2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bezlerle ilgili problemler olmuş; ben başından beri premium care kullandım , 1 paket yenidoğan huggies vardı onu da kullandım,yumuşaklığı fena değildi .Şuana kadar memnunum,henüz 3 numaradayız.Kakaların taşması sanırım gevşek bağlamayla alakalı ,en azından bizde hep öyle oldu.Bir de bağladıktan sonra bacak arasındaki lastikleri kontrol ediyorum ben,fırfırlarını dışarı çıkarıyorum bezin,sıkı da bağlayınca hiç taşmıyor.Kuzenime prima alerji yapmış,molfix kullanıyor,memnun olduğunu söylüyor...
Süt pompası ile ilgili tecrübelerimi söylemiştim,tekrar edeyim ; medela kullandım,ilk başlarda iyi çekiyor ama zamanla çok düşüyor,sağmıyor nerdeyse ve çok gürültülü,işyerinde veya gece sağmak çok problemli.Ameda da çok iyi ama işyerine taşıyamacağımı düşünerek avent tekli aldım,çok memnunum.Başlığı gerçekten süt kanallarını uyarıyor gibi,medelanın 2 katı süt sağıyorum nerdeyse,inşallah çekim gücü düşmez bunun da ...

Maşallah ya bende birgun buradan bu soruyu sormak istiyorum hemde çok istiyorum
Bebe gece bile 2saatte bi mutlaka uyanıyor 3saat kesintisiz uykum olmadı daha

kizlarr imdaatt
haftasonu benim sipalar kudurdu kudurdu
canima okudular
onlar bagirdikca bir de kocanin surati asildi
yani evde 3 bebek vardi anlayacaginiz
bebelerin dis cikardiklarini dusunuyorum olabilir mi acaba
damaklari sis huysuzluk had safhada tukuruk maksimumda
bir de dr un verdigi demir ilacini iki gun kullandim mahvetti bebeleri onu da kestim
ayy ne kadar sismisimm yahu
sizlerde haberler nasil ?

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Önemli Noktalar

• Doğum sonrası saç dökülmesi kalıcı bir saç dökülmesi değildir
• Saç derisinde normal olarak yaklaşık 100 bin saç teli büyür ve hergün genellikle 50 ila 200 saç teli dökülür
• Hamilelik sırasında hormon düzeylerindeki artış saçların normalden daha fazla büyümesine yol açar
• Doğum yaptıktan sonra hormon düzeyleri normale döner ve iki üç ay sonra, üç ila altı ay boyunca aşırı saç dökülmesi olur
• Saçların büyümesi, dökülmeye başladıktan sonra üç ila altı ay arasında normale dönecektir
• Doğum sonrası saç dökülmesi her hamilelikte olabilir

Doğum sonrası saç dökülmesi nedir?

Birçok kadın hamileliğin ardından saçlarının döküldüğünü farkedecektir. Hamilelik sırasında artan hormonlar deride ve vücudun birçok yerinde değişikliklere yol açmaktadır. Artan hormonlar, saçın, yaşam döngüsünde büyüme aşamasına girmesini sağlarlar. Birçok kadın hamileliği sırasında saçlarının gürleştiğini farkedecektir. Bebeğin doğumundan sonra, saç tellerinin çoğu büyümez ve iki ya da üç ay sürecek olan bir dinlenme aşamasına girer. Saçın yaşam döngüsü yeniden başladığında, saçlar büyüme aşamasına girecek ve eski saçlar hemen dökülecektir. Dökülen saç miktarı, bazılarında az, bazılarında çok olmak üzere kadından kadına farklılık göstermektedir. Eğer, kadında bu konuda kalıtsal bir yatkınlık varsa, doğumdan sonra saçları çok daha fazla dökülebilir. Doğum sonrası saç dökülmesi, genellikle iki ila üç ay sürer ve daha sonra saçlar yeniden çıkmaya başlar. Birçok kadında saçlar hemilelik öncesi durumuna geri döner.

Nasıl tedavi edilir?

Doğum sonrası saç dökülmesi için herhangi bir tedavi uygulanması gerekmez. Bu, hamilelik sırasında hormonal değişiklikler nedeniyle saçın yaşam döngüsünde oluşan geçici bir durumdur. Saçları aşırı fırçalama, kolaylıkla dökülmesini sağlayacak ve normalde iki ya da üç ay sürebilen dökülme sürecini hızlandıracaktır. Bu durum saçlara hiç bir şekilde zarar vermez. Vitamin almanın ya da baş derisini özel ilaçlarla ovmanın hiç bir yararı olmayacaktır. Bazı kadınlarda her hamileliğin ardından saç dökülmesi görülür.

el emeği değil, copy/paste

canim ben pisik kremini biraktim bir aydir kantaron yagi suruyorum cook memnunum bez olarak da premium care islak mendil de unibaby yenidogan

oyy masallah bol uykular olur insallah
Eki Görüntüle 556309

işte bu da benim minik kızım teyzeleri, buraya eklicem diye uyurken çektim :)

ana-kız resmimizi de albüme koydum isteyenleri arkadaşım olarak eklerim,

hadi ii gecelerrr

Biz de haftasonu bi dışarı çıkalım dedik,dışarı dediğim ev gezmesi.Arabayı hiç sevmiyor zaten,bir de başka bir eve gidince başlıyor ağlamaya.Ağzını bir açıyor,son ses ağlıyor...Zorla uyuttum,uyanınca biraz kendine geldi cadı...

