2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

muffincim bir sıkıntısı yok.doktorumuz hızlı gelişen bebeklerde kaka sorunu olur 3.aydan sonra düzelir dedi bakalım artık bekliyoruz

kızlar emzirdikten sonra mutlaka kalan sütü sağın... bu sayede benim süt oranımda inanılmaz bi artış oldu... kullandığım pompada medela elektrikli...emzirmeden snra sağıyorum 20cc-30cc cıkıyor onu da ufaklığa kaşıkla ya da biberonla veriyorum...

Aç değilllll,kilo alıyosa eğer kesinlikle aç değil.Ben de sütüm az zannederek ilk 1 ay mama verdim ama hata yapmışım.3,5 aylığız şuanda ,sağdığımda taş çatlasın 90 cc birinde 120 cc birinden çıkıyor,o da gece uzun uyuyorsa yani 4-5 saat emmediyse.Normalde bu aydaki çocuk 150-180 cc her öğünde alması lazım,ben işe başladım sütümü sağıp bırakıyorum,90 cc içiyor max. her öğün gerisi kalıyor ve asıl konu ; ölçülerimiz 7 aylık bebek boyutlarına ulaştı nerdeyse ; 63 cm boy - 7 kilo (49 cm-3130 gr doğdu)
Doktora süt konusunu sordum ; sütün içindeki yağ oranı önemliymiş,hani yarıyor yaramıyor mevzusu var ya işte bu.Şakır şakır sütü olup da kilo alamayan bebekler var,benim gibi kıt kanaat içip de tosun paşa olanlar var.Sütün miktarına takılmayın,kilo alımı normalse yeterlidir.Ağlama durumları da CAZGIRLIK

Doğduğu kadar yamuk değil sanki benimki de ama sırtüstü bağlasam yatmaz,yatsa bile kafa yan duruyo...

merhaba anneler ve kuzuları,

şu süt mevzusu yüzünden kafayı yemek üzereyim... benim sütüm var mı yok mu... kızım doğduğunda sütüm varla yok arası olduğu için mama takviyeli devam edelim dedik doktorla... gündüzleri sadece emziriyorum, geceleri de toplamda 3 kez 120 cc lik mama veriyorum... doktorumuz artık mamayı bırak anne sütü yeterli geliyordur dedi, günde 3 kez alınan mamayla çocuk bu kadar büyüyemez, geceleri memeyi almaya zorlanıyorsa sağ biberonla ver dedi... iyi... gün içinde bi kaç kez sağmaya çalıştım, akşama kadar biriktirebildiğim süt toplamda 100-120 cc, yani gece için sadece bir öğün, bu kadar süt de onu bir öğünlük belki doyurur... ha bi de gündüz sağdığımda vicdan azabı çekiyorum, ben şimdi sağdım çocuk doymayacak diye, göğsüme tekrar süt dolsun diye beklersem çocuğun beslenme süresi uzayacak, beklemeyip emzirsem süt az, nasıl doyacak... kısaca sağmaya başlayınca resmen psikolojim bozuldu, bi de diyorum bu kadar az süt çıkıyorsa çocuk belki de gündüz de doymuyordur... zaten doğru düzgün uyumuyor gündüz, sürekli uyanık, aç olduğu için mi acaba... geceleri hala mama veriyorum... emzirsem sanki yetmeyecek gibi hissediyorum...

offf karmakarışığım... ne yapıcam ben...

yazdıklarımı okudum da... anlayan beri gelsin...

sağdığın sütü bir öğünde ver,en azından mama verdiğin öğünü 2'ye düşürürsün,sağdıkça da çoğalır süt.zamanla mama vermeyi kesersin belki ama,birden kesersen de yavru aç kalır be.

canım ben gruba çok giremiyorum ama yazdıklarını görünce ilk çocuğumda yaşadıklarım geldi aklıma,bende sürekli dr.gider çocuğun kilosuna bakar sütüm yetmiyormu acaba derdim hep,öncelikle gündüz de gece de kesinlikle emzir,gece prolaktin hormonu daha çok çalışır ve süt fazla olur,en kaliteli süt gece olur,emzirdikçe de gündüz de düzene girer ve sütün artar,hemen mamaya başvurma derim,sağdığında süt geliyorsa sütün var ve yetiyordur kesin,sağdığımda benimde okadar çıkardı,şimdi de öyle ama ben mama hiç vermedim,dr.pompayla çocuğun emme refleksi bir değildir demişti bana,çocuk dahaçok emermiş

ben 1 ay önce çıkardım, ama tırnaklarını kesmek lazım yoksa çizerler. benimki de habire kulağını sürtüyordu eldivenine, ondan derisi soyuluyordu. ben de dayanamadım çıkardım eldiveni, şimdi daha az sürtüyor ellerini.

