonra yatağına koymuyoruz, yaklaşık 20-30 dk kucağımda gaz çıkarır pozisyonunda tutuyoruz
kısmen kusmayacağından emin olduktan sonra neredeyse dik pozisyonda(45 derece ideal olanı, ben biraz daha yükselttim) eğer uyuyacaksa kundaklayıp yatırıyoruz.
öğün araları 3 saat yani saat 10 da süt vermeye başlamışsam, başlangıç saatimden itibaren 3 saat sayıp 1 de yeniden yediriyorum.
her öğününde 100 cc den fazlasını vermiyorum , bazen dahada istiyor emzik ile oyalayıp unutturuyorum,doygunluk uyarısınıda almış oluyor 7-8 dakika geçtikten sonra

Bazen besleniyor ardından uyuyor yaklaşık 3 saat geçiyor ve uyanıyor , uyandıktan sonrada sanki yeni yemiş gibi kusuyor, ona artık bir şey yapamıyoruz, yada şu anda olduğu gibi uykusundan ağlayarak ve kesik kesik öksürerek uyanıyor, asit yakıyor şu anda

çıkartılması dert derken bende 3 ay sora çıkarttırcam benim yengem 22 yıldır onla korunyor 1 kere bile kaza olmadı

sanırım oda benim gibi ek korunuyor

e şimd isenin kaç bebişin var :44:

gunaydin teyzoslar ve guzel minnaklari
hepimize boool huzurlu uykulu , sonracigima bol gulucuklu sifir aglamali anneleri yormayan bir gun diliyoruzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…