2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benım bebegım aksam 11 den sonra uyutmaya baslıyorum en gec 12 uyuyor gece 3,5 4 gıbı uyanıyor emıyor uyuyo tekrr bı daha 6 da kalkıyor tekrr emıyor altımızı degıstırp tekrr uyuyoruz ve bı daha 8-9 gıbı uyanıyoruzzzzz allahıma bınlerce sukurler olsun duzenımız cok ıı

annem bu cocuk ac derdı ınanmazdım. şimdı her agladıgında emzırıyorum ve o gun bugundur duzenımız cok ıı

Canım inşallah biran önce kurtulursunuz bu hastalıktan ben yinede hastalığın etkisinden diye dusunuyorum yoksa ilk bastada kilo almazdı. Sanki sütünle ilgisi yok gibi olayın. Moralini bozup oyle dusunme buda bir donem buda gecer elbet.
Birde bu sütün yarayıp yaramama olayı nedir aslında tam olarak kafam almıyor, kilo alımına mı endeksli süt olayı yani kilo almıyor yada az alıyor olsada sütteki antikor degeri ile ilgisi yoktur sanırım. Bu sütün önemi bagısıklık sistemini olusturuyor olması değil mi. Banada zayıf olmasına gore az kilo alıyor diyorlarda sütün yaramıyor mu sozu var etrafta.
Kiloyu hersekilde alır yada diş cıkarır zayıflar, yurumeye baslar zayıflar...
Kilo değilde gecengun sanırım Elendil di sarımsak yemek antibiyotik etkisi yapar yazmıstı. Bende ceviz yersek bebegin beyin gelişimi için iyi olacagını okumustum biyerde. Bunlar daha önemli sanki

Anne sütü ve emzirme deyince sarımsaktan bahsetmeden olmaz. Sarımsak, bebeğinizin iştahını açmasının yanında güvenle kullanabileceğiniz iyi bir antibiyotiktir. Bebeğinizi emzirmeden 1 saat önce 1-2 diş sarımsak yerseniz, bebeğiniz memeyi daha iştahla kapacak, daha uzun süre emerek daha fazla süt içmiş olacaktır.

Canim oncelikle gecmis olsun, Allah tez zamanda sifa versin. Ayrica saglikli olsun da mama icsin, kendini uzme.
Ellerini agzina goturmesi guzel bir gelisim bulgusu, sonra ayaklarini boyle agzina goturecek. Cok seker oluyorlar o zaman da

Arkadaslar bebekleriniz uyurken neler yapiyor? Benim oglum bazen uyku arasinda sicriyor, genelde ortamda ses oldugu zaman yapiyor bunu, sizin yavrularda da oluyor mu bu? Bir de sık sık duzensiz nefesler aliyor, ic cekiyor.

Hoşgeldin canım. Bizim 2. ay bitmasine az kaldı fakat doktor kilosu iyi dedi. 6200 ve 61cm, sence nasıl?
Bana mama verme dedi ama size göre az geldi kilosu

Arkadaslar bebekleriniz uyurken neler yapiyor? Benim oglum bazen uyku arasinda sicriyor, genelde ortamda ses oldugu zaman yapiyor bunu, sizin yavrularda da oluyor mu bu? Bir de sık sık duzensiz nefesler aliyor, ic cekiyor.

Bizim cocuğun uyku düzeni seninkine benziyor canım bizimki sesli ortamlarda da uyuyor bayramda büyükleri ziyarete gittik hiç zorluk yasamadık uykularimizda yalnız su sıralar emerken ses duyunca kafayı çeviriyor mucadeleyle emziriyorum, uykuda sıçrıyor bazen bir de kafa saga sola hızla hareket ediyor o zaman çok komik oluyor :) yumruğunu çok çok emıyor alt değiştirirken popo iyice dönmeye başladı bunlar çok güzel gelişimler onu oyle görünce inanamıyorum büyüdüğüne :) 2 buçuk aylık olduk 7300 gr kilomuz 62 cm boyumuz benimde göğüslerim çok yumusadi ama ne buluyorsa yine de karnı doyuyor 3 saate çıkardım emzirmeyi gecede 1 kere kalkıyorum sabah 8 gibi kalkıyor alt değiştirme emzirme derken biraz oynuyoruz uykusu varsa tekrar yatırıyorum, bizim düzen böyle Allah sıkıntılarını göstermesin.

