2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sağol güzelim.ne yapcaz mecbur vercez artık karşı olsam da.kısmet değilmiş tamamen anne sütüyle beslemek.

aynen canım benimkide emzik ağzından düştüğü an bırak parmağını bütün elini sokmaya çalışıyor ağzına emip emip duruyo bi de çok tükürük akıyor nedense diş mi çıkaracak yakında anlamadım ama daha erken değılmi:44:

canım ben de aynı şeyi düşünüyorum.ama ellerini resmen gözüne sokacak gibi oluyır korkuyorum kazara bişey olacak diye o zaman takıyorum

kızlar bebişleriniz elini ağzına götürüyor mu?bizim cimcime emziği fırlatıp elini cop cop emmeye başladı.

kızlar bebeklerımız normalde bu ay ellerını tanıyıp ay sonuna dogru bıseylere uzanması gerekmıyormu ben en azından oyle bılıyorum ve ben ıkı ayın sonunda actım ellerını cok gec kaldıgımı dusunuyorum cunku ellerını tanıması lazım. bende kendısını cızıyor dıye korkuyordum ama cızıklerı aksama kalmadan gecıyor acın ellerını hıc korkmayın. ben ellerını acalı 1 ay oldu elıne bısıler tutusturmaya calısıyorum tutmuyor gec kaldıgımı dusunuyorum.

3 aylık bebek neler yapabılır

Ellerini keşfeder: “Ooohh! Bu da ne? Amanınnnn oynatabiliyorum, bir sağa bir sola. Ne İlginç bu şeyler, kıpır kıpır. Dur bir de tadına bakayım…!” Bu güne kadar yumruk yaptığı ellerini açar, parmaklarını açıp kapatıp ellerini izler. Ellerini kendi isteği oynatıp açıp kapatabilmek onu mutlu eder. Bir oyuncak verilirse sallar(Bkz Oyuncaklar)

kızlar bebeklerimiz göz rengi ne zaman belli olur benimki değişik bi renk ne renk olcak çok merak ediyorum...

canım bende onu merak ediyorum 6. ayda tam rengi belli olur diyorlar ama çok geç degilmi? benimkininde çok değişik bi renk hani yeşil desem diil kahverengi hiç değil ela da diil anlamadım gitti:))

Bebeğin 3. Ayı

Bebeğiniz çok hoşlanıyor olsa da; salıncakta hızlı hızlı sallamaktan, havaya fırlatmaktan, aşırı hoplatıp zıplatmaktan kaçının.

Bebeğiniz neler yapar:
- Yüzükoyun yatarken başını ve göğsünün üst kısmını kaldırabilir.
- Ellerini birbirine kavuşturabilir.
- Kol ve bacak hareketleri daha düzenlidir ve simetriktir.
- Tek bacağıyla veya her ikisiylede kuvvetli tekmeler.
- Oturur hale getirdiğinizde başını da aynı hizada tutabilir.
- Sırtını dik tutabilir.
- Sırtüstü yatarken parmaklarıyla oynayabilir.
- Etrafında hareket eden nesneleri hem yatay hemde dikey pozisyonda rahatlıkla izler.
- Yüksek sesle güler.
- Mutluluktan çığlıklar atabilir.
- Bir tarafa doğru yuvarlanabilir.
- Eline verilen bir oyuncağı sıkıca kavrayabilir.
- Sesin geldiği yöne doğru döner.
- Emzirme veya beslenme anında dikkatle gözlerinize bakar.

yoğurdu pastörize sütle yapmıştım ben, o uht sütten daha iyi mayalanıyor. ama şu hazır yoğurtlardan da verilebilir darda kalınınca. ben evde kandi yaptığım yoğurttan vermeyi planlıyorum, alışsın değişik mikroplara. ama sütü nerdeyse 1 saat kaynatıyorum

gerçi benim oğlum yemek sececeğe benzemiyor biraz pis boğaz

hem mama ayırmıyor, hem de vitamini olsun, şurubu olsun hatta rota aşısını bile ağzını şapurdata şapurdata afiyetle götürüyor

afferim ona, afiyet olsun hehe.