okurken dejavu oluyorum

diş konusunu bilemem, bazı bebekler erkenden başlarmış ama bildiğim bir şey var ki bu ay tükürük bezleri oluştuğu için normal bir durum, huysuzluk hep var bu serserilerde hadi bunlar bebek, laftan sözden anlamazlar, tek iletişim yolları ağlamak, peki koca bebeklerimize ne demeli, ayyy benim kocamın lohusalığı da hala bitmedi tabi onlar doğurdu, onlar besliyor, temizliyor, 7/24 onlar ilgileniyor ya

Maşallah ya bende birgun buradan bu soruyu sormak istiyorum hemde çok istiyorum
Bebe gece bile 2saatte bi mutlaka uyanıyor 3saat kesintisiz uykum olmadı daha

2saatte şanslı günümse yoksa saat başı kalkar paşa birde gece uykuya 12de dalıp sabah erkenden kalkar, gündüzde kucakta ve memede uyur sırtı yere gelince anında gözlerini koca koca açar

arabada uyuyorduk eskiden emzikle simdi illa disariyi izliycez
off bu huysuzlukla isimiz var bizim walla

ayy sorma guzelim kazik kadar olan bebeyi dovecektim zaten
len ben 7/24 bunlarlayim bir nazik totonu kaldir da yardim et
hadi yardimi da gectim de surat etme yahu
bebeleri susturmak icin odanin kapisini falan da kapiyorum
aman pasamiz rahatsiz olmasin diye yok anam rahat batiyor benimkine
benim koca da dogum sonrasi depresyon yasiyor
haftasonu bir ara kizi doyurdum koydum salincagina uyuyor dedim ki miziklarsa emzigi veriver
oglana sor bela biberonu tutturdum icerden kiz bagiriyor ama ses gitgide arttiyor
neyse biberonu cikarttim oglani koydum bebe bagirmaya basladi tabii agzindan biberonu cikartinca
iceri bir gittim kiz salincakta katilacak benimki de ayakta kiza bakiyor emzigi vermek falan yok
kiza emzigi verdim sustu garibim

Canım ben de aynısını 2 numara alarak yaşamıştım,tek tek gittiğim tüm mahalle marketlerine ve eczanelere sordum kimisi aldı kimisi almadı ama sonunda hepsini değiştirebildim.büyük marketler almıyor ama tabi hiç sorma bence.

2saatte şanslı günümse yoksa saat başı kalkar paşa birde gece uykuya 12de dalıp sabah erkenden kalkar, gündüzde kucakta ve memede uyur sırtı yere gelince anında gözlerini koca koca açar

canım ya doymuyor olabilir mi,çok kusuyordu senin bebeğin de değil mi.bizimkinin gece kusması bitti çok şükür uyku süresi artınca.gece beslenmesine mama takviyesi filan mı yapsan?ya da bi dr a danışsan yazık sana uykusuz çok zor.

Dediğin gibi mama versem daha uzun uyuyabilir. Doktor anne sütünün kalorisi düşük bundan dolayı gece sık uyanması normal dedi. Ama saglık ocagıda son gittigimiz doktorda mama verme gerek yok diyor kilo alımına göre. Bende bezlerini takip ediyorum her bezi ağır idrar acısından yani.
Kusması eskiye oranla oldukca azaldı ama yine gaz cıkarmaya calısırken kusuyor iki saatte damla damla kustugu gidiyor bosa. Birde emzik niyetinede emmek istiyor. Uykusunda bile agzını oynatıp duruyor. İki aczeneye sorduk burda avent ortodontk emzik bulamadım. Emzikle oyalansa daha rahat oluruz belki.
Birazda tipi benzediği gibi huyuda babasına benziyor, eşim hareketlidir, cok sık acıkır, az uyur ve bebekkende oyleymiş :44:

Bebeklere bunlar baksa ne olur bilemiyorum

aglamaktan katilirlar kesin canim
daha bebeler iki aylikti
kizcemi icerde uyutmaya calisiyorum
oglanda gorumcemle esimin yaninda
neyse oglan da agliyor
kizi uyuttum gittim ne goruyim
susturamamislar birakmislar kanepenin ustune bebe tepiniyor aglaya aglaya
bunlar da tv izliyor
bari kucagina alsaydin diyince susmuyor bu napiyim dediydi
benim napacagina dair muhtsem bir cumlem vardi da onu desem bosanma sebebi olabilirdi
Bebeklere bunlar baksa ne olur bilemiyorum

Dün ben temizlik yaparkende benzer durumu yasadık. Oto koltuguna koymus bebe agladıkca ayagı ile sallıyor gözler pcde. Gittim alsana kucagına aglıyor dedim. Sanki kucaga alnca susacak birde gezdirecen hep sen alıstırdın zaten diye soyleniyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…