2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım az önce hiç yapmadığı bir ağlamayla (acı ağlaması) biizim elimizi ayağımıza dolaştırdı.emmedi ağladı yırtınarak.mama verdik 30 luk onu emdi hemen süt verdim zor sakinleşti.uyurken birden ağlayarak uyandı.gaz mı aşı yeri mi ağrıttı anlamadım.bugün hemşire koldaki verem aşısını vurdu aşı gitmeyince iğneyi çıkarıp tekrar soktu.2 kez delindi kızımın kolu.nasıl ağladı yavrum.1. ay aşısında bu kadar ağlamamıştı.tutmama durumu olabilir 1 yaşından sonra verem dispanserine gidip test yaptırın dedi.

2. ay aşılarında ateş ne kadar süre sonra çıkar ki kızlar tahminen?

wind sableyi bize de numune verdi dr umuz.çok yoğun krem.1 kez kullanıp attım.rota aşısını eczaneden alıp mı gittiniz?hastaneden mi alınıyor canım?

Geçmiş olsun tekrar. Umarım tamamenn düzelir kızın. Benîmkinin kakadı artık sarı, günde 3-4 defa yapıyor. Biraz sulu gibi ama sayısı çok olmadığı için sorun değil sanırım.
Bazı markaların 0/3 ayı oluyor hala motercare mesela bayağı büyük. Ama lcw de 3-6 oluyor. Birde tulumların bacaklarını kısa yapıyorlar galiba pijamalar oluyor ama tulumlar olmuyor. Bez dr önce prima kullanıyordum 3 numara. Çok sızdırdı, her kaka yaptığında taşıyordu. Canbebe aldım 3 numara bu çok iyi hiç sızdırmıyor.

Benimkinin ilk gün çıktı biraz, 37.6 oldu. Aile hekimliğinde hemşire olan teyzem aşı yapıldıktan sonra 3 güne kadar ateş çıkabilir kontrol et demişti. Sonraki günler birşey olmadı.

bizde 2.ay aşımızı bugün olduk saat 13.30 şuan için ateşi yok ama hiç uyanmak istemiyor uyuyup duruyor arada uykusundan kalkıp ağlayıp ağlayıp geri uyuyor valla mememi emecek gücü yok çocugumun azcık emiyor doymuyo ağlıyor bende mama verdim senin gibi

wind sableyi bize de numune verdi dr umuz.çok yoğun krem.1 kez kullanıp attım.rota aşısını eczaneden alıp mı gittiniz?hastaneden mi alınıyor canım?

Eczaneden aldık,2 marka var.Biri toz ve sıvı şeklinde sanırım karıştırılıyor,diğeri direk karışmış hali sıvı şeklinde.İkisi de aynıydı,ikincisini aldık.Hemşire direk ağızdan verdi.Verirken çok dikkat edin,benimki azıcık döktü.Yavaş yavaş verin,dökmesin.Fiyatını da 140-150 tl diye biliyodum ama,114 tl idi...
Bu arada tetanoz aşısı olan var mıydı hatırlamıyorum,ben 3. dozumu da yaptırdım bugün.

canım hiç korkma az önce aşılar için forumları dolaştım.bir bayan dr a sormuş.kızım rota aşısını kusarsa etkisi olur mu diye.dr da aşı ağız hücresine girdiyse etkisini gösterir demiş.

Benimkinin ilk gün çıktı biraz, 37.6 oldu. Aile hekimliğinde hemşire olan teyzem aşı yapıldıktan sonra 3 güne kadar ateş çıkabilir kontrol et demişti. Sonraki günler birşey olmadı.

nasıl ağladı canım annem-eşim-babam ve benim elimiz ayağımıza dolaştı.bir bayana daha olmuş internette okudum.gözlerinden yaş boşandı aşı olurken ve o şeklde bana bakıyordu bir de.ay ben kızıma kıyamam.hiç öyle biri değildim ama hemşireye gıcık oldum verem aşısını 2 kez soktu koluna.kızımın gözyaşlarına dayanamıyorum.ben kızımı vermeyeceğim evde otursun valla

hadi hayırlısı işallah ateş olmaz canım allah yardımcımız olsun

klube hos geldin canim benimkiler de oyle uyusun diye gozunun icine bakiyoruz bizi uyutuyorlar kendileri uyumuyorlar
aynen canım yaaaa eşimle biz uyukluyrz karşısında onda tık yok....

aslında haklısın canım sadece bebekler....
demekki herkeste aynı sorun varmış...s,izde kendimi görünce içim rahatladı biraz...kendimi çok çaresiz hissediyrdum elimden bişey gelmeyince..

haklısın valla canım ...çok cadı benimkide canıma okuyoooo....
bende çok konuşıyrm bebişle ,acaba ondan mı ki...
genelde yattığı odanın sıcaklığı 22 ile24 arası değişiyor sanırım oda normal...

