2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben aldım dogum ve emzirme yardımı parasını . Dogum oncesi , dogum sonrası raporları ve dogum belgesi ile gittim basvurumu yaptım. 20 gün sonra ziraat bankasından alabilirsiniz demislerdi. Bayram oncesi gittim aldım parami

Paşam ana kucağında oturmuş benimle konuşuyor, hiç uyumaya niyeti yok malesef
Dün gece uzun zamandan sonra uyumadı, eski günlerim aklıma geldi tedirgin oluyorum şimdi

Başvuru nereye yapılıyor canım?
Eşim memur muhasebecileri çok ilgisiz hala alamadık malesef.

ayhh vallahi heyecan yaptım , ek gıdalarımı konuşucağız biz yavaş yavaş ,anammmmmmmmmmm ,ben bu arada su da vermedim hiç :26: hani 6 ay boyunca sadece anne sütü idi :26::26::26: :44:

Doktorlar öyle diyor ama bizim doktorumuz çok rahat, verebilirsiniz diyor...

Başvuru nereye yapılıyor canım?
Eşim memur muhasebecileri çok ilgisiz hala alamadık malesef.

Canım ben bağlı bulunduğumuz SGK ya basvurumu yaptım. ( bizim işyeri Fatih te o yüzden Fatih SGK ya gittim. Muhasebecimiz evrakların birer nüshasını göndermişti zaten .bende ne olur ne olmaz diye götürdüm . Bir tek dogum sonrası raporunu aldılar .

Herkese hayırlı sabahlar erkenciyim bugün emzirip tekrar yatırdım oğlumu uykumuz düzene giriyor gibi bizim gece çok erken yatmıyor ama uzun uyuyor maşallah o mirildanmafigi sürece emzirmiyorum ama en az 1 kere gece emzirmiyorum gündüzde 2saat 3 saat arasi emziriyorum insallah doğru yapiyorumdur. Bu arada biz hala 2. Ay asımızı olamadık istanbul Ankara arasi gidip geliyoruz cocuğumu hasta etmeden bı evime gidebilseydim yollarda sıkıntı yapmasın diye aşısını yaptırmaya korktum ama Pazartesi yaptıracağım insallah bı de bişey soracağım ben oğluma eldiven takmak istemiyorum ama hala elleri çok soğuk oluyor oda sıcaklığı 23 en az fazla sıcağı da sevmiyor kilosu iyi niye böyle anlamıyorum? Gazi icinde zinco kullandım bu sefer, ya çok ise yaradı ya da bizimki gaz olayını bitirdi alttan kendi kendine uykuda bile çıkarıyor :) çok şükür bu günlerinde gördüm... Bu pazar mevlidimiz olacak Ankara'da kayinvalidemlerdeyiz çok kalabalık olacak Kuranımı kendim okuyacağım hayirlisiyla güzel bir gun olur insallah, hepinize miniklerinize beraber huzur dolu günler diliyorum

Son düzenleme:

hayırlı sabahlar cnm..benim minik uyuyo daha ben uyandım :) bende eldiven takmıyorum..sadece gece yatarken bazen takıyorum.çünkü bebişler herşeyi elleriyle tanıyorlar eldiven takarak motor gelişimini engelliyoruz.benim kızımdada gaz problemi olmadı çok şükür.ben 9 da emziriyorum akşam sabaha karşı 6 7 gibi uyanıyo.o sırada gece ben hiç uyandırmıyorum.ama bence bi sorun yok kilosu falan mşllh iyi.baya toplu bir bebiş

Gunaydın kızlar benım kızlarımın ellerı hep soguk bu arada bebeklerınızı ne zaman ve kaç gunde yıkıyorsunuz

Herkese merhaba,
Ek gida konusu konusulur olmus, gercekten buyuyorlar yavrularimiz binlerce sukur. Ben de ek gidaya erken gecilmesi taraftariyim. İlk oglumda doktorumuz 56 gunlukken vermisti elma suyunu 3 aylikken yogurda 4 ayliken sebze corbasina basladik. Ama hep az az. Bir tatli kasigi ile baslayip bir ay icinde tam miktara gectik. 6 aylik oldugunda kiymali sebze corbasi iciyordu kuzum.
Bu seferki doktorumuz hic bir sey demedi henuz ama ben elma suyuna basladim. 12 gun sonra uc aylik olacagiz. Cok seviyor, iciyor elma suyunu.
Sonucta verebildilgimiz kadar anne sutu tabii ama hayati boyunca anne sutuyle beslenmeyecek. 6 aydan sonra ek gidaya baslayan bir cok arkadasim cok zorluk cekti, bebekleri sadece anne sutu istedi, zor alistilar ek gidalara, gelisimleri yavasladi, zayifladilar, en onemlisi uyku duzenleri olmadi bir turlu.
O yuzden ben Allahin izniyle 3 ayi gecince yogurt vermeye de basliycam

Kızlaar benim oğlumun 3 ayı dolacak yakında, bende verebilirmiyim acaba, ayy çok güzel.
Ek gıda alsın istiyorum oğlum.
Bu arada bebeklerinize su veriyormusunuz?

kızlar bu ne acele aman deyim bence bu kadar heyecan yapmayın emin olun sonra emseydi biraz daha dersiniz. eğer sütünüzde sorun yoksa bence en az 5 aya kadar bişey vermeyin.su bile.çünkü en steril edilen su bile anne sütünden mikroplu oluyor.onların ihtiyacı olan su zaten sütte var hiç panik yapmayın.

