canım 6 aydan önce dönence şaşılık yapıyormuş (zaten ara ara şaşı bakıyo, korkuyorum) ben o yüzden almadım henüz, ama oyun halısı aldım playgro mutlu çiftlik, bizim küçük hanım çok sevdi, konuşuyor oradaki oyuncaklarla rengarenk olduğu için çok ilgisini çekti, bir bak istersen...
:
çok güzel ama benim cadı bırakmazkidaha resmini görmeye bile dayanamıyo bebek gıcık diye diye
merhaba anneler ve bebeişleri nasılsınız bebişler nasıl umarım hepinizin sağlığı iyidir.
bizde aşı olduk bugün inşallah ateş yapmaz.
çalışan annelere sorum olacaktı doğum parası için nezaman başvurdunuz, ne gibi işlemler yapılıyo bide kaç günde alınıyo alan varsa yada başvuran bilgi verebilirmi?
Doğum parası için artık başvuru yapılmıyomuş,kapanış işlemlerini hastane yapıyo,sgk ya bildiriyo,işyerin de sgk ya bildirim yapıyo raporunun bittiğini ,rapor bitip işe dönünce maaşını ziraat bankasına yatırıyo. AMA bu dediğim teoride tabi,18 ekimde işe başladım ama malesef henüz alamadım,sgk sistemlerinde sorun varmış (herzamanki gibi) raporumun kapanışı görünmüyo,dolayısıyla alamadım.
benimkide aynı yastık koyuyorum ne yapsam yatmıyo düzelir inşallah
ay sorma canım ya uyuz oluyorum o tiplere kafası uzun annesi nasıl yatırıyosun demezler mi ders vermek için hazırlar ama anında cevap geliyo tabiside
kızlar dr dan geliyorum.laktoz intoleransı olduğumuzu söyledi yine.kaka tahlili verdik.öğlen alacağız.16 günde 50 gr almış sadece kızım.çok yavaş dedi.kızlar sütümü sağdığımda su rengine yakın süt geliyor.bembeyaz olanı az geliyor.sanırım sütüm çok yaramıyor.yağlı kısmı az galiba.kızlar nasıl yarar hale getireceğiz bu sütü bilen var mı?miktar önemli değil yağı önemliyse nasıl yağlı olacak bilen biri varsa lütfen yazsın moralim çok bozuk.kilo alımı yavaş.4650 gr toplamda sadece.15 ağustos doğumlu.çok az kilo alımı.kızlar fikrinize ihtiyaç var.
evet canım onu kullanıyorum bizim için çok çirkin bir tadı var ama doktorum tatlı bi mama kullanırsan emmeyi bırakabilir dedi ayrıca dediğin gibi ağlayınca mama veriyosun susup uyuyo demekki aç bende öyle kşfettim bence sende günde 3 4 defa ver çocuğun aç olmasından iyidir zaten 4. aydan itibaren ek gıdaya başlamayı düşünüyorum şimdilik mama yesin
canım dutlu tarif 1 hafta yapılacak ve fazla ölçüyle yapma.herhangi bir sıkıntı var mı bebekte?
canım gelince ateş yapar gibi oldu çok değil ama alnı sıcak yanakları soğuktu.5-6 saat sonra verdim yarım çay kaşığı calpol.
canım bu hatayı çoğumuz yapıyoruz.aç sanıp besliyoruz mamayla oysaki sütümüz yetiyormuş.çok forum dolaştım.
