2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya dediğim gibi doktordan yazı da götürdüm 48 saat sonra alındı topuk kanı diye, bende işte bir hafta kontrlüne gittiğimizde duydum daa, yok yaa insanın içi acıyor , el kadar bebekler ,

bi şey dicem hastanede kaç saat sonra alındıysa alındı. hastaneden cıktııktan sonra herkes saglık ocagına gıdıp kan verdı zaten sorun olsaydı ararlardı zaten . bi yanlış anlaşılma olmasın cocuklar 3 ayı bitirdi zaten tedavı olcaklarsa coktan baslanmalıydı doğru mu??

tecrubeli anneler dis cikardigindan nasil emin olabiliriz
huysuzluk icin napabiliriz ??
valla her bebek kendine özgü, emzirebilenler emzirsin mümkün olduğunca, bi de diş jelleri var, ben ondan kullanmayı düşünüyorum susturamayınca. oğlumda çok işe yaramıştı.

hamilelik test isabah ilk idrarla olmasa olurmu

kafayı yedim bennn

2 defa sadece sprialle oldu ondada tam yumurtalama günümmüş
birde birden kesildim adet ara kanama felan yok gece 3den beri psikopata bağladım

sevindim hadi atlatmışsın canım

kızlar benim kızımda 22 ağustos doğumlu hem emiyo hem mama yiyor sizce yavaş yavaş meyvelerin felan tadına baktırayımmı?
ben bazen tadına baktırıyorum ama sadece azcık. tatlı bişi vermedim daha, çok beğenir de sütten vazgeçer diye korkuyorum.

kızım öyle yüksek sesli kahkaha atmıyor kızlar ya, her türlü şebekliği yaptım yok. anca sırıtıyo, bazen ııh diye gülerken bi ses çıkıyo o kadar :44:

benimki de biraz kıkırdıyor canım, kahkaha denmez yani. olsun, demekki çok hanım hanımcık olcak :)

ben de aynen böyle hissediyorum, ona da biraz tattırıyorum :)

48 saat olmasının şöyle bi önemi var, bize dediler ki 2. kan alımında en az 48 saat önceden beri anne sütü alıyor olmalı, yoksa test doğru yanıt vermeyebiliyo dediler. ondan 2. testi yapıyolar, ama doğumdan 48 saat sonra diil, anne sütü aldıktan sonra. bizim hastane doktorumuz da söylememişti, ben de tesadüfen öğrendim. tedavi değil zaten, bebeği özel bi diyetle besliyosun belli bi yaşa kadar, o yüzden 3 ay sonra başlansa da olur, hiç başlanmazsa daha kötü, bu zıkkım biriktikçe hastalık ilerliyor çünkü. ona göre davranın anneler, ii ki gördüm bu yazıları, siz de ona göre yaptırın eğer doğru yapılmadıysa. topuk kanı noolcak, beş dakka ağlıcak en fazla.

yok işte onunla ilgili bir uygulama değilmiş bu , genelge yeni gelmiş sağlık ocaklarına vs. yani bende sütünde durdum ilk ay aranması gerekli değil mi diye , zaten böyle bir şeyi saklamazlar herhalde , sonra doktora gittiğimizde konuştum , aynı genelgeden onda da vardı , yani topuk kanının 48 saat sonra alınması gerektiği üzere, yani anlıyacağınız yada benim anladığım bizim aile hekimliği kendini garantiye almak için böyle bir şey yaptı , başka aranan var mı diye merak etmiştim de, yada olurda aranırsanız panik yapmayın diye

BIZ ıkıncı kanı vermeye 15 gun sonra gıttık zaten ???

yanı sunu demek ıstıyorum canım hastanede topuk kanı aldılar ancak benım sezeryan ıcın aldığım antıbıyotık bıtınce tekrar topuk kanı verdık bız sutumden gecmesın dıe ve aramadılar sorun varsa ararız dedıler saglık ocagından o yuzden dıyorum.ılk hastanede alınan kan erken alınmıssada ıkıncı kan doğruydu

hımmm ben yanlış anlamışım demekki ama 2.kanıda zaten bir hafta sonra vermiştim ki ilk günden itibaren emzirmeye başlamıştım , deseler ya anne sütü almaya başladıktan 48 saat sonra diye , bu kadar mı zor yani , cık cık

güzelim ya zaten hayatımız allaha emanet, belki yeni genelge miydi neydi, orda da yazmıyodur. ben de tesadüfen öğrenmiştim

o zaman problem diil zaten, ben sadece anne sütü verdikten sonra vermek lazımmış, haberiniz yoksa diye yazdım.

Bİzimde ilki hastaneden taburcu olmadan önce alındı yani 24 saat civarı sonraki 25 gün sonra falan alındı.

