2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Rota aşısı dediğin gibi tüm ishallere karşı korumuyormuş ama bayağı tehlikeli olanlara karşı koruyormuş. Özelde çalışan 3 farklı doktor tavsiye etti, aile hekimimiz ve sağlıkçı olan teyzem de zorunlu değil ama paranız varsa yaptırın dedi. Bu hastalığa yakalananlar çok zor atlatmış. Ben bu nedenle yaptıracağım.
Benim kızım 2 ağustos doğumlu. Gaz sancıları bitti sayılır. Ben en şiddetli olduğu zamanlarda bile son çare olarak ilaç veriyordum. Neo baby diye bir şurup vermişti doktorumuz çok iyi geliyordu. İçtikten 10 dk sonra sakinleşip uyuyordu. Artık hîç vermiyorum arada gaz oluyor ama ninni söylüyorum sallıyorum yatışıyor. Midemiz problemli bizimde reflü gibi emdikten sonra çıkarıyor. Uykudan ağlayıp uyanıyor. Yatağını dikleştirdik o iyi geldi biraz.
Gelişimine gelince ışığa çok ilgisi var. Renkli şeylere ve siyah beyaz renklere dakikalarca bakıyor. Oyun halısında vurunca ses çıkaran şarkı çalan oyuncaklar var onlara vuruyor. Henüz tutamıyor oyuncakları. İki gün önce bir defa kendisi döndü. Sonrasında da ara ara dönmeye çalışıyor ama pek başaramıyor. Birde emerken veya hafif açılı durduğu zamanlarda doğrulup oturma pozisyonuna geliyor. Sırtını desteklesem oturacak sanki ama bir zararı olur mu bilemediğimden oturtmuyorum şimdilik. 3 aylık kontrolümüzde soracağım doktora.
Bense çok yoruluyorum. Kızım sürekli ilgi istiyor ya kucakta gezecek ya da oyun oynatılacak. O uyuduğunda da anca yemek yapıp yiyiyorum. Yemek yeme hızım 5 katına çıktı:) ( eskide çook yavaş yerdim)gündüz çok az uyuyor. Gece de ortalama 3 saatte kalkıyor emmek için.

Benim kızımda da yeşil kaka problemi vardı. Kan yoktu ama. Önce amîp çıktı testte, sonra tekrar yaptırdık temiz çıktı. Sonra düzeldi kakası nasıl oldu bilmiyorum ama kendîliğinden geçti. Yeşil kakanın çok farklı sebepleri olabîliyormuş. Ama kanlı olunca dikkat edilmesi lazım. Bir üniversite hastanesinde test yaptır. Muffin yaptırdı onun kızında laktız intoleransı çıktı.

Çok geçmiş olsun. Sakın üzme kendini. Sen hasta etmedin ki.. Çocuk bunlar hastalayarak büyüyecek bunlar. Bizi de annelerimîz öyle büyütmedi mi...

canım laktoz intoleransında da bu belirtiler var.senin alerjin ya da babasının alerjisi var mı?besin alerjilerinde genelde anne veya babada alerji varsa bebekte de olabilirmiş.kakasını 20 dk geçmeden götür evden götüreceksen.bizimki kanlı değil ama yeşil veya koyu sarı turuncuya yakın.sümüksü resmen.damla kullanıyoruz ama işe yaramamaya başladı yine emerken kendini geri çekiyor ağlayarak

canım geçmiş olsun.bebeklerimiz hasta ola ola büyüyecekler bu bana da zor geliyor sanki bişey olacak gibi ama inan geçecek bugünleri hatırlamayacağız bile.dayanmak zor ben 3 haftadır çok zor günler geçiriyorum babası da.yas evi gibi oldu evimiz istmesek de.annelik zormuş.ama inan allah kaderine ne yazdıysa o olr.bu sıpalar büyüyecek ama bizlerin de canı çıkacak

canım yatırarak emziriyor musun yatıp emen bebeklerde oluyormuş.aynı durumdayız bak hepimiz bebişimizin sağlıklarıyla uğraşıyoruz.allah sağlık versin yalnız olduğunu düşünme biz de aynı durumdayız.sabredelim geçecek.kendini ifade edene kadar sabır.

aynen.dün bebek bezi almak için 1 saat uzaktaki gros markete gittik alışveriş yaparken başladı mıkırdanmaya ana kucağını market arabasına koymuştuk.yıktı ortalığı hemen ödedik çıktık.iş çıkışıydı ankara trafiği malum 3 dur 1 ilerle.arabada yıktı ortalığı.ciyak ciyak.sakinleştiremedim.kafayı yiyecektim emzirmeye çalıştım damlası yok emmedi.allahım eve gitmek için dua ettim eve geldik zor sakinleşti.bir daha mı asla hiçbiryere gidemem çok fena bu kız çok

sorma canım hala sümüksü kakası damla yaramadı mı ne.bugün 4 kez kaka yaptı.allahım hayırlısını ver.

hatularr ve bebiklerii, şimdiden bayramınız kutlu olsun , kuzuların gözlerinden öperim , oğlumda herkesin bayramını kutluyor, bir sonraki bayram harçlığını almaya bizzat kendisi gelicek

sorma canım hala sümüksü kakası damla yaramadı mı ne.bugün 4 kez kaka yaptı.allahım hayırlısını ver.

