2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

adet olmadım şimdiye kadar bende yoksa hamilemisin diye takılanlara daha yapmadık bile diyemiyorum

aynı sebeplerden mi sizin de ?
nolucak peki bizim sonumuz

hımm sanırım aynı takvimler e benim oğlum tam 3 aylık bugün aşı oldu üff kafam karıştıı

bak bir takvim daha var acaba sizin dr. bunu mu uyguluyor

Doğumda hemen : Hepatit B
1. ay aşısı : Hepatit B
2. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci) + Verem , Rotavirüs(1.) ve Pnömokok(1.)
3. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Rotavirüs(2.) ve Pnömokok(2.)
4. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Pnömokok(3.)
6. ay aşısı : Hepatit B
9. ay aşısı : Kızamık (kaldırıldı)
12. ay aşısı : Kızamık, kızamıkçık, kabakulak
12 – 14 ay aşısı : Suçiçeği
12-15 ay aşısı : Pnömokok (4)
18. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci)
24. ay aşısı : Hepatit A
30. ay aşısı : Hepatit A
4-6 yaş arası aşısı : Kızamık, kızamıkçık, kabakulak
4-6 yaş arası aşısı : DBT-çocuk felci
4-6 yaş arası aşısı : Suçiçeği

Son düzenleme:

heh evet bu iştee sadece rota 1.doz bugün oldu...teşekür ederim canım

ayy bu adam beni öldüreceeekkkk bebiş üşümesin diye hem kombiyi hem klimayı açtı ev 70 derecee ve ben kurdeşen döküyorum:84:

Son düzenleme:
aaa ama sen bugün aşılarını yaptırmışsın , o yüzden 2 ockta çağırmış işte 2 ay sonra oluyor sizin de, ama sen 2. ay aşılarını geç mi yaptırdın?

Evet şehirdışında olduğumuzdan dolayı geç kaldık.
Yaklaşık 3 hafta önce yaptırmamız gerekiyordu normalde.
Neyse rota aşısı içinde arayayım o zaman.

Bizim bu listede yapılanlar şöyle.
hepatit b doğumda yapıldı.
Bizim akıllı hemşire 8 günlükken gittiğimizde hiçbişey yapmadı sadece boy ve kiloya bakıp gönderdi, meğer topuk kanı varmış, 1 ay sonra onu aldılar. Hepatit b yapıldı yine. 2. ay aşısıda bugün yapıldı ve ocağın 2'sinde gelin dedi.
Yani bu tabloya göre arada 1 aşı kaynamış oluyor. Yine görüşeyim ben bu sağlık ocağıyla, çıldırtacaklar beni yakında..

Kızlar acıyor ama yapacak bişey yok :)
İlk gece halt etmiş yanında, ben hala uzak duruyorum, eşim ısrar etmedikçe üstelemiyorum, doğrumu yapıyorum bilmiyorum.
Oda çok ısrarcıyken şimdi çekindiğim için heralde pek yaklaşmıyor.

merhaba cnm geçmiş olsun

bnm oğlumda çok öksürüyodu koca adam gibi ağzı köpürüyodu nefes alamicak gibi oluyodu ciğer filmi istedi dr. 3 kez hava verildi 2 tane şurup vede antibiyotik iğne olduk 8 gün anca düzeldi ama hala hırıltı var yine şurubumuza devam ediyoruz.çok küçükler hemen ilerliyo bende istemedim ilaç vermek ama başka türlüde iyileşmezdi.kilo almasında sıkıntı yok maşallah bizimkinde. 300 gr az değil cnm ortalama ayda 600 gr alınıyomuş ile hekime demişti.

bu arada herkese iyi akşamlar

sağol canım.bugün işinin ehli bir profa özeline gittik.kilo alımının az olduğunu söyledi.bebelac lf mama vereceğim.120 lik.anne sütü öncesinde tabi.1 hafta inekle alakalı ürün yamayip kontrole gideceğiz.inek sütü intoleransı da olabilirmiş.alerjisi değil de hassasiyeti.ciltte egzema tarzı şeyler varsa alerjiymiş.yarın da kalça ve karın usg si istedi bizden.önce bebeğe kilo aldıracağız.rota aşısının da zamanı geliyor yaptırma önce bağırsağı düzelsin dedi.o da bağırsak da bişeylere yol açıyormuş canlı mikrop olduğu için.süt yetersiz olabilir dedi.

evet canım teyzemin komşusunun da sütü yaramamış mama vermişler.hiç istememe rağmen mama vereceğim.kısmet böyleymiş.çok istemiştim tamamen anne sütüyle beslemeyi.çok istememek lazımmış.hamileyken çok iyi bakmıştım kızıma dr öyle demişti ama şimdi aynı şey geçerli değil.allah yardımcısı olsun meleğimin

çok geçmiş olsun cnm bnm eşimin arkadaşının bebeğide 1 ayda 100 gr almış ki daha öncelerde ayda 1 kilo alıyomuş 3 aylıkmış onlarınki tahliller yapılmış ultrason çekilmiş bişi çıkmamış mamaya başlatmış

ben doğduğundan beri veriyorum sütüm gelmedi açtı hatta hastanede yenidoğana almışlardı yıkamışlar mamada vermişler karnı doyunca ve yıkanınca 4 saat aralıksız uyumuştu.
bende önce emziriyorum duruma göre mama veriyorum günde 2-3 kez 75-90 cc kadar mama veriyorum onun dışında emişiyoruz belki vermesemde olur ama alıştım o da alıştı sanki vermeyince aç bırakıyomuşum gibi geliyo.

kızlar geçen bir dr söylemişti.ek gıdaya erken başlamak bebek açısından iyi değilmiş.

Rabbim acil şifalar versin bebegine arkadaşımın sütü bebegine yaramıyordu oda 2 kez mama veriyodu cnm iştersen bi dene kilosunu takılma saglıgı düzelsin alır annesi o kiloları

sağol canım.16 günde 50 gr çok az ama.2 dr da aynı şeyi söyledi.4650 g kızım.

deneyeyim bakalım canım.işallah faydası olur.
sanırım sütümün içeriği de pek iyi değil.yağlı süt değilde sıvılı süt geliyor sıkınca.

biz 2 günlükken nişastalı mama vermiştik arada akşamları veriyorum yalam yalam ediyo.4. aydan sonra dr.a danışıp başlamalı sebze çorbalarına kahvaltılara

canım hepsibu....a adlı siteye bak daha kullanışlı şeyler var .incele canım

canım ben de aynı şeyi düşünüyorum.ama ellerini resmen gözüne sokacak gibi oluyır korkuyorum kazara bişey olacak diye o zaman takıyorum

kızlar bebişleriniz elini ağzına götürüyor mu?bizim cimcime emziği fırlatıp elini cop cop emmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…