2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben en altına uzun kollu zıbın onun ustune kılotlu corap ve ayaklı bır takım daha gıydırıyorum. en ustunede altlı ustlu bır takım daha gıydırıyorum. ben en ıısı bı ara sıradan ne gıydıgının resmını cekıyım boyle olmıcak

aksam yatarkende besıgının carsafının altına battanıye serdım sıcak olsun dıye. yunden yorganı var kollarının altına kadarda yorganını cekıyorum ve yatıyoruz
kalorıferı yakmaya basladık zaten evımızde sıcak bı yorgan yetıyor

uzunnn bır aradan sonra merhaba arkadaslar 9 agustos da dogum yaptım ve cok cektım kaburgam zedelendı karnım kanama yaptım morardı neyse rabbım kımseye de bana da bıdaha gostermesın kahramanmarastayım sımı az kaldı gıdıcem evıme .... bebegım ıyı cok sukur sadece kaka problemımız var 4 gun oldu bugun yapmadı yapmıyor denemedıgım sey kalmadı:

ooo 45 dakika zaten emerken temel atıyor nerdeyse :))) dönence ye kimisi 6 aydan önce baktırmayın şaşılık yapar diyor ama çok güzel tepki veriyolarr :))bizim bir minik karyolamız var birde büyük odasında şimdilik odasında değil bizim yanımızdaki küçük karyolada yatıyor , gerçi yavaş yavaş odasına alıştırmak gerekli ama ,neyse işte büyük olanda var dönence gündüz bazen o karyolayay koyunca tepinip duruyor döneneceye güzel oluyor aslında amann ne biliyimm

ooo bayağı sıcak değil mi karda kışta ne yapıcaz bilemedim , ama bende yün yorganı altına yatak yapmayı düşünüyorum , karyola ayaklı o nedenle altı boş kalıyor gibi geliyorr

benim kızda aynı oğlun gibi..
ilk aylarnda günde 2-3 defa yapan kızmda şimdi tık yok
ama öyle yapamama veya sıkıntılı bir durumda söz konusu değil gayet memnun halinden.
3-4 günde bir yapıyor.
banada yedikleri yarıyodr dediler şuan içn dert etmiyorm
umarm bi sorun olmaz.

bi bez de kendimize taksak ilginçtir ki hep o uyanınca wc ye gidesim geliyor.koştura koştura oraya sonra banyoya sonra mama yapmaya en son da bebeği beslemeye.çok dua etmiştim allahım fazla olan 7 kilomdan(doğum öncesi 7 doğum sonrası12 kg) kurtaracak bir bebek olsun diye.bu kız beni iplik yapacak

canım geçmiş olsun .4 gün normal diye biliyorum bebek iyiyse hırpalama

MEME TIKANMASI
Öncelikle dolu meme ile tıkanmış meme kavramlarını birbirinden ayırmak gerekir.

Dolu memeler: sıcak, ağır ve serttir. Buna karşılık süt gayet güzel akar, sütün memelerden damladığını görebilirsiniz.
Bu normal doluluktur. Bazen dolu memeler yumru yumru olurlar.
Anneye gereken tek tedavi daha sık emzirmeyle sütün boşalmasıdır. Emzirme sonrası ağırlık, sertlik ve yumru yumru olma durumu azalır. Memeler yumuşayıp rahatlar. Birkaç gün içinde bebeğin ihtiyacına göre bir ayarlama yapılır ve memeler bu kadar dolu olmazlar.

