bugun doktordaydım malum gebe 2ye sıra aldım girdim içeri karnımdan ultrasnla baktılar ağlıyacaktım gözlerim doldu
1 haftadır hamilelik belirtileri yaşıyorum
2kez idrar yaptım çıkmadı neyse :18:
doktorun daha doğrusu sizi hazırlyan hemşire mi artık stajmı dersin doktor baktı hamilesin dedi kesi görünüyor ama çok aşağılarda dedi
sonra dedi sezeryanmı normal mi normal doğum dedim eminmisin dedi evet dedim
başka doktor baktı dedi bu tamam kese giibi birşey ama çok aşağıda kistde olabilir kan testi istedilersprialin ipi yerinde yazmış + dedim başka yöntemle korunuyorum zaten
oda dedi neyle prz. şok oldu beni cahil bişey sandı (kürt mahallesinde oturuyoruz aşiretler felan )
kan testini beklermiyim tabibeklemem beynimden aşağı kaynar sular döküldü gittim kan verdim sonra özele gittim 30 tl bayıldım ama aklımdan neler geçiyro nacam ben niyetimide bozmak istemiyorum
eşim ağlama derecesinde neyse 2.kanı verdim çok içim bomboş annem ordan ağlıyormu oda hemen babama kardeşime söylemiş oda demiş niye dikkat etmemişler oda kızıma ecoşuma üzülmüş şok olmuş kapat kapat teli demişler
gittim kadın hamile değilsin deyince varya öptüm sarıldım ağladım 4 aylık benim yavrum benim doğumum çok zor oldu dedim
rabbime binlerce şükürler olsun hemen sadaka vercem sprial herkesin adetini fazlalaştırr benide keşti
yarın bakalım ksitse bile napcaz adet keseside olabilir pembe leke geldi sabah dış gebelikte olabilir bakcaz
bugun doktordaydım malum gebe 2ye sıra aldım girdim içeri karnımdan ultrasnla baktılar ağlıyacaktım gözlerim doldu
doktorun daha doğrusu sizi hazırlyan hemşire mi artık stajmı dersin doktor baktı hamilesin dedi kesi görünüyor ama çok aşağılarda dedi
başka doktor baktı dedi bu tamam kese giibi birşey ama çok aşağıda kistde olabilir kan testi istedilersprialin ipi yerinde yazmış + dedim başka yöntemle korunuyorum zaten
oda dedi neyle prz. şok oldu beni cahil bişey sandı (kürt mahallesinde oturuyoruz aşiretler felan )
kan testini beklermiyim tabibeklemem beynimden aşağı kaynar sular döküldü gittim kan verdim sonra özele gittim 30 tl bayıldım ama aklımdan neler geçiyro nacam ben niyetimide bozmak istemiyorum
eşim ağlama derecesinde neyse 2.kanı verdim çok içim bomboş annem ordan ağlıyormu oda hemen babama kardeşime söylemiş oda demiş niye dikkat etmemişler oda kızıma ecoşuma üzülmüş şok olmuş kapat kapat teli demişler
gittim kadın hamile değilsin deyince varya öptüm sarıldım ağladım 4 aylık benim yavrum benim doğumum çok zor oldu dedim
rabbime binlerce şükürler olsun hemen sadaka vercem sprial herkesin adetini fazlalaştırr benide keşti
yarın bakalım ksitse bile napcaz adet keseside olabilir pembe leke geldi sabah dış gebelikte olabilir bakcaz
kıy nolur kıy çok kötüyüm
ohh maşallahh,
ben de artık sona geldim bu gidişle kesilir dedikçe gerçekten daha da azaldı,
anladım ki en önemlisi cidden pozitif olmak.. biranda dedim arttırıcam ben bu sütüü
-günlük içtiğim su miktarını 3lt ye çıkardım
-her sabah bol peynirli ve 2 yumurtalı kahvaltımı ihmal etmiyorum
-humana çayımı günde 4 fincan düzenli içiyorum
-yine günde 1-2 adet maltana içiyorum
-bol soğan ve özellikle bol soğanlı kısır ya da bulgur pilavı yiyorum
-hergün helva da yiyorum bir miktar
-ve oğlum acıksa da acıkmasa da 2saatte bir emziriyorum gündüzleri, gece de ne zaman uyanırsa artık
ve 1 haftadır 2 kg verdim böyle yiyerek
Kahvaltı hariç hepsini yapıyorum sayılır,miktarları farklı olarak...
