2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Oglumdan 150 gram kadar zayıftı ama boyu bizim tıfıldan uzundu
4ay bitti artık sizin, bizim 3.ayda 800 gram almıstı 5.400 dü, bu ay sanki daha az alacak gibi ama hareketleri falan guzel ondan takılmıyorum fazla :)

canım nasılsın sana bişeyler diyecem ama kızma bana olurmu biliyorum bebişin dayanamıyorsun ama biraz daha rahat davranamazmısın kendine çok eziyet ediyorsun yavrunda çıkan herşey doğal bir surec kendi hline bırak biraz diş cıkınca patlar o kist kızma ne olur hassasın biliyorum ama ben senide dusunuyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/487253-2012-agustos-anneleri-paylasim-alani-4885.html
şu sayfa canım ama daha sonra yine yazmıstı onemli birsey olmadıgını, birde baska bir sitede de okumustum butur olaylar.3. ve 4.ayda sık goruluyormus ve ilac gerektiren bir durum değil yazdıklarına gore.

acaba ofisteyken elle sagsam zararı olurmu şimdiden goguslerim çok şişti yaa 4 saat var daha eve gitmeme

Tuvalette filan sagamaz misin? Cok fazla bir zaman ve eger sagmazsan seni uzmek istemem ama sutun kacar canim. Ben ilk oglumu 6 ay emzirebildim bu sebepten. Kim ne ses duyarsa duysun biraz yuzsuz olacagiz bebekler icin. Ben ogretmenim gecen haftaya kadar programim superdi bu hafta depo olarak calisan bir arkadas vardi okulda o gitti 8 saat daha ders verdiler 6 saat ustuste bir de. Ben de mudure acica soyledim benim sut sagmam lazim diye. Cok utandim ama beni bu donemde calistiran devlet utanmiyor da ben mi soylemeyecegim diye dusundum.

Bugun dersten 5 dakikaonce ciktim, bos bir yer buldum pompanin manuel kismini goturdum elektrikli kismiyla ayni sagiyor nerdeyse ugrasmayayim elektrikliyle diye 15 dakika sagdim kantine biraktim gelirken de aldim.

Benim kucuk yavru da biberon almiyordu. Simdi yarisini biberonla iciyormus sutun yarisini kasikla, cok acken denesinler vermeyi, belki alir.

Zor arkadasim calismak zor ama ileriki yillarda cocugunun maddi bir istegini gogsunu gere gere alabilmek de guzel oluyor.

İyi gunler gostersin bize ve bebelerimize sevdiklerimize Allah...

merhaba arkadaşlar benim bebeğimde bir kaç gündür tam dönmeye başladı sırt üstü yatırıyorum bi de bakıyorum yüz üstü dönmüş kafayida dikmiş emeklemeye çalışıyo yattığı yerden çok hareketli maşallah. bu yüzden onu hiç yalnız bırakamıyorum ya anca yatagına koyucanca iş yapıcam:)) nese benim size bir sorum olacaktı ben yavaş yavaş ek gıdaya başladım yani sadece bi kaç kaşık elma suyu verdim şimdiye kadar. dün akşam da ilk defa bi kaç kaşık muhallebi verdim. bugün muz tattırdım çok sevdi tadını hep emmek istedi:) hep bir kaç kaşık diyorum ya 4. ayını doldurcak bir bebeğe kaç kaşık verilir bunu bılemıorum fazla mı veriyorum yoksa çok az mı veriyorum bilemedim?? karnını doyurmak istemiyorum sadece değişik tatlara alışmasını sağlamak istiyorum birazda kilo alsa tabii hiç fena olmaz. anne sütünü alınmını da aza indirmek istemiyorum. bu yüzden size bir danişayım dedim

Benim oglumda kafayı kaldırıyor ayakları kaldırıyor aynı ters donmus kaplumbaga gibi oluyor
Bu konuda herkes her doktor birsey diyor eger tattırmak istiyorsan ki baslamıssın bence 3cay kasıgını gecirme günde. Cunku hem dedigin gibi anne sutunu alımı azalmasın hemde meyveler tatlı sütten sogumasın.

Televizyonda 2 cay kasigimi gecmesin diyor verdiginiz ek gida miktari ama bana biraz mama reklami kokuyo gibi geldi. Bebeginin istahina gore degisir miktar. Ben ilk bebegimde bir cay kasigi ile basladim bir fincana kadar verdim meyve sularini, corba ve yogurt birer kase. Ama oglum masallah istahli bir cocuktu, sabah aksam birer biberon mama iciyordu corbadan sonra da illa mamasini goturuyordu.

