2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ne güzel yazmışsın...
İnşallah dediğin gibi olur... Çok sağol gerçekten.. :)))

Kızlar yeşil dışkı ve gaz ile ilgili internette bir yazı okudum sizinle de paylaşayım.

Debbi Donovan

Soru: Oğlumun dışkısı yeşile döndü ve gazı var. Dışkı örneğinin sonucunu beklediğimiz sırada soya destekli hazır mama yedirdim. Dışkısı koyu sarıya döndü. Test sonuçları negatif çıktı ve emzirmeye yeniden başladım. Dışkısı tekrar yeşil oldu. Dışkısının yeşil olmasına ben mi sebep oluyorum?

Cevap: Yeşil dışkı ve gaz genellikle ilk süt ile sonraki süt arasındaki dengesizlikten kaynaklanır ve genellikle bebeklerde görülür. İlk süt beslenmenin başında gelen az yağlı süttür. Sonraki süt ise çok yağlıdır.

Bu sorun genellikle annenin sütü çok olduğunda ortaya çıkar. Aynı zamanda bebek bir göğsü emdikten sonra aradan belli bir süre geçtikten sonra diğer göğsü emmeye başladığında da ortaya çıkar. Ve bebek verimli bir şekilde süt ememez. Böylece bebek daha fazla ilk süt alıp daha az sonraki süt almış olur. Bu da bebeğin karnının ağrımasına, gaza ve yeşil dışkıya sebep olur. Daha fazla ,,ilk süt içen bebeğin daha sık emzirilmesi gerekir. Çünkü bebek çok yoğun ancak az kalorili sütle beslenmiş olur. Aynı zamanda bebeğinizin dışkısının yeşil olması ve sancısının olması fazla miktarda şekerden de kaynaklanabilir.

Az yağlı yiyecekler (genellikle ilk süt) hızla sindirilir. Bebek kısa bir süre sonra tekrar acıkır. Bu annenin süt üretimini uyarır ve fazla süt oluşumuna sebep olur.

Bu durumla başa çıkmak için bebeğinizin tatmin olduğunda ve duyduğunda göğsü bırakmasına izin verin ve istediği zamanlar emzirin.

benimki bundan canım bebedor damaklı

Eki Görüntüle 548780

hmmm, damaklı olunca daha geniş oluyo galiba, sağol canım

bunların tipi de çok güzelmiş, bir de sağında olunda toz birikecek biryeri yok galiba, öyle görünüyor

İşe başlayan çok az arkadaş var ama ben yine de sorayım ; bakıcı fiyatlarıyla ilgili bilginiz var mı? Bir de çalışma şartları,saatlerini falan ne şekilde konuşuyosunuz?

ben daha önce bakıcılarla ilgili bizim forumu taramıştım, ist-ank 800-1000 civarı, tam gün için, ama yemek falan yapıyorlar mı bilemiyorum o senin tercihlerine göre ve tabi bakıcı ne der bilinmiyor. genelde küçük yerlerde bakıcılar bebek uyuyunca yemek filan da yapıyorlarmış konuşunca. ama ben de fazla bilemiyorum, yıllık izin rapor falan idare etmeye çalışıcam, olmadı ücretsiz izin alıcam. çok ufak olduğu için bırakmak istemiyorum. evde de sıkıldım, ama fazla üstünde durmuyorum, erteliyorum bakıcı işini habire. bir de yaza 1 senelik yurtdışına gitme durumumuz var, 7 aylığına hangi bakıcıyı bulucam ki. bu durumu söylemezsem de kadının ekmeğini engellemiş olurum, belki biriyle anlaşır vs.