Annesinin Tostosu

maşşallah, pek güzel annesi.

ben de hala olmadım,
daha da vahimi biz korunmuyoruz çünkü hamile kalma ihtimalim yok

zira hala birlikte olamadık

valla hiç gözümde yok ama tabi bir de eşime sormak lazım .. off bir de buna mı kafa takıcaz şimdii

ehe bizde de tık yok. değil parise istanbula gidecek bile halim yok ya. heralde vitamini bıraktım ondan halsizim.
bu durumdan eşim de şikayetçi diil, benim de umurumda değil. şimdi bi de onun stresine girmeyeyim ya, böle rahatım baya.

Evet gezmelere gittik canımcım ve ilkgunden bu yana yalnız olmamın eziyet değil bi nimet oldugunu daha iyi anlayıp cok sukur eve dondum
Akılvermeler, tavsiyeler bitmedi, bitmez

Bende bu yogurt işini anlayamıyorum canım hangiis iyi markette satılanlar gunlerce duruyor bozulmuyor kim bilir içlerinde ne varda oyle,
ee diğer turlu osekilde kaynatılan sutun yogurdunun da anlamı kalmaz sanki bilemedim ki

benım kaynanamın ıneklerı vra kendısı yogurt yapıor cokda guzel oluyor eger bulabılıyorsanız en dogalını verın

bırde kızlar ben pırınc unundan yapılan mamaların hıcbır yararı oldugunu dusunmuorum ama tahıllı armutlu pekmezlı falan olanlarıvar onlar daha ıı sankı. bırde ben hemen mamaya degılde corba suyuna falan gecmeyı dusunuorum. çok sukur sutumden yana derdım yok sadece ek gıdaya alıssın dıye

oooo çoktan beridir o şekilde dolaşıyor zaten topic in son sayfalarında da bir arkadaş paylaşmış ellerini keşfediyor diye, ileride ayaklarınıda ağızlarına götürme çabaları olucak , hatta belki senin paylaştığın bir yazı idi tam hatırlamıyorum '' siz bebeğinizin ellerini emmesi nedeni ile aç olduğunu düşünürken o da aaa ne güzel ağzım varmış benim parmaklarımda varmış şeklinde düşünüyor olabilir ''yazıyordu.

ben hiç eldiven kullanmadım desem yeridir ,en fazla gece uykusunda ellerini emmeye başlar sa o zaman eldiven takıyorum , alışkanlık haline getirmesin diye,ama şu an için en vahim olan taraf şapka da kullanmadım , şimdi de hiç şapka takamıyoruz , hemen başlıyor kafa sağa sola dönmeye vıyaklamaya kışta geliyor ne halt edices bakalım , emzirirken denedim bir yarım saate yakın durdu , sonrasında anlar anlama kafa yine sağa sola hızlı şekilde viyaklama eşliğinde ritm tuttu :))

sağolasın annemlere gelmiştik bayram için 10 gün bayağı uzadı eve gidiyorduk güyaa

hımmm sanki bilinçli bir uçak kaçırılma gibi seziyorum ben burada

gidipp uyumam gerekli, sabah 6:30 da kalkıyoruz, gece de 2-3 saat ara ile uyanmaya devam....................
aklıma gelmişken herkes sütünün azaldığından bahsediyor topluca böyle bir şüpheye düşmek sanırım dönemsel bir şey olabilir ,hemen mamaya yönelmeyin bir araştırın derim ben , bu aylarda süt artık daha düzene girdiği için size , bana azalıyormuş gibi gelebilir, unutmayın anne sütü nün üstüne başka bir şey yok , bağışıklık sistem ide anne sütü tarafından sağlanıyor, eğer emzirebiliyor isek ne kadar güzel vazgeçmeyelim

birde benim velet evde veya etraftaki ışık yayan her şeye hayran , hele yattığı odadaki lamba ile aşk yaşıyor :))) bir heyecan ,bir heyecan ,

kızlarrrr bı yerde okumustum 2,5 aya kadar ıstemsızce hareket eden sut hormonları 2,5 aydan sonra beynımız bebege artık bu kadar yetıyor demekkı dıyerek yettıgı kadar sut uretmeye baslıyormus. yanı bızım sutumuz artık yetıcek kadar uretılmeye basladı goguslerımızın sonmesı bundan kaynaklanıyormus. ben bı gogsumu verıyorum yetmıyorsa otekınıde verıyorum bı daha acıkana kadar tekrr doluyorlar zaten. bence stres yapıp olan sutunuzude kacırmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…