aslında haklısın biberonla önceden tanıştırmak lazım.....
annem bakıcak canım onu çağırcam mecburen...süt depolamam imkansız canım yaaa,ancak yetiyor benim tatlı cadıyaa....
bütün gün memede işte bu çok zor olucak onun için....
Ben çıngırak almıştım,şangır şungur sallıyorum pek seviniyor ama henüz tutamıyor.Oyun halısı hediye olarak geldi ama açıkçası pek benim miniğe göre değil,o kadar yatar pozisyonda çok durmuyor,ana kucağında otururken daha çok ilgili sanki.Az önce de vipdükkandan ahşap oyuncaklar aldım,onlar için erken ama hem çok uygundu hem de pek heves ettim,rengarenk,kendim oynarım o büyüyene kadar
kızlar,
hangi marka biberonu önerirsiniz ,malum işe başlayınca ihtiyacımız olucak...
günaydıınnn,
bebişlerinize ne tarz oyuncaklar aldınız? ben daha hiç oyuncakla tanıştırmadım ama artık algısının gelişmesi için tanıştırmam gerektiğini düşünüyorum. nasıl şeyler almalıyım, dişlik tarzı oyunakmı, kumaş kaplı olanlardan mı veya başka nasıl şeyler? ayıca oyun halısı almaya gerek war mı ki acaba?
iş yerinde sağmam pek mümkün gibi gözükmüyor,müdürümle konuşucam ders programını ona göre ayarlasın bakalım ne olucak...İşyerinde sağabilecek misin peki?Olmazsa ilk günler biraz mama yer minik...
cnm ben wee marka kullanıyorum herseyını cokta memnunum
iş yerinde sağmam pek mümkün gibi gözükmüyor,müdürümle konuşucam ders programını ona göre ayarlasın bakalım ne olucak...
evet canım mama aldım Aptamil (henüz denemedim tatdımı beğenicek mi bilmyrm) ,pek yemeyide sevmiyor yutmuyo ağzında biriktirip dışarı atıyoo...(hero baby i beğenmemişti)
ay çok kötü yaaaa çalışan anne olamak.....
hiç bir yere gitmedim henüz bırakıpta çooook zorlanıcam cooooooooooooooooooooooookkkkk
canım wee nin alıştırma biberonunu almıştım beğenmedi cadı diliyle itirip duruyooo
iş yerinde sağmam pek mümkün gibi gözükmüyor,müdürümle konuşucam ders programını ona göre ayarlasın bakalım ne olucak...
evet canım mama aldım Aptamil (henüz denemedim tatdımı beğenicek mi bilmyrm) ,pek yemeyide sevmiyor yutmuyo ağzında biriktirip dışarı atıyoo...(hero baby i beğenmemişti)
ay çok kötü yaaaa çalışan anne olamak.....
hiç bir yere gitmedim henüz bırakıpta çooook zorlanıcam cooooooooooooooooooooooookkkkk
canım wee nin alıştırma biberonunu almıştım beğenmedi cadı diliyle itirip duruyooo
Merhaba arkadaslar benim oglum 1 agustos dogumlu yani gecen hafta 4. Ayimiza girdik ama birkac gundur bir sorunumuz var oglum biguzel biberonu iktiriyor... Yedigi miktar azaldi eskiden boyle bi sorunumuz yoktu istahliydi. Bastan beri zaten mama aliyor.Nedenini anlayamadim. Siz 3. Ayda biberonun ucunu degistirdiniz mi? Acaba ondan mi az mi geliyor agzinada ondan mi itiyor diye. Lutfen yardim edin cok uzuluyorum hem eliyle hem diliyle iktiriyor yedirseye kadar kendimden geciyorum bi fikri olan var mi?????
Kızlar bu arada ben dun regl oldum şükürler olsun karnındaki sislik indi
Dogum yapali dört ay bitecek ayın 12 sinde
Dün gece başıma geldiMEME TIKANMASI
Öncelikle dolu meme ile tıkanmış meme kavramlarını birbirinden ayırmak gerekir.
Dolu memeler: sıcak, ağır ve serttir. Buna karşılık süt gayet güzel akar, sütün memelerden damladığını görebilirsiniz.
Bu normal doluluktur. Bazen dolu memeler yumru yumru olurlar.
Anneye gereken tek tedavi daha sık emzirmeyle sütün boşalmasıdır. Emzirme sonrası ağırlık, sertlik ve yumru yumru olma durumu azalır. Memeler yumuşayıp rahatlar. Birkaç gün içinde bebeğin ihtiyacına göre bir ayarlama yapılır ve memeler bu kadar dolu olmazlar.
Tıkalı memeler: kısmen süt kısmen de fazla kan ve doku sıvısıyla haddinden fazla dolup süt akışının engellenmesi demektir.
Memelerin parlak görünmesi ödemden dolayıdır. Böyle memeler acı verir ve süt iyi akmaz.
Deri gergin olduğundan meme ucu düzleşmiştir.
Meme ucunun böyle gergin ve düz olduğu durumlarda, emzirme ve sütün boşaltılması zorlaşır.
