2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar peki bu sokağa çıkma işini nasıl hallediyosunuz?.kuzenimi dr.u kar da yağsa her gün bir saat yürüyüş yap bebeği arabaya koyup demiş..ne yalan söyliim ben yapamıyorum..ya siz?

yok ya, üşür ben çıkarmıyorum öyle zırt pırt. o doktor kendi çıkarsın, ben çıkmaya korkuyorum onu nasıl çıkarıyım karda kışta. havalar zaten kirli oluyo, ne işi var o havada.

bagirmayan bebek yapabilmeyi beceren yok mu aramizdaaa

ehe ehe, herkes mi beceriksiz ne?

ayy cnm dolapta sogun agzı usur hasta olur bence jel kullanmadım daha ben onluk dayanmıyor valla

soğuktunca dişler rahatlıyor ama elleri üşüyebilir tabi. gerçi o diş mızmızlığını çekmektense elleri üşüsün daha tercih edilir

Ben mersinliyim ama orada oturmuyorum.bu arada yogurdun ilk mayasini nerden bulacaz hazir yogurttanmayalasak olmazmi

e öyle yapıcan mecburen, bende öyle yapıyorum, sonra kendi mayamı saklıyorum mümkün olduğu kadar

benim oğlum kocaman oldu maşallah, çok da seviyor, ama eziyet etmekten de geri kalmıyor. yumuşak oyuncaklarını atıyor üstüne, bi de sürekli enseyi mıncıklıyor yumuşak diye. bıktım yapma demekten, ama anlamıyorrrrrrr. ama bebek geleli ben oğlana sarmaktan kurtulmuş oldum, aslında o da bende biraz rahatladık bu açıdan.

bgn komşum bana lokum bağla dedi.denicem

aman diyim, yapma sakın. şeker var lokumda, mikrop filan kapmışsa mahveder ayağını.

kızlar malum bir sürü şey aldık daha da alıcaz bebişler için..benim ilk bebeğim bazılarınızın ikinci belki üçüncü...ben diyorum ki aldığımız şeylerden memnun kaldıklarımızı pişman olduklarımızı yazalım birbirimize çok faydalı olucak bence..mesela ben başlıyorum

tiny love oyun halısı çooooooooooooook süper işime yaradı.
chicco dreams ana kucağı ...şimdiye kadar iyiydi ama artık küçük gelicek gibi yavaş yavaş...
baby life oyun parkı..bir tarafı göçtü ilk haftada bi de benimki uyumuyo orda..kimseyi görrmeyince sanırım sewmedi..
dr. browns cam biberonlar..müthiş..hiç gaz sıkıntımız olmadı..
chicco soft dream kanguru..fiyasko...çok şişman değilseniz yanları bol geliyo ve ayarlanmıyo. bebiş te çok aşağıda kalıyo..
weewll steril makinesi..hayat kurtarıcı..
weewell telsiz..800 metre çekiş gücü olunca biz tüm mahalledeki bebekleri dinler oldukççsakın almayın..

Selam kızlar..çok uzun zamandır topiği takip ediyorum fakat yazmamıştım hiç.
benim oqlumda 29 aqustos doqumlu.8.200 kq 65 cm olduk.
merak ettiğim bir şey var sizler bebeklerinizi kanguruyla taşımaya başladınız mı?
ben bir kaç defa denedim ama sanki rahat edemiyomuş gibi geldi ve emin olamadım.
daha erken mi sizce?

bu arada birşey daha sormak istiyorum.Aşıların zrarları hakkında bilqiniz varmı?
bu aralar çok araştırdım ve aşı yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız kaldım.
gerçi 2.ay aşılarımızı olduk fakat bundan sonrası için emin değilim.
türkçe pek fazla kaynak yok bu konuda fakat araştırınca acaba sorusu oluştu kafamda.
bu konuda bilgisi olan veya aşı yaptırmayan var mı aranızda?

canım dr bana başını dik tutunca kullan dedi 4. aya doğru yani..ben evde bikaç deneme yaptım chicco soft dream var.hiç rahat değil bebek içinde..ben de keza..kullanamadım şimdilik yani..ama başka marka kullanıp beğenen arkadaşlar var topikte..sen aldınmı alıcakmısın

babası saqolsun çoktaaannn aldıda benimkide hiç rahat görünmüyo çelik yelek gibi bişey :) daha rahat birşey bulursam onu alabilirim.aslında slinqleride düşündüm ama bilmiyorum ne kadar rahat ve kullanışlı olur.bisürü şey aldık çoqunu kullanamadık bile.dikkatli almak istiyorumo yüzden artık.

aynen ben de sling düşünüyorum..çok rahat görünüyolarr..aşılardan bir tek rota virüsü korkutuyodu beni ama onu da gözümü karartıp yarın yaptırcam..14. hafta sonmuş ilk doz için..

