evet canım ya doğduğunda kaşık kadardı. herhalde formun en küçük bebeği. eşim ilk gördüğnde bu nasıl büyüyecek dedi. Allaha şükür büyüyo ama bu ay ilk defa az kilo aldı. her ay ortalama 1 kilo alıyodu.
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/487253-2012-agustos-anneleri-paylasim-alani-4885.htmldiş kistleri
kızlar bir arkadaş xtuba diye bebeğinde diş kisti varmış.onu yazdığı sayfa hangisiydi bulamadım.benimkinin sol azısının arkasında beyaz bir toplu iğne başı gibi şişlik var.sağ taraftakinde yok bir dealt dişlerden birinin dibinde var.araştırdım da einstein pearls adlı kiste benziyor.o sayfayı bulan söylerse sevinirim
acaba ofisteyken elle sagsam zararı olurmu şimdiden goguslerim çok şişti yaa 4 saat var daha eve gitmeme
merhaba arkadaşlar benim bebeğimde bir kaç gündür tam dönmeye başladı sırt üstü yatırıyorum bi de bakıyorum yüz üstü dönmüş kafayida dikmiş emeklemeye çalışıyo yattığı yerden çok hareketli maşallah. bu yüzden onu hiç yalnız bırakamıyorum ya anca yatagına koyucanca iş yapıcam:)) nese benim size bir sorum olacaktı ben yavaş yavaş ek gıdaya başladım yani sadece bi kaç kaşık elma suyu verdim şimdiye kadar. dün akşam da ilk defa bi kaç kaşık muhallebi verdim. bugün muz tattırdım çok sevdi tadını hep emmek istedi:) hep bir kaç kaşık diyorum ya 4. ayını doldurcak bir bebeğe kaç kaşık verilir bunu bılemıorum fazla mı veriyorum yoksa çok az mı veriyorum bilemedim?? karnını doyurmak istemiyorum sadece değişik tatlara alışmasını sağlamak istiyorum birazda kilo alsa tabii hiç fena olmaz. anne sütünü alınmını da aza indirmek istemiyorum. bu yüzden size bir danişayım dedim
merhaba arkadaşlar benim bebeğimde bir kaç gündür tam dönmeye başladı sırt üstü yatırıyorum bi de bakıyorum yüz üstü dönmüş kafayida dikmiş emeklemeye çalışıyo yattığı yerden çok hareketli maşallah. bu yüzden onu hiç yalnız bırakamıyorum ya anca yatagına koyucanca iş yapıcam:)) nese benim size bir sorum olacaktı ben yavaş yavaş ek gıdaya başladım yani sadece bi kaç kaşık elma suyu verdim şimdiye kadar. dün akşam da ilk defa bi kaç kaşık muhallebi verdim. bugün muz tattırdım çok sevdi tadını hep emmek istedi:) hep bir kaç kaşık diyorum ya 4. ayını doldurcak bir bebeğe kaç kaşık verilir bunu bılemıorum fazla mı veriyorum yoksa çok az mı veriyorum bilemedim?? karnını doyurmak istemiyorum sadece değişik tatlara alışmasını sağlamak istiyorum birazda kilo alsa tabii hiç fena olmaz. anne sütünü alınmını da aza indirmek istemiyorum. bu yüzden size bir danişayım dedim
Televizyonda 2 cay kasigimi gecmesin diyor verdiginiz ek gida miktari ama bana biraz mama reklami kokuyo gibi geldi. Bebeginin istahina gore degisir miktar. Ben ilk bebegimde bir cay kasigi ile basladim bir fincana kadar verdim meyve sularini, corba ve yogurt birer kase. Ama oglum masallah istahli bir cocuktu, sabah aksam birer biberon mama iciyordu corbadan sonra da illa mamasini goturuyordu.
