Kızımın sorununu buldum(
Sag bacağında iç kısımda tam bezinin geldigi yerde ciban gibi sivilce çıkmış ucu sapsari olmuş ne cok ağrıyordur nasil farketmedim ben(
Kızlar oğlum 1 ağustos doğumlu, 66 cm, fazla değil mi sizce? (49 cm doğmuştu)
Bak şimdiii,karpuz kabuğu düştü benim aklıma şimdi yau ,naapsak ki :44:
geçmiş olsun canım
benmdevtotoda çıkmış oturamıyorum ayıptır söylemesi
canım benım oglumda 49 cm dogdu
30 temmuz dogumlu
ve 68 cm
bılmıyorum fazlamı??boyu sırık gıbı kıloyu göstermıyor oyuzden
Kızlar oğlum 1 ağustos doğumlu, 66 cm, fazla değil mi sizce? (49 cm doğmuştu)
eskilerin kara merhem dedikleri birsey var canim eczanelerde satiliyor al sur birkac saat icinde hallediyor
yok tatlım kendını bosuna ac bırakma tok gıt ben yptırdım
bu ne parası olarak yattı? sadece doğum belgesimi?
Arkadaşlar bugün 3.ayımız doldu dr kontrolümüz vardı bazı sorularıma cevaplar aldım sizinle de paylaşmak istiyorum çünkü hepimiz aşağı yukarı aynı sorunları yaşıyoruz.
1haftadır kakamız sıvı şeklinde ve 2 günde 1 yapıyordu dr un dediği kaka açık sarı-koyu-hatta yeşilimsi-köpüklü-sıvı-katı olabilir sürekli değişim gösterir hepsi normal günde 7-8 kez de yapabilir 3günde bir de.
Gece uykumuz akşam 8 de başlayıp sabah 7 gibi uyanıyor ama gündüz hiç uyumuyor dedim,uyusa da 15 dk kuş uykusu olur dedi ki gerçekten öyle gece derin uyuduğundan gündüz uykusunu kafana takma önemli olan derin uyku ki o da yeterince uyuyormuş dedi,oh be dedim kollarım kopuyordu uyutucam diye bırakıcam kendisi uyusun.
Kusma sorunumuzun tamamen beslenme sıklığı ile alakalı olduğunu çözdük çünkü gece 3-4 saate bir kalktığından hiç kusmuyor ama gündüz sıkıldıkça emiyor o da fazla gaz yutup kusmasına neden oluyormuş.
Ek gıdaya geçiş 4.ay ile 6.ay arasında başlanıyormuş buna kilosuna bakıp karar vericez dedi.yani kesin doğru diye bişey yok her bebek farklı zamanlarda başlıyormuş kiloymuş önemli olan.
Yürüteç kullansın istiyorum dedi annem,önermiyorum dedi bütün yük bele bindiğinden ilerki yaşlarda bel ağrısı prob.çok olurmuş,erken bastığından bacaklarda eğrilik ve düz taban da sık görülüyormuş.
Rota yı yaptırdık- gerçi kustu umarım boşa gitmemiştir-yan etkisi var mı dedim 6.ayda başlanırsa ilk doza bağırsak düğümlenmesi yapabiliyormuş ama 3.ay ya da 2. ayda başlanırsa yan etkisi yok dedi.
Bizden bukadar umarım işinize yarar bilgiler vardır,hepinize bebekleriizle sağlıklı günler dilerim:)
yazmayı unuttum bu aydan sonra bebeklerimiz daha huysuz ve ağlak olurlarmış dişler yavaş yavaş hazırlıklara başlıyormuş,tükürük salgılama baloncuk yapma eli ağza götürme alışkanlıkları başlarmış,elini ağzına götürsün engellemeyin parmak emmediği sürece sorun yok damakları kaşındığı için oluyormuş,diş kaşıyıcılarına 6.ayda başlanıyormuş şimdi gerek yok dedi.
