2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cici anneler ve sevimli canavarlarııııı bayramınız kutlu olsun...
bız kayınvalıdemlerın yanına gıttık 9saatlık bır yolculuk yaptık bebiş arabayı ve yolculugu sevdı kalabalığa bayıldı...sankı 4gunluk bayramda buyudu sıpa.agulamaya basladı ayaklarıyla ellerıyle cok sık tepınmeye gazını kendı kendıne cıkarmaya basladı.yesıl kakamız devam edıyor.bayramda tecrubelı annelere sordum endıse etme dedı hepsi.yedıklerınden ya da usuttugu zamnlar olur dedıler.bebek mevlüdümüzü okuttuk bayagı kalabalıktı.oğlusuma yeleklı takım elbıse gıydırdım mısafrler geldıgı anda sırtına kadar kaka yaptı gomlegı batrdı hep.sagolsun bır yakınımızda takım elbıse almıs onun gomlegını gıydırdık kurtardık fiyakayı
sizler de ıyısınız inşallah

Benim oğlum da bazen gözleri açık uyuyor bence gayet normal. Kardeşim de öyle uyur ve hiç bir sorun yok

4. aydan sonra bebeklerin kilo alımı yavaşlıyor. 1 yaşında en fazla 12 kg olur. zaten yürümeyi öğrenir o zamana, tutamazsın anakucağında. en az 9 ay kullanırsın alırsan.

1 - 12 aylar arası erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi

En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g - 51 cm 5750 g - 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g - 53 cm 6600 g - 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g - 55 cm 7500 g - 65 cm
4 aylık bebek 4600 g - 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g - 58 cm 9000 g - 70 cm
6 aylık bebek 5500 g - 60 cm 9600 g - 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g - 62 cm 10250 g - 75 cm
8 aylık bebek 6300 g - 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g - 64.5 cm 11300 g - 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g - 66 cm 11900 g - 80 cm
11 aylık bebek 7200 g - 67.5 cm 12200 g - 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g - 68.5 cm 12500 g 82.5 cm

1 - 12 aylar arası kız bebekleri için kilo boy çizelgesi

En düşük En yüksek
1 aylık bebek 2950 g - 50 cm 5400 g - 59 cm
2 aylık bebek 3500 g - 52.5 cm 6400 g - 62 cm
3 aylık bebek 4000 g - 54 cm 7200 g - 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g - 56 cm 8000 g - 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g - 57.5 cm 8700 g - 70 cm
6 aylık bebek 5400 g - 59 cm 9250 g - 72 cm
7 aylık bebek 5800 g - 60.5 cm 9800 g - 73 cm
8 aylık bebek 6150 g - 61.5 cm 10350 g - 75 cm
9 aylık bebek 6500 g - 62.5 cm 10800 g - 77 cm
10 aylık bebek 6750 g - 63.5 cm 11200 g - 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g - 65 cm 11700 g - 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g - 66 cm 12000 g - 81 cm

Bu konuda neredeyse doktora yapacak kadar okudum Fazla detay vermeyecegim ama son bir ayim kabus gibi gecti uyku uyaniklik nobet epilepsi kelimeleri yuzunden. Sonunda butun testleri yaptirdim oglana rahat ettim. Evet bebekler gozleri acik uyuyorlar ve bu cok normal. Uykuya ilk geciste olan sallanmalar, titremeler segirmeler, normal. Uykuda olan hareketler titremeler normal. 6 aya kadar gecmesi beklenir bu hareketlerin. Goz dalmasi da normal bebek cok fazla yere odaklayamadigi icin gozlerini gozleri dalar.
Eger bebeginiz hic neden yoken irkiliyorsa uyanikken titriyorsa bunlari yaparken kollarini onde kavusturuyorsa o zaman dogru doktora. Cok ciddi bir durum soz konusu olabilir, ihmale gelmez.
Saglikli gunler bizlerle olsun.

kızlar 2,5 aylık olduk artık.kızım 18.30 da beslendi.gece kaçta besleyeyim sizce?annem uyuyan bebeği uyandırma diyor.dr ilk 3 ay her 3 saate bir besleyeceksin diyor.siz ne yapıyorsunuz geceleri?yine mi 3 saate bir besliyorsunuz=

selam kızlar

muffin sana tavsıyem uyuyorsa bebgın uyandırma nezaman uyanırsa ozaman emzırırsın unutma bebek uyuya uyuya buyur
ben hep oyle yaptım drumda oyle dedı zaten

Canım eğer bebeğini emzirdikten sonra 2.5 - 3 saat geçtiyse emzir. çünkü bebekler genelde bu aralıkta acıkıyorlar ve kıpırdanmaya başlıyorlar.. (ilk doğdukları zamanlar hariç) bak mesela ben bebeğimi uyusa bile emziriyorum.. çok emmese bile hiç olmaza boğazından biraz olsun süt geçiyor.. ben şöyle yapıyorum.. emzirmeden önce genelde göğsümü açıyorum ve ucunu hafif sıktırıyorum. 1-2 damla süt gelince hemen emziriyorum.. o zaman süt daha rahat geliyor.. sana tavsiyem nasıl olsa uyuyor uyandırmayayım deme emzirmeye çalış zaten memeyi hissedince emmiyorlar.. emmiyorsa yatır uyusun..