Bence su an icin bir kas kasigi gecme ez fazla yarim fincan 6 aydan sonra arttrirsin miktari

o iki çay bardaqı değil miydi ya

Kizlae merhaba,bebislerim gaz sorunu bittimi?? Bittiyse nasil anladiniz bittigini?? Sevgiler

Bizim 2 aylıkken bitti qaz sorunumuz şuan 3 aylıqız..bir aydır mamadan son ra rahat kndi çıkrıyo ve o kolik tarzı ağlamaları yok.
sıkıntıdan aqlıyo artık sadece beli oluyo zaten oda.

canım bu para için annenin çalışması gerekiyo mu?

Süt sağmak ayıp birşey değil ki,varsın sesli olsun sağ yine de .Benim ilk pompam medelaydı ,acaip gürültü yapıyodu valla hiiç sesini mesini düşünmedim sağdım.Ben mescitte sağıyorum,kilitliyorum kapıyı,çay ocağındaki arkadaşlara da söylüyorum,gelen olursa süt sağdığımı söyleyin diye Erkekler daha anlayışlı bu konuda , bayanlar bi acaip bakıyolar,erkek arkadaşlar "allah kabul etsin " diyolar mescitten çıkarken...Tuvalette falan da mı sağamazsın acaba ya,pompayı elinde tuacan neticede,biyere koymana gerek yok.Ya da ne biliyim,yarım saatliğine odanın kapısını kilitleyemiyo musun ofiste ?:44:

Slm kızlar nasılsınız, oğlum mama almıyor malesef, arasıra mama ile muhallebi yapıyorum ama sürekli vermek ne kadar doğru bilmiyorum.
Sütümde az bu aralar, bazen emziği verip uyutuyorum acaba açmı uyuyor oğlum, vicdan yaptım resmen yaa

Doğum Parası Nasıl Alınır ?
Devlet dairesinde veya özel sektörde çalıp doğum yapan kadının doğum parası alması için aranan şart doğumdan önce bir sene içerisinde 120 gün çalışmış olması gerekmektedir.Bu isteği tutanların doğumdan sonra vizite kağıdı ve doğum raporunu alarak Sosyal Güvenlik Kurumuna baş vurması gerekmektedir. Bu şekilde Doğum parasını alabilirler.

güzelim ben açıkcası bunların hiç birini yapmıyorum yinede sütüm çok olmasada var kızıma yetiyor yani. günde en fazla 8 bardak su içiyorum, humana still çayımı artık nerdeyse hiç içmiyorum. sabah kahvaltısına her zaman düzenli yapamıyorum demek dikkat etsem sütüm fışkırır :)) anacım ben tembelim ya bu bişiler hazırlayıp yeme konusunda :) bi an önce şu emzirme dönemi geçsin bebeğim büyüsün istiyorum. bu arada ben hamileyken 19 kilo aldım şimdi eski kiloma döndüm nerdeyse çok çabuk verdim görenler inanamıyo üç buçuk ay önce doguma yaptıgıma

ya bızımkı de sırt ustu yatarken ayak topuklarından guc alarak belını ve karnını havaya kaldırıyo ters c oluyo.ozellıkle ana kcagına bıraktıgımda bu hareketı 2kez yapıyo ve hooop ayaklar yere degıyo.yakında ıyıce cıkacak ıcınden.ters gıden bıseyler var sankı benım oglanda ama cozemedım:44::44::44:sizin canavarlar da yapıyo mu

ooo benim kızım yakında gezecek sanki dirseklerinden güç alıyor vucudunu karnına kadar kaldırıyor hafif donmelerede basladı

canım bu para için annenin çalışması gerekiyo mu?

hayır canım ben sigortalı değildim , eşimin sigortası üzerinden karşılanıyor sağlık masraflarım , yani aslında doğum parasını eşim almış oluyor ve zaten başvuruda onun adına yapılıyor ,

karakızzz geçmiş olsun diyelim geçsin şimdidennn .... sen üzme bak kendini gelinime iyi bakman gerek hııı

Bu açıklama çalışanların aldığı dığym parası için. Çalışmayanlar emzirme parası adıyla 89 tl alabiliyor. Sadece doğum belgesiyle eşinizin bağlı olduğu sgkya başvurmanız yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…