Ben cuma günü balık yemiştim. Dünden beri kızımın kusmuğu balık kokuyor. Yediğimiz şeylerîn kokusu üç gün sonra süte geçer mi acaba? Siz hiç yediğiniz şeylerin kokusunu sütünüzde ya da bebeğinizin ağzında, kusmuğunda hissettiniz mi?

ben de yedikten 2 gün sonra oğlumun saçında aldım balık kokusunu terine geçti sanırım.

gunaydin taze anneler

canim ikizler bende zaten hunim var ama takmiyorum harbiden bazen sinirimi zorluyorum da iste burda kafa dagitiyorum
ofis isi olunca idare ediyorum iste olmadi kucagimda bebeyle rapor yaziyorum

soğuk zincir nedir..

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdırHurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilirBu zaman içinde beyni çok gelişirBeyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardırAnne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçerBebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekirCevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi ederAnne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırırFazlası baş ağrısı yaparŞeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırırFazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar
TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidirSiz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsinizAnne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artarAnne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdürA da inatçı yapabilirAnnelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olurBunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdırAhmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidirEğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 56

Çörek otunu, pastalara, böreklere, yemeklere baharat olarak devamlı kullanınız Balla macun yaparak yiyinizÇörek otu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için; çörek otuna her gün 1’ er tatlı kaşığı devam eden kişi kolay kolay hastalanmaz
Her gün 1 su bardağı ılık bal şerbetine, 1 şker kaşığı sirke, 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse, balın safraya verdiği zarar sirke ile giderilir,sirkenin bakteri öldürme özelliği, çörek otunun ölümden başka her derde deva oluşu, balın şifasıyla birleşirGerçkten vücudu korur, vücudu kuvvetlendirirHastalıkları kısa sürede şifaya kavuşturur
Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 77
Hamilelikte : hamile kadınlar bebek ve kendi sağlıkları için havuç suyu içmelidirlerBunu yanında üzüm, ayva suyu ideal gıdadır

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 149

canım göğsümün ucu da balık kokuyordu hem de nasıl kzızım da süt kokulu değil balık kokuluydu

kızlar valla dün ateş oldu mu olacak mı diye akşama kadar endişelendim.yatma zamanım gelince yarım çay kaşığı calpol verdim şükür .kızım gece emmeye uyandığında halszidi mikroplarla dövüşüyordu ama sonradan düzeldi işallah turp gibi olur.

biz de dün aşımızı olduk. sadece rota yı yaptırmadım 3 ve 6. aylarında yaptıracağım. dün sabah aşı oldu akiam saatlerinde ateşi 38 e çıktı. ateş düşürücü verdik hemen yarım saatte düştü. yavrum bakışları bir garipleşti iştahsızlaştı. bugün de keyifsiz. ama yarına atlatır inşallah..

millet gitmeden vermiş calpolu ben geldikten 9-10 saat sonra verdim keşke sen de verseydin canım.ateşten çok korkuyorum.yanakları soğuk alnı sıcaktı eller de soğuktu.kulaktan ölçerle de ölçtürmüyor kafasını çeviriyor.napcam ben bu kızla.herşey onların iyiliği için.calpol aşı ağrılarına da iyi geldi yavrumun.kolay değil.6. ayda 5 aşı olcak rotayı da sayıyorum.hemşireye ona vurmayın bana vurun diycem

ya ben gelir gelmez vermiştim de, ondalık sayılar konusunu yanlış hatırladığım için, 0,25 yerine 0,025 vermişim.. Yani vermemişim:):):) Sonra akşam eşim baktı da prospektüse verdik normal ölçüsünü de çocuğum kendine geldi... Eğitim şart yani:)

Son düzenleme:

canım sorma onun ölçü kaşığını anlamak için oxford okumak şart.ölçü kaşığında ne nerde çok karışık.annemlerin aile hekimi 1 çay k. dedi.ben yarım verdim tam ateşi çıkmadığı için.bu arada bugün çıkarmı ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…