Bence su an icin bir kas kasigi gecme ez fazla yarim fincan 6 aydan sonra arttrirsin miktari
Kizlae merhaba,bebislerim gaz sorunu bittimi?? Bittiyse nasil anladiniz bittigini?? Sevgiler
o iki çay bardaqı değil miydi ya
slm annişlerr :) oğluş uyudu hemen kaçtım buraya geldim ,,geçmişe göz atttım herkesinsağlığı yerinde çok şükürr ,bizde çapak sorunumuz emerken memeye söylenme yada ilan-ı aşketme ( duruma göre değişiyor) 3 günde bir kaka şeklinde devam ediyoruz hayatımıza
2-3 gündür kanguru peşindeyim, birdearabası için şeffaf yağmurluk yada rüzgarlık ,internet sitelerinde buldum 11, yada 6 tl kargo parasına değmez, kanguru içinde deneyip görerek almak istiyorum ikisinide bir alışveriş sitesinden alsamkanguru için avm ye gideyim diorum , kv ler yakın dışarı çıktığımda sanki dünyanın en önemli şeyi gibi bizde gelelim deyip herkes peşimde , ayhhhhhhhhh benim içim daraldı buradan bir kanguru önerilmişti , onu mu sipariş etsem acaba alışveriş sitesinden , birde bu şeffaf yamurluklar nerede bulunur acep
senaysen ben senin ikizleri acaip merak ediorum yaaa, bir foto koymadın ki
iştahsızlık değil de her gün 2-kez kaka yapan bebiş im 3 günde bir yapmaya başladı , ama o yapmadığı 3 gün hepsi birden , keşke öyle olmasa da anne sütü alan bebişler 5 güne kadarmış kabızlık ilk zamanlar epey endişelendim ama şimdi huzursuzluk görmediğim için okadar düşünmüyorum sadece takip ediyorum , birde kontrole gidince doktor a sorucam , gerçi normal bi sorun yok diyorlar ya neyse
senin cadı sana epey kök söktürücek anlaşılan her şeyi önden önden gidiyor, çok tezcanlı olucak sanırım , Allah yardımcın olsun , :2::2::2: ayy çok duygulandımmm , ultroson kalp atışlarından diş çıkartmalara geldikk ühüüüüüüüüüüvalla bebeklerimiz beraber büyüyor ,
ileriki sayfada güzel haberleri okuduminşallah daim olurr, bol şansssssss
bu arada arkadaşlar, eşinden sgk lı olanlarda 89 tl doğum parası alıyor eşleriniz, bunu da yeniden hatırlatayım dedim, yalnızca doğum belgesi yada çoçuğun nüfus cüzdanı ile bağlı olunan sgk müdürlüğü ödeme servisine başvuruda bulunmak yeteri,işlem yapılınca 10 gün sonrasında ziraat bankasından alınıyor ödeme , kimse devletten zengin değil, ayrıca eşinizin hakkı, ayrıca 3 çoçuk isteyen devlet e batmaz bu
pompam var cantamda ama ofis ortamında patronlar dısarı cıkmazsa sesli sesli çalıştıramamki mesela bugun hep burdalardı nasıl sagacamoyuzden elle sagsammı diye dusundum ama cok sert sagamadım hemen kızımı emzirmeliyim 4te cıkacam inşşşş
evet canım kaşıkla mecburr
ohh maşallahh,
ben de artık sona geldim bu gidişle kesilir dedikçe gerçekten daha da azaldı,
anladım ki en önemlisi cidden pozitif olmak.. biranda dedim arttırıcam ben bu sütaüü
-günlük içtiğim su miktarını 3lt ye çıkardım
-her sabah bol peynirli ve 2 yumurtalı kahvaltımı ihmal etmiyorum
-humana çayımı günde 4 fincan düzenli içiyorum
-yine günde 1-2 adet maltana içiyorum
-bol soğan ve özellikle bol soğanlı kısır ya da bulgur pilavı yiyorum
-hergün helva da yiyorum bir miktar
-ve oğlum acıksa da acıkmasa da 2saatte bir emziriyorum gündüzleri, gece de ne zaman uyanırsa artık
ve 1 haftadır 2 kg verdim böyle yiyerek
Benim oglumda kafayı kaldırıyor ayakları kaldırıyor aynı ters donmus kaplumbaga gibi oluyor
Bu konuda herkes her doktor birsey diyor eger tattırmak istiyorsan ki baslamıssın bence 3cay kasıgını gecirme günde. Cunku hem dedigin gibi anne sutunu alımı azalmasın hemde meyveler tatlı sütten sogumasın.
canım bu para için annenin çalışması gerekiyo mu?
Doğum Parası Nasıl Alınır ?
Devlet dairesinde veya özel sektörde çalıp doğum yapan kadının doğum parası alması için aranan şart doğumdan önce bir sene içerisinde 120 gün çalışmış olması gerekmektedir.Bu isteği tutanların doğumdan sonra vizite kağıdı ve doğum raporunu alarak Sosyal Güvenlik Kurumuna baş vurması gerekmektedir. Bu şekilde Doğum parasını alabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?