Rota aşısı dediğin gibi tüm ishallere karşı korumuyormuş ama bayağı tehlikeli olanlara karşı koruyormuş. Özelde çalışan 3 farklı doktor tavsiye etti, aile hekimimiz ve sağlıkçı olan teyzem de zorunlu değil ama paranız varsa yaptırın dedi. Bu hastalığa yakalananlar çok zor atlatmış. Ben bu nedenle yaptıracağım.bende balık yediğimde sabahına ağzı balık kokuyordu :)) böylelikle yediğimiz içtiğimiz şeylerin bebişlere geçtiğini fiziki olarak kanıtladık .
ya ben rota ya hala karar veremedim , aile hekimimiz önermedi, hatta edindiğim haberlere göre kendisi bile kendi kızına yapmamış, bir yaşına kadar etkili sanırım bu aşı , bir de çoçuk tan çoçuğa geçiyor galba ,yani şöle ki, alt açma yerlerinden , çoçuk doktorlarından , öğretmenlerden vs. ama kendi doktorumuz (doğum yaptığım hastanenin doktoru )'a kalsa hemen yapacaktı,daha muayene ederken babasıda rota aşısını alsın diye hareketlendi,(bi sor dimi ama ) bende 3.ayda olsun istiyorum dedim, çünkü bizim 2.ay aşılarının üzerinden bir beş gün geçmişti doktor seminerdeydi , aile hekimliğindeki ebe miz aşıların arasında 21 gün olmalı dedi, sonra yine kendi doktorumuz açık aşı kapalı aşı açıklaması yaptı , yani bir sakıncası yok dedi ama yine de ben yaptırmadım rota aşısı henüz, ve sanırım bu rota aşısı grip aşısı gibi hani tek bir ishal mikrobuna karşı etkiliymiş tümü ile değil yanibu arada ablamda sağlıkçı , onun kızıda 2 yaşında olucak , o da yaptırmamış,ay kafam çok mu karışıkmış ne :26::26:
valla hiiç bir şey gelmedi aklıma,yutkunurken bir şey acıtıyor olmasın :26: ben mama vermediğim için ,alla alla merak ettim yada pamukçuk felen olabilirmi ? gerçi senin aklına gelmiştir bu ..
KIZLARR bu arada merak içerisideyim , gaz durumları nasıl ve kaç günlük olduğunuzu yazarmısınız
biz 74 günlüğüz ve gaz durumumuz daha az sanırım , damla vs.kullanmayı bıraktım , günde bir yada 2 kez kimyonlu bir jel vermişti doktorumuz onunla masaj yapıyorum , şahsım bizzat kimyon demleyip içiyorum, ve son dönemde bir arkadaşın burada tavsiyesi olmuştu sıcak tutun diye,sanırım onunda faydası var,
sonracıma; nelerle oynuyor nelere tepki veriyorlar
ışıklara bakmayı çok seviyor ve gözlerini kırpmadaan bakıyor ,hatta bazen ağlarken susabiliyor bilesabah saatleri neşeli oluyorr, sanırım konuşma şekli çeşitli çığlıklar şeklinde sanıyor garibim ama çok güzel oluyor beee he günün kalan kısmından pek hoşlanmıyor kaşlar genelde çatık, tv açık yakalarsa kesinlikle izliyor bu nedenle bebiş varken tv kesinlikle açılmıyor sağolsun eşimde uydu bu konuda bana ,
bu şekilde de bir paylaşım yapabilirsek sanırım gelişimleri konusunda takip etme şansımız daha yüksek olucak , malum hepsi aynı dönem çoçukları :)
he ben kaç günlüğüm bilmiyorum amasırt ağrım var, sağ kolumda kas geliştirdim sanırım , bununla beraber kemiklerim mi ağrıyor benim ne ?? 2 ayı geçik zamandır normal insan seviyesinde uyku uyumadım , hala bir köşede sızma yı bekliyorum duş alma ve yemek yeme hızım yükseldi
Benim kızımda da yeşil kaka problemi vardı. Kan yoktu ama. Önce amîp çıktı testte, sonra tekrar yaptırdık temiz çıktı. Sonra düzeldi kakası nasıl oldu bilmiyorum ama kendîliğinden geçti. Yeşil kakanın çok farklı sebepleri olabîliyormuş. Ama kanlı olunca dikkat edilmesi lazım. Bir üniversite hastanesinde test yaptır. Muffin yaptırdı onun kızında laktız intoleransı çıktı.iyi akşamlar kıslar 10 gün önce kızım yeşil kaka yapmış ve içince iplik gibi kanlar vardı. ertesi gün dra gittik. tabi o gün içierisindeki ilk kakayı verdik.
