Canım inşallah biran önce kurtulursunuz bu hastalıktan ben yinede hastalığın etkisinden diye dusunuyorum yoksa ilk bastada kilo almazdı. Sanki sütünle ilgisi yok gibi olayın. Moralini bozup oyle dusunme buda bir donem buda gecer elbet.sağol canım.bugün işinin ehli bir profa özeline gittik.kilo alımının az olduğunu söyledi.bebelac lf mama vereceğim.120 lik.anne sütü öncesinde tabi.1 hafta inekle alakalı ürün yamayip kontrole gideceğiz.inek sütü intoleransı da olabilirmiş.alerjisi değil de hassasiyeti.ciltte egzema tarzı şeyler varsa alerjiymiş.yarın da kalça ve karın usg si istedi bizden.önce bebeğe kilo aldıracağız.rota aşısının da zamanı geliyor yaptırma önce bağırsağı düzelsin dedi.o da bağırsak da bişeylere yol açıyormuş canlı mikrop olduğu için.süt yetersiz olabilir dedi.
evet canım teyzemin komşusunun da sütü yaramamış mama vermişler.hiç istememe rağmen mama vereceğim.kısmet böyleymiş.çok istemiştim tamamen anne sütüyle beslemeyi.çok istememek lazımmış.hamileyken çok iyi bakmıştım kızıma dr öyle demişti ama şimdi aynı şey geçerli değil.allah yardımcısı olsun meleğimin
Kızlar pazartesi günü rotavirüs aşısını yaptırsam geç mi olur?
canım ben de aynı şeyi düşünüyorum.ama ellerini resmen gözüne sokacak gibi oluyır korkuyorum kazara bişey olacak diye o zaman takıyorum
kızlar bebişleriniz elini ağzına götürüyor mu?bizim cimcime emziği fırlatıp elini cop cop emmeye başladı.
Hoşgeldin canım. Bizim 2. ay bitmasine az kaldı fakat doktor kilosu iyi dedi. 6200 ve 61cm, sence nasıl?
Bana mama verme dedi ama size göre az geldi kilosu
Arkadaslar bebekleriniz uyurken neler yapiyor? Benim oglum bazen uyku arasinda sicriyor, genelde ortamda ses oldugu zaman yapiyor bunu, sizin yavrularda da oluyor mu bu? Bir de sık sık duzensiz nefesler aliyor, ic cekiyor.
kızlar asıl sormak istediğim soruya geliyimsiz adet görüyormusunuz?? ben en son 2 ay önce gördüm lohusa akıntım biter bitmez bi kaç gün içinde hemen adet oldum ondan beridir yaklaşık iki aydır tık yok :44: emzirdiğim için mi acaba olamıyorum çünkü yanı sıra hep hafif hafif adet sancılarımda var. allah korusun aklıma başka birşeyde getirmek istemiyorum çünkü korunuyoruz
canım ben de aynı şeyi düşünüyorum.ama ellerini resmen gözüne sokacak gibi oluyır korkuyorum kazara bişey olacak diye o zaman takıyorum
kızlar bebişleriniz elini ağzına götürüyor mu?bizim cimcime emziği fırlatıp elini cop cop emmeye başladı.