Tıkalı memeler: kısmen süt kısmen de fazla kan ve doku sıvısıyla haddinden fazla dolup süt akışının engellenmesi demektir.
Memelerin parlak görünmesi ödemden dolayıdır. Böyle memeler acı verir ve süt iyi akmaz.
Deri gergin olduğundan meme ucu düzleşmiştir.
Meme ucunun böyle gergin ve düz olduğu durumlarda, emzirme ve sütün boşaltılması zorlaşır.
Bazı tıkanmış memelerin derisi kırmızı görünür ve annenin ateşi çıkar. Bu, meme iltihabı gibi görünse de ateş 24 saat sonra düşer.
Dolu ve tıkanmış memelerin arasındaki farkı bilmek gerekir. Tıkanmış memelerin tedavisi kolay olmayabilir.
Tıkanmış memelerden süt akmamasının nedenlerinden biri içerisindeki sıvının yapmış olduğu basınç, bir diğeri de oksitosin refleksinin çalışmıyor olmasıdır.
Meme tıkanmasının nedenleri:
Fazla süt, emzirmeye başlamanın geciktirilmesi, memeye kötü yerleşme sonucu sütün yeterince boşaltılamaması,emzirmenin kısa kesilmesidir.
Tıkanmayı önlemek için anne neler yapmalıdır:
· Emzirmeye doğumdan sonra hemen başlamak
· Bebeğin memeye iyi yerleşmesini sağlamak
· Emzirme süresini sınırlandırmamak
Meme tıkanmasının tedavisi:
Tıkanmanın tedavisinde esas olan sütün boşaltılmasıdır.Süt boşaltılamazsa, iltihap ya da apseye yol açıp süt üretimini azaltabilir.bebek emebiliyorsa sık sık emzirilmelidir. Sütü boşaltmanın en iyi yolu budur. Bebeğin memeye iyi yerleşmesi önemlidir.iyi yerleşirse meme ucunu tahriş etmez.
Bebek ememiyorsa sütün boşalmasına yardım gerekir. Anne kendi başına bu işi elle , meme pompasıyla ya da ılık bir şişeyle yapabilir. Meme serttir. Sert memeden dolayı bebek alamıyorsa bebeğin emebileceği yumuşaklığı sağlamak için az miktarda sütün sağılması bile yeterli olur.
Tıkalı memeyi emzirmeye başlamadan önce oksitosin refleksini uyarmak gerekir. Oksitosin refleksini uyarmak için:
· Memelere ılık yaş pansuman ya da ılık duş; Bazen ılık duş,sütün akmasını ve memelerin bebeğin emebileceği kadar yumuşamasını sağlar.
· Omuz sırta masaj
· Memelere hafif masaj
· Meme ve meme ucu derisini uyarmak
· Annenin rahatlamasına yardımcı olmak
· Emzirme sonrası memelere soğuk yaş pansuman yapınız. Bu ödemi azaltır.

ilk uyandığında problem değilde ben de ne hikmetse tam emzirme sırasında bir sıkışma oluyor valla 2 oldu bırakıyorum çoçuğu dediğin gibi koştura koştura , içimde acıyor öyle bırakmak zorunda kalınca, ben hamilelik başında 62 idim , tamam fazla idi de şimdi de 54 oldum bir ortasını bulamadım galiba senin kızın iyi haberlerini takip ediyor ve bekliyorum bu arada , sanırım önümüzdeki hafta sonuçlanıcak durum ?

sağol güzelim ben de bu cts yi bekliyorum kilosuna bakacak.ona göre belli olacak teşhis ve tedavi.2 güne 1 yapıyor kaka ya da günde 1 .artık maamadan mı süt diyetinden mi anlamadım gitti.ama emerken hala kendini geri çekiyor gaz birirkiyor hemen damlanın etkisi pek yok gibi.emziriyorum ki sütüm az.ikisinden toplam 40 cc çıkıyor geçenki arkadaşa üzüldüm bebeğini kaybeden.aklıma geldikçe fena oluyorum.sütüm gitti.geri gelir mi ne yapmam lazım?ağlamıyor mu sen bırakınca?