normal bir kakaydı. sonuçlar temiz çıktı. 3 gün sonra ıkınarak kaka yaptı ve yine yine küçük kanlar vardı.dr. bifiform diye bir damla vermişti .biz de onu kullanıyoruz. kızımın genel durumu iyi gibi. tabi bu kanlar ara ara olmaya başladı. bu kez tam teşekküllü bir hastaneye götüreceğiz.
ancak internetten araştırdım. bu şekilde bebişleri olan anneler varmış. bebek 6 ay olana kadar facla bi çözüm yokmuş. inek sütü alerjisi diye bişeymiş.
süt ürünlerini ben yememeliymişim.
kızlar bu durumda olan var mı? kızım 4 kakadan birini yeşil ve kanlı yapıyor.
Çok geçmiş olsun. Sakın üzme kendini. Sen hasta etmedin ki.. Çocuk bunlar hastalayarak büyüyecek bunlar. Bizi de annelerimîz öyle büyütmedi mi...günaydın kızlar biz hasta olduk(
dün hastanedeydik oğlu çok öksürdü bigün içerisinde oldu nasıl olduğunu alayamadım geçen sabah kalktık öksürüyodu hapşuruyodu bende aynı şekilde.dün hastaneye gittik okadar öksürüyoduki kıpkırmızı oluyodu ciğer filmi çekildi 3 kez hava verildi iğne yapıldı.5 gün daha iğnemiz var 2 tane şurubuzmuz var burun damlamız var serum paketinde.şükür ateşi yok yavrumun.çok kızıyorum kendime bakamadım yavruma ağlamaktan gözlerim şişti resmen şu an bile ağlıyorum(
iyi akşamlar kıslar 10 gün önce kızım yeşil kaka yapmış ve içince iplik gibi kanlar vardı. ertesi gün dra gittik. tabi o gün içierisindeki ilk kakayı verdik.
normal bir kakaydı. sonuçlar temiz çıktı. 3 gün sonra ıkınarak kaka yaptı ve yine yine küçük kanlar vardı.dr. bifiform diye bir damla vermişti .biz de onu kullanıyoruz. kızımın genel durumu iyi gibi. tabi bu kanlar ara ara olmaya başladı. bu kez tam teşekküllü bir hastaneye götüreceğiz.
ancak internetten araştırdım. bu şekilde bebişleri olan anneler varmış. bebek 6 ay olana kadar facla bi çözüm yokmuş. inek sütü alerjisi diye bişeymiş.
süt ürünlerini ben yememeliymişim.
kızlar bu durumda olan var mı? kızım 4 kakadan birini yeşil ve kanlı yapıyor.
günaydın kızlar biz hasta olduk(
dün hastanedeydik oğlu çok öksürdü bigün içerisinde oldu nasıl olduğunu alayamadım geçen sabah kalktık öksürüyodu hapşuruyodu bende aynı şekilde.dün hastaneye gittik okadar öksürüyoduki kıpkırmızı oluyodu ciğer filmi çekildi 3 kez hava verildi iğne yapıldı.5 gün daha iğnemiz var 2 tane şurubuzmuz var burun damlamız var serum paketinde.şükür ateşi yok yavrumun.çok kızıyorum kendime bakamadım yavruma ağlamaktan gözlerim şişti resmen şu an bile ağlıyorum(
benim oğlum da kulak iltihabı olmuş çok ateşi oldu ve çok da ağladı.O ağladıkça ben de ağladım, insan dayanamıyor. Antibiyotik kullanıyoruz 3 gündür, şimdi iyi ama ilk günler çok kötüydü, sürekli ateşini ölçüyorduk. Çocuğun huyu değişti hasta olunca ya da bir derdi var hala anlayamıyoruz. Emziremiyorum iştahı yok, gönlünü yapa yapa doyuruyorum karnını, sanırım gaz sancısı da var konuşabilseler dertlerini söyleyecekler.