kızlaarr rota virüsü ile ilgili soru sordum..siz çocuğunuza yaptıracakmısınız benim kafam karıştı
rota aşısı bir dereceye kadar koruma sağlıyordur ama eğer evde kendiniz bakıyorsanız ve titizseniz, durum kötüleşmeden doktora götürürseniz bişi olmaz bence. ben mecburen bakıcıya vericem, belki elleri temiz olmaz diye huylanıyorum. zaten bu rotavirüs e 5 yaşına kadar bütün çocuklar yakalanıyormuş, hepsi hastanelik olmuyorlar ki.

ben yaptırdım bile.sorunu görmedim,kafan neden karıştı ki,doktorlar kesin bişey söylemiyolar ondan mı?bizim doktor da bişey söylemedi,bakanlık yasaklamış hiçbişey söylemiyolar...

canım nerden duydun bakalnığın yasakladığını, ben duymadım böyle bir haber.

bence bi çocuu en iyi annesi anlar canım. sen birkaç gün bak bakalım mamayı yiyince huzursuzluğu geçiyorsa ver mamayı. her doktor farklı söylüyor zaten, onların dediği de kanun değil sonuçta. her bebek birbirinden farklıdır.

büyüdükleri için yapmıolar bence, ii bişey gece alt değiştirmiyoruz bu sayede.

sen mümkün oldukça sağ gece en azından 1 öğün verirsin. moralini de bozma, mama var en azından, o olmasaydı inek sütü vercektik.

kızlar dr dan geliyorum.laktoz intoleransı olduğumuzu söyledi yine.kaka tahlili verdik.öğlen alacağız.16 günde 50 gr almış sadece kızım.çok yavaş dedi.kızlar sütümü sağdığımda su rengine yakın süt geliyor.bembeyaz olanı az geliyor.sanırım sütüm çok yaramıyor.yağlı kısmı az galiba.kızlar nasıl yarar hale getireceğiz bu sütü bilen var mı?miktar önemli değil yağı önemliyse nasıl yağlı olacak bilen biri varsa lütfen yazsın moralim çok bozuk.kilo alımı yavaş.4650 gr toplamda sadece.15 ağustos doğumlu.çok az kilo alımı.kızlar fikrinize ihtiyaç var.

Tereyağ, ceviz gibi yağlı şeyleri öneriyor herkes ama ne kadar etkili oluyor bilmiyorum ki canım bildigim sey bu işe kafayı takıp yeme içmeye kaptıran kişiler hamilelikten daha fazla kilo almış oluyor işin sonunda. Tıbbi yönü var mı bunun emin değilim. Belki sütünle ilgisi yoktur henuz tam iyileşemedigi için kilo alımı yavastır. Doktor ne dedi bu konuda?

canım çok çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda atlatır yavrucak...
tanıdığım sütü yaramayan kim varsa mamaya geçti, annemin de sütü varmış ama yaramıyormuş, bizleri emzirememiş hiç...

bence senin sütün yarıyordur, hastalıktan dolayı az almıştır prenses, yaramasa ilk başlarda da kilo alamazdı...

canım ben doğduğu günden bu yana geceleri hep yan yatırdım.gündüzleri sırtüstü yatırıyorum ama başı gene yan oluyo.görenler kafası uzun olmuş falan diyo ben öyle bişi göremiyorum bu insanlar niye böyle

O yorum yapanları var ya,hepsini alıcan,önce katrana sonra tüye bulamak lazım. Yok yok,önce una,sonra yumurtaya,sonra kızgın yağa atalım...Çenesi kopasıcalar...

Doğduğu kadar yamuk değil sanki benimki de ama sırtüstü bağlasam yatmaz,yatsa bile kafa yan duruyo...
benimkide aynı yastık koyuyorum ne yapsam yatmıyo düzelir inşallah

ay sorma canım ya uyuz oluyorum o tiplere kafası uzun annesi nasıl yatırıyosun demezler mi ders vermek için hazırlar ama anında cevap geliyo tabiside

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…