Son düzenleme:

benim de aynı 55.gün boyabdesti alabilmiştim. o zamandan beri gelmiyo bence emzirdiğimiz için gelmiyodur. adet sancısı değildir belki biraz üşütmüşsündür. bendede sancı oluyodu. dikkat ettim biraz ayağımdan patikleri hiç çıkartmıyorum doğalgazı da açtık sancılar geçti meğer gaz sancısıymış üşütmüşüm hep bebiş mi çekicek ben de çekmişim :)

hemmm de nasıl sanki sütten daha tatlı bişeyler geliyo :) başka odalardan şapırtısı duyuluyo :) emzik almıyo bi türlü zorla veriyorum 1-2 dk emip atıyo hemen ellerini sokuyo bazen de hiç emziği veremiyorum.

cydkns kullanıcısından alıntı
yoğurdu pastörize sütle yapmıştım ben, o uht sütten daha iyi mayalanıyor. ama şu hazır yoğurtlardan da verilebilir darda kalınınca. ben evde kandi yaptığım yoğurttan vermeyi planlıyorum, alışsın değişik mikroplara. ama sütü nerdeyse 1 saat kaynatıyorum

Bende bu yogurt işini anlayamıyorum canım hangiis iyi markette satılanlar gunlerce duruyor bozulmuyor kim bilir içlerinde ne varda oyle,
ee diğer turlu osekilde kaynatılan sutun yogurdunun da anlamı kalmaz sanki bilemedim ki

hazır yoğurtla mayaladığın zaman mayalanan yoğurt 4-5 mayalamada ancak doğal yoğurda dönüşüyomuş ben kendi yoğurdumla yapıyorum.mayalanmış yoğurdu yemeye başlamadan hemen 2 kaşığını alıp minik tupperware me koyuyorum yeni süt gelince ordan mayalıyorum.. daha bebeğe vermiyorum bile zaten kendimize bile öyle sağlıklı.
o 1saatkaynattığın sütün mikroplarını öldürcem diye vitaminlerini de öldürmüşsün zaten. market yoğurdu seninkinden daha faydalı olmuştur kesin. 1- 2 dk kaynatıp bırakıcaksın eğer sağlıklı bişeyler yedirmek istiyosan lütfen dikkat et.

benımde dogumdan sonra kanamam 20gun surdu ogun bugundur hıcbısı yok.annem de 8ay olmamamıs emzırmekle alakalı dıye dert etmıyorum.hem unutmusum adet agrılarını ne kadar guzel ama onsuz da olmaz saglıklı olalımda....
belki bi enfeksyon falan vardır basit birşey yani bence bir doktora görün o yüzden canın yanmış olabilir. normal doğum yapmış olsan acaba doğumla ilgili mi bi sorun oluştu derdim ama öle bi durum olamaz sende
canım senın normal dogumdu degıl mı.ilişkı esnasında nasıl bır agrı oluyor benım dıkıs yerlerı cok gerılıyor yırtılacak gıbı.bende dogumdan sonra genısler rahatlar dıye umuyordum ama yok agrılı oluyor
bız de hıc takmadık taksakta ne yapıp edıp cıkarıyordu.su kendınden eldıvenlı kıyafetler varya onşardan bıle cıkarıyordu 2-3parmagını.kulagını cızdı kanattı gozunu cızdı kanattı cok korkmustum bu kan nerden geldı dıye ama sımdı sıksık kesıyorum tırnaklarını.bende beyın gelısımı ıcın takılmamalı dıye duymustum
kızlarrrr bız bugun SUNNET OLDUK adam oldu benım kucuk uşagım
ay hadı bakalım tebrk ederız beyfendıyı darısı bızım soğan erkeklerıne.zor olmuyormu canım bakımını nasıl yapıosun.havalarda sogudu gıydırıyo musun alt tarafını
Evet gezmelere gittik canımcım ve ilkgunden bu yana yalnız olmamın eziyet değil bi nimet oldugunu daha iyi anlayıp cok sukur eve dondum
Akılvermeler, tavsiyeler bitmedi, bitmez
aynen canım bızde 4gunlugune 9saat yol teptık allahım bayrama gelen herkes bır akıl verdı komsular akrabalar mevlüde gelenler kafam 1mılyon olduoyle emzırme soyle tut....ben dvıtamını vermıorum sen neden verıosun yutdısında bıle yasaklandı....
aaa bu ne??? emzirme onlugu...cocugu nıye yanınızda yatrmıyosunuz...bu havada kalorıfermı yanar hamam gıbı olmus sıcaga alıstırmayın kalabalıga cıkarın.dısarı gezmeye cıkarız aaaa hava soguk cocuk hasta olur mıllet bakar nazar deger bunlar sadece bır kısmı
ama yemek yapmak yok temızlık yok sadece oğlusla ılgılenmek guzeldı tabi eve bır tamızlıkcı lazım valla

ilk ev tipi oyuncagımız
kızlar oğlusum buzdolabı poşetıyle oynamaya bayılıyor hışır hışır sesler cıkarıyor sonra gozlerını faltası gıbı acıp nerden geldı bu ses dıye bakınıyor.bazen de halay bası ceker gıbı tepınıyor posetle...allahım anne olmak zor ama guzelmiş