Kızlar bu arada ben sut olsun dıye bol bol yıyıyorum ama 60 kg 1 ayda 63 olmusum sok oldum valla ıncır ye dut kaynat buskıvı helva kısır aaaa artmuyo ıste yakında oburiks olurum galıba

Kızlar bu arada ben sut olsun dıye bol bol yıyıyorum ama 60 kg 1 ayda 63 olmusum sok oldum valla ıncır ye dut kaynat buskıvı helva kısır aaaa artmuyo ıste yakında oburiks olurum galıba

öyle düşünme, o sayede bebeklerin (ki senin bi de ikiz) anne sütü alıyor. televizyonda bugün dr emzirme döneminde asla diyet yapmayın ilerisi için zararlı, depolarınız için dedi. osteoperoz riski vs bahsetti.

yok cnm dıyet yapomıycsam 2 seneye kadar tabı sutum olursa ılerde seker hastası olmayımda hep sekerlı gıdalar sutu arttırıyo cunkı

Kızlar sızlerınde benım bebıslerımın gıbı ellerı soguk oluyormu neden acaba dr gıdecek oln varsa sorabılırmı usuyorlarmı acepa

kızlar, daha doğrusu kızı olanlar;
bebeğinize elbise giydiriyorsunuzdur. altına bi kalın çorap ve varsa bodysi ya da gömleğiyle. ama kucaga alınca dekolte veriyorlar alttan, ve eşim giydirme kıza şu minileri diyor. nasıl çözüm bulucam şaşırdım. gezmeye de evdeki tulumları çok giydirmek istemiyorum, arada oluyor tabi de yerine göre, siz giydirince nasıl önlem alıyorsunuz?

Evet canim tipi çok güzel hava alan delikler var tükrük birikip ağzı salyalanmiyor böylece ağız kenarında ne bir iz nede salya oluyor ben cok memnunum kızımda hemen tuttu bu emziği hic zorlanmadı

Benim kızımın ellerinin icide sürekli terliyor yeğenim 3 yasına geldi onunda öyleydi halada aynı yaz kiz avuçları nemli sehpaya cama aynaya dokunduğu yere izini bırakıyor :)) sanırım bizimkide aynı olacak yandım valla :)) elimde bezle arkasında dolanır dururum artık...

kızıma ne oldu yaaaa.
doğduğundan beri hiç böyle yapmamıştı.gece her 10 dk bir ağlayarak uyandı.gündüzde hiç uyumamıştı.neden böyle oldu acaba?

canım bayanların dekolte olmazsa olmazıdır.eee şimdi gögüs dekoltesi veremicemize göre olsun o kadar demi

ben 2 kilotlu çorap girdiriyorum ve sürekli elbisesini çekiştiriyorum yapacak bişey yok.

kızıma ne oldu yaaaa.
doğduğundan beri hiç böyle yapmamıştı.gece her 10 dk bir ağlayarak uyandı.gündüzde hiç uyumamıştı.neden böyle oldu acaba?

korkuyor gibi mi ağlıyor canım? bu dönem pek yalnız kalmak istemiyorlar, istersen yattıgı yerde loş bi ışık olsun yanında en azından korkmaz belki ilk etapta.

Allah vermesin onun dışında bi huzursuzluğu var mı? kakası, emmesi gazı nasıl?

odamızda gece lambası var canım.gazını rahat çıkarıyor ama kakasını 2 günde bir yapıyor ama karnı rahat duruyor.anlamadım gitti.
aklıma idrar yolu enf geldi.ama nasıl anlayacagız ki.
en iyisi birkaç gün takip etmek devam ederse doktora götürmek.

kızlar bişey sorucam ben de Allah izin verirse ocak annesi olucam.
sit sağma makinesi hakkında kafam karıştı. lansinoh mu medela mı alıcam bilemedim. kullananınız ya da öneriniz var mı?

inşallah değildir sen dediğin gibi takip et tatlım. benimki de günde 4 kez kaka yapıyor hatta saatli neredeyse. daha az yapması daha iyi birşey mi anlamadım. buradaki kızların kimi 2gün kimi 3 günde bir yapıyor diyor. :44:

Kızlar sızlerınde benım bebıslerımın gıbı ellerı soguk oluyormu neden acaba dr gıdecek oln varsa sorabılırmı usuyorlarmı acepa

ayaklarıda soguk oluyor mu??? belkı usuyordur dıcem.ben bebegımın ellerını takıp edıyorum bu ara cok sık agzına sokuyor ondan soguk oluyor. sen ayaklarınada bak soguksa usuyordur degılse ellerını takıp et belkı agzına sokuyordur

kızlar herkesın bebegı televızyon ızlıyor mu??? benım bebegım dogdugundan berı hıc bakmadı. gozu yukseklerde tavan lambasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…