Bende o anne sütü olayını biliyorum hatta dogumdan once burada yazmıstım 2.neden alınıyor diye konusuldugunda. Eczacı arkadasımda aynı sekilde anne sütü aldıktan sonra ki degerlerede bakılıyor demişti.
Aman neyse bu tıbba akıl ermez zaten. Bugun boyle yarın farklı.

Günaydın yavrumun teyzeleri,
ortalıkta pek kimse yok,uyuyosunuz heralde ,ben işteyim ( evde olsam kesin uyurdum ) Herkes bişeyler yalatmaya başlamış yavrulara,benimki en büyüklerden sayılır hala bişey yalatmadım,göstermedim bile uzaktan Perşembe doktora gidicez sorayım bakalım takviyeler ne zaman...Bir de elma armut yalatan arkadaşlar ; şekerli tatlar önce verilmiyor diye biliyorum.Yani önce sebzeler sonra meyveler ,şekerliye alışınca sebze ,çorba vs. alması zor oluyormuş bilginize...

Bir ara kıyafetler falan konuşulmuş, herkes gibi benim de 1 kez giyilen ve hatta hiç giyilmeyen bir sürü kıyafeti var Umay'ın, ne kadar gereksiz şeyler almışız değil mi? Benim en çok beceremediğim tulumlar Benim kızın ölçüleri mi garip tulumlar mı bi acaip anlamadım , ayakları bi kere kısacık hiç sığmadı , yakaları çok açık , kolları uzun,hele altını açmak için bütün çıtçıtları açma kapama işi Beceremedim bir türlü,bir daha da asla almam , yaşasın çıtçıtlı body - patikli pantolon ...

ya malesef bizim türk işi tulumlar öyle, bacakları kısa, gövdeleri geniş, hangi çocuğa göre yapıyolarsa. bize yurtdışından gelirken babası carter's marka bi tulum almıştı, indirimde diye almış, havlu tulum, onun kesimi harikaydı, tek parça olduğu için üşütecek bir yeri de yoktu. baya bi giydirdim ben onu. hatta o kadar sevdim ki küçüldüğünde bile biraz giydirdim :) 2 hafta filan önce ma....foni sitesinde de indirimli görmüştüm, 3 tane daha aldım, şimdi biraz büyük ama 1 ay sonra olur. bir de fermuarlı, çok rahat. tavsiye ederim size de. arada çıkıyor o sitede, eğer isterseniz ve üyeliğiniz yoksa mail adresinizi gönderirseniz davetiye gönderebilirim.

Peki seni. Bebek kac aylik kac kilo

Arkadaşlarrrr sorularım var ;
- Yürüteç almayı / kullanmayı düşünen var mı? Doktorlar pek önermiyorlar sanki ama kullananlar çocuğun iyi vakit geçirdiğini falan söylüyorlar ,özellikle bebek ağırlaştıkça ve taşıma işleri sıkıntıya girdikçe kurtarıcı oluyormuş.Tembellik gibime geldi eğer sakıncalıysa yani...
- Kanguru kullanan var mı? Dün jokerde gördüm bitane,fena halde kullanışlı ve fena halde pahalı 360,00 TL ayol Ben Ergo Baby alsam mı diye düşünüyordum ama dün bunu ; Stokke® MyCarrier: Concept Movie - Stokke® Turkey gördüm aklım karıştı,hem öne doğru da taşıyosun, 15 kg-3 yaşına kadar kullanılıyor.Ne yapsam bilemedim yaaa...Kullanan varsa gaza gelmek istiyorum

Olsun ,gene de almam,fena halde gıcık oldum bir kere,laz inadım tuttu

kanguru almıcam canım, yaz olsa kesin alırdım ama bizimkiler yaza yürüme kıvamına gelir dombik dombik de olurlar arabasıyla gezdiririm diye düşündüm. evde de yoruldukça evin çeşitli yerlerinde yatırma yerlerim var oraya koyuyorum.

yürüteçi dr la istişare eder öyle alırım herhalde. paytak ve düztabana yol açıyor, bebek ağırlığını kendi taşımak zorunda kalıyor beli ağrıyor diye şeyler okumuştum.:44: alınır bi şekilde ama bi de asıl sorun (şimdiden tasası düştü) bütün bunları nereye koyucam ben. bi mama sandalyesi var evlere şenlik, yatağıydı park yatağıydı küvetiydi derken sanırım sektöre kurban gittiğime yanıcam 2. çocuk mevzusu ise ne zaman olur, olur mu bilmem, o zamana kadar her yer hengame yaşayıp gidicez galiba. şimdiden oyuncaklar dağıtıyor bile ortalığı.

ben kanguru kullanıyorum çok ucuza aldım çokta işimi görüyo araba evimde duruyo tek başıma indirip çıkaramıyom ama sürekli geziyorum diye çok işime yaradı hem kimseye muhtaç olmuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…