Bu arada anne ve kayınvalide farkı ; 1 aydır kayınvalidem bakıyordu Umay'a , her sabah 9'a kadar uyurdu ,çoğu zaman uyutup çıkardım , o hala uyuyor olurdu, artık Umay ne zaman ağlarsa o zaman uyanıyodu , 1 aydır börek poğaça yiyodum...
Bu sabah ; anne kalkar ,senin süt yapman lazım der ,7:30 da çayı demler , Umay'ımı oyalar , ben kahvaltımı yaparım,emziririm ,anneme veririm yavrumu o uyuturken ben de hazırlanır çıkarım ...
fazla soze gerek yok istee
ben de anne gibi kayinvalide olmak istiyorum
yavrum hamile degilmissin iste hem kist falan da degildir normal bu lekelenmeler
keseeee ne peki ???
Maaşın tamamını mı alıyoruz bilen var mı?Brüt üzerinden 2/3 'ünü alıyoruz demişti biri sanki.Bir de süt parası 390 mı,90 değil miydi o da ,kafam karıştı şimdi :44:
herkese selamlar
malesef forumu pek takip edemiyorum bebiş durmak bilmiyor.
bugün kontrolümüz ve aşımız vardı moralim bozuldu bebişim 300 gr almış 3 haftada boyuda 1 cm uzamış. zaten emmekte istemiyo beni. sütüm azalmaya başladı. cumartesi gidip süt pomapası kiraladık ondada az geliyo ne yapcam bilmiyorum. bugün hemşireside beni emmesi için epey bir uğraştı ama orayı yıktı geçirdi. bide aşı olunca yavrum benim ağlaya ağlaya harap oldu. şimdi ağrı kesici verdimde zorda olsa uyudu.
Son zamanlarda bu bebeklerin hepsinde var bakalım bir emme savaşı. Düzenli olarak sağ canım vazgecme. Düzenli sağanlar çok faydasını görüyor. Hemen olmasada bir süre sonra farkedecektir. Moralini bozma. Gittikçe azalıyor artık kilo alımları 1cm boy uzamasını bile kabul ediyorlar gelişiminin devam ettgine dair. Etrafımda kac bebek var 2yasında ve 10 kilo gayette saglıklılar.
Bebegin minik dogdugu için daha fazla bekliyorsunuz tabi kilo alımını ama saglıklı bir gelişim var ise kafanı takıp moralini bozma. Emme sorunuda biran evvel gecer insallah.
İnşallah canım,sen nerde oturuyosun , ne zaman başlıyosun , bakıcı fiyatları ne durumda oralarda ? Çok soru sordum galiba yau
canim elle sag ama elle bosaltamazsin
eger yoksa hemen bir elektrikli pompa al
hem sen rahat edersin hem de sutlerin bosa gitmez
Kesinlikle sağmalısınnn,sütün azalır sağmazsan...Ben 3-3,5 saat arayla sağıyorum.Elle sağman zor olmaz mı ,elektrikli bi pompa alsan...
Kolay gelsin, inşallah çabucak alışırsın. Sen işteyken kaşıkla mı besleyecekler?
inşallah geçer canım ya moralimm bozuluyo kendimi yavruma karşı yetersiz hissediyorum evde su şişesiyle geziyorum sütüm artsın diye.
Yetersiz mi :) Yapma canım sen o kediyavrusu gibi bebegi bak ne hale getirdinde seni parmagında oynatıyor oyle büyüdü cimcime :)
Bunların hepsi arada yapıyor öyle huysuzluklar, yeni yeni maymunluklar ögreniyorlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?