- 16 Haziran 2011
- 4.328
- 19
- 108
adet olmadım şimdiye kadar bende yoksa hamilemisin diye takılanlara daha yapmadık bile diyemiyorum
hımm sanırım aynı takvimler e benim oğlum tam 3 aylık bugün aşı oldu üff kafam karıştıı
aynı sebeplerden mi sizin de ?
nolucak peki bizim sonumuz
bak bir takvim daha var acaba sizin dr. bunu mu uyguluyor
Doğumda hemen : Hepatit B
1. ay aşısı : Hepatit B
2. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci) + Verem , Rotavirüs(1.) ve Pnömokok(1.)
3. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Rotavirüs(2.) ve Pnömokok(2.)
4. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Pnömokok(3.)
6. ay aşısı : Hepatit B
9. ay aşısı : Kızamık (kaldırıldı)
12. ay aşısı : Kızamık, kızamıkçık, kabakulak
12 – 14 ay aşısı : Suçiçeği
12-15 ay aşısı : Pnömokok (4)
18. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci)
24. ay aşısı : Hepatit A
30. ay aşısı : Hepatit A
4-6 yaş arası aşısı : Kızamık, kızamıkçık, kabakulak
4-6 yaş arası aşısı : DBT-çocuk felci
4-6 yaş arası aşısı : Suçiçeği
heh evet bu işteesadece rota 1.doz bugün oldu...teşekür ederim canım
valla 3 farklı 2012 aşı takvimi vardemek değişiyor, en iyisi dr.umuza güvenip fazla kafayı yormamak
valla bizimki biraz psikolojik galiba ama böyle olmaz bi yerden başlamak lazım
valla bizimki biraz psikolojik galiba ama böyle olmaz bi yerden başlamak lazım
aaa ama sen bugün aşılarını yaptırmışsın , o yüzden 2 ockta çağırmış işte 2 ay sonra oluyor sizin de, ama sen 2. ay aşılarını geç mi yaptırdın?
bak bir takvim daha var acaba sizin dr. bunu mu uyguluyor
Doğumda hemen : Hepatit B
1. ay aşısı : Hepatit B
2. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci) + Verem , Rotavirüs(1.) ve Pnömokok(1.)
3. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Rotavirüs(2.) ve Pnömokok(2.)
4. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Pnömokok(3.)
6. ay aşısı : Hepatit B
9. ay aşısı : Kızamık (kaldırıldı)
12. ay aşısı : Kızamık, kızamıkçık, kabakulak
12 14 ay aşısı : Suçiçeği
12-15 ay aşısı : Pnömokok (4)
18. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci)
24. ay aşısı : Hepatit A
30. ay aşısı : Hepatit A
4-6 yaş arası aşısı : Kızamık, kızamıkçık, kabakulak
4-6 yaş arası aşısı : DBT-çocuk felci
4-6 yaş arası aşısı : Suçiçeği
Hoşgeldin canım. Bizim 2. ay bitmasine az kaldı fakat doktor kilosu iyi dedi. 6200 ve 61cm, sence nasıl?
Bana mama verme dedi ama size göre az geldi kilosu
herkese meraba, ben de ağustos annesiyim oğlum 17 ağustos doğumlu ve sadece anne sütü ile besleniyor. ama maalesef oğlum 10 gündür çok feci öksürüyor ve balgamı var. doktor hiçbir ilaç vermemi söyledi. ama geçmedi öksürüğü boğulurcasına öksürüyor ve çok üzülüyorum. aranızda böyle bir durumla karşılaşan varmı? ayrıca ilk 2 ay oğlum ayda 1er kilo almıştı. fakat son 20 günde sadece 300 gram almış, sizce bu normal mi sizin bebişlerin kilo alımı nasıl?
