2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende yapıyorum burnu tıkanınca yumuşatıyo anne sütü sonra tel tokanın arkasıyla temizliyorum ilkel ama işe yarıyo burun aspiratörünü beceremedim tavsiye edebilirim arkadaşlar

sagol canım bn gozu mıkrop kapmıstı sanırım gozaltları sısımıs kızarmıstı sutumden damlattım 1gunde hıcbıseyı kalmadı.sımdı kulak akıntısı var damlat dıyorlar ama korkuyorum.doktora goturdum hıcbıseyı yok dedı.burun tıkanıklığı ıcın de deneyeyım bakalım.

....ya bızım bebe ellerını agzına goturuo sureklı emzık dustugu anda sapır sapır emıyo ellerını parmaklarını nasıl unutacak su son gunlerde ogrendı onceden hıc yoktu....

aynen canım emziği yoktu kucağımdaydı bugün bir baktım cop cop sesler geliyor.elller tükürük içinde.bir de parmak aralarında giysi yünleri oluyor o da ıslanmış.yarısını indirmiş mideye .

kulağına süt damlatma bence sütte su var çünkü banyo yaptırırken nasıl çaba gösteriyoruz su kaçmasın diye deneme bence

sağolun kızlar sanırım bebeğin uykusu daha önemli.ona bırakayım bari.gece 20.00-23.00 uykusu çok önemliymiş büyüme hormonları açısından
ayyy benim kızım o saat aralıklarında hiç uyumuyor... bıdık kalcak valla.....
bir türlü uyumuyo ancak gece 11 den sonra uyuyo cadı kızım benim...
şu uyku düzeni denilen şey ne zaman oturcak ki... gündüzleri hep memede uyukluyor yerine koyduğum zaman hooooopppppppp fırlatıyor gözleri.....

ay benim kızımda ellerini şapur şupur yalıyo,emziğini zaten hiç emmez alıştıramadım bir türlü, ellerine bayılıyooooo,son 2 haftadır böyle,
hı bide benimki omuzumu bile götürüyo valla gören aç zannetcek...

Slm kızlar burun ıcın kesınlıkle otrı bebe sıddetle tavslye edıyorum kızlarımın burnu cok tıkandıgı ıcın muthıs temıızlıyo cok rahat edıyor bebeklerım

Günaydın tatli anneler ve minnoslari
Biz ayın 12 sinde 4 ayı bitiriyoruz kizim premature olmasına rağmen yaşıtlarını yakaladı artık
Gülücükler saçıyor aguluyor eller ayaklar hic durmuyor ayağının üzerine basabiliyor bıraksam yürüyecek o derece yani :))
Ben kızıma her emzirmeden sonra buzlukta stokladigim sütlerinden takviye veriyorum fakat sütler bu hafta bitiyor kızımda 4 aydır sadece anne sutu aldı bugun kasik maması alıp yavaştan başlamayı düşünüyorum arada bir cay kasigi ek gıda başlayacağım bide anne sutuyle muhallebi yapılıyormuş onu deneyeceğim beğenirse iki defa muhallebi bir defa kasik maması vermeyi düşünüyorum
Bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Bu arada rezene kimyon Anason çayına bayılıyor yarım bardak versem hayır demez emziğe iyice alıştı sadece uykusu oldugunda alıyor ağzına alır almaz uykuya dalıyor
Geceleri artık genelde bir defa uyanıyor gündüz gun boyu uyuyor sabah öğle aksam bir iki saat uyanık kalıp geri uyuyor açıktikca emip geri uyuyor
Kakasini ve gazını kendisi çıkarıyor artık gaz çıkarma derdimiz yok gaz çıkarmaya kalkisirsam uykusundan uyanıyor sevmiyor gaz çıkarma olayını yani
Bizden havadisler böyle...
Bu arada bayramda kayınvalidemde kizim babaannesinin yüksek volumlu sesi sayesinde hic uyumadı eve geldik gece 12 de bir uyudu ertesi sabah 6 da uyandı anneannesinde ise iki gun boyunca toplam iki uç saat uyanık kaldı teyzesi doya doya sevemedi kuzuyu :))
Az kaldı kızlar aniden düzene giriyor uykusu gazi herbiseyi sabredin ben bir hafta on gündür cok rahatım darısı bir an önce sizlere olsun
Bol sutlu günlerimiz olsun..,