Amincanim inşallah geçicidir 3 haftada uzunmus ya inşallah dayanabilirim Allah'ım güç versin... Dediğim gibi simdi uyuyor uyanacağı zaman ayikmadan alıyorum emziriyorum hemen lıkır lıkır emıyor uyanikken bazen bir iki çekip bırakıyor bazen onuda almıyor etrafı izliyor çoksinir bozucu bir durum bide yüzüme bakıp gülüyor sesler çıkarıp konuşuyor benimle ölünmü öldürünmü derler bizde aynen o hesap oluyor
Bu arada benim minnos gercekte 4 aylik ama düzeltilmiş 2,5 aylik oluyor premature annesiyim yani
Cok zormus premature annesi olmak aslında anne olmak zormus be( ben cok güçlü bir yapıya sahibim ama ben bile pes ediyorum bazen
Sen nasil basa çıktın canim emmediginde baska mama yada sut sagip biberonla verdinmi??ben vermiyorum acıkırsa bir sekilde emer diye umut ediyorum...
bunlara hergün bir formül.af allahımmm ne zorKızlar bebegım memeyı bırakmasın dıye bı formul daha denedım kucagıma aldım tel.muzık sesı actım pıs pısss pooposuna severek tutturdum tabıı arada .cıglık atıyo bu seferde once bıberon ucunu agzına vrdım nasıl cekıyo bos bıs hemen mememı bı bıberon bı meme valla baya bı emdı 5 dk yalan arada dudagını buzdu baska formulklerde nenıycem
maşallah ya bizim ağusstos bebeleri hepten uyanık olcak bakışlar aynı ilgiyi de seviyor.çoğu aslan burcu sanırımEki Görüntüle 554557 Eki Görüntüle 554565 bu da benim kızım
günaydın bütün kuduruk kuzulara ve sabırlı annelerine,
hepimiz aynı durumdayız yine, bugünlerde benim kızım da memeyi emmek istiyor ama bi kaç saniye sonra ağlayarak geri çekiliyor, sorun sütümde olabilir mi diyordum ama değilmiş, çünkü mamasını içerken de aynı şeyi yapıyor, sürekli kucak istiyor, bıraktığım anda etinden et koparılmış gibi ağlıyor, bu da yeni ağlama şekli, eskiden volüm arttırarak ağlardı, şimdi son ses başlıyor... dizimde ya da ayağımda sallayarak uyutuyorum, bıraktığım anda yine başa dönüyoruz... koltuğun yanına sehpa koydum, ihtiyacım olan her şey orada (tek sorun wc, bir ördeğim eksik yani), şu anda da emzirme yastığının üzerinde uyuyor zilli...
seviniyordum çarşamba günü 3 ayını doldurdu, 12. hafta atağı bitmiştir diye ama, okuduğum kadarıyla bebeklerin erken ya da geç doğma zamanlarına göre atakların da haftası değişebilirmiş, bu serseri 1 hafta 10 gün kadar erken doğduğuna göre, hoşgeldin 12. hafta diyebilirim sanırım, biz kafayı yemeden büyüseler bari
canım ben de arastırdım o meseleyı yanı tv ya da bebek dvdleri ızletılmelı mı dıye????
bizim kide cok mırıldanıyo kucak ıstıyodu netten baby tv actım aman yarabbı nasıl dıkkat nasıl ılgı ama asagıdakı yazıyı okuyunca vazgectım
Bebekler TV İzlemeli mi?
Son zamanlarda, TV’de bebeklere yönelik kanallar veya programlar, bebeğinizi olumlu etkilediği söylenen özel DVD’ler belki de anne baba olarak sizlerin de kafasını karıştırıyor olabilir. Acaba gerçekten bunları izlemek, bebek için yararlı mı? Bebeğinizi bunlardan mahrum bırakmamalı mısınız? Ya da bu tarz yayınları izlemesi olumsuz etkilere yol açabilir mi?
bebekler televizyon izlemeli mi? Bu konuyla ilgili yapılan bir çalışma, geçenlerde ‘ The Journal of Pediatrics’ dergisinde yayımlandı. Buna göre; 8-16 aylık bebeklerden bu tarz yayınları izleyenler, izlemeyen akranlarına göre 6-8 kelime daha az bir kelime dağarcığına sahipler. 17-24 aylık bebeklerde ise izleyenler ve izlemeyenler arasında bir fark saptanmamış. Bebeklerin, tam da ilk kelimelerini öğreneceği aylarda olumsuz etkiye daha açık oldukları düşünülebilir. 2 yaş altı bebeklerin dil gelişimi için olmazsa olmaz şart diğer insanlarla iletişimde olmalarıdır. TV’den izlenen ne olursa olsun, bu hassas dönemde pek de olumlu etkisi olmayacağı açıktır. Bu tarz eğitici programlar, DVD’ler anaokulu çağında yararlı olabilir. Beyin gelişimi için çok önemli olan 0-2 yaş arası dönemde, bebeklerin TV ile hiç tanışmamaları en doğrusu olacaktır.’ Beyin gelişimini nasıl destekleyebiliriz, nasıl daha zeki bir bebek yetiştirebiliriz?’ sorularına başka bir yazımızda yanıt vereceğiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?