banada yaylı yataklar oyle gelıyor sankı alttan alttan hava alır onun ıcın battanıye serdım.
benım yatak odamdapark yatak var oturma odamda kucuk besık kendı odasında da karyolası var 3 ablam olunca besıkler bana kaldı her odaya koydum şaşılıgı hıc duymadım ama cok sukur dogdugundan berı gozlerınde kayma gormedım hanı bebeklerde olur derler ya onu bıle gormedım
bu aralar uzanmayı tutmayı ogrenmesı lazım onun ıcın taktım donenceyı oyuncaklara uzansın dursun ben bısı gostermessem bebek neye uzanıcak kı??? onun ıcın taktım ama döndurmuyorum cogu zamn

cok cok gecmmısler olsun Rabbım bır daha oyle acılar yasatmasın

bızım doktorumuz kakasını 10 gune kadar yapmayabılır beebgın poposunu rahat bırak demısdı.sende sabırlı ol ıstersen. benım bebegım 3-4 gunde bır yapıo artık panık yapmıyorum

selam kızlar ,

31 ağustos doğumlu oğlum ve 2 ay 1 haftalıgız sürekli memede duruyor sabah uyanıyoruz memeyi bi alıo gece 12 ye kadar emziğe alışmıştı şimdilerde öğürüo emmıo emziğe yeniden alıştırmaya calısıorum .. sizde de sürekli emme sorunu yasayan var mı ne zaman gecicek cok merak edıorum

ağlamaz mı , olduğumuz yerden atışıyoruz, el yıkarken bile laf yetiştirmekle uğraşıyorum da, ha dinliyor mu orası ayrı , birde küsüyor bazen sinirlenip almıyor memeyi , 3 aylık bebe den özür diliyorum ,
o geçenki arkadaş rüyalarıma kadar girdi 2 gece yattığım gezdiğim yeri bilemedim sanırım , neyse bahsetmek istemiyorum , eskiler acısı üstünde kalsın derlermiş, öyle deyip kapatıyorum konuyu... valla ben haberleride izlemiyorum zaten sinirleniyorum diye :) zaten poyraz a tv izlemek yasak,ama farkettiğinde tv açıksa eğer gözünü ayırmıyor o nedenle açmıyorum bile çoğu kez tv yi evde,Valla Allah yardımcın olsun ben bile böyle sinirlenip kızdığında içleniyorum sen in için daha zor , ama ne yapıyoruz vazgeçmiyoruz değil mi emzirmekten... sen benden daha iyi araştırıyorsun bu konuları ama en iyi gelen şeyler anladığım kadarı ile iyi olan psikoloji, şaka gibi ama uyku , sonrasında su ılık duş.....diye devam ediyor..

işte buda doğru bende zaman zaman ana kucağının üsteki sapına çıngırak asıyorum vs. hatta oyun halısımı alsam diye düşünüyorum ama hepsi aynı kapıya çıkıyor , yukarıya bakıcaklar , her şekilde başka bir durum sözkonusu bu kadar bilgi başımı döndürüyor bazen bu arada bebiş için cidden nazar maşallah

hem de avuç avuç, kafamda saç kalmayacak yakında

eskiler '' çocuk anneyi tanımaya başlayınca annenin saçları dökülür'' derdi, vardır bir bildikleri

Nasıl yaaa iki tel saçım zaten dökülmez inşallah ,hamilelikte iyiydi,vitaminlerden falan sanırım...

kızlar saçlarınız dökülüyor mu sizinde sebebini biliyomusunuz

ooo hemde nasıl, hamilelik döneminde hormonların aşırı yükselmesi hamileliliğin sona ermesiyle hormonların düşüşü saçları döküyor.ya da şöyle diyebiliriz normalde iken dökülmesi geren saçlarımız hamilelikte dökülmedi ,şimdi o saçlar bizi terkediyorlar. yerlerine yenisi çıkıcakmış ha benim hamileliktede dökülüyordu o ayrı

Bu arada hiç işe başlayan yok mu yaaa,herkes evde mi? O zaman depresyona gireyim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…