aynen ben de sling düşünüyorum..çok rahat görünüyolarr..aşılardan bir tek rota virüsü korkutuyodu beni ama onu da gözümü karartıp yarın yaptırcam..14. hafta sonmuş ilk doz için..

menenjit haricinde hepsinde kararsızım.neyi araştırsm farkı farklı şeyler çıkıyo ardından.
o adar kararsız ve endişede kalıyo ki insan.
belkide en iyisi hiç araştırmamak yada merak etmemek sanırım :)

cnm nasılsın bebekler nasıl

Kardes bebeklerin kapfasi karisik bi iyiler bir kotuler.bir tanesi uykuya dalmakta sorun yasiyor galiba dis olayyi bizdede basladi.esim salliyor suanda ben dineniyorum.gece gece sut sagdim. Birde sali gun dorduncu ay asilari ve doktor kontrolumuz var bakalim bu oglanlar beni bitirecek.

Yav bugun pusetsiz markete goturduk ciocuklari pek bi sancililar. Normalde puseti alisveris arabasina koyup uzerinide orterdik.bu sefer oyle yapmsyalim kucaklayalip etrafi rahat izlesinler diye usuduler galiba .yada nazarami geldik bilmem ikiz olunca cok dikkat cekiyoruz.ordu gibi ortalikta herkez bakiyor ondan pek cikmak istemiyorum ama nereye kadar

canım bizimki geçen salıdan beri yeşilli sarılı.ama genel durumunda pek bir sıkıntı yok sadece bazen aşırı huysuz kucak istiyor ne bileyim mikrop da çıkmadı.amannn şu kakalardan kurtulsaydık bir

Kucak istemesiyle kakanın alakası yoktur büyük ihtimal. Bu ara tüm bebeklerde bir kucakçılık, csnavarlaşma var. Kilo alımı düzeldiyse kafana takma artık kaka renginî.. Hoş ben de hala inceliyorum. Herkes dalga geçiyor kaka analizîn bitti mi diye..

bebeklerınız dönmeye basladı mı??? benım oglum hala dönmedı de:44::44::44:
yok canım dönmedi daha,
ama son surat çalışmaları sürüyor

bız sunnet olayını bıtırdık cok sukur. sunnet derısı dar ve uzun oldugu ıcın doktorumuzun tavsıyesı uzerıne 3 hafta ınce olduk tavsıye ederız cok cabuk gecıyor 3 gunde bıttı tamamen
ben de bir an önce olsun istiyorum hayırlısıyla,
bir taraftan da cesaret edemiyorum
ama geç kalırsak her şey daha zor olacak
geçmiş olsun size

genel anestezi mi yoksa lokal anestezi mi oldu canım?

kullanıyorum aventin 2 nolu emziğini sevmedi genzine kaçıyor 1 veriyorum bazen.ay çok zormuş canım

evet ya
benim ikinci fındığım olmasına rağmen ben de ara ara tereddütte kalıyorum ne yapsam diye
her çocuk bir olmuyor tabi

aynen senin gibi düşünüyorum bu sünnet konusunda
yaptıralım da olsun bitsin canım ya
ohhh
sefan olsun
çok iyi yapmışsın
ben de yapmak istiyorum gerçekten

canım benimki de küçüğün bıngıldağına ellemeye çalışıyor
çıldırtacak beni, bir de elini burnunu falan gözüne sokmaya çalışıyor
yapma demek ters tepiyor
uzun uzun sakince anlatıyorum ama
o da çocuk işte
yine de yapıyor kaşla göz arasında.

ben de çok sarıyordum
şimdi hangisine bakacağımı şaşırıyorum
senin büyük kaç yaşında?
benim büyük 2010 ağustos doğumlu, o da mini minnacık yani

ben aşı takvimindeki aşıları yaptırmaktan yanayım. ama yurtdışında olanlar genelde yaptırmamayıtercih edebiliyorlar. onların yapması belki mantıklı olabilir, zira pek çok bulaşıcı hastalık bitmiş durumda orda. ama ülkemizde bitmediler, mesela benim oğlan kızamık aşısı olduğu halde geçirdi kızamığı, tabi çok hafif geçti, ama demekki virüs hala ortalıkta. doktora götürdüğümüzde kızmaık olamaz, bitti demişti, ama geçirdi işte. o yüzden ben yaptırıyorum bunları. bi rotavirüs ü yaptırmıcam, çünkü zaten bütün çocuklar 5 yaşına kadar zaten o ya da bu tür rotavirüs kapıyorlarmış. sağlık imkanlarına ulaşıp durum ciddiye dönmeden götürürsem doktora, problem yaratmaz diye düşünüyorum.

ay o daha küçük, yaparsa da insan anlıyor, ama benimki 8 yaşında. delirtiyor beni tabi. hatta kudurtuyor bile denebilir. ama yapcak bişi yok malesef. huniyi takıp gezecem yakında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…