poyraz beyimiz günde 2-3 bazen 4 kez kaka yapıyor ,olmadı çişini yapıyor zaten ,aşı için de ateş yapmaz dilerim ,biz ateşsiz atlattık ,ateş yapsaydı ne yapabilirdim bilmiyorum fena acemiyimde :18:
bizimde kıyafetler olmuyor 0-3 aylıklar bereket fazla bir şey almamıştım ama yinede öyle tertemiz kaldılar3 nolu 4-9 kg.arası primaya geçtik 2 numara sıkıyor gibi geldi , bacağında iz oluşturmuştu ,bu 3 numarada epey devam ederiz sanırım , toplu bebek bezi alımına birileri indirim yapsa da ağustos anneleri olarak alsak :))) ne kadardan alıyorsunuz bebek bezlerini bu arada ???
aa ben hiç ataştırmamıştım bunu,beninkiside ışıklara takıntılı nerde ışık var dikiyor gözünü :44::44:
ben den bir tane daha , bende burada 2-3 saat araları okudukça ilerisi nasıl olucak diye süpheleniyordum , gece bile 4 saati görmedim hiç, kaldıki 3 saat-2 saat için aferin oğlum uyudu diyorum:)
Süt takıntısı yapmayan yoktur heralde,etrafta dolaşan "sütün yetmiyo mu?" timleri oldukça taze annelerin endişesi hiç bitmiycekBen de o endişeyle ilk 2 hafta mama vermiştim,yanımdakiler gidince ne hikmetse yetmeye başladı sütüm,3.ayımızı bitirdik,allaha şükür kilosu yerinde,ilerde bile.Hatta bugün doktor kontrolümüz vardı,maşallahımız var.Rota aşımızı da olduk.Gaz için doktorumuz numune bir merhem verdi ( wınd sable ) ,bu sabah sürücem bakalım sonucunu yazıcam ama 5 gün düzenli kullanınca sonuç alırsınız dedi.Yine de bakalım ıkınmalarda bir yumuşama olucak mı?
Büyüdükçe gerçekten daha hızlı çekiyolar,çeneler kuvvetli.Mümkün olduğunca mama vermeyim,bir de mümkün olduğuna sağmaya çalışın,emzirmeden sonra bile,memedeki bütün sütü boşaltın ki,beyine yeniden süt üretmesi için mesaj gitsin.
takıl bana hayatını yaşaprenses iyi.şükür damla işe yarıyor.2 güne bir yapıyor kakayı yine sümük resmen ama her beslenme sonrası değil en azından.biraz rahatladık.kilo alır umarım.bu arada seninki günde kaç kez yapıyor kakişi?
bugün 2 ay aşımız var 1 hafta geçti ama başka şehire geldik bugün için gelin demişler.aşıyı bugün açıyorlarmış.ateş yapmaz umarım.
kızlar bebişlerinize tulumda kaç ay giydiriyorsunuz?0-3 ay olmuyor.LCW nin 3-6 ayı oluyor.Çok kilo almadı ama olmuyor boyla ilgili sanırsam.Bir de kaç nolu beze geçtiniz?
canım az önce hiç yapmadığı bir ağlamayla (acı ağlaması) biizim elimizi ayağımıza dolaştırdı.emmedi ağladı yırtınarak.mama verdik 30 luk onu emdi hemen süt verdim zor sakinleşti.uyurken birden ağlayarak uyandı.gaz mı aşı yeri mi ağrıttı anlamadım.bugün hemşire koldaki verem aşısını vurdu aşı gitmeyince iğneyi çıkarıp tekrar soktu.2 kez delindi kızımın kolu.nasıl ağladı yavrum.1. ay aşısında bu kadar ağlamamıştı.tutmama durumu olabilir 1 yaşından sonra verem dispanserine gidip test yaptırın dedi.
2. ay aşılarında ateş ne kadar süre sonra çıkar ki kızlar tahminen?
canım az önce hiç yapmadığı bir ağlamayla (acı ağlaması) biizim elimizi ayağımıza dolaştırdı.emmedi ağladı yırtınarak.mama verdik 30 luk onu emdi hemen süt verdim zor sakinleşti.uyurken birden ağlayarak uyandı.gaz mı aşı yeri mi ağrıttı anlamadım.bugün hemşire koldaki verem aşısını vurdu aşı gitmeyince iğneyi çıkarıp tekrar soktu.2 kez delindi kızımın kolu.nasıl ağladı yavrum.1. ay aşısında bu kadar ağlamamıştı.tutmama durumu olabilir 1 yaşından sonra verem dispanserine gidip test yaptırın dedi.
wind sableyi bize de numune verdi dr umuz.çok yoğun krem.1 kez kullanıp attım.rota aşısını eczaneden alıp mı gittiniz?hastaneden mi alınıyor canım?
Eczaneden aldık,2 marka var.Biri toz ve sıvı şeklinde sanırım karıştırılıyor,diğeri direk karışmış hali sıvı şeklinde.İkisi de aynıydı,ikincisini aldık.Hemşire direk ağızdan verdi.Verirken çok dikkat edin,benimki azıcık döktü.Yavaş yavaş verin,dökmesin.Fiyatını da 140-150 tl diye biliyodum ama,114 tl idi...