Benim de oğlumda alerjik laktaz şüphesi var,bana diyet verdi Dr.sut ürünleri ve icinde sut ürünü olan hiç bir şey yemek yok.yumurta çerez acı turşu serbetli tatlı tavuk balık hiç bisi yok.kademeli olarak bu yasakları başlatacak ilerleyen zamanlarda bebekteki duruma bakacak.ama yiyecek bişeyler bulmakta çok zorlanıyorum,çok sinirim bozuk.. Senin bebeğinde de mı var aynı sorun doktorunuz ne önerdi sana diyet verdimi?

merhaba kızlar kuzucuklarınzı öpüyorum hayırlı bayramlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

herkesin bayramı mübarek olsun...
kuzuların cicileri temiz kalsın inş.

Tüm ağustos annelerinin ve bebişlerinin bayramını kutluyorm.
bu bizim ilk bayramımz sayılır bence nede olsa ramazan bayramnda kimimz yeni doğum yapmştk bayramı gözümz görmedi
kimimmz ise henüz bebeklerimizi kucağımıza almamştk.
bu bayramda ise çok şükr bebeklerimz büyüdüler bizler doğumu atlattk
hatta bebeklerimize ilk bayramlıklarını bile aldk :)
bu ilk bayramn sevgiyle coşkuyla geçmesi dileklerimlee...

ikizlerim çok şükür 3 aylık olduk bebelak mam veriyoum sütüm yetmiyor ek gıda ya başladım günde bir kere meyce püresi veriyorum 30cc . çok şükür problem olmadı

canım hangi belirtiler vardı da bu teşhis kondu?hangi tahliller yapıldı?benim dr ankara tıpta.henüz yasak koymadı 2 hafta herşeyş yesşin sonra kontrole getirin demiş.sanırım bebekteki değişime göre alerji bakılacak şimdilik laktoz intoleransı yani süt şekerini sindirememe sorunu.laktazm damla vermişti.kaka hala mukus resmen.hayırlısı olsun bebeklerimiz hakkında.bu da geçici bir durum canım bir diyet yapılıyormuş 1-2 yaşa kadar bazen 1 yaşa girmeden geçiyormuş.

kızlar 3 ay oldu dogum yapalı ama ben hala reg olmadım bi sorunmu var acaba dr da gitmedim emiyorlarda ama bi kızım biberona çok alıştı memede kendim sagıyorum aranızda aynı srunu yasayan varmı

gecmişler olsunn..inşallah en kısa zamanda toparlar.ev mi soğuk acaba canım.
sağol cnm ev pek güneş almıyo ama petekleri yakıyorum yani ev sıcaktı
çok geçmiş olsun canım sanada bnmki ağlamıyo hatta gülücüklerde atıyo ama halsizleşiyo bazen öksürüyo balgamını bi atsa rahatlıcak bikaç kusmuğuyla balgam geldi.hayırlısıyla bi büyüseler...
sağol canım çok terliyo, kusuyoda günde kaç kez üst baş değişiyorum önlükde taksam batırabiliyo şimdi sürekli sırtına bez koyuyorum okadar insan var ama yol gösteren yok bnmde aklıma gelmedi sırtına bez koysana çocuğun işte hastalıklar akıllandırıyo sanırım
çok teşekkürler canım geçen haftada aşımız vardı ondan önceki akşam ateşi 37.4 olunca dr.yaptırma aşıyı dedi aşıda ertelendi 1 kasıma inş. ozamana dek toparlanırda yavrum zorlanmaz
çok sağolasın cnm sanırım doğru söylüyosun sakınan göze çöp batıyo(
kendini yıpratma canım.hepimiz yaşıyoruz bunları benim oğlumda hasta oldu burnu tıkandı falan..rabbim korusun onları
çok küçükler minicik bedenleri onca ilaç alıyo ona üzülüyorum ama sağlıkları içinde gerekli...

Çok geçmiş olsun. Sakın üzme kendini. Sen hasta etmedin ki.. Çocuk bunlar hastalayarak büyüyecek bunlar. Bizi de annelerimîz öyle büyütmedi mi...
evet öyle insan anasının değerini anlıyo ki ben 5 aylıkden 7 yaşıma kadar sık sık havale geçirmişim...

çok teşekkür ederim hayırlısıyla bi atlatsa kuzum

Herkesin bayramı kutlu olsun.bebislerimizin ilk bayramı sayılır.gecen Bayram dışarı çıkarmamıştık çok miniktik.simdi büyüdük te Bayram ziyaretlerine gittik bile.bayramliklarimiza da bayıldı herkes.kucuk adam yapmışsınız dediler.kot pantolon gömlek mont.2 aylınız daha ama kucuk adam olduk..bizimki Tora'dan biraz 3-6 aylıklar bile dar gelmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…