merhaba anneler ve bebeişleri nasılsınız bebişler nasıl umarım hepinizin sağlığı iyidir.
bizde aşı olduk bugün inşallah ateş yapmaz.
çalışan annelere sorum olacaktı doğum parası için nezaman başvurdunuz, ne gibi işlemler yapılıyo bide kaç günde alınıyo alan varsa yada başvuran bilgi verebilirmi?
Canım ben aldım dogum ve emzirme yardımı parasını . Dogum oncesi , dogum sonrası raporları ve dogum belgesi ile gittim basvurumu yaptım. 20 gün sonra ziraat bankasından alabilirsiniz demislerdi. Bayram oncesi gittim aldım parami
ayhh vallahi heyecan yaptım , ek gıdalarımı konuşucağız biz yavaş yavaş ,anammmmmmmmmmm ,ben bu arada su da vermedim hiç :26: hani 6 ay boyunca sadece anne sütü idi :26::26::26: :44:
Başvuru nereye yapılıyor canım?
Eşim memur muhasebecileri çok ilgisiz hala alamadık malesef.
Herkese hayırlı sabahlar erkenciyim bugün emzirip tekrar yatırdım oğlumu uykumuz düzene giriyor gibi bizim gece çok erken yatmıyor ama uzun uyuyor maşallah o mirildanmafigi sürece emzirmiyorum ama en az 1 kere gece emzirmiyorum gündüzde 2saat 3 saat arasi emziriyorum insallah doğru yapiyorumdur. Bu arada biz hala 2. Ay asımızı olamadık istanbul Ankara arasi gidip geliyoruz cocuğumu hasta etmeden bı evime gidebilseydim yollarda sıkıntı yapmasın diye aşısını yaptırmaya korktum ama Pazartesi yaptıracağım insallah bı de bişey soracağım ben oğluma eldiven takmak istemiyorum ama hala elleri çok soğuk oluyor oda sıcaklığı 23 en az fazla sıcağı da sevmiyor kilosu iyi niye böyle anlamıyorum? Gazi icinde zinco kullandım bu sefer, ya çok ise yaradı ya da bizimki gaz olayını bitirdi alttan kendi kendine uykuda bile çıkarıyor :) çok şükür bu günlerinde gördüm... Bu pazar mevlidimiz olacak Ankara'da kayinvalidemlerdeyiz çok kalabalık olacak Kuranımı kendim okuyacağım hayirlisiyla güzel bir gun olur insallah, hepinize miniklerinize beraber huzur dolu günler diliyorum
Kızlaar benim oğlumun 3 ayı dolacak yakında, bende verebilirmiyim acaba, ayy çok güzel.
Ek gıda alsın istiyorum oğlum.
Bu arada bebeklerinize su veriyormusunuz?
Gunaydın kızlar benım kızlarımın ellerı hep soguk bu arada bebeklerınızı ne zaman ve kaç gunde yıkıyorsunuz
herkese meraba, ben de ağustos annesiyim oğlum 17 ağustos doğumlu ve sadece anne sütü ile besleniyor. ama maalesef oğlum 10 gündür çok feci öksürüyor ve balgamı var. doktor hiçbir ilaç vermemi söyledi. ama geçmedi öksürüğü boğulurcasına öksürüyor ve çok üzülüyorum. aranızda böyle bir durumla karşılaşan varmı? ayrıca ilk 2 ay oğlum ayda 1er kilo almıştı. fakat son 20 günde sadece 300 gram almış, sizce bu normal mi sizin bebişlerin kilo alımı nasıl?Benim oglumun da soguk genelde. Gecen ay kan tahlili yapildi, kani iyi ama bir baska deger var kanla ilgili o birazcik dusuk cikti. Benim de oyleydi. Ben de savsaklayarak ictigim demir haplarina yeniden basladim. El ayak usumesi kansizliktan olabiliyormus.
Bebekkerını kac gun arayla bıcı bıcı yaptırıyorsunuz benım kuzularımın ellerı hep buz gıbı keske dogduklerında eldıven takmasaydım dıyorum o temmuz sıcagınds kaynana sag olsun üsürmus beekler3 ay ası yok bızde sızler ne yaptınız
Herkese merhaba,
Ek gida konusu konusulur olmus, gercekten buyuyorlar yavrularimiz binlerce sukur. Ben de ek gidaya erken gecilmesi taraftariyim. İlk oglumda doktorumuz 56 gunlukken vermisti elma suyunu 3 aylikken yogurda 4 ayliken sebze corbasina basladik. Ama hep az az. Bir tatli kasigi ile baslayip bir ay icinde tam miktara gectik. 6 aylik oldugunda kiymali sebze corbasi iciyordu kuzum.
Bu seferki doktorumuz hic bir sey demedi henuz ama ben elma suyuna basladim. 12 gun sonra uc aylik olacagiz. Cok seviyor, iciyor elma suyunu.
Sonucta verebildilgimiz kadar anne sutu tabii ama hayati boyunca anne sutuyle beslenmeyecek. 6 aydan sonra ek gidaya baslayan bir cok arkadasim cok zorluk cekti, bebekleri sadece anne sutu istedi, zor alistilar ek gidalara, gelisimleri yavasladi, zayifladilar, en onemlisi uyku duzenleri olmadi bir turlu.
O yuzden ben Allahin izniyle 3 ayi gecince yogurt vermeye de basliycam
2 günde bir yıkıyorum artık havalar serin.Benimkinin de elleri soğuk ama tırnakları uzayınca takıyorum sadece,kesince çıkarıyorum.Doktorlar elleri,ağzı ,burnu,kulakları soğuk olabilir dedi,üşüdüğünü göstermez.Üşüyüp üşümediğine göğüslerinden bakın dedi,ben enseden bakılır diye biliyodum ama,sürekli yattıkları için ense yanıltabilir en sağlıklısı tam göğüs kafesi dedi...
kızlar dr dan geliyorum.laktoz intoleransı olduğumuzu söyledi yine.kaka tahlili verdik.öğlen alacağız.16 günde 50 gr almış sadece kızım.çok yavaş dedi.kızlar sütümü sağdığımda su rengine yakın süt geliyor.bembeyaz olanı az geliyor.sanırım sütüm çok yaramıyor.yağlı kısmı az galiba.kızlar nasıl yarar hale getireceğiz bu sütü bilen var mı?miktar önemli değil yağı önemliyse nasıl yağlı olacak bilen biri varsa lütfen yazsın moralim çok bozuk.kilo alımı yavaş.4650 gr toplamda sadece.15 ağustos doğumlu.çok az kilo alımı.kızlar fikrinize ihtiyaç var.
Doktorlar öyle diyor ama bizim doktorumuz çok rahat, verebilirsiniz diyor...
merhaba arkadaşlar aranızda ev tipi anakucağı anadizi kullanan var mı, benim bebek hiç bi yerde durmuyor onlardan alsam diyorum ama emin olamıyorum..
Kızlaar benim oğlumun 3 ayı dolacak yakında, bende verebilirmiyim acaba, ayy çok güzel.
Ek gıda alsın istiyorum oğlum.
Bu arada bebeklerinize su veriyormusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?