Bu arada sanırım türünün tek örneği bir bebeğe sahibim. Normalde bebekler dışarıyı sever, dışarı çıkınca uyur benimki tam tersi .Dışarı çıktığımızda ağlama krizine giriyor. Ama öyle böyle bir ağlama değil. Yazmakla anlatılmaz . Yıkıyor ortalığı ve hiç birşekilde sakinleşmiyor. Dışarı çıkmaya korkar olduk.
Benim kızımda da yeşil kaka problemi vardı. Kan yoktu ama. Önce amîp çıktı testte, sonra tekrar yaptırdık temiz çıktı. Sonra düzeldi kakası nasıl oldu bilmiyorum ama kendîliğinden geçti. Yeşil kakanın çok farklı sebepleri olabîliyormuş. Ama kanlı olunca dikkat edilmesi lazım. Bir üniversite hastanesinde test yaptır. Muffin yaptırdı onun kızında laktız intoleransı çıktı.
sorma canım hala sümüksü kakası damla yaramadı mı ne.bugün 4 kez kaka yaptı.allahım hayırlısını ver.
Benim de oğlumda alerjik laktaz şüphesi var,bana diyet verdi Dr.sut ürünleri ve icinde sut ürünü olan hiç bir şey yemek yok.yumurta çerez acı turşu serbetli tatlı tavuk balık hiç bisi yok.kademeli olarak bu yasakları başlatacak ilerleyen zamanlarda bebekteki duruma bakacak.ama yiyecek bişeyler bulmakta çok zorlanıyorum,çok sinirim bozuk.. Senin bebeğinde de mı var aynı sorun doktorunuz ne önerdi sana diyet verdimi?
sağol cnm ev pek güneş almıyo ama petekleri yakıyorum yani ev sıcaktıgecmişler olsunn..inşallah en kısa zamanda toparlar.ev mi soğuk acaba canım.
çok geçmiş olsun canım sanada bnmki ağlamıyo hatta gülücüklerde atıyo ama halsizleşiyo bazen öksürüyo balgamını bi atsa rahatlıcak bikaç kusmuğuyla balgam geldi.hayırlısıyla bi büyüseler...benim oğlum da kulak iltihabı olmuş çok ateşi oldu ve çok da ağladı.O ağladıkça ben de ağladım, insan dayanamıyor. Antibiyotik kullanıyoruz 3 gündür, şimdi iyi ama ilk günler çok kötüydü, sürekli ateşini ölçüyorduk. Çocuğun huyu değişti hasta olunca ya da bir derdi var hala anlayamıyoruz. Emziremiyorum iştahı yok, gönlünü yapa yapa doyuruyorum karnını, sanırım gaz sancısı da var konuşabilseler dertlerini söyleyecekler.