Aç değilllll,kilo alıyosa eğer kesinlikle aç değil.Ben de sütüm az zannederek ilk 1 ay mama verdim ama hata yapmışım.3,5 aylığız şuanda ,sağdığımda taş çatlasın 90 cc birinde 120 cc birinden çıkıyor,o da gece uzun uyuyorsa yani 4-5 saat emmediyse.Normalde bu aydaki çocuk 150-180 cc her öğünde alması lazım,ben işe başladım sütümü sağıp bırakıyorum,90 cc içiyor max. her öğün gerisi kalıyor ve asıl konu ; ölçülerimiz 7 aylık bebek boyutlarına ulaştı nerdeyse ; 63 cm boy - 7 kilo (49 cm-3130 gr doğdu)
Doktora süt konusunu sordum ; sütün içindeki yağ oranı önemliymiş,hani yarıyor yaramıyor mevzusu var ya işte bu.Şakır şakır sütü olup da kilo alamayan bebekler var,benim gibi kıt kanaat içip de tosun paşa olanlar var.Sütün miktarına takılmayın,kilo alımı normalse yeterlidir.Ağlama durumları da CAZGIRLIK
Doğum parası için artık başvuru yapılmıyomuş,kapanış işlemlerini hastane yapıyo,sgk ya bildiriyo,işyerin de sgk ya bildirim yapıyo raporunun bittiğini ,rapor bitip işe dönünce maaşını ziraat bankasına yatırıyo. AMA bu dediğim teoride tabi,18 ekimde işe başladım ama malesef henüz alamadım,sgk sistemlerinde sorun varmış (herzamanki gibi) raporumun kapanışı görünmüyo,dolayısıyla alamadım.
Benim oğlumunda kafası sivri kaynanamın dilinden durulmuyna kalsa kafasını bağlıyacak ama ben izin verirmiyim hiç. ilk oğlumunda öyleydi büyüdükçe düzeldi.Yatakta kendi kendine sağa sola dönmeye başlıyınca düzeliyo zaten.Ondada kaynanam iddalaşıyodu benimle bak görürsün kafası yan kalacak diyodu.Çok biliyosun sen biz büyüttük diyodu ama Allaha şükür onun dediği gibi olmadı öyle olsa herkes yan kafalı olurdu çünkü bebeklerin hepsi belli bir aydan sonra yatakta döneşiyolar.Ben bir sağ bir sol yatırmaya çalışıyorum aynı tarafa yata yata biyerleri tutulmasın diye kafayla ilgisi yok yani.
ben bır alısverıs merkezınde gordum mrkasını hatrlyamıyorum dedıgın gıbı resımdekı kadar yuksek degıldı daha alcak ve kuvete oturan bırseydı ama plastık ya soguk geldı bana ne bıleyım hosuma gıtmemıştı.bu arada nasılsın yoktun uzun zamandır tatılde mıydınız kuzucuklaEki Görüntüle 543335 Bu üründen kullanan yada etrafından kullanımını gören var mı? Bebek banyo kuveti içinmiş ama kullanıslı olur mu bilemiyorum.Artık banyoları gunduz yaptırmak gerekecek akşam iyice serin oluyor . Bir yerden sonrada yoruluyorum kafasını falan zor duruluyorum. Cok dik gibi geldi ama o kuvetler içinse cokta dik olması mumkun değil sanki. 0 aydan itibaren kullanılıyormus
kızlar dr dan geliyorum.laktoz intoleransı olduğumuzu söyledi yine.kaka tahlili verdik.öğlen alacağız.16 günde 50 gr almış sadece kızım.çok yavaş dedi.kızlar sütümü sağdığımda su rengine yakın süt geliyor.bembeyaz olanı az geliyor.sanırım sütüm çok yaramıyor.yağlı kısmı az galiba.kızlar nasıl yarar hale getireceğiz bu sütü bilen var mı?miktar önemli değil yağı önemliyse nasıl yağlı olacak bilen biri varsa lütfen yazsın moralim çok bozuk.kilo alımı yavaş.4650 gr toplamda sadece.15 ağustos doğumlu.çok az kilo alımı.kızlar fikrinize ihtiyaç var.
bizimde bugün 3 aylık kontrolümüz vardı....vee doktorumuz artık meyve suyu havuç suyu ve sabahları 1 çay kaşığı pekmez verebilirsin dedi.az önce elma suyu verdim bayıldı kuzum...yarında aşılarımız var rota virüsüde yapılcak
vayyyyyyyyyybüyüyorlar mı nee :2:
mesaj kutunuzu boşaltırsanız cevap verebilirim size..Kızlaar benim oğlumun 3 ayı dolacak yakında, bende verebilirmiyim acaba, ayy çok güzel.
Ek gıda alsın istiyorum oğlum.
Bu arada bebeklerinize su veriyormusunuz?
Kızlaar benim oğlumun 3 ayı dolacak yakında, bende verebilirmiyim acaba, ayy çok güzel.
Ek gıda alsın istiyorum oğlum.
Bu arada bebeklerinize su veriyormusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?