Tereyağ, ceviz gibi yağlı şeyleri öneriyor herkes ama ne kadar etkili oluyor bilmiyorum ki canım bildigim sey bu işe kafayı takıp yeme içmeye kaptıran kişiler hamilelikten daha fazla kilo almış oluyor işin sonunda. Tıbbi yönü var mı bunun emin değilim. Belki sütünle ilgisi yoktur henuz tam iyileşemedigi için kilo alımı yavastır. Doktor ne dedi bu konuda?
canım çok çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda atlatır yavrucak...
tanıdığım sütü yaramayan kim varsa mamaya geçti, annemin de sütü varmış ama yaramıyormuş, bizleri emzirememiş hiç...
bence senin sütün yarıyordur, hastalıktan dolayı az almıştır prenses, yaramasa ilk başlarda da kilo alamadı...
sağol canım.bugün işinin ehli bir profa özeline gittik.kilo alımının az olduğunu söyledi.bebelac lf mama vereceğim.120 lik.anne sütü öncesinde tabi.1 hafta inekle alakalı ürün yamayip kontrole gideceğiz.inek sütü intoleransı da olabilirmiş.alerjisi değil de hassasiyeti.ciltte egzema tarzı şeyler varsa alerjiymiş.yarın da kalça ve karın usg si istedi bizden.önce bebeğe kilo aldıracağız.rota aşısının da zamanı geliyor yaptırma önce bağırsağı düzelsin dedi.o da bağırsak da bişeylere yol açıyormuş canlı mikrop olduğu için.süt yetersiz olabilir dedi.
evet canım teyzemin komşusunun da sütü yaramamış mama vermişler.hiç istememe rağmen mama vereceğim.kısmet böyleymiş.çok istemiştim tamamen anne sütüyle beslemeyi.çok istememek lazımmış.hamileyken çok iyi bakmıştım kızıma dr öyle demişti ama şimdi aynı şey geçerli değil.allah yardımcısı olsun meleğimin
kızlar bu ne acele aman deyim bence bu kadar heyecan yapmayın emin olun sonra emseydi biraz daha dersiniz. eğer sütünüzde sorun yoksa bence en az 5 aya kadar bişey vermeyin.su bile.çünkü en steril edilen su bile anne sütünden mikroplu oluyor.onların ihtiyacı olan su zaten sütte var hiç panik yapmayın.
Rabbim acil şifalar versin bebegine arkadaşımın sütü bebegine yaramıyordu oda 2 kez mama veriyodu cnm iştersen bi dene kilosunu takılma saglıgı düzelsin alır annesi o kiloları
ben bır alısverıs merkezınde gordum mrkasını hatrlyamıyorum dedıgın gıbı resımdekı kadar yuksek degıldı daha alcak ve kuvete oturan bırseydı ama plastık ya soguk geldı bana ne bıleyım hosuma gıtmemıştı.bu arada nasılsın yoktun uzun zamandır tatılde mıydınız kuzucukla
arkadasım denemıs banada soylemıstı hem sutuM arttı hem yaglandı demıstı:::HAŞHAŞ EZMESİ:::(AKTARLARDA OLUYOMUS SANIRIM)
sanırım sütümün içeriği de pek iyi değil.yağlı süt değilde sıvılı süt geliyor sıkınca.canım benim hiç sıkma canını sıkıntısı azalsın da kılo alımı yavaş olsun hiç panik yapma ben ne kadar zayıf bebekle uğraştım bilsen...ama zamana anladım ki mesele kılo değil sağlık.inşallah sıkıntısı en kısa zamanda geçer. sütün için de düzenli beslen.ciğer ye bol bol kırmızı et tüket.tereyağ bal ye. tamam su süt yapıyor ama dediğin gibi o sütün içeriği de önemli.yediklerne dikkat et her gün
sen tahinli bişiler ye bakalım, hep onu söylerler. pekmez bal vs. bir de boyu nasıl? sadece kilosu değil boyu da önemli, bence boyu güzelse canını sıkma, nasıl olsa alır kilo.
Eki Görüntüle 543335 Bu üründen kullanan yada etrafından kullanımını gören var mı? Bebek banyo kuveti içinmiş ama kullanıslı olur mu bilemiyorum.Artık banyoları gunduz yaptırmak gerekecek akşam iyice serin oluyor . Bir yerden sonrada yoruluyorum kafasını falan zor duruluyorum. Cok dik gibi geldi ama o kuvetler içinse cokta dik olması mumkun değil sanki. 0 aydan itibaren kullanılıyormus
canım sakın mecbur kalmadıkça bu aylarda artık eldiven takmayın bebeğin zaka gelişimini bile kötü yönde etkiliyormuş parmaklarını özgürce hareket ettirebilmeli. biz sadece ilk bir hafta taktık sonra hiç takmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?