sağol canım çok terliyo, kusuyoda günde kaç kez üst baş değişiyorum önlükde taksam batırabiliyo şimdi sürekli sırtına bez koyuyorum okadar insan var ama yol gösteren yok bnmde aklıma gelmedi sırtına bez koysana çocuğun işte hastalıklar akıllandırıyo sanırımgeçmiş olsun canım kendini üzme senin bakmanla ilgisi yok bence havalar iyice soğudu artık ister istemez hasta olucaklar hafif atlatır inşallah sen kendini üzmeki sütün azalmasın oğlunun en güzel ilacı senin sütün çabucak iyileşir inşallah
çok teşekkürler canım geçen haftada aşımız vardı ondan önceki akşam ateşi 37.4 olunca dr.yaptırma aşıyı dedi aşıda ertelendi 1 kasıma inş. ozamana dek toparlanırda yavrum zorlanmazcanım geçmiş olsun.kendini o kadar yıpratma bizde ilk hastalığmızı geçirdik bende çok suçladım kendimi ama ne kadar stres yaparsak sütümüzü etkiliyor biliyorsun.umarım en kısa zamanda atlatırsınız
çok sağolasın cnm sanırım doğru söylüyosun sakınan göze çöp batıyocanım çok geçmiş olsun. Allah tez zamanda şifa versin. Kendini benim yüzümden oldu diye yıpratma. Kimse evladı hasta olsun istemez. Sonuçta bile isteye bir şey yapmadın ya. Hem olacağı varsa ne kadar korusakda oluyor. Hepimizin başından geçti ve geçiyor aynı şeyler. Biz sakındıkça daha da fazla oluyor sanki . Rabbim dermansız dert vermesin.
çok küçükler minicik bedenleri onca ilaç alıyo ona üzülüyorum ama sağlıkları içinde gerekli...kendini yıpratma canım.hepimiz yaşıyoruz bunları benim oğlumda hasta oldu burnu tıkandı falan..rabbim korusun onları
evet öyle insan anasının değerini anlıyo ki ben 5 aylıkden 7 yaşıma kadar sık sık havale geçirmişim...Çok geçmiş olsun. Sakın üzme kendini. Sen hasta etmedin ki.. Çocuk bunlar hastalayarak büyüyecek bunlar. Bizi de annelerimîz öyle büyütmedi mi...
canım laktoz intoleransında da bu belirtiler var.senin alerjin ya da babasının alerjisi var mı?besin alerjilerinde genelde anne veya babada alerji varsa bebekte de olabilirmiş.kakasını 20 dk geçmeden götür evden götüreceksen.bizimki kanlı değil ama yeşil veya koyu sarı turuncuya yakın.sümüksü resmen.damla kullanıyoruz ama işe yaramamaya başladı yine emerken kendini geri çekiyor ağlayarak
canım geçmiş olsun.bebeklerimiz hasta ola ola büyüyecekler bu bana da zor geliyor sanki bişey olacak gibi ama inan geçecek bugünleri hatırlamayacağız bile.dayanmak zor ben 3 haftadır çok zor günler geçiriyorum babası da.yas evi gibi oldu evimiz istmesek de.annelik zormuş.ama inan allah kaderine ne yazdıysa o olr.bu sıpalar büyüyecek ama bizlerin de canı çıkacak
canım yatırarak emziriyor musun yatıp emen bebeklerde oluyormuş.aynı durumdayız bak hepimiz bebişimizin sağlıklarıyla uğraşıyoruz.allah sağlık versin yalnız olduğunu düşünme biz de aynı durumdayız.sabredelim geçecek.kendini ifade edene kadar sabır.
canım hangi belirtiler vardı da bu teşhis kondu?hangi tahliller yapıldı?benim dr ankara tıpta.henüz yasak koymadı 2 hafta herşeyş yesşin sonra kontrole getirin demiş.sanırım bebekteki değişime göre alerji bakılacak şimdilik laktoz intoleransı yani süt şekerini sindirememe sorunu.laktazm damla vermişti.kaka hala mukus resmen.hayırlısı olsun bebeklerimiz hakkında.bu da geçici bir durum canım bir diyet yapılıyormuş 1-2 yaşa kadar bazen 1 yaşa girmeden geçiyormuş.[/
Kakada mukus oldu bağırsak enfeksiyonu dedei Dr.kaka tahlili sonucuna göre.sonrasinda da bronsilit oldu.bir de meme ile kavga ediyordu ağzından çıkarıp şutu puskurtuyordu.ayrica bunlara ek olarak gaz sancısı.bunlarin hepsini topladığımızda alerjim laktaz belirtileri dedi.o yüzden diyet başladı ama henüz net teşhis deli tabiki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?