Bu arada tetanoz aşısı olan var mıydı hatırlamıyorum,ben 3. dozumu da yaptırdım bugün.
Benimkinin ilk gün çıktı biraz, 37.6 oldu. Aile hekimliğinde hemşire olan teyzem aşı yapıldıktan sonra 3 güne kadar ateş çıkabilir kontrol et demişti. Sonraki günler birşey olmadı.
bizde 2.ay aşımızı bugün olduk saat 13.30 şuan için ateşi yok ama hiç uyanmak istemiyor uyuyup duruyor arada uykusundan kalkıp ağlayıp ağlayıp geri uyuyor valla mememi emecek gücü yok çocugumun azcık emiyor doymuyo ağlıyor bende mama verdim senin gibi
aynen canım yaaaa eşimle biz uyukluyrz karşısında onda tık yok....klube hos geldin canim benimkiler de oyle uyusun diye gozunun icine bakiyoruz bizi uyutuyorlar kendileri uyumuyorlar
aslında haklısın canım sadece bebekler....hiç bi sorunu yok canım sadace bebek:)) bizimkide öyle gündüz bazen sadece 10 15 dakika uyuyo geceleri uyuyo ama acıkınca üç dört saatte bir uyanıyor tabi. bazen kendi kendime konuşuyorum bebek dediğin uyur sen neden bölesin die:))) inanki kahvaltı bile zar zor yapıyorum bi de kucakçıı:))
canım odası ya aşırı sıcak ya aşırı soğuk olabilir.ya da benim yaptığım gibi muhabbet ediyorsan uyumak istemeyebilir.benimki sıcakta uyumuyor.bir de gündüz uykuları masal oldu yarım saat sonra uyanıyor.aynen yatırınca uyanıyor dalga geçiyo bizle.benimki de 2 saate bir emmek istiyor.süt bitiyor depoda.temposuna ayak uyduramıyorum.canımızı okuyacak bu ağustos bebeleri.
geçen aldım 3-6 ay tulum güzel oldu.kolları çok uzun geldi.ne dengesiz yapıyorlar.cm si de yazıyor ama şöyle tam uyan bulamıyorum.
Ben cuma günü balık yemiştim. Dünden beri kızımın kusmuğu balık kokuyor. Yediğimiz şeylerîn kokusu üç gün sonra süte geçer mi acaba? Siz hiç yediğiniz şeylerin kokusunu sütünüzde ya da bebeğinizin ağzında, kusmuğunda hissettiniz mi?
canim gecmis olsun
bizim ilk gun ates oldu ikinci gun huysuzluk
rotayi eczaneden alip gittim canim ama soguk zincir var ona dikkat edin
wind sableyi bize de numune verdi dr umuz.çok yoğun krem.1 kez kullanıp attım.rota aşısını eczaneden alıp mı gittiniz?hastaneden mi alınıyor canım?
gunaydin taze anneler
canim ikizler bendezaten hunim var ama takmiyorum harbiden bazen sinirimi zorluyorum da iste burda kafa dagitiyorum
ofis isi olunca idare ediyorum iste olmadi kucagimda bebeyle rapor yaziyorum
canim gecmis olsun
bizim ilk gun ates oldu ikinci gun huysuzluk
rotayi eczaneden alip gittim canim ama soguk zincir var ona dikkat edin
Ben cuma günü balık yemiştim. Dünden beri kızımın kusmuğu balık kokuyor. Yediğimiz şeylerîn kokusu üç gün sonra süte geçer mi acaba? Siz hiç yediğiniz şeylerin kokusunu sütünüzde ya da bebeğinizin ağzında, kusmuğunda hissettiniz mi?
biz de dün aşımızı olduk. sadece rota yı yaptırmadım 3 ve 6. aylarında yaptıracağım. dün sabah aşı oldu akiam saatlerinde ateşi 38 e çıktı. ateş düşürücü verdik hemen yarım saatte düştü. yavrum bakışları bir garipleşti iştahsızlaştı. bugün de keyifsiz. ama yarına atlatır inşallah..
millet gitmeden vermiş calpolu ben geldikten 9-10 saat sonra verdim keşke sen de verseydin canım.ateşten çok korkuyorum.yanakları soğuk alnı sıcaktı eller de soğuktu.kulaktan ölçerle de ölçtürmüyor kafasını çeviriyor.napcam ben bu kızla.herşey onların iyiliği için.calpol aşı ağrılarına da iyi geldi yavrumun.kolay değil.6. ayda 5 aşı olcak rotayı da sayıyorum.hemşireye ona vurmayın bana vurun diycem
ya ben gelir gelmez vermiştim de, ondalık sayılar konusunu yanlış hatırladığım için, 0,25 yerine 0,025 vermişim.. Yani vermemişim:):):) Sonra akşam eşim baktı da prospektüse verdik normal ölçüsünü de çocuğum kendine geldi... Eğitim şart yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?