2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım sen sütünü sağıyosun ya sana bişey sorucam nette sütü saklama süreleri her yerde farklı yazıyo oda sıcaklığında buzdolabında ve deepfreezde ne kadar süre saklayablirz birde gün içinde sağdığımızı birbiriyle karıştırabilirmiyiz

Ben de sağıyorum,işe başladığım için ,benim bildiğim şöyle ;
sağılan süt oda sıcaklığında 5-6 saat ,
buzdolabında 3-5 gün ( ama genelde en fazla 3 gün tutun deniliyor )
derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Süt en fazla 2 kere ısıtılabilir,çözülen süt tekrar dondurulmaz...
Sütler birbirine eklenebilir ama soğuk süte soğuk süt eklemek koşuluyla...
Ben dondurucudaki süte,sağdıktan sonra dolapta soğuttuğum sütü ekledim ...
Donmuş süt çözülünce değişik bir kokusu oluyor,ben bozuluyor mu acaba diye düşünüyodum ama değil,tam tersi süt bozulmaması için bir bakteri üretiyormuş,kokunun nedeni o...1 aydır çalışıyorum,hergün dondurucudan çıkan sütleri içti şimdiye kadar sorun yok...
Donmuş sütü öncelikle buzdolabına çıkarıyoruz,direk sıcak suya veya oda sıcaklığına çıkarmıyoruz.Ben akşamdan dolaba çıkarıyorum,sabaha çözülmüş oluyor,içmeden önce yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletip biberon ısıtıcı veya sıcak suda benmari usülü ısıtılıp afiyetle içiyor yavru...

Son düzenleme:

8-9. ayda tam belli olurmuş göz rengi. Bizim ki kahverengi değişmez :)
Aynen bizim duzeni anlattın.10da baslıyor uyutma calışmalarım 12 yada 1i buluyor gecede uyanıyor en az 2 defa, dediğin gibi erkende kalkıyor. Eskiden emerek uyuyordu şimdi aynen oyle kavga ediyor bide vuruyor falan sıpa cok zor uykuya geciyor. Acaba gec mi uyutmaya calışıyoruz? 10a dogru kapatıyorum ısıgı falan ama 12bucuk gibi ancak uyuyor. Uyku yazılarında da kalktıgı saatten 12 saat sonra uykuya geciş yapılsın yazıyor. Yani 8 gibi mi baslasak ki? Hiç uykulu bile durmuyor osaatlerde.
Birde ne kadar erken uyumaya baslarsa okadar cok uyur yazıyor bende 8-9da uyursa gece ayakta tutar dye düşünüyordum :44::44::44:

kıslarrrr eşinizle nasılsınız biz ayda bir beraber oluyoruz
acaba tüm bebişli aileler mi böle yoksa bizdemi bir sorun var:18:

iste benım lacıvert gozlu ve memeyle savasan kızım

Kıravatını yesinler
Kızlar feci güzel hadi bakalım şanslı yılda dogdu bizim bebeler yasıtları hep fıstık

Son düzenleme:

ayyy pek yakışıklı bu annesi.kızımıza talibiz 1 hafta büyük benim kız ama bişicik olmaz

" Kalktığı saatten 12 saat sonra uykuya dalsın" hiç bir yerde rastlamamıştım ben bu bilgiye,eğer öylesi normalse ,bizim düzen normal ; sabah 7'de ayakta ve akşam 19'a kadar mümkün değil uyumuyor ,o saatte uyuyor ve gerçekten uzun uyuyor,gece 1-2 hatta 3'ü geçtiği bile oldu , bir kere emiyor ve tekrar uyuyor sabah 7'ye kadar ,sonra başa dönüyoruz,akşam 7'ye kadar cingöz

Sizde sorun yok canım O kadar yorgun ve uykusuzuz ki , uykuyu herşeye tercih ediyoruz ...

ben soyle yapiyorum canim
aksam 6 da sagmaya basliyorum sabah 6 ya kadar olan sutleri birbiri ustune ekliyorum hepsini bir sonraki gunun aksami 6 dan once veriyorum yani buzdolabinda da olsa en fazla 24 saat bekletiyorum
ayni isi sabah 6 aksam 6 arasi da yapiyorum
deepfreeze de ise 3 ay durabiliyormus

ohoo siz yine iyisiniz biz ayni evde birbirimize hasretiz

bildigim kadariyla kaya tuzu olmadan olmaz canim
Çok tatlılar bunlar, turşu yapıcam ama ince tuzla olurmu acaba?