Ay Allah im hadi inşallah,ne güzel düzene girmiş darısı başımıza:)

slm kızlar bebişim 3.ayına girdi çok şükür..boy 60 cm kilo 6,5 baş cev.38,2 ama ben nedense sağlık ocağının ölçümlerine inanmıyorum.geçen ay sağlı ocağı bebeğimin baş cev 37 ölçtü.kendi özel doktorum özellikle kendi eliyle ölçtü ve kim bu bebeğin baş cevresini ölçtü dedi.doktorun ölçümüne göre 38,7 çıkmıştı.bu ayda sağlık ocağı 38,2 ölçtü.kime inanacağımı şaşırdım.bu ay kendi özel doktorumuza tekrardan soracam.benim bebeğimin bıngıldağı küçük diye baş cev benim için çok önemli.bu ay rota vir.aşısı var kızlar sağlım ocağı yapmıyor.bebeğin kendi doktoru yapıyor.sizce yaptırsam mı ?

Masallah canim gozun aydin, yalniz biseyi anlamadim, ilk dogum yapanlardanim,yani benim oglan 1 agustos dogumlu ve 3. Ayini bitirecek, seninki nasil 4. Ayini bitiyor? 1 Temmuz annesimisin acaba? Cunku agustos annelerine ek gida icin cok erken.:44:

slm arkadaşlar önereceginiz burun aspiratörü varmı 2 tane var işe yaramıyor şöyle kuvvetli çeken :))

Chicco nunki rezalet hic guzel cekmiyor, ben de gidip baska alayim dedim Wee baby nin aspiratoru kuvvetli cikti tavsiye ederim. Minicik bebelere otri bebe gibi burun suyu falan kullanmayin sütünüz dururken, ben onlarin cok da dogal olduguna inanmiyorum. İsterse tum profesorler birlesip tavsiye etsin. Asla.

Merhaba anneler ve minik kuzuları, hepinizin geçmiş kurban ve cumhuriyet bayramını kutluyorum. biz baya gezdik bayramda, keyfimiz de yerindeydi, uykumuz da daha iyiydi. yolculuk 8-9 saatti, 5 saat ii geçti ama, gerisi korkunçtu neyse, umarım sizinkiler de ii geçmiştir.

gelelim benim yorumlara

kızlar 3 ay oldu dogum yapalı ama ben hala reg olmadım bi sorunmu var acaba dr da gitmedim emiyorlarda ama bi kızım biberona çok alıştı memede kendim sagıyorum aranızda aynı srunu yasayan varmı

ben de hala olmadım ve çok memnunum, keşke 2-3 sene daha olmasa

benimki de düzensiz hala, çok yorgun olduğunda kendiliğinden uyuyor, ama toplasan 4-5 kez etmez yani. bazen çok uyuyor, bazen de -dün mesela- bütün gün uyanıktı, toplam 1 saat uyumadı. bekliyorum bakalım. ama yanımda uyursa daha çok uyuyor, büyük oğlum da öyleydi.

kızlar kaloriferli evlerde soğuk buhar makinesi gerekli mi bebek hasta olmadan almak daha mantıklı ama ben karar veremedim

kalorifer üztüne havlu daha iyi bence, benim oğlanın doktoru kesinlikle kullandırmadı, astımı var çünkü.

benim kızda da olmadı çok şükür, yoksa ben onu yolacam diye çocuu bi türlü rahat bırakmazdım.

Burnu tıkanan bebeğin burnuna anne sütü damlatıldığını duymuşmuydunuz?Bir hemşire arkadaşım önermişti,bu sabah kurtarıcım oldu,sayesinde rahat bi uyku çekiyor şimdi oğlum.

ben bunu duydum ama yapmadım, ciğerine filan kaçarsa diye korktum, tuzlu su damlatıyorum. hele kulağına kesinlikle tavsiye etmem, mikroplar için mükemmel bir üreme ortamı oluşturur.

canım tuzlu su kullan bence, süt ciğerine kaçarsa diye korkuyorum ben, allah korusun, enfeksiyon riskini artırır, zaten çok küçükler.

Ay maşallah valla.. ben Rüzgar ı hiç anlattığın gibi hayal edemıyorum:)))

Selam arkadaşlar,
işe başladım ve sütümü sağıyorum.Medela mini elektrikli var ama sanki çok yavaş çekiyor.Yeni pompa alıcam,kullanan ve tavsiye edecek olan var mı?Araştırmalarım sonucu Avent veya Ameda çiftli yorumları çok iyi,önerisi olan var mı?Sütümü artırmak için bu kadar uğraşmışken doğru bir ürün almak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…