Canım ben 2011 ağustos anesiyim..Senin yaşadığın çelişkilerin aynısını bende yaşadım..Sana naçizane tavsiyem uyuyan bebeği uyandırmaman olacak..İlk günler bebek sarılıkmolmasın die uyandırılır..Beni dr um bebeğe bir uyku düzeni oturtmak istiyosan sakın uyandırma ,gündüz doyan bebek gece çok kalkmaz ,ilerde çok başın ağrır demişti..Işığı bile açmadan emziriyodum..Hatta 6 aydan itibaren her ağladığında kesinlikle ağzına memeyi tıkma,önce pışpışla uyuyosa elleme,uyumuyosa emzir demişti...9. aydan itibaren bebeğiim hiç kalkmadı geceleri..Ben hala biberonu uykusunda ağzına veriyorum gündüz az süt içtiyse...Hiç uyanmıyo yani...Şimdiden uyku eğitimine başlamalısın ki çocukta uykusunu alsın sende..Uyku kimi zaman içtiği sütten daha faydalı oluyo..Bu arada bebeğim hiç kalkmamasına rağmen kilosu ve boyıu hep öndeydi..Yani gece beslenmemesinin hi bi dezavantajını görmedik....Bu satte emzirmemek için ,uykusu bölünmesin die süt sağıp ağzına veriyorum...

kesinlikle uyandırma ozaten uyanınca acıkmış olur

Burnu tıkanan bebeğin burnuna anne sütü damlatıldığını duymuşmuydunuz?Bir hemşire arkadaşım önermişti,bu sabah kurtarıcım oldu,sayesinde rahat bi uyku çekiyor şimdi oğlum.

canımm benım bebgımde 2.5 aylık nerdeyse..ben kaldırmıyorum... ama aglamasınıda beklemıyorum.. 6 saat ten fazla aç kalmamasına dıkkat edıyorum nedense..mesela akşam 6 da sut verıyorum sonra gece 11 de sonra 4 gıbı tekrar verıyorum ..sonra zaten sabah 7 gıbı kalkıyo... çok uykusunun bolunmesı taraftarı değilim bende..
ama dr a sorucam bende...

Mufin bende gece uyandırmıyorum. zaten acıkınca yada sıkıntısı olursa kendı uyanıyo uyandıgında alıp emzırıyorum,3 saate bir yada 2 saatte bir uyanıyo uyandıkça verıyorum. kendim uyandırmıyorum.

bende uyandırmıyorum gecelerı zaten en fazla 5 yada 4saat uyuyor.bırkez 6saat uyumustu oyle pis bir cığlık attı ellerıylede cırpınıyordu bızde yataktan nasıl fırladık bılemıyorum.sevdık konustuk sakınlestrdık sonra emzırdım kuzumu...
Burnu tıkanan bebeğin burnuna anne sütü damlatıldığını duymuşmuydunuz?Bir hemşire arkadaşım önermişti,bu sabah kurtarıcım oldu,sayesinde rahat bi uyku çekiyor şimdi oğlum.
bızım cok tıkanıo ya bende deneyeyım nasıl atıyosun canım 1-2damlamı.sonra temızlıyomusun burnunu

Arkadaşım emzirirken damlat bikaç damla burnuna dedi ama ben çay tabağına sağıp kaşıkla damlattım zaten ya ağzından çıkarıyor ya da hapşırarak atıyor ama rahatladı baya.yine de doktoruma sorucam tabi bi sakıncası var mı diye.Ama internetten baktım biçok kişi biliyor ve uyguluyormuş bu yöntemi.

canım artık uyku düzenine alışma zamanları geldi sanırsam.dr um duysa kızacak 4,5 saat sonra besledim.bir de bu anne sütü olayını deneyen var mı

selam kızlar

muffin sana tavsıyem uyuyorsa bebgın uyandırma nezaman uyanırsa ozaman emzırırsın unutma bebek uyuya uyuya buyur

selam kızlar

kesinlikle uyandırma ozaten uyanınca acıkmış olur

sağolun kızlar sanırım bebeğin uykusu daha önemli.ona bırakayım bari.gece 20.00-23.00 uykusu çok önemliymiş büyüme hormonları açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…