Çocuğunuzu akşam uykusuna sabah uyandığı saatten 12 saat önce yatırın. Yani sabah 6′da kalkıyorsa 6′da odasını karartıp (gerekirse karartmalı güneşliklerden takın) akşam uykusuna yatırın. Erken yatan çocuk gece bilinenin aksine daha uzun uyur.
Acaba 7-8 gibi mi ısrarla uyutmaya calıssam bende. Tamda akşam yemegi yedigimiz saatler bunlar :44::44::44:

uyku saati benim tercihim değil ki... onun uykusu gelmiyor. dün gece 8 de uyudu. 9 da uyandı gözünü açamadı aynı gece uykusu gibi. tamam dedim oldu bu iş. ne yapacağımı şaşırdım hatta.. banyo mu yapsam 3 aydır biriktirdiğim dizileri mi izlesem kitap mı okusam oooh akşamlarım bana kaldı derken 10 da uyandı cin gibi. sonra 10 30 gibi gözler kapalı, huysuz oyunda istemiyor, memede kalmak istiyor ve tepiniyor, yani bedeni uyuyor ama zihni beyni uykuya geçemiyor. bak bunu yazınca aklıma geldi sonuçta beyinleri de gelişiyor bu yavruların. Nörolojik bir değişim süreci de olabilir ama dimi...

Kara kız maşallah...

Kıravatını yesinler
Kızlar feci güzel hadi bakalım şanslı yılda dogdu bizim bebeler yasıtları hep fıstık

Aynı yıllara bakmıyoruz biz. çıtır kız alıcam oğluma. en erken 2016 annelerinden bakmaya başlarım... ( hayırlısı olsun ) demeden geçemeyeceğim

ayyy pek yakışıklı bu annesi.kızımıza talibiz 1 hafta büyük benim kız ama bişicik olmaz

Buldunuz memur kılıklı oğlanı asılın tabi...

ohoo siz yine iyisiniz biz ayni evde birbirimize hasretiz

bildigim kadariyla kaya tuzu olmadan olmaz canim

valla biz de öyle ama ben hasret değilim hiç birşeye. hamilelikten doğuma herşey yolunda gitmesine rağmen bende travma etkisi yaptı. seviştik bebek oldu bir daha sevişirsek yine olursa diye bir korku var içimde atamadığım...

Benim cadı o yüzden erken uyuyo demek ki...Ama bu uyku düzenini hakkaten bebekler kendi oluşturuyor,benim özellikle yaptığım bişey yok...Ama bildiğim ve sağdan soldan okuduğum kadarıyla uyku düzeni oluşturabilmek için yani uyku saatini öne çekebilmek için 15'er dakikalık dilimler halinde öne çekmek.Yani ; hergün yattığı saatten 15 dak önce yatırmak , bir sonraki gün 30 dak. gibi...

Uyuyor ama dalmıyor evet uyukluyor cin gibi kalkıyor geri. Derin uykuya gecmesi cok zor oluyor. Gunduzde kucakta ve memede uyuyor ama yere bırakınca irkilip hemen uyanıyor. Gözleri kızarıyorda uyumuyor bebe inatla

Aynı yıllara bakmıyoruz biz. çıtır kız alıcam oğluma. en erken 2016 annelerinden bakmaya başlarım... ( hayırlısı olsun ) demeden geçemeyeceğim

Çok tatlılar bunlar, turşu yapıcam ama ince tuzla olurmu acaba?
canım olmaz die biliyrm ben erir turşuların...

aaaaaaaaaaaaa çok güzel bi bilgi deniycem....

merhabalar; ne zamandır foruma gelmiyordum, azıcık geçmişe bakayım dedim bu mesajı gördüm... yeşil kakadan şikayetçi olan anneler acaba humana ya da benzeri süt artıran ürün içiyorlar mı acaba; içeriğindeki çemen otunun böyle bir zararsız yan etkisi var da... Bende yeni öğrenmiş bulundum paylaşmak istedim...

Bence de bu çok cadıya benziyor,zor emer bu o memeyi
cadı kı ne cadı sınırden kulagını cekkıyor valla
hııı oluyy deyzee emylm bennn sen bana bı basksana o goz varmı ben bibeyoonn sevıyoom meme kakaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…