Bazı tıkanmış memelerin derisi kırmızı görünür ve annenin ateşi çıkar. Bu, meme iltihabı gibi görünse de ateş 24 saat sonra düşer.
Dolu ve tıkanmış memelerin arasındaki farkı bilmek gerekir. Tıkanmış memelerin tedavisi kolay olmayabilir.
Tıkanmış memelerden süt akmamasının nedenlerinden biri içerisindeki sıvının yapmış olduğu basınç, bir diğeri de oksitosin refleksinin çalışmıyor olmasıdır.
Meme tıkanmasının nedenleri:
Fazla süt, emzirmeye başlamanın geciktirilmesi, memeye kötü yerleşme sonucu sütün yeterince boşaltılamaması,emzirmenin kısa kesilmesidir.
Tıkanmayı önlemek için anne neler yapmalıdır:
· Emzirmeye doğumdan sonra hemen başlamak
· Bebeğin memeye iyi yerleşmesini sağlamak
· Emzirme süresini sınırlandırmamak
Meme tıkanmasının tedavisi:
Tıkanmanın tedavisinde esas olan sütün boşaltılmasıdır.Süt boşaltılamazsa, iltihap ya da apseye yol açıp süt üretimini azaltabilir.bebek emebiliyorsa sık sık emzirilmelidir. Sütü boşaltmanın en iyi yolu budur. Bebeğin memeye iyi yerleşmesi önemlidir.iyi yerleşirse meme ucunu tahriş etmez.
Bebek ememiyorsa sütün boşalmasına yardım gerekir. Anne kendi başına bu işi elle , meme pompasıyla ya da ılık bir şişeyle yapabilir. Meme serttir. Sert memeden dolayı bebek alamıyorsa bebeğin emebileceği yumuşaklığı sağlamak için az miktarda sütün sağılması bile yeterli olur.
Tıkalı memeyi emzirmeye başlamadan önce oksitosin refleksini uyarmak gerekir. Oksitosin refleksini uyarmak için:
· Memelere ılık yaş pansuman ya da ılık duş; Bazen ılık duş,sütün akmasını ve memelerin bebeğin emebileceği kadar yumuşamasını sağlar.
· Omuz sırta masaj
· Memelere hafif masaj
· Meme ve meme ucu derisini uyarmak
· Annenin rahatlamasına yardımcı olmak
· Emzirme sonrası memelere soğuk yaş pansuman yapınız. Bu ödemi azaltır.
kızlar saçlarınız dökülüyor mu sizinde sebebini biliyomusunuz
kızlar saçlarınız dökülüyor mu sizinde sebebini biliyomusunuz
Belki de biberon emziğiyle alakalıdır,büyüdükleri için artık daha güçlü çekiyolar,yenidoğan biberon emzikleri çok yavaş akışlı,çek çek gelmiyodur o da sinirleniyodur ...Bir üst seviyeye geçersen emzikte sorun kalmaz belki.Ben değiştirdim emziklerini gayet güzel alıyor,bir de daha önce de söylemiştim;geniş emzikleri daha iyi kavrıyolar memeye daha yakın olduğu için,dar olanı isteksizce alıyodu benimki.
Merhabalar güzel anneler ve minnaklari gerçi minnaklar her gecen gun ele avuca gelmeye başladılar hatta sigmama yolunda ilerliyorlar maşallah kuzucuklara
Ben bir haftadır kızıma anne sutu ve Ülker gogly pirinç unu ile mama yapıyodum fakat biberondan akması cok zorladı kizim ter icinde kalıyordu dun bebelac sutlu pirincli kasik mamasi aldım oda biberon icin hazirlanabiliyor ek gıdaya geçiş icin iyi bir alternatif ve sonuc olarak kizim bayıla bayıla icti bide yine bebelac kavanozda çorba ve pureler var turuncu kapak elma havuç puresi iki uç cay kasığını biraz su ile acıyorum onuda bir güzel hupletiyor
Bu arada gündüzleri etrafı izleyeceğim diye pek emmiyor bazen reddediyor hazırlıklı olun kızlar 3.-4. Aylarda yaşanan bir durummus fakat geciciymis Allah'tan
Gece bazen iki bazen uç kere emisiyoruz uykusu gelince bizim kızı kimse durduramiyor gündüz 5-6 saat toplam uyanık kalıyor akşamları hic şaşmıyor 6-7 arası uyuyor 12 ye kadar hic uyanmıyor sonra 2:30-5:30 en sonundada 7:00 de ayaktayiz
Bizde avent sağmaz makinesinden çıkan biberonu kullanıyoruz cok memnunuz kolik önleyici ve kizim memeyi bırakmadı şükürler olsun sutum azda olsa bir sekilde emıyor
Yurtdisonda yasiyorum dr brownsun biberoninu hic gormedim burda o yuzden turkiyeden almistim buyuyunce degistirmek icinde uc almistim ama bi baktim ki satici yanlis uc vermis yeni farkettim byrda dr browns bulamazsam hangi marka alayim sizce? Chiccoyu dr brownstan once denemistim cok kotuydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?