- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
valla biz de öyle ama ben hasret değilim hiç birşeye. hamilelikten doğuma herşey yolunda gitmesine rağmen bende travma etkisi yaptı. seviştik bebek oldu bir daha sevişirsek yine olursa diye bir korku var içimde atamadığım...
merhaba yazdıklarının aynısını benim bebekde yapıyor.gözlerini ovalıyor.meme kucak ayakta sallama. hepsinde kıvranıyo resmen.uykuya cok zor dalıyor.benim kızın köpek dişleri geliyor.ondan yapıyo.4. ayını çok zor geçiriyo yavrum.belki seninkindede diş geliyodur.bi kontrol et istersenmerhaba kızlar bebişlerinizin göz renkleri ne alemde, benimki lacivertti açık lacivert oldu şimdilik:)
bu arada uyku sorununu biz de yaşıyoruz. uykusu gelince başlıyor yüzünü memeye gömüp tepinmeye. uykuya geçemiyor ve huzursuz oluyor. memede, geriniyor, memeyi itiyor, çekiyor, yüzünü ovalıyor, sıkıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum. 2 geceden beri 1 e kadar uzuyor ve sabah 7 de uyanıyor. ne zaman büyüyecek bu çocuk bilmiyorum ama 10 dan 1 e kadar canıma okuyor, gözlerini açamıyor ama uykuya da geçemiyor. eskiden saç kurutma makinası işe yarardı şimdi onu da yadırgıyor. gaz sorunumuz kalmadı, sanırım kolik dedikleri bu... sizce ne yapılır??
merhaba yazdıklarının aynısını benim bebekde yapıyor.gözlerini ovalıyor.meme kucak ayakta sallama. hepsinde kıvranıyo resmen.uykuya cok zor dalıyor.benim kızın köpek dişleri geliyor.ondan yapıyo.4. ayını çok zor geçiriyo yavrum.belki seninkindede diş geliyodur.bi kontrol et istersen
kızlar benimki memede kıvrandığı zaman havada pohpohluyum gaz cıkarıo sonra rahatça emiyo gazı vardır diye kıvranıyordur,bu arada bebişlerin diş çıkarması içın erken deilmi ben hic kontrol etmedim dişlerini
iyi akşamlar herkese bi süredir bende formu takip ediyorum bende agustos annesiyim kızım sadece anne sütü alıyor ama ben sütümün azaldıgını hissediyorum gögüslerim yumuşacık geçmişte incirli bi tarif vardı aradım ama bulamadım bilen biri tarifi tekrarlayabilirmi rica etsem:26:
inciri ben yapıyodum hatta şu an bile kaynıyo:)))
kuru inciri kaynatıyorsun,kaynarken şeker koy dilediğin kdr
eylem maşallah kızına:)çok tatlı allahım cümlemizin evlatlarını nazarlardan korusun.bu arada bi erkek annesi olarak(kaynana demeyelim)çook beğendim kızını:)kızımdan birkaç kare daha
Eki Görüntüle 558943
Eki Görüntüle 558942
Eki Görüntüle 558941
kızım ve kız kardeşim
Eki Görüntüle 558944
Eki Görüntüle 558946
eylem maşallah kızına:)çok tatlı allahım cümlemizin evlatlarını nazarlardan korusun.bu arada bi erkek annesi olarak(kaynana demeyelim)çook beğendim kızını:)
merhaba yazdıklarının aynısını benim bebekde yapıyor.gözlerini ovalıyor.meme kucak ayakta sallama. hepsinde kıvranıyo resmen.uykuya cok zor dalıyor.benim kızın köpek dişleri geliyor.ondan yapıyo.4. ayını çok zor geçiriyo yavrum.belki seninkindede diş geliyodur.bi kontrol et istersen
arkadaşlar bebeğini sağıp da besleyenlere bi sorum olacak:) ben bugğn oğlumu 11:30 da emzirdim ama az emdi. işe gittim, 2:30 gb 80 cc süt içmiş, daha sonrada 17:00'da 100cc yi zorlayarak bitirdi. nası bu az diil mi? normalde benim oğlum az emer ama sık emerdi. böle giderse kilo alımı azalır diye korkuyorum. sizin bebişler bir öğündene kadar içiyorlar?
ne güzel bende süt kapları almıştım doldurup doldurup atacağım buzdolabına diye. 4 aylık hamileyken süt sağma makinası almıştım, çalışırken nasıl olsa lazım olacak diye. aman emzirmekten göğüs uçlarım yara olursa diye koruyucu kalkan almıştım. Sütüm olacak ve dışarı sızacak diye göğüs pedleri almıştım hem gündüz hem de gece. Az kalsın buz dolabını değiştiriyorduk derin dondurucusuna güvenmiyorum sütüm bozulur diye. Şimdi pazartesi işe başlayacağım ama bebeğime bırakacak sütüm yok. damla damla geldi 3 aydır. o yüzden nasıl imreniyorum size bilemezsiniz...
Süt önemli değil,sevgimiz var ya , imrenecek bişey yok bence.Evet süt verebilmek önemli ama daha da önemlisi ona sevgimizi hissettirebilmek ,annelik sadece emzirmek değil ...
Tesekkur ederim bilgiler icin ben de aksamdan cikartacagim dolaba, sabah birini disari birini dolabacikariyordum.Ben de sağıyorum,işe başladığım için ,benim bildiğim şöyle ;
sağılan süt oda sıcaklığında 5-6 saat ,
buzdolabında 3-5 gün ( ama genelde en fazla 3 gün tutun deniliyor )
derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Süt en fazla 2 kere ısıtılabilir,çözülen süt tekrar dondurulmaz...
Sütler birbirine eklenebilir ama soğuk süte soğuk süt eklemek koşuluyla...
Ben dondurucudaki süte,sağdıktan sonra dolapta soğuttuğum sütü ekledim ...
Donmuş süt çözülünce değişik bir kokusu oluyor,ben bozuluyor mu acaba diye düşünüyodum ama değil,tam tersi süt bozulmaması için bir bakteri üretiyormuş,kokunun nedeni o...1 aydır çalışıyorum,hergün dondurucudan çıkan sütleri içti şimdiye kadar sorun yok...
Donmuş sütü öncelikle buzdolabına çıkarıyoruz,direk sıcak suya veya oda sıcaklığına çıkarmıyoruz.Ben akşamdan dolaba çıkarıyorum,sabaha çözülmüş oluyor,içmeden önce yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletip biberon ısıtıcı veya sıcak suda benmari usülü ısıtılıp afiyetle içiyor yavru...
Benimkilerde az iciyor aksama kadar 60 90 cc filan iciyolar sanirim anne sutu mamsya gore baya doyurucu.gerci benimkilere aksam bir haller oluyor bir turlu doyuramiyorum
ellerine sağlık :) burda biteli çok oldu. zeytin yapıyom bu ara ben :))
sen balıkesir tarafındamısın
Benim oglum da aksam sanki doymuyordu, sonra farkettim ki uyku istiyor, ha uyanik tutarsan duruor ama surekli emmek istiyor. Bunu dun farkettim ben dokuz gibi uyutuyorum gece uyukusu icin bundan sonra daha erken yatiracagim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?