Gunaydın kızlar benım kızlarımın ellerı hep soguk bu arada bebeklerınızı ne zaman ve kaç gunde yıkıyorsunuz

Benim oglumun da soguk genelde. Gecen ay kan tahlili yapildi, kani iyi ama bir baska deger var kanla ilgili o birazcik dusuk cikti. Benim de oyleydi. Ben de savsaklayarak ictigim demir haplarina yeniden basladim. El ayak usumesi kansizliktan olabiliyormus.

herkese meraba, ben de ağustos annesiyim oğlum 17 ağustos doğumlu ve sadece anne sütü ile besleniyor. ama maalesef oğlum 10 gündür çok feci öksürüyor ve balgamı var. doktor hiçbir ilaç vermemi söyledi. ama geçmedi öksürüğü boğulurcasına öksürüyor ve çok üzülüyorum. aranızda böyle bir durumla karşılaşan varmı? ayrıca ilk 2 ay oğlum ayda 1er kilo almıştı. fakat son 20 günde sadece 300 gram almış, sizce bu normal mi sizin bebişlerin kilo alımı nasıl?

Bebekkerını kac gun arayla bıcı bıcı yaptırıyorsunuz benım kuzularımın ellerı hep buz gıbı keske dogduklerında eldıven takmasaydım dıyorum o temmuz sıcagınds kaynana sag olsun üsürmus beekler 3 ay ası yok bızde sızler ne yaptınız

2 günde bir yıkıyorum artık havalar serin.Benimkinin de elleri soğuk ama tırnakları uzayınca takıyorum sadece,kesince çıkarıyorum.Doktorlar elleri,ağzı ,burnu,kulakları soğuk olabilir dedi,üşüdüğünü göstermez.Üşüyüp üşümediğine göğüslerinden bakın dedi,ben enseden bakılır diye biliyodum ama,sürekli yattıkları için ense yanıltabilir en sağlıklısı tam göğüs kafesi dedi...

slm cnm ne guzel bı sorun olmamıs bebegın ıcın sımdı yemek secmıyordur belkı dıgmı bende 1 bucuk aylıkken muhallebı vermıstım ne kadar erken tatsa o kadar gelısım saglıyor cunkı kendı bebeklkerımde gzlemlıyorum sadece bı ogun ek gıda verıyorum ben 3 aylıj olduk cok sukur

bende 3 gune bır yıkıyorum suyu sevıyorlar ellerı arada soguyoır burnu bazen ayaklar sıcak bedenıda o zaman kan tahlılı yaptırmama gerek yok o zamn

merhaba arkadaşlar aranızda ev tipi anakucağı anadizi kullanan var mı, benim bebek hiç bi yerde durmuyor onlardan alsam diyorum ama emin olamıyorum..

sen tahinli bişiler ye bakalım, hep onu söylerler. pekmez bal vs. bir de boyu nasıl? sadece kilosu değil boyu da önemli, bence boyu güzelse canını sıkma, nasıl olsa alır kilo.

Doktorlar öyle diyor ama bizim doktorumuz çok rahat, verebilirsiniz diyor...

ben de yaptığım yemeklerden vericem inşallah. yoğurt verdim geçen ben yerken, gayet de güzel yedi. bir kaşık tabi, sadece tadına alışsın diye. öğün gibi vermiyorum ben. 6 ay anne sütü vericem, ama yaptığım bütün yemeklerden de tattırıcam alerji falan yapmazsa. duyduğum bütün çocuklarda yeme problemi var, onu yemez bunu yemez, bıktırıyorlar insanı. şimdi çekiliyor ama senelerce çekilmez. ben yemeklerin tadına alışmalılar diye düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar aranızda ev tipi anakucağı anadizi kullanan var mı, benim bebek hiç bi yerde durmuyor onlardan alsam diyorum ama emin olamıyorum..

sanırım benimle aynı durumu yaşayan yok annem bana zorla aldı canım ev tipi ana dizi, hem yatay hem dikey sallanıyo, ilk başta ben pek istemesem de şimdi işime yarıyo, ona yatırdığımda oturuğum yerden ayağımla sallayabiliyorum öylece kendiliğinden uyuyor. kendi hareketleriyle de az da olsa sallanıyor, şimdi annemlerde kalıyoruz bebişle, 20 gündür geceleri onda uyuyor. ama eğer alacaksan emniyet kemerinin iyi olmasına dikkat et bizim aldığımız sadece alttan kemerliydi o tehlikeli geldi bana, bi de üstten kumaştan kemer yapı annem ona, şimdi daha güvenli oldu.

Kızlaar benim oğlumun 3 ayı dolacak yakında, bende verebilirmiyim acaba, ayy çok güzel.
Ek gıda alsın istiyorum oğlum.
Bu arada bebeklerinize su veriyormusunuz?

Ben su vermeye başladım boğazında süt birikiyo sanırım gece hırlıyo su verince geçiyo boğazını temizliyo gibi geldi bana.Benim oğlum doymuyo 3 aydan sonra ek mamaya başlıycam.Kilo alımı iyiayda 1300 alıyo ama sürekli meme emmek istiyo beni bitirdi.Tansyonum yüksek olduğu için geçen doktora gittim gebelikte tsh yüksekti şimdi normale dönmüş sıfır tuz dedi tansyonum düşmeye başladı.Birazda yorgunluk ve uykusuzlukta yapıyo emzirmekten sırtım tutuluyo ek gıda şart oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…