Bende bu yogurt işini anlayamıyorum canım hangiis iyi markette satılanlar gunlerce duruyor bozulmuyor kim bilir içlerinde ne varda oyle,
ee diğer turlu osekilde kaynatılan sutun yogurdunun da anlamı kalmaz sanki bilemedim ki
benımde dogumdan sonra kanamam 20gun surdu ogun bugundur hıcbısı yok.annem de 8ay olmamamıs emzırmekle alakalı dıye dert etmıyorum.hem unutmusum adet agrılarını ne kadar guzel ama onsuz da olmaz saglıklı olalımda....kızlar asıl sormak istediğim soruya geliyimsiz adet görüyormusunuz?? ben en son 2 ay önce gördüm lohusa akıntım biter bitmez bi kaç gün içinde hemen adet oldum ondan beridir yaklaşık iki aydır tık yok :44: emzirdiğim için mi acaba olamıyorum çünkü yanı sıra hep hafif hafif adet sancılarımda var. allah korusun aklıma başka birşeyde getirmek istemiyorum çünkü korunuyoruz
canım senın normal dogumdu degıl mı.ilişkı esnasında nasıl bır agrı oluyor benım dıkıs yerlerı cok gerılıyor yırtılacak gıbı.bende dogumdan sonra genısler rahatlar dıye umuyordum ama yok agrılı oluyorbelki bi enfeksyon falan vardır basit birşey yani bence bir doktora görün o yüzden canın yanmış olabilir. normal doğum yapmış olsan acaba doğumla ilgili mi bi sorun oluştu derdim ama öle bi durum olamaz sende
bız de hıc takmadık taksakta ne yapıp edıp cıkarıyordu.su kendınden eldıvenlı kıyafetler varya onşardan bıle cıkarıyordu 2-3parmagını.kulagını cızdı kanattı gozunu cızdı kanattı cok korkmustum bu kan nerden geldı dıye ama sımdı sıksık kesıyorum tırnaklarını.bende beyın gelısımı ıcın takılmamalı dıye duymustumkızlar bebeklerımız normalde bu ay ellerını tanıyıp ay sonuna dogru bıseylere uzanması gerekmıyormu ben en azından oyle bılıyorum ve ben ıkı ayın sonunda actım ellerını cok gec kaldıgımı dusunuyorum cunku ellerını tanıması lazım. bende kendısını cızıyor dıye korkuyordum ama cızıklerı aksama kalmadan gecıyor acın ellerını hıc korkmayın. ben ellerını acalı 1 ay oldu elıne bısıler tutusturmaya calısıyorum tutmuyor gec kaldıgımı dusunuyorum.
ay hadı bakalım tebrk ederız beyfendıyı darısı bızım soğan erkeklerıne.zor olmuyormu canım bakımını nasıl yapıosun.havalarda sogudu gıydırıyo musun alt tarafınıkızlarrrr bız bugun SUNNET OLDUKadam oldu benım kucuk uşagım
aynen canım bızde 4gunlugune 9saat yol teptık allahım bayrama gelen herkes bır akıl verdı komsular akrabalar mevlüde gelenler kafam 1mılyon olduEvet gezmelere gittik canımcım ve ilkgunden bu yana yalnız olmamın eziyet değil bi nimet oldugunu daha iyi anlayıp cok sukur eve dondum
Akılvermeler, tavsiyeler bitmedi, bitmez
ilk ev tipi oyuncagımız
kızlar oğlusum buzdolabı poşetıyle oynamaya bayılıyor hışır hışır sesler cıkarıyor sonra gozlerını faltası gıbı acıp nerden geldı bu ses dıye bakınıyor.bazen de halay bası ceker gıbı tepınıyor posetle...allahım anne olmak zor ama guzelmiş
ilk ev tipi oyuncagımız
kızlar oğlusum buzdolabı poşetıyle oynamaya bayılıyor hışır hışır sesler cıkarıyor sonra gozlerını faltası gıbı acıp nerden geldı bu ses dıye bakınıyor.bazen de halay bası ceker gıbı tepınıyor posetle...allahım anne olmak zor ama guzelmiş
Bende bu yogurt işini anlayamıyorum canım hangiis iyi markette satılanlar gunlerce duruyor bozulmuyor kim bilir içlerinde ne varda oyle,
ee diğer turlu osekilde kaynatılan sutun yogurdunun da anlamı kalmaz sanki bilemedim ki
Arkadaslar bebekleriniz uyurken neler yapiyor? Benim oglum bazen uyku arasinda sicriyor, genelde ortamda ses oldugu zaman yapiyor bunu, sizin yavrularda da oluyor mu bu? Bir de sık sık duzensiz nefesler aliyor, ic cekiyor.
ilk ev tipi oyuncagımız
Bizim cocuğun uyku düzeni seninkine benziyor canım bizimki sesli ortamlarda da uyuyor bayramda büyükleri ziyarete gittik hiç zorluk yasamadık uykularimizda yalnız su sıralar emerken ses duyunca kafayı çeviriyor mucadeleyle emziriyorum, uykuda sıçrıyor bazen bir de kafa saga sola hızla hareket ediyor o zaman çok komik oluyor :) yumruğunu çok çok emıyor alt değiştirirken popo iyice dönmeye başladı bunlar çok güzel gelişimler onu oyle görünce inanamıyorum büyüdüğüne :) 2 buçuk aylık olduk 7300 gr kilomuz 62 cm boyumuz benimde göğüslerim çok yumusadi ama ne buluyorsa yine de karnı doyuyor 3 saate çıkardım emzirmeyi gecede 1 kere kalkıyorum sabah 8 gibi kalkıyor alt değiştirme emzirme derken biraz oynuyoruz uykusu varsa tekrar yatırıyorum, bizim düzen böyle Allah sıkıntılarını göstermesin.