Kayınvalidemden nefret ediyorum.Kızlar çok kötüyüm sizle paylaşmak istedim.
Evi bir sokak ötede.Çocuğu sevme bahanesiyle geliyor altı yedi saat oturuyor. Bebeğimi de hiç kucağından düşürmüyor. Allahtan emziriyorum yoksa hiç bana vermeyecek.Şimdi oğlum uyuyor kalkıp gideceğine yan kanepede oturduğu yerden uyukluyor. İyi bir kadın olsa neyse, bebeğime evime herşeyime karışıyor. Pencerelerimin açık kapanıklığına eşyalarımın yerlerine kadar.
Ailenden farklı şehirde olup kaynanana yakın oturmak kadar kötü birşey yok. Hele de yeni doğmuş bir bebeğin varsa.

canım sakın ama sakın eline poşet vermeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

canım poşetin açık ucunu bağlada ver eline allah korusun poşetle ilğili kazalar oluyor.

Bende bu yogurt işini anlayamıyorum canım hangiis iyi markette satılanlar gunlerce duruyor bozulmuyor kim bilir içlerinde ne varda oyle,
ee diğer turlu osekilde kaynatılan sutun yogurdunun da anlamı kalmaz sanki bilemedim ki

market sütü günlerce durmaz ki en fazla 5 gündür, o da çok temiz koşullarda toplandığı için. uht ayrı ama o 4-6 ay kalabilir

bazen benimki de sıçrıyor, hele ani seslerden çok rahatsız oluyor. iç de çekiyor, ama normal bence, ağlamıyor ki

[/QUOTE] hazır yoğurtla mayaladığın zaman mayalanan yoğurt 4-5 mayalamada ancak doğal yoğurda dönüşüyomuş ben kendi yoğurdumla yapıyorum.mayalanmış yoğurdu yemeye başlamadan hemen 2 kaşığını alıp minik tupperware me koyuyorum yeni süt gelince ordan mayalıyorum.. daha bebeğe vermiyorum bile zaten kendimize bile öyle sağlıklı.
o 1saatkaynattığın sütün mikroplarını öldürcem diye vitaminlerini de öldürmüşsün zaten. market yoğurdu seninkinden daha faydalı olmuştur kesin. 1- 2 dk kaynatıp bırakıcaksın eğer sağlıklı bişeyler yedirmek istiyosan lütfen dikkat et.[/QUOTE]

o mikroplar hemen ölmez, eğer ölseydi market yoğurdunun mayası doğal mayaya da dönemezdi:) ben güvenemiyorum o süte ya brusellası var streptokoku var, iyice kaynaması lazım, benim gibi unutup 1 saat olmasa da 15dk olmalı bence.

poşetler çok tehlikeli canım aman gözünün önünden ayırma

aynen canım uyumaya yakın kafa çok hızlı sağa sola dönüyor sürekli.umarım normaldir.
Canim oncelikle gecmis olsun, Allah tez zamanda sifa versin. Ayrica saglikli olsun da mama icsin, kendini uzme.
Ellerini agzina goturmesi guzel bir gelisim bulgusu, sonra ayaklarini boyle agzina goturecek. Cok seker oluyorlar o zaman da

sağol canım amin inşallah geçer gider.cop cop coplamasına bayılıyorum

evet canım emzikleri fırlatıyo elini önce yavaşça götürüp iştahla emiyor.emziği unutmaz umarım,
çok sevimli oluyor elini emerken yerim ben sıpamıııı

sağol güzelim.inşallah geçecek.ek gıdaya geçeceğim günü iple çekiyorum.yarama olayı sütün yağlı ve besleyici olması sanırım.ama ben sağarken ilk süt yani şekerli olan bol geliyor gibi.koyu beyaz olan çok az.o daha değerli canım.sütün miktarından ziyade besleyici olması daha önemliymiş.
sarımsak sütün tadını değiştirebiliyor diye duydum

ay hadı bakalım tebrk ederız beyfendıyı darısı bızım soğan erkeklerıne.zor olmuyormu canım bakımını nasıl yapıosun.havalarda sogudu gıydırıyo musun alt tarafını

tesekkur ederızzzzz. darısı basınıza ınsallah ılk gun cok korkmustum ama sabaha alıstım altına sadece bı kılotlu corap bırde kalın kısa corap gıydırdım zıbınını baglamadım ama bugun bagladım zıbınını zaten bu sabah bandajını cıkardık. cok sukur zor olmadı doktorumuz agrı kesıcı bıle vermedı bır merhem verdı bandajı cıktıkdan sonra onu suruyoruz altını daha sık degıstırıyoruz o kadar 3 gune gecer dedı yanı yarın gecıcek ınsallah cok sukur bız kurtulduk darısı basınıza ınsallah. saglıkla sıhhatle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…