Canim oncelikle gecmis olsun, Allah tez zamanda sifa versin. Ayrica saglikli olsun da mama icsin, kendini uzme.
Ellerini agzina goturmesi guzel bir gelisim bulgusu, sonra ayaklarini boyle agzina goturecek. Cok seker oluyorlar o zaman da
hemmm de nasıl sanki sütten daha tatlı bişeyler geliyo :) başka odalardan şapırtısı duyuluyo :) emzik almıyo bi türlü zorla veriyorum 1-2 dk emip atıyo hemen ellerini sokuyo bazen de hiç emziği veremiyorum.
çok sevimli oluyor elini emerken yerim ben sıpamııııoooo çoktan beridir o şekilde dolaşıyor zaten topic in son sayfalarında da bir arkadaş paylaşmış ellerini keşfediyor diye, ileride ayaklarınıda ağızlarına götürme çabaları olucak , hatta belki senin paylaştığın bir yazı idi tam hatırlamıyorum '' siz bebeğinizin ellerini emmesi nedeni ile aç olduğunu düşünürken o da aaa ne güzel ağzım varmış benim parmaklarımda varmış şeklinde düşünüyor olabilir''yazıyordu.
ben hiç eldiven kullanmadım desem yeridir ,en fazla gece uykusunda ellerini emmeye başlar sa o zaman eldiven takıyorum , alışkanlık haline getirmesin diye,ama şu an için en vahim olan taraf şapka da kullanmadım , şimdi de hiç şapka takamıyoruz , hemen başlıyor kafa sağa sola dönmeye vıyaklamayakışta geliyor ne halt edices bakalım , emzirirken denedim bir yarım saate yakın durdu , sonrasında anlar anlama kafa yine sağa sola hızlı şekilde viyaklama eşliğinde ritm tuttu :))
hımmm sanki bilinçli bir uçak kaçırılma gibi seziyorum ben burada
gidipp uyumam gerekli, sabah 6:30 da kalkıyoruz, gece de 2-3 saat ara ile uyanmaya devam....................
aklıma gelmişken herkes sütünün azaldığından bahsediyor topluca böyle bir şüpheye düşmek sanırım dönemsel bir şey olabilir ,hemen mamaya yönelmeyin bir araştırın derim ben , bu aylarda süt artık daha düzene girdiği için size , bana azalıyormuş gibi gelebilir, unutmayın anne sütü nün üstüne başka bir şey yok , bağışıklık sistem ide anne sütü tarafından sağlanıyor, eğer emzirebiliyor isek ne kadar güzel vazgeçmeyelim
birde benim velet evde veya etraftaki ışık yayan her şeye hayran , hele yattığı odadaki lamba ile aşk yaşıyor :))) bir heyecan ,bir heyecan ,
Canım inşallah biran önce kurtulursunuz bu hastalıktan ben yinede hastalığın etkisinden diye dusunuyorum yoksa ilk bastada kilo almazdı. Sanki sütünle ilgisi yok gibi olayın. Moralini bozup oyle dusunme buda bir donem buda gecer elbet.
Birde bu sütün yarayıp yaramama olayı nedir aslında tam olarak kafam almıyor, kilo alımına mı endeksli süt olayı yani kilo almıyor yada az alıyor olsada sütteki antikor degeri ile ilgisi yoktur sanırım. Bu sütün önemi bagısıklık sistemini olusturuyor olması değil mi. Banada zayıf olmasına gore az kilo alıyor diyorlarda sütün yaramıyor mu sozu var etrafta.
Kiloyu hersekilde alır yada diş cıkarır zayıflar, yurumeye baslar zayıflar...
Kilo değilde gecengun sanırım Elendil di sarımsak yemek antibiyotik etkisi yapar yazmıstı. Bende ceviz yersek bebegin beyin gelişimi için iyi olacagını okumustum biyerde. Bunlar daha önemli sanki
ay hadı bakalım tebrk ederız beyfendıyı darısı bızım soğan erkeklerıne.zor olmuyormu canım bakımını nasıl yapıosun.havalarda sogudu